Събориха незаконните ромски къщи в Стара Загора (обновена)

В Стара Загора приключи акцията по събаряне на незаконните постройки в ромския кв. "Лозенец". За 2 дни бяха разрушени 55 сгради, определени със заповед на кмета

Обратно в новината

Коментари - Събориха незаконните ромски къщи в Стара Загора (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БХК е най-тъпата организация! Ами като толкова си ги харесват циганите, вместо да смучат пари от Европа, да направят нещо за братята цигани и да ги ограмотят! Самите цигани , ако са грамотни, няма да допускат да живеят като скотове, но тогава няма да има нужда от БХК, нали и няма БХК да паразитира върху българския народ! Е там е проблема на БХК!

Отгоре на това ще осъдят яко държавата в европейския съд и ще дадът на ЕС допълнителни козове за това да ни държат като буфер спрямо останалите държави, вместо да сме на равно с тях. Това българската простащина равна няма. Само за сеира живеем, който ще ни излезе скъпо и този път. Скапан народ.

И какво? Разрушихте ги? и сега какво? Остана само кефа на злорадставщите. После какво ще направите - ще оставите кочината така, че по-ефтино да я приберат циганите. Ще остане едено петно там. Пак няма файда за природата да стои под тухли и керемиди. Една фадрома да разчисти поне? За хората не говоря. Спрямо форумците тука това не са хора, но явно не са и животни - тях поне ги хранят и съжаляват, а тия крадливите никой няма и да ги погледна дори. Ще си намерят друго място и пак ще строят незаконно. Та каква беше файдата от тази ПР акция? Да дадем коз на ДПС-то преди изборите. Пак за турчалята е файдата. За българина - само да злорадства че на Вуте му е зле. Скапана държава.

За първи път подкрепям БХК! Този път им е справедлива каузата. А парите естествено, ако ни осъдят ще платим ние будалите, защото гледам надолу всички са гракнали срещу циганите и в подкрепа на закона, а никой не казва нищо срещу онези, които не само не попречили на това незаконно строителство, но даже и са го поощрявали....Нека лумпените по надолу се замислят кой трябва да се съди...този който яде баницата, или този който му я дава!!! А после като ви кажат че сте кофти материал и се сърдите...

Докато шорошките паразити от комитетчета,институтчета и организацийки не бъдат изгонени с камъни от страната, тази държава няма да се оправи

кой е кмета там, но приветствам смелостта му. Откъдето са дошли, там да се върнат. Стига безобразия и цигания в тази нещастна държава. За тях все няма закони - пътуват без билети, живеят на помощи/с наши пари, от нас, нещастните/, край няма. Време е навсякъде да се вземат мерки против самоволията им.

Защо тия БХК лъжат? Кога циганин е плащал битови сметки???

Абе тия от бхк не са ли от рубли родени?

Не от рубли, а от долари!

В грешка си мой човек :) да не би хамериканците да разплодиха циганите през последните 70 години - от 35 хил (1944) на 1.5 милиона днес? У нас кастата на шумкарите коли и беси от 1944 та до ден днешен.... Проследи пътя на рублите и ще стигнеш до извора на днешното ни дередже.

Абе кво ги мислите толкозДа ги мислят ДОгаан и Местан дето са ги лъгали че може всичко да правят безнаказано .Ако българин си направи незаонна постройка пък дори да есвинарник ще му я съборят и ще го глобят .и взатвора ще лежи а тия скакалци си правят каквото искат и ток ивода ние им плащаме с кражбите си на релси обърнаха два влака Хич не ми е жал. Само деца раждат и живеят от детски и от кражбиМи да са раждали по едно дете ида работят и да живеят човешки не като животни само да се размножават като животните Като гигледам по охранени и п облечени от нас А ние цялживот работим за единия хляб и да храним търтеи като тях и ония крадци от парламента Хак им е.

Мръсната пяна /бхк/ се появи! Изроди и родотстъпници!

Два дена събаряха бордеите на циганята,а помиярите от БХК,ще има,да лаят-поне още 20!...

Крайно време е БХК вместо да се разпорежда в държавата и да бистри законите, да вземе да се занимае с образованието и интеграцията на циганите.

От образоването на манго нямат файда.

Обърнахте ли внимание в репортажите по телевизиите един цеганин , качен на покрива, какво крещеше? " Нас някой пита ли ни, гладни ли сме, жадни ли сме ?" Според тях, трябва да ги храним и да ги поим!

Ами що да не ги храним, ама и прасето го храним до Коледа и после я пържоли, я сапун!

Местната власт е предложила временно настаняване в общински жилища на ромите, като заповедите са издадени още миналата година. ПЕНСИОНЕРИ, СЛОЖЕТЕ СИ ОЧИЛАТА, ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ!

ти прочел ли си коментарите или просто така си го написал? Би ли обяснил смисъла на твоето изказване?

h 1

Реформи са нужни ( нерегистриран ) 22.07.2014 13:57 ----------------------- ЦИГАНИЗАЦИЯТА е ЕПИДЕМИЯ, от която трябва да се лекуваме. И е следствие на популистката политика на всички големи партии. Огледайте се в провинцията какво е положението: ТРАГИЧНО Е! Храним ги безвъзмездно и те се размножават, и то без да се интегрират, без образование няма работа обаче, а и да има: каква ще е тя? Спешно са нуижни мерки да се намали приръста! Задължително средно (но качествено) образование, образователен ценз за гласуване и да видиш колко бързо ще оправим основния проблем.

h 1

ВЕДНАГА ДА СЕ ОТНЕМАТ ПОМОЩИТЕ на ВСИЧКИ МАНГАЛИ, АКО ЕДНО ДЕТЕ НЕ УЧИ !!! ТО СТАВА ПРЕСТЪПНИК !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! ЗНАЕ само ДА КРАДЕ ЗА ДА ОЦЕЛЯВА !!!!

h 1

МАНГАЛИТЕ без ОБРАЗОВАНИЕ: --ДА НЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ !!!! СЪЩО МАНГАЛИТЕ без ПОСТОЯНЕН АДРЕС ...И... не-изрядните ДАНЪКО-ПЛАТЦИ !!! В ИТАЛИЯ НА ЛИЧНИТЕ им КАРТИ ПИШЕ "NOMAD" !!! , т.е. БЕЗ ПОСТОЯНЕН АДРЕС и ==> НЕ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ДОБРЕ,НО ИСКАМ ДА ПИТАМ: КОГА,ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА СЪБАРЯТЕ ПАЛАТИТЕ,КОИТО КРАДЦИТЕ СИ ПОСТРОИХА С ПАРИТЕ ОГРАБИЛИ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ???

Аплодисменти Кмете!

Кога на българин ще предоставят терен да строи. На този терен циганина ще издигне къща, ама друг път. Кашонена съборетена- да!!Из цяла България се разпищолиха като господари. Селата пропищяха от тях, хубави селски къши ги направиха на кочини. Мръсно племе.Браво на кмета!! Осраха прекрасния парк Аязмото!! Да ги защитавам, айде нема нужда!Българите винаги низвергнати, а циганите барони и царе!!

МИСЛИТЕ НЕ СЕ ТРИЯТ ----------------------------- А и мен ма трийте де Извивайте ми рацете Влачете ма по къманите Живковисти мрсни такива Старогазарски мекерета

Това вече го чух, ти май не си много по четенето. А за да те успокоя оше малко, ще ти кажа, че не ходя на черква, не се кръстя през час -два , не съм сложил библията на видно място, а и съвсем не съм ангелче, но уважавам християнските ценности - те са общочовешки.

Ама явно за циганите не се отнасят ценностите.

на ма====те децата ще крадат малко а вашите ще станат мутри които убиват и крадат дарявата сас милярди вече е наизчезване нацята *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя Дивко, не залесявя, а са кахъри, да не му исчезне "Аклизмото" Гледаш го, млат човек, ама МИХЛЮЗИН, на мильоцйонерин, и той, СИН ! Дай му само да БИЕ, да се фука с евро-мангизи със "Тайоти", и С по десетина мурви - прЕдложителки , със камари и микрофони?

Какъвто правописа, такива и мислите!

АМБРИАЖ - ДОЛЕН!

Не разбра ли ,че "тц тц тц " е циганин? Затова така пише и мисли.Абе...циганин!

Днес в Стара Загора, утре и в други градове!

Кметът смело защитава закона, но мисли ли за последиците? Все пак за хора став дума. Не може куп грешки да се поправят с нова грешка. Трябва и да се замисля човек отвреме навреме.

h 1

ПИЧ, в БГ има такова ПОНЯТИЕ ЗУТ (Закон за Устройство на Територията). Територията, която е в границите на БГ. КАТ НЕ ТИ ХАРЕСВА --> ИДИ в ИНДИЯ, при ДРУГИТЕ СЪБРАТЯ-МАНГАЛИ !!!

Ако имаше нова грешка сега кмета щеше да дава обяснения на прокурора.Но такова нещо няма.

Вярно е че къщите са незаконно построени и трябва да се спази закона. Собствениците са наказани, обаче: - близо 29 години администрацията, която следи за незаконно строителство спи, а заплатите са си изяли; - вода и ток са им осигурен, без да имат документи за имотите; - адресна регистрация им е направена в незаконни имоти. Изобщо, още маса нарушения на закона от държавни служители. Тях ще ги накажат ли, и ако не защо?

Вода и ток не дава държавата/общината, както хляб и месо. Дружествата са частни или с концесионери, те си решават на кой да дадат.

сериозно ли имат лични карти с тази регистрация? Между другото, тези цигани не се бездомни - имат си жилища - по селата. така че могат да се върнат винаги по родните си места. пари нямат, живеят от помощи, но като гледам - къщите им не са бараки, особено на 4 снимка . какво им пречи да построят къщите си законно?

Да, бе, имат си - грънци! Катунари, харесали си място и си построили.

трябваше да се почне. Защо не веднага, сега? Стига сте ревали за тези търтеи.

Какви преференциални цени - получават ги безплатно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Циганизацията е пандемия, от която трябва да се лекуваме. И е следствие на популистката политика на всички големи партии. Огледайте се в провинцията какво е положението: ТРАГИЧНО Е! Храним ги безвъзмездно и те се размножават, и то без да се интегрират, без образование няма работа обаче, а и да има: каква ще е тя? Спешно са нуижни мерки да се намали приръста! Задължително средно (но качествено) образование, образователен ценз за гласуване и да видиш колко бързо ще оправим основния проблем.

Не бива да се бърка интерниране с интегриране

Социално слаб , а му дават отстъпено право на строеж, като е социално слаб с какво ще строи? Да си търсят квартири, какви строежи , аз работя на две места и нямам пари да строя , а на надеждата на нацията - неграмотния мангал ще му предоставят терен да си строи, ЕГАТИ държавата.

Кмета ще събори ли и незаконните палати на българите?

Dir-a, престанете да ни пробутвате милозливи снимки , защото детето, което държи циганката, когато порасте, също ще строи незаконно, ще сече дървета в парковете, ще краде влакови релси и ще чака някой да се погрижи за съществуването му! Необходимо е ДПЗ - "Движение за права и задължения", а не ДПС...

Кмета върши работата наполовина.Защо ще им дават парцели на преференциални цени?

Браво на тоя кмет,дано и другите се събудят.Трябва да съборят всички незаконни сгради на ромите, но да вкарат в затвора за бездействие и злоупотреба с власт тези кметове и общински служители,които допуснаха през годините да процъфтява това беззаконие.То се оказа,че ще си най-привилигирован в тая държава ако си циганин-правиш каквото си искаш,получаваш помощи които не си заработил,не плащаш ток,вода,данъци.Абе това не беше ли мечтания комунизъм на партията-майка. Явно това са най-постоянните й последователи,щом повече от 20 г живеят в комунизма и се размножават като хлебарки.

Я каква смирена циганка е на снимката)) направо като я погледнеш, ще помислиш, че работи по цял ден за минимална заплата за единственото си дете. И осигуровки внася, има всички документи за къщата си, никога не моли за никакви помощи.

Само така, а след това да дойдат екипите и полицаите в Западен парк София! Тук положението с циганските похождения и нетърпимо.Режат както им падне, хората сигнализират, а от общината и полицията покриват циганските своеволия! Само не ми е ясно защо им предлагат места за строеж. Според законите в България на нарушителите им се налага наказание, А НЕ ИМ СЕ ДАВАТ ПРИВИЛЕГИИ !!! Ако вече не е така кажете и ние да се възползваме! Дигам за една вечер някакъв коптор в градинката пред Министерски съвет, после идват с фадромата и ми я бутат, а като замяна ми дават 500 м2 в Бояна да си дигна къщичка!

Отдавна трябваше да се съборят незаконните къщи.Всеки трябва да си плаща сметките независимо от какъв етнос е. Моята заплата като средностатистически българин отива за сметки и храна и за нищо не остава.Не може част от обществото да издържа една мързелива прослойка ,която нищо не работи.

Секой датайебе , никой данепита ! Виде Рито едно око у кьоравия, и поча да грачеш .утко да му го извадат и него! Като го закъсаш яката и сложиш на ленти Пресата в нужника си, тогава ми се яви !

Ясно е,че си дошъл от циганската махала от Стара Загора.,която я събарят.Точно това е езика на гетотоПовече няма да ти отговарям,защото все още не съм паднала до такова ниско просташко ниво.!!!

Рита, слагай по едно интервалче след точката де.. и след, а не преди запетайката. Не исках да се заяждам, но за мен неграмотността, късогледството и безхаберието на средностатистическия българин позволи тази МАНГАЛИЗАЦИЯ на страната. Осъзнаваме ли го? Не съвсем. Образование + здрава ръка и малко съвест се иска.

Трябва със закон да се въведат следните мерки: 1. Помощи само до три деца. 2. Помощи, ако децата посещамат училищата. 3. Здравна помощ само за хора внасяли осигуровки. 4. Контрол по поддръжка на общинските жилища, дадени на циганите. Ако са в лошо състояние цената на ремонта си отработва по пазарни цени или си го извършва сам и отново се контролира състоянието на жилището. 5. Ако хванат, че отсича дърво го карат да засади 5 дръвчета като плаща стойността на фиданките. Това се отнася за всички, извършващи незаконна сеч.

Точки 1 и 2 са излишни. Да си чувал българско семейство да създава деца за да взема помощи?

Системата на помощите нещо не работи. Толкова години подпомагане и раждаемостта продължава да намалява. Може би държавата трябва да се разкара от сектора и да остави хората, които изкарват парите, да се грижат за собствените си деца, а не да спонсорират бедни и безработни. Факт - нито в Индия има подобно подпомагане, нито в САЩ. Въпреки това населението на тези държави се увеличава.

"Системата на помощите нещо не работи." Баш си работи и е замислена да подмени българското население с циганско :)

Позор за кмета, мисля че православната църквата трябва най-сетне да се събуди от самодоволството и летаргията и да го отлъчи от църквата , въпреки че на него и на неговите босове ще им е през оная работа! Балонът за българската толерантност, за благорсдството, че сме спасили поне част от българските евреи, от което цивилизованият човек е горд, се спука. Повръщаше ми се като гледах по ТВ как брутално мачкат циганските къщи. При това даваха някаква общинска мадама как обикаля и разпитва циганите къде са спали през ноща- повече от ясно е че общината не си е свършила работата както трябва... Не защитавам циганската сбиршина , на всички ни са дошли до гушата с кражби,мърсотия, брутални побои и убийства, мързел и простотия, не искам и да им плащам сметките. Но тези хора са реалност и не може държавата да се държи така с тях, защото те не са, нито американски индианци или негри от преди сто години, ,нито са палестинци, за да им бомбандират безмилостно с булдозери къщите, нито са ЖИВОТНИ. Не знам какво да се прави с тези хора, за това и не се тикам в политиката. Това обаче трябва да знае политическата сган - наша и брюкселска. Само отбелязвам, че за кучетата има милост, за кучешки приюти има пари, за мечките има храна и резервати, за депутати в европарламента има тлъсти заплати. Е гати ташака!

Томов, предлагам да дадеш личен пример и да приютиш у вас 15-20 циганьора. Убеден съм че след не повече от седмица няма да искаш да чуваш вече за тази сган и когато усетиш че се говори или се дава нещо по телевизията за тях, ще бягаш с писък и ще се криеш под дивана. Очаквам фидбек от теб как е протекъл социалния експеримент. ааа и ако имаш жена или дъщеря най-добре ги прати при роднини щото да не ти казвам защо...

Съгласен съм с теб, това което пишеш е вярно-не мога да не се съглася.Но циганският въпрос не е мой или твой или на другите, които тук пишат и се радват на станалото. Това е проблем, който навъдилата се политическа, паразитна и нагла администрация е длъжна цивилизовано да реши или въобще тези "богове" да не влизат в политиката, ако не могат или не знаят какво и как да правят. Поне защото такива като нас им плащат дебелите заплати .Тъй че не само циганите са виновни-те са само едната страна на проблема. Поне според мен.

Значи, по твоята логика позор за този който спазва закона? Ама за такъв като теб, който призовава да не се спазва закона - не само позор, а и прокурор :)

Всъщност ти прочете ли всичко? Преди да викаш "позор и анатема" разбра ли, че цяла година са преговаряли с манговците и са им предлагали варианти? Защо ли не са се съгласили? За да се правят на мъченици пред псевдо-толерантни европейци като теб?

Томов.. заблудена овца си ти. Къде сравняваш спасяването на евреите с тази мъзрзелива и най вече нагла сган?!

Томов,такива "хуманисти" като Вас съсипват държавата и пропъждат умните и работливи млади хора извън България,защото поддържат неравнопоставеността между населението! Защо само българите трябва да спазваме законите,да плащаме данъци,да изплащаме разходите и на циганите?!По селата във всяко кафене и кръчма е пълно с накичени със злато цигани?Откъде взимат пари?Карат коли без книжки,секат горите безнаказано ,безобразничат,а се оправдават,че имат по 10 деца и искат помощи?Да се сложи край на тази дискриминация на българите.Дир-ът да не ми крие писанията,защото това е истината и всеки така мисли,с изключение на платените с пари от "интеграцията"!

Абе тупан, аз не съм ли реалност? Що на мен не ми дадът общинско жилище? А парцел? Отстъпено право на строеж на ниски цени също искам. Що никой не дойде да преговаря с мен? Значи аз плащам данъци в тази държава а на тях само да им дават а? Що пък един не даде и на мен бе? А като си толкоз терикат кажи как да се справим с тази напаст? Много е лесно да викаш , че така не става ам и да не казваш как да стане. Дай сега понеже така и така вече са реалнос да не правим нищо и да си ги оставим да си режат дървета и да си трупат къщи а?

Кога не е имало пари за циганите, та чак се възмущаваш, помощи, безплатно лечение, без данъци, без сметки, колко още пари да се предвидят за тях?!?!

Г-н Томов, по европейски програми се плаща на възрастните цигани, за да ходят на училище и да се образоват, но те не го правят. "Учителите" им не им пишат отсъствия заради хонорарите и в края на месеца циганина хем с пари, хем пак прост. Същото е положението с малките мангалчета в малките населени места. Не им плащат, но ги водят, че посещават училище, за да не закрият училищата, а майките да получават детски. Ето такава е системата. И аз не съм съгласна кучетата, мечките и динозаврите да имат повече права от хората, но като горда майка на две деца, не съм сагласна и циганите да имат повече права от мен и децата ми. Нека сравняваме хората с хора. Защо на тях да им се осигурят общински жилища, а много работещи българи да живеят на свободан наем? Защо те да не плащат режийни? Щом грижите за кучетата и мечките в приютите са еднакви, тогава и за нас хората трябва да са.

А и още нещо - незаконни къщи на българи също има. Например в Бургас. Преди години един чичо ни се хвалеше, че са си построили супер къща в единия край на Бургас и се буди с песента на птичките и прочие. А целият квартал е незаконен. Но там имало къщи на някакви важни клечки и той разчиташе на това. Та толкоз за незаконното строителство.

Айде бе! На 1000 българи я има един с незаконна къща я няма... А на 1000 цигани...... Изводът ти е много тъп! :)

Изводът е - има още кметове, които НЕ са си свършили работата! Има още къщи за събаряне!

Нека сега да започнат и другите кметова да събарят! Сега е моментът. Стартът е даден. Само трябва да им осигурят някакви жилища, защото иначе утре ще изсекат на друго място гората или ще окупират в празните къщи по селата. Отделно трябва да ги задължат да ходят на училище и да имат професия иначе няма оправия. Да направят класове само за цигани или нещо подобно, където да се учи с темпо, съобразено с учениците. Защото проблем има и той трябва да се реши. Те стават все повече и повече.

Единственото, в което могат да бъдат обвинени радица правителства е, че не се е действало своевременно. Още щом се е появила първата незаконна съборетина е трябвало мангусът да бъде съден за незаконно строителство, а бараката пеметена. Така е не би се появило цяло село от 55 къщи.

Само че това е много голяма грешка. Това значи, че управата може си прави каквото и когато поиска. Една грешка води верига от други грешки по принцип, а това е просто брънка от веригата. Тяхната работа е да спазват закона, за да имат очи да го изискват от хората.

Така се прави! Ако не искаш да се набутваш с много кинти за купуване на гласове на предстоящите избори, системата е следната! Буташ показно с много шум и медии 5 коптора на мангустите, та другите да се сетят как да гласуват на изборите ако не искат и техните бараки да ги последват!

Абе тия цигани от къде имат ток и вода, като всичко е незаконно?

Може да питаш бат Сали..пардон, народен представител Александър Методиев.

Още въпрос,като се вижда какви къщи се бутат,ОТКЪДЕ са имали пари за това строителство?????Нали са все безработни???Тотална проверка!!!!!

Ами нагли ще са циганите като има такива които ги защитават в безканието им. Тази сутрин Георги Коритаров(агент Алберт) каза,че това било ксенофобия ъж под предлог ,че се спазват законите. И после като му кажет ,че е поръчков жуналист се сърди.

Според мен Коритаров за това си изказване трябва де си говори с прокурора за подклаждане на циганска ИНТИФАДА в цяла България... Тънката разлика е дали той призова към интифада или подсказа какво да правят циганите..... "Интифада" е думата която употреби Коритаров ....

Искам и на мен парцелче на преференциални цени! Искам и общинско жилище на преференциални цени (ама да ми го подарят преференциално)! Искам и аз безплатно здравеопазване, пардон преференциално! Искам, искам, искам ..... Циганьорите или ще се научат да живеят, като българите или да ходят да живеят по горите, като мечките. Да стартират с образованието на децата си, бавно ще стане, но ако искат, няма невъзможни неща!

ами те по горите живеят - само дето ги изсичат и застрояват незаконно.....

Айде, ред е на Фандъкова.... да се готви "Факултета"

Да си оди в Самокоф, зер повече са циганите там и от картофите ! А и те са хора, обичат нека млада черешка кьочек да им заврътне ?

Шапка му свалям на кмета!!! Всички ако си вършеха работата като него....все щяхме да стигнем до някъкъв ред и управия. Нека всички кметове видят, че може и с циганите да се излезе на глава, ама трябва да имаш топки....

Вместо да ми слагате тази картинка за онагледяване на ситуацията, защо не поместите една друга - тълпа цигани, качени на добре поддържана, голяма, масивна сграда, мятащи керемиди по полицаите! И да питате съответно: кога, как и с какви пари са построени масивните сгради, които багера събаряше?! Защото, ако "тези хора" са наистина "социално слаби" и безработни и се "нуждаят от помощта на държавните институции и общината", то от къде са взели средства, за да построят къщите?! Изобщо - много въпроси, но не знам защо медиите им ги спестяват!!!