Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г.

През юни безработицата продължава да намалява до 8,4%. В сравнение с юни 2015 г. равнището на безработица е значително по-ниско - с 1,2 процентни пункта.

Обратно в новината

Коментари - Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес е 15.07,а не първи април.

Най-вероятно са емигрирали и починали (имаме жесток отрицателен прираст).

Лъжат. Аз съм с две висши, едното от които инженерно, с два езика, с опит, с IQ131 и вече 11 години не мога да си намеря честна работа. Само на крадци, мошеници и далавераджии попадам. Сигурно понеже държавата ни е такава.

А бе вие луди ли сте - в Испания 24% , в Италия над 20% при нас 8% - вие ли сте ТЪПИ или мислите народа за ПРОСТ???

Пи данни на НСИ за миналата година емигриралите българи са около 45000 ето как са намалели безработните с 41000 просто са се махнали и са отпаднали от списъците.

Hа същото мнение съм и аз !

Не бе просто са ги отписали от бюрата по труда .На тоя процент и в детската градина не вярват е може би само Тиквун и онези неговите ду.е лизци да вярват . Чудя се колко трябва да си ТЪП за да публикуваш такива данни , а за да им повярваш просто - не знам.

Само поради смъртността се топим с 250 души дневно, което прави около 92 000 годишно. Това са починалите. Без да броим емигриралите извън страната.

...Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г... --- за сметка на: умрелите трайно осакатените * емигриралите нали, а? ха ха ха победа на демокрацията, фирмите, пазарната икономика, европата..., анали?

Стотици хиляди странни люде, например, се преселиха от тая все по-развита икономика в грохналата испанска с 24% безработица.

Да, на пръв поглед наистина изглежда като парадокс, но само на пръв поглед. Българите които сега емигрират в Испания правят избор между абсолютната мизерия и безработица тук и относителната мизерия и маргинализиран труд в Испания. В Испания те заемат нишата на трудовия пазар над самото дъно, и работят сезонна/неквалифицирана работа за минимално заплащане, която им гарантира статута на работещи бедни+физическо оцеляване. За сравнение, поради разликата в стандарта на заплащане, в България работещият беден не може да оцелее в средносрочен план. Безработните испанци са по-добре интегрирани в местната социална система, плюс помощтта от семействата им, и могат поне да си позволят да откажат да се превърнат в работещи бедни. Разликата между България и Испания, е разликата между пълната и безнадеждна мизерия, от и социална безнадеждност от една страна, и относителната такава, от друга. Въпрос на степенуване.

Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г. - Брей! Ама много висока смъртността сред безработните бе!

Намаляли са! След като 30 000 са напуснали държавата! И следващата ще намалеят.

или са умрели по селата..

Да, щото отидоха в чужбина...

Защото са разпределени...в гробищата на страната ни.

Първото е , Гробарската Двумандакова статистика. Второто може да е истина!

Това е статистика ! Защо си мислите , че няма има нещо общо с реалността ;) Имате ли на идея колко глезльовци които по цял ден висят в кафенета мама и тати вече ги водят на трудов договор.Нищо не се е променило и дори не са заминали в Европа , а продължават да пият кафета с часове , но само статистиката изглежда добре !

Ами вие какво искате - да работят за 500 лева, като може да ударят два шамара на бабичката и дядото си и да им вземат пенсиите..? За под 2000 лева никой не иска да работи. А трябва и да е на пост Директор, Мениджър, не бачкатор.. те защо са учили до 11-ти клас, да бачкат ли?!

Глупости.

Да,вярно е,ТЕ отидоха в ЧУЖБИНА!?

Намалели?!! Защото напусналите страната са 42000!

someone

така е, в българия останаха почти само ченгесарите - бивши агенти на държавна сигурност и техни роднини/приятели - те колят и бесят в българия - икономика, култура, образование - на всички шефски позиции са те.

Брей, голямо постижение, няма що... Всяка безработица над 2-3% по принцип е провал и бедствие за дадена държава. Тя означава, че икономиката на въпросната държава работи много под потенциала си и че съвкупното (ефективно) търсене е недостатъчно. Безработицата е нещо напълно излишно и предотвратимо. Никоя безработица не е неизбежна. Второ, и по-важно, подобна статистика за страна като България е силно подвеждаща. Безработицата в България реално би била над 30% ако не беше огромната, катастрофално висока емиграция на трудоспособно население. Това е всъщност национално бедствие и основен проблем на страната - хроничната неспособност на икономиката да създава достатъчно работни места, в следствие на хронично ниското ефективно търсене в станата. България просто изнася безработните си в чужбина и те изчезват от националната статистика - на принципа "няма хора, няма проблем". Нещата привидно изглеждат "горе-долу" на фона на общоевропейската катастрофа с безработицата в ЕС, но това е пълна илюзия.

Браво . Явно това е заради неуморния труд на министерството. Точва че хората измират и се евакуират от кочината няма нищо общо

ами май и заетите са намаляли, хората просто отиват в други държави за сезонна работа

Регистрират ги само за: 1) статистика 2) курс за преквалификация на тъпаци, без да посещават, но за да вземат помощи 3) за ди губят времето на хората.

Намалели са регистрираните. Поне не се увеличават, ако е вярно изобщо. С колко са се увеличили заетите?

имат предвид отрицателния прираст. демек с колкото сме намаляли като хорица на годишна база, толкова и безработните са намаляли. да сме благодарни на будисткото ни управление избрано от пробудистки миряни и почитатели на чалгата

Ебати вица...

Преди няколко дни казаха, че за 1 година сме измрели с 40 000. Значи сметката е вярна.

Браво били намаляли ами да ти кажа то и населението на България също намалява.

Скоро имаше новина за емигриралите в работоспособна възраст за 1 година - около 40 000 май.

Почти колкото броя на емигриралите

Намалели, защото са са от глад умрели! Подарък от герберите гробари.

Да живеейй настъкмистикътъ. Вече бих бил по - спокоен за безработните, ако разбира се вярвах на подобни деизнформации.

тиквоидни измишльотини.

Някакви си 30 000 напуснали България , и 11 000 измрели българи от старост , или от катастрофи. На човек от населението , безработните затова са НАМАЛЕЛе.

не измираха ли толкова на година?

Eдни умират, други емигрират... Кога измреме всичките, тогава хептен безработица нема да има. Ще останат само крадците - цигани, политици, магистрати и държавни чиновници. Като плъхове в железен казан!

Ами с 40 000 по малко ще са,след,като България за последната една година е напусната от толкова българи!!! Към 30 юни 2016 г. в бюрата по труда са регистрирани 274 276 безработни.... само забележете,около 300 000 са циганите,та кажи речи това са безработните ,които дори и не искат да работят,те си взимат добри пари,като помощи на гърба на всички работещи роби в България! В България най вече в провинцията да си безработен е по добре, от колкото да си работещ роб за минимална заплата по 6 дни в седмицата и 12 часов работен ден,че и повече...

а живеещите в България колко намаляха за същия период????

Ама т'ва толкова работещи са се споминали ли бе?... Бах ма'а Му и герберастия...!!! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА БЕ...!!!

Отрицателния прираст на населението е 48 000 за мин.година. В същото време от страната са излетели през терминал -2 още 35 000 работоспособни млади хора !!! До кога ще ни правите на малоумни, с вашите " стЪкмистики " ? / също както новината, че сметките за Парното са намалели с 20%/ Каквото им се нареди - това пишат !!!

Мурзилките в тази тема с основната опорна точка на руската пропаганда: всичко, което не е Русия, пропада. България се движи добре? "Не, не може да бъде, това е пропаганда.". Дерзайте, рубладжии, дерзайте. От тяхното говерене имаш чувството, че България ще фалира след два дена, а Русия, която е доста по-бедна - е върха.

Сигурно са емегрирали!

Ами те и толкова намаляха заради отрицателния прираст - умират повече, отколкото се раждат...

трайно емигрирали през 2015 г......

Точно толкова се ИЗНЕСОХА от Бе-ГЕТОТО, през ТЕРМИНАЛА.

,...и жизненото равнище на народа , продължава да се ''расте'' , нали?. Какъв ''успех''?

"Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г." Това е защото отидоха да работят за жълти стотинки в Испания, Португалия, Америка и т.н....

Смехурковци!

"Безработните у нас намалели с 41 000 за 1 г." Кажи-речи толкова и емигрираха от страната за една година. Ето, открихме начина за справяне с безработицата.

Koй да работи на тази капутска мфиостска държва?!? Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

По официалната статистика 30 000 емигрирали, 11 000 починали и ето ти 41 000 по -малко безработни.

И в Европа безработните са намалели по същото време със същата цифра.

СКОРО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ с 300 000. Англия напуска ЕС.