Бум на сватбите у нас - с 30% повече

Броят на сключените бракове у нас е нараснал с 30% през последните години. От 2012 г. насам те бележат ръст.

Обратно в новината

Коментари - Бум на сватбите у нас - с 30% повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бум на сватбите у нас - с 30% повече Предполагам, че бумът идва от еднополовите бракове.

е не виждаш ли как депутатие се плодят като охлюви..... сами си гласуват закони за тях сами се и оплождат и сами пак са на власт....

1000 български бебета срещу 20 000 цигански .

БУМ НА СВАТБИ МЕЖДУ ЦИГАНКИ И БЕЖАНЦИ. НА ЕДНИТЕ ИМ ПЛАЩАТ,А ДРУГИТЕ ПОЛУЧАВАТ БГ ПАСПОРТ ЗА ЕВРОПА.

вярно е, потварждавам. в ук си е нелегален бизнес и е наказуемо да се скл\чват такива бракове. за такъв брак се влиза в затвора.

др. Елена Йончева роди на 52. Има време за всичко. Когато му дойде времето. Първо работа, заплата и стаж, пък после и семейство, и деца. Всичко. Спокойно...

Българките не искат да се женят по любов. Те гледат само финансовото и материалното положение на мъжа! По това подбират! Затова ще се оженя за циганка! Поне ще имаме истинска любов и много деца, дори и да живеем скромно.

Вижда се, че освен цигани и българи, други не познаваш. Язък за толкоз технологии за информиране!

Вярно бе! Ще отида в чужбина и ще се оженя за чужденка. Намислил съм си за рускиня. Понеже са най-близко до нашия манталитет. Но знам, че и французойките много харесват българи. Не защо но е вярно. Рускини и французойки умират за български мъже.

не прощава: Требе всички да са цигани и крайно бедни! Така работи комунистическата икономика! КапитализЪмт им взима всичко, ама поне им остава някаква надежда да се сбъдне "Американската" им мечта! И двете системки закъсват за хора и се налага внос от някъде на емигранти.

Капитлизмът е надежда. Напразна. Но е реален рай. За капиталисти. Но и от тях, само за някои. За някои има фалити, нещастни случаи, дървени шлифери и други, подобни мечтани нещица. Като в джунглата, където всички животни са свободни, но много малко от тях доживяват смърт от старост. Включително и измежду хищниците. Налей!

така говори папагала живял цял живот в клетка дето го е страх да излети в джунглата и да баде свободен. научиха ви команистите да живеете в стокхолмски синдром...и да си харесвате робството. ропчета....не смеете дори да си помислите че искате да сте свободни!

Всякакви мнения и разбирания може да прочете човек в коментарите по тази статия. Истината обаче е една - изкуствено натресеното ни отвън "съжителство без брак" е всичко друго, но не и нормално съжителство между хората. Да си мислиш само какви финансови загуби ще имаш при евентуален развод е всичко друго, но не и израз на любов към даден човек. А по църковните канони дете, родено без брак се нарича "копеле", колкото и да се мъчат доста нашенци да ни уверяват, че един подпис нищо не означавал. Означава преди всичко зрялост и отговорност както към човекът до теб, така и за бъдещето на създадените от съжителството деца. И понеже "мома се жени не когато тя иска, а когато я поискат", то отказът от сключване на брак показва също и докъде са стигнали българските мъже в страхът си от обвързване и в егоизма си от носене на отговорност. Затова поощряването на младите законни семейства от държавата и финансовите институции е достойно за одобрение, все пак семейството открай време е основна клетка на обществото и гарант за запазване на нацията ни и за в бъдеще.

е основна клетка в по-голямата клетка, а никой не иска да го отглеждат в клетки като зоопарк.

ми като не искаш да те отглевдат в семежна клетка, тогава умираж по кофите за боклук на стари години и бездетен. за бездетните отказали да вивеят в семежна клетка, не ми е вал да ги гледам по кофите за буклук. така им се пада!

Абсолютно Ви подкрепям! Семейството е ценност и крепост, която в днешно време малцина от моите зрелостници разбират. Детето трябва да види сватбени снимки и да знае, че родители са съпрузи, а не съквартиранти.

Една българка се мери по дължината на мустаците

Женете се бе тъпири. Ще ви изневеряват и ако не искате да си носите рогата и апартамента ще ви вземат. Жените по принцип за нищо не стават ама вече им дадохме права да гласуват и да се разпореждат.

им и правата сами да се заплождат и да си живеят саминки щастливи до дълбоки старини. То на такива чудА, кой ще им търпи характеропатийте?

Ако бяхте прочели новините от бургаско преди месец, щяхте да разберете защо. Циганките с много чавета вземащи помощи като самотни майки са заплашени парите им да бъдат спрени и изведнъж се появават много желаещи за сватби, та да не загубят помощите с които ги храним.

По бай Тошово време имаше ергенски данък, от 10 лева на месец, за тези които не бяха семейни.

Не беше ли 10 процента?

ама сега мъжете просто си взимат чуковете и си заминават в Европа само при намек за такъв данък. То и без него никой вече не иска да стои тук!

... мода и нищо друго

щото аз сватба не съм виждал или чувал от доста време!

Не всички сватби се правят с цигански оркестър и изкъртване на входната врата, за да се вземе булката. :)) Надявам се, че точно тоя тип сватби са намалели.

Циганите не сключват граждански брак и не влизат в статистиката. Женят се по техните си обичаи.

България ще я бъде. Пробуждат се здрави сили, на най-ниско, инстинктивно ниво. И по-страшни неща сме преживявали от евроробството.

България ще я бъде, но мястото, което българите не харесват поради някаква причина или причини, скоро ще бъде заето от други. За да няма сътресение, трябва да се готвим за предаване на щафетата, каквото и да означава това. /Говоря сериозно/

Тя цяла Европа ще бъде заета от други. Не мисли, че тази участ ще ги подмине еврогейтаците гробокопачите на Източна Европа.

Ако не, сопата и в кошарата.

Сега напишете и колко от новородените са тъмно зелени. Не смеете, защото ще се окажат мнозинство.

Това е една хубава новина. Аз също ще се оженя когато намеря подходящата.......

Не са ли всички девици твои, все още?

Бум на идиотите!:-)

Криза е жените играят на сигурно ;)

Точно обратното, мангалите се женят, през август и по Коледа, когато се завръщат в отпуск от Испания, Холандия, Германия и правят показни сватби.

Циганите не се женят, защото губят статут на самотни майки. Женят се само българите. В това отношение пак вървим в противоположна посока на Русия. Там браковете последните 5 години са спаднали с 50%

Нищо подобно, при нас в Стара Загора българска сватба има по веднъж на месец. Само циганите се женят. То при нас освен цигани други няма почти де, те са повече от 3/4 от малцината останали в града.

Женят се по техните си обичаи. Не сключват граждански брак и не влизат в статистиката.

Чудесно , значи до месеци/години ще има новина и Бум на разводите, с 30% повече

Всичкото ром са жени , за помощи и детски в Германия!

Дойчо не дава ли на "самотни майки"?

На жена ми й казаха, че тъй като аз изкарвам "много" на нея не й се полагат помощи за безработна.

трябва да доказваш някои неща като примерно че тарсиш работа, или че си се регистрирал в общината. самотна маика трудно би покрила такива критерии, а циганските кланове помагат много. това което ме изумява е колко сте неадекватни. има огромно мнозинство балхар цигани из чужбина. повече са, отколкото балгарите. и вие яжте семки пред блока и стоите тапи и неадекватни...циганите в чувбина се оправят и още как. с балхарски пасспорти. след 1-2 десетилетия, не можеш да ги разпознаеш....отракват се, размножават се, образоват се, и са много по-добре от вас многознажкофците на празна ясла....

Две причини: отстъпки при ипотеките и точки за детските ясли/градини. Ето, че стимулите работят. Може да има подобни и за раждаемостта при РАБОТЕЩИ двама родители.

Точките на семейни родители, повече ли са от точките на самотни майки?

уточнение

Зависи дали някой е записан като баща на детето. Самотните майки не само са неженени, но и са посочили "неизвестен" баща за регистъра.

ДА, така е, женят се повече, не е хич лъжа. И всичко това - само заради фейсбук :) който дава възможност навреме да се разтурят келявите "псевдогаджелъци" и никой вече не може да играе на два-три и повече фронта. Преди мъжете МНООООГООО повече играеха двойни игрички. Сега на всяко момиче навреме му светва, че нещо не е наред, ако той не си сложи своевременно статус обвръзан с нея, и ако не публикува общи снимки. Когато такива "връзки" приключат в зародиш, има време да попаднеш на истинския. Дерзайте, момичета.

Истинските забежки не се извършват в интернет и във фейсбук. Профилът е нещо, валидно само за далечни територии. Странна логика, Само глупаците сменят "обвързан" със "свпбпден", само за да покажат на някого, че търсят забежка с него. Мога да твърдя, че дори свързани с брак хора, си организират извън семейни сексуални контакти, в пълен синхрон и разбирателство и без сенки на смут в семейния бюджет и разбирателство. Това, че мнозинството не го може и завистта избива в бунт, не променя истината -всеки е различен.

Не става въпрос за забежки, а за откровено мотане на няколко заблудени души, всяка от които мисли, че е единствена.

Сватба - 2-ма луди и 100 гладни!

Раждат се 60-65 хиляди българтчета годишно от близо 10 години... повече от половината от тях са ромчета... Тоест тези данни "показват" че осреднено целият набор се жени, всички роми,,, всички, които живеят сами или в съвместно съжителство.. нали БГ води в класациите по брой лица, които живеят съвместно... Стига толкова глупости, неверни данни и манипулации.

През 2015 година 27 720 двойки са си казали да в сравнение с 21 448 двойки през 2011 година 28 области - средно 990 бр/област 365 дни - средно 2.7 бр/ден за област. Женят се възрастни, защото младите са в чужбина. Дори и циганите. Но деца раждат или младите, които ги няма, или циганите, които не стават дори за емигранти, още в училище, за помощи.

60-65 хил младежи... 30-32 хил двойки... женели се 27 хил... ама таранянки... Ами ако са тройки... тогава са 20 хил... пак ли имало 27 хил брака!!! С такива манипулативни глупости нета е пълен!!!

Хем раждаемостта спаднала, хем искат да ни разнообразят с мургави гени от чужбина, хем браковете се покачили? Бахти и фалшивите новини ...

Най-вече на циганските. Никой от младите ми познати и приятели не се е женил наскоро. Живеят без брак и не са си и помисляли да сключат такъв, още по-малко да правят пищни сватбени тържества.

какви глупости... нищо от тези данни не може да бъде проверено... Всеки си пише някакви небивалици... Защо не изнасят конкретни данни за разводите и цялата грозота свързана с тях!!!

Да благодарим на дир.бг за положителната новина. Искаме повече такива новини, а не кой кого е убил, изнасилил, обърнал резбата, подкупил и т.н.

Лошите неща, трябва да се премълчават. Гадничко е да падаш без парашут, с отворени очи. По добре, с превръзка на очите и слушалки с оптимистична песен на Веско Маринов в тях. Няма да разбереш изобщо, кога си стигнал земната повърхност.

А разводите с колко са се увеличили?! По принцип само жените искат брак, женените мъже нямат много права. Затова и аз повече няма да се женя, един път бях и повече не искам, кошмар беше!!! Жената се променя, веднъж като подпише, и след това като роди, все едно става напълно друг човек. То и такъв виц има: Мъжът се жени с нагласата, че жена му няма да се промени. Жената се омъжва с вярата, че мъжът ѝ ще се промени. И двамата грешат!

{е ме уморите! от 20 и нещо хиляди на дважсе и нещо хиляди и три отгоре, и аиде, медиина паника, изпожениха се ергените. през 19ч0-те и 50-те е имало по 180 000 деца раждани годишно, в над 250 000 семеини двоики, и разводи е нямало, на практика. на прасти са се брояли хората без брак. а сега биете тапана за 20 000 и три отгоре, хаха! кои ги пише тия малоумия?

Освен, че едва се разбира какво пишеш, то и сравнението ти бракове-деца е неадекватно. Какво общо има родените деца за година, със сключените бракове през годината? Деца се раждат и в годините бреди или след брака, също така не е задължително да имаш брака за да имаш дете... Не ти се разбира!

ми като сте малоумни и не знаете фактите.... през гореспоменатия исторически период се е гледало на старите моми и ергени с презрение и всеки е бързал да се ожени. единиците несемеини са били презирани и отделени, соени с пръст и отбягвани. имало е и данък ерген, и лишаване от наследство, и какво ли не още, та е било огромно наказание да не си в брак. всички са искали да се оженят и да имат деца. само които не е могъл, е оставал несемеен. и това са били единици, много малак процент. затова раждаемостта горе-долу е съвпадала със броиката на семежствата. равдало се е средно по дете на година на семеина двоика. моите баби и дядовци идват от семеиства с по 7-8-9 до 11 деца от едно семеиство само. даже не си знам братовчедите от тия семеиства, толкова са много. едно поколение по-късно, след 50-те, и при настапването на куманизма, масово хората спират да раждат. остават неженени, или наи-много 1-2, максимум 3 деца, рядко. сам прецени статистиката и историческите факти и защо така се е получило, че по време на вв2 е имало такава страхотна раждаемост, а само 10 години по-късно раждаемостта спада до под критичената от 2.2. команизма не прощава.....радваите се че команистите размножиха циганите.....

Хора! Женете се за да има повече парички за дядо поп. И повече парички за чичо адвокат като се развеждате.

Чудесно! След две-три годинки статистиката ще отчете 30-40% бум на разводите.

Нека има сватби, нека има бебета, да се плоди и множи българският род!

"българският" Ай хафте, плодим се!

Бебета се правят и без сватби. И май така е по-добре?!

Ми някои хора, които имат нужда да посъберат бързо парички ...се женят и след 2 години , "несходство в характерите " и развод..е не всички, но голяма част да.

Особено при мургавите брачеди сватбите не спират

да , ама те се женят по техните правила и не се отчитат

Пълни глупости. Женат се защото са заредили фурната за девет месеца напред и после почват разводите поради несходство в характерите ...

Хахаха,напълно съм съгласен,добре казано хаха

Тумба лумба шикалки, нема свадби никакви, българите се не женят, циганите го правят, щото са сбъркани, когато Господ раздавал акъла мангалите брали джелезо.

дайте още помощи и ще ги направим 100%