Половината деца у нас се раждат извън брак

Българката ражда на 27 години и се омъжва на 28. Мъжете пък предпочитат по-късни бракове, показва националната статистика за 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Половината деца у нас се раждат извън брак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по същата логика може вместо брак младите двойки да сключват и взимно обменен договор за пари,днк и т.н.... защо да правят точно каквото е изгодно на държавата ???

Бракът е институция, а семейството е основа в изграждането на ценностната система на всеки субект. Как ще отрасне в семейство дете, след като родителите му са се събрали, защото са в размножителен период? Като кучетата.. Сваляй гащите, че бързам.. И ето ти нежелано дете за отглеждане в институциите, които виждаме по телевизията, как се грижат за тях. Също, като, ако попаднеш в затвора, да улучиш хора и да излезеш човек. Трябва брака да стане задължителен, а съжителството забранено. Така няма да има разбити семейства, децата ще имат реални, а не виртуални мама и татко, ще има някакъв контрол, някакви норми на поведение. Страхувам се обаче, дали вече не е късно и на младото поколение му е даден грозен и не морален модел на поведение. Защото бракът, семейството, уважението към родител, към учител, всички тези неща бяха на пиедестал поне в моето поколение. И се спазваха и следваха стриктно. Не ни трябваха камери в училище,не ритахме възрастните жени по спирките, защото не сме си взели "дозата".... А сега накъде отива младото поколение? И то не може да даде адекватен отговор, както и едва ли знае, колко деца е направило от случайното си съжителство и в коя институция е захвърлено, да го обгрижват нервни лелки.. Ужас !!

На мен ми изтриха отговора към коментара на един субект, който приравнява брака със задължителната казарма. Ми, кой го кара да създава деца въобще, щом е толкова голяма мъка! За децата е още по-голяма мъка да си нямат истински 100% баща.

Мъж без жена е като куче без бълхи, живее се, но скучно. Жена без мъж е като бълха без куче:))

Всички тия мъчителни и злостни определения на жените от страна на мъже, звучат някак гейски.

Бракът е само една досадна формалнаст. Не подписа ще задържи една двойка заедно. Не подписа ще ги спре от изневери. Не подписа ще възпита децата. Бракът е безсмислен харч. Да не говорим, че бялата булчинска рокля в миналото е символизирала нещо. Сега е откровено смешно.

Брака е защитен механизъм за съществуването на едно семейство. Да днес няма тази сила както е в миналото защото сме се развили. Но не достатъчно за да изчезне. Брака ни учи на отговорност и задължения към най-близките а от там и към обществото. Брака отнема свобода но дава шанс любовта да се задържи по-дълго. Освен това брака дава възможност посредством любовта да направим разликата между свободата и свободията. И не на последно място, брака съществува от хилядолетия. Минал е през множество епохи на развитие на човечеството и все още съществува. Добре е да си зададем въпроса ...защо? Явно има основателна причина за това. Ако нямаше той най-вероятно щеше да изчене много отдавна.

Подписът няма да възпита децата. Но липсата на подпис ще ги обърка и разврати.

Бракът е първото тайнство установено от нашия Господ Иисус Христос и като Божие тайнство и като земен съюз между мъж и жена той има само и единствено високо нравствени цели - съжителство в любов, единение и подкрепа, създаване, отглеждане и възпитание на поколения, а на първо място християнският смисъл на брака е, встъпващите в него съпрузи да се спасят, т.е да наследят вечния живот в Царството Божие. Това не виждам как ще го проумеят хора с вашите грубо материалистични разсъждения, като Ви гледам "умозаключенията" Вие сте ходещо черво и портфейл. "Човек" като вас наистина не би намерил нищо в една сериозна и човешка и божествена институция каквато е брака.

Промяната на този ценностен модел води до хора без отговорности и задължения към другите. Егоизма се увеличава а от там обществото ще съществува благодарение единствено на написаните закони. То няма да има сплав от единни човешки ценности на базата на социални контакти и взаимотношения. С две думи обществото ще загуби човешкото лице а и самите хора ще загубят много от човещината си. Всичко почва да ми прилича на независими компютърни системи които от време на време ще се включват към глобалната мрежа. Ще използват множеството си от функции само ако имат определена нужда от тях. Както казват днешните деца ..."Защо да уча това в училище, след като ако ми потрябва ще го потърся в интернет." В интерес на истината донякъде имат право. Но това не опростява ли нещата?

невярна информация - независимо кой претендира да е автор. В масовия случай циганетата на 17-18 години вече имат трето дете. Предвид, че те са основен родилен контингент, каква е тази измислица 27 годишна възраст за първо раждане? Изобщо цялата информация и свързаните "изводи" са от групата манипулативна стъкмистика.

Цигани!??

УВИ! Не само!!! Не четеш ли новини, нямаш ли познати? Масово българите карат по цигански... :(

Държавата със своите привилегии и финансово поощрява това положение. Много по-добре е да си самотна майка.

за кого? За децата ли? На дали и за самотната майка?

детски добавки за всички деца и семейно подоходно облагане, а не само за "самотни майки"

Няма по голяма глупост от брака

Няма по голяма глупост от липсата на отговорност.

Dimi

+1

И какво общо има брака с отговорността ?!? Това ми прозвуча като онова "който не е ходил в казармата не е мъж" , демек силно ляльовски !

Социалистите отричат брака още от началото на миналия век, та чак сега стана модерно това в България.

Точно! После децата на Плъха имат претенции.....

Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците. Послание към Евреите 13:4

Законодателното изравняване на правата на мъжете и жените не се приема и няма бракове. Изродът СИО води до унищожение на нацията и липса на деца, бракове, уважение, обич, като избутва алчността, егоизма, тъпотията, зависимостта от родителите като приоритетни ценности за един брак и като резултат браковете се разпадат или не се сключват. Иначе казано това е идеологически и законодателен провал на едно измислено от Платон, К.Маркс и другите утописти, общество.

Деца ще се раждат и отглеждат. Друг е въпросът, че големите познания водят до информираност, а тя е смущаваща, относно земните ресурси. Затова всички мерки, предприемани срещу демографската експанзия се прилагат навсякъде, където могат да минат. Прилагането им в Африка и Близкия изток, не може да има ефект. Затова се прилагат в Европа -тук хората са с по висока вътрешна дисциплина (самоограничения, възпитани и от религия и от цивилизация). Затова и тези мерки имат сериозен демографски ефект. Този ефект, обаче, засяга масовото население. Не и господарите на финикийските знаци. За тях няма значение съставът на оставащото население. Има значение само общата бройка и контролът върху нея.

Правилно! А като им притрябва работна ръка на господарите с финикойските знаци, изведнъж стават състрадателни и докарват един милион африканци и араби да им слугуват под формата на "спасяване на бежанци"

Няколко лични наблюдения, без да взимам страна за или против майката или бащата: - само в БГ се изисква пълномощно от другия родител, ако единият тръгне на почивка в чужбина с общото дете, без значение женени или разведени. "Самотната майка" няма нужда от такова. И аз бих се писал самотна майка в такъв случай, за да не бъда изнудван от другия родител след развода. Моя роднина с три деца от двама бащи ходи с една папка документи да минава границата...Това го няма в никоя ЕС държава.

-децата практически винаги се присъждат на майката. Ако има две, те не се разделят поравно, т.е.едното при мама другото при тате, а двете са при мама. Тате трябва да ходи да работи и да плаща издръжка (която е смешна в БГ, но това е друга тема). Къде е равноправието между половете?

A майката не ходи ли на работа според Вас?

Какво ревеш бе Андрешко? Нали не си жена, ако нямаш брак, жената така или иначе ще си го води навсякъде без тебе, няма да имаш право да гъкнеш. "Неженени" по нищо не се различава от "вече разведени", освен още повече отнети привилегии. Само ти си мислиш, че си се измъкнал от отговорност. Но детето скоро ще влезе в силата си, а ти ще си все по стар, немощен и НИЧИЙ.

-след развода жената си намира друг мъж, живеещ в чужбина. Въпреки, че той е готов да я приеме барабар с децата, ако бащата на децата не даде пълномощно, дотам беше.... Децата стават заложници на личните отношения между разведените родители. Самотната майка няма такива проблеми.

Dimi

Ако не даде пълномощно спора се решава от съда...

След развода майката с децата може да замине да живее на 500км от бащата - той трябва да си плаща издръжката прилежно, а как и колко често ще вижда децата си е негов проблем. Да се научи да пътува.....

Тук си с лека грешка, имат ли и двамата родители попечителство над детето, то пълномощно ти е необходимо навсякъде. От собствен опит мога да кажа, че в чужбина не е толкова стриктно като в България и например пълномощното няма нужда от нотариална заверка. Поради тази причина и моето дете няма българско гражданство, защото не ми се разправя всеки път с гранични служители.

От всичките ти разсъждения, става ясно, че жената, когато забременее, трябва сама да поеме отговорността за детето, за да няма бъдещи неприятности, както за нея, така и за биологичния баща! Тогава излиза, че мъжът е годен само за разплод! Не ти ли се струва жалко? Приятен ден!

Бързо Весе, действай! Не стой тук и не пиши, ами ходи и се е.и! По мои сметки вече си над 43 годишна и НЕМА ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Причината да няма брак е ВИНАГИ в бащата. Все по-келяв става тоя "мъжки" пол.

Причината да няма брак е винаги в майката.

Когато става дума за родителски морал, жената е 100% майка - завинаги. Изключения има 1 на хиляди. Мъжете са 50% са шапка на тояга.

Може ли да уточним малко а ? Вие на кое му викате родени "деца извън брак" (на рмчета или българчетата) , на кое му викате "булка която няма 18 години:... а бе вие там в ГетоБГ , изобщо разбирате ли изобщо каква става около вас ???????

Бракът като институция е пълна безсмислица . Нещо като религиите , кой иска да си вярва в каквото си иска стига да не го натрапва на другите и тъй .

Готов Истанбулец! Само така! Всички жени раждат против волята си (нямат подписан брак). Следователно, всичките са насилвани. Следователно, всичките трябва да бъдат на издръжка на бюджета (данъците). Рай, бе!

Бих ти препоръчал да не пропускаш сутрешният прием на хапчетата ти , щото гледай какви ги сътворяваш иначе !

Ал

Причината е чисто прагматична: "Самотните" майки имат в пъти повече финансови привилегии.

не само това. закона е такув че при развод дели имущество придобито преди брака. всичко се дели на 2. ако се иска документ за нещо пак и двамата трябва да са съгласни. за какво им е на малдите да се набутват в такива тъпотии.

Имущество, доказано придобито преди брака не е предмет на делба при развод. То е на този, който го е придобил.

Това, че са родени извън брак не означава че нямат родители, баби, дядовци, лели, чичовци, братовчеди, ... т.е семейство. НПО-тата - децата не са ваши, родени в брак или без брак. Вън от детските градини, вън от училищата!

Младите не подписват за да не хранят алчни адвокати и да избегнат разправиите с подялбата придобити вещи и имоти по време на брака. Много е грозно ако бракът не потръгне и се почне изнудването - на ти пералнята, на мен печката. А с ипотеките е най-страшно - имам приятел, който се разведе и изплаща ипотеката, защото бившата му взе правата на детето. Съдиите (в повечето случаи жени) масово присъждат правата на майката. И до пълнолетието на детето плащай издръжка и ипотека. Върнаха го човека 10 години назад - момента е под наем и с ипотека. На никой не го пожелавам това. Дойде демокрация и при семейството. То вече семейство няма в смисъла на законна процедура. Сега е лесно - съберат се младите, и ако имат късмет да работят добра работа с прилични доходи и си паснат като характер, роди се детенце - подпис не е нужен. А ако се разтурят нещата - кой от къде е.

Айде сега. Жени съдийки ви били виновни. Истината е, че в 90% от случаите майката е по-подходящият родител.Ако родителите са се развели без екшъни - нищо не пречи бащата да вижда детето повече от отсъденото. Но масово бащите доброволно абдикират от детето си, плащат само законовата издръжка, тормозят бившата. На тези ли съдийката да повери детето?

Но масово бащите доброволно абдикират от детето си Айде бе! Аз имам други наблюдения. Масово, майките се докопват до детето, за да изнудват бащата, докато делят леглото с повечко от един мъж. Предимно женени и обвързани. Целта е мъжете да бъдат превърнати в касички, без никой да носи отговорност спрямо тях.

Едно време и булките са били честни до сватбата, ама сега сме друг век. Така че свиквайте пенсии и налягайте парцалите, че останахте малцинство.

А мъжете? "Честни" ли са били?

Мили деца, брачният съюз е договор, който обикновенно трудно се разтрогва! Нервите и последствията са несъизмерими с нищо! Бракът е за богатите родове, с него оформят имуществените си отношения! А, някой от вас, си мислят че щом правят секс то следва да сключат брак!!? Преди да сключите брак, погледнете в райония съд брачно отделение колко са разводите ...

" След 30 г. процентът с вродени хромозоми и аномалии също нараства" С вродени хромозоми ?

хромозомите вече са по клинична пътека

Дааа, то вече всичко е по клинична пътека, недайси да ми намерят и на мен хромозоми - УЖАС , какво ли ще правя ...

Малии! Родителите ми (вече покойници) бяха законно семейство. Знаете ли колко трудно се живее без вродени хромозоми. Даже човек пола си не може да определи...... Вече сериозно: журналистите, то бива, бива неграмотност, ама това вече е връх на простотията, тъпотата и наглостта ви!

що е време, наше е

я сам на 60, дай да ти отперим едно, ще стане хубаво и здраво, от стария матриял

Дигнал си мерак на Веска, наборе,ама що ще я ,,ДАРЯВАШ" с дете-потенциялно сираче....израстнало без татко? Или си от ,,категорията" на професора Вучков ,дето и на 82 още мята къчове,като на 20.... Дете се ,,прави" за кратко,НО за да изградиш ЧОВЕК от него,е ....ДО ЖИВОТ ! А ,остатъка от ЖИВОТА НИ ПРИ НАС- МЪЖЕТЕ НА 60 Е ВЕЧЕ ОТ ТУК НАТАТЪК....ДЕН ЗА ДЕН....ВСЕ ПО-КРАТЪК И....НЕПРЕДСКАЗУЕМ! Иначе си прав и съгласен,че жена на 40 е ПРЕКРАСНА и подходящ партньор,НО....за ....:)))

Децата родени без брак се наричаха к, а майките им к*, но вече е демокрация, всички тях ще ги наричаме инстанбулци.

Интересно. А как се наричат мъжете, правещи к...... и спящи с к.....?

С циганите Бойко Борисов да се оправя - електорат му са!!!

те и без друго са толкова зелени поне до 30 - 35 години

Пак добре че се раждат! Два пъти повече биват убивани! Пардон, тази дума не е политкоректна. Трябва да се казва абортирани... отказани... като върната поръчка...

на деца родени без брак и казваха ... и това име им оставаше за цял живот

И кое е "твоето време" ?

..19-ти век...

Ало стъкмистиката... интересува ме: - колко от родилките са под 18 години - защо помощите за дете не са обвързани със средно образование на родилката - колко българи за емигрирали за постоянно - колко пенсионери са завършили живота си по насилствен начин И те такива те въпроси от битието.... а че народа български в тръгнал за небитието кажете на политиците родни мили продажни

Стигнахме до положение, при което дали децата са родени в брак, или без брак, е по-малкият проблем. Големият е, че раждаемостта в България е с най-голям спад. Не че като цяло в ЕС картинката е по-различна: "47% от семействата в Европейския съюз имат само едно дете, а общата статистика на Евростат показва, че от 220-те млн. домакинства в ЕС, близо 30% (65.6 млн.) от тях имат едно или повече деца." А Кристалинките залагат на ислямизацията за справяне с демографската криза :(

Скоро като станат джендър до джендър, акосе приеме ИК, хептен няма да има бракове и деца - всичко ще е "флуидно"!

а булките под 18 са мангусти, ама това не е политкоректно да се пише, нали?!

не и законно, но от 30 г. закона е като врата у поле за такива случаи.

се циганизира.... няма по пропаднала държава в света.

но с такива нихилисти като теб ще ги догоним по цигания, споко

Шубе ги е днешните мъже да се ангажират. А бракът е ангажимент, че и документално скрепен. Къде по-лесно е като ти омръзне - да си събереш багажа и да офейкаш за 60 сек. без последствия

Едно време хората вярваха в институциите. Сега на тези хора, които вярват в тях им викат Глупаци.

Едно време на извън брачните деца им викаха копелета.

едно време им викаха ци.ганчета, днес им викат ромчета

Демек - копелета!