Референдумът за ”Бедечка” невалиден, но полезен

На местния референдум в община Стара Загора гласуваха 15,42 на сто от избирателите.

Обратно в новината

Коментари - Референдумът за ”Бедечка” невалиден, но полезен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам следните въпроси? Кога ще осъдите един кмет за корупция? Кога общественият интерес ще стане интерес? Кога строителството ще започне да се съобразява с качеството и средата на живот? Кога имота на село ще бъде защитаван, така както се защитава имота в градовете? колко бяха осъдени за фалита на банки през 1997 година? Колко са осъдените за фалита на КТБ? Кой ще си понесе отговорността за самозапалванията, в краят на краищата говорим за политици, журналисти и самото общество? Кога ще се признае корупцията в здравеопазването за углавно престъпление с наказание доживотен затвор? Кога България ще се превърне от антидържава в държава?

15%! Уникални смешници. Май дърветата в парка са повече от гласувалите. Градът на заспалите под липите! То хубаво се спи под липите ама като се събудят току виж и без тях останали.

На циганския народ да му дадеш демокрация. Ще направи референдум и "Да няма съд за кражбите му

По-добре,да платиш на 30 келеша да строят,отколкото на 140 000 да излязат да гласуват.

От край време патриотизмът на българинъ е на масата, до чашката. Па и кво му пука за света отвън неговия дувар! Еле -е-е, па кво е тва природа, екология. поколения! Па и народът е казал: "Един гроб е и за сиромаха и за болярина."

Знаем какво са казали и Алеко Константинов и Славейков за робската ни психика. За да се става нещо в БГ трябва или диктатор или гласуването да е задължително.... в противен случай ни чака анархия, контролирана от кретени.

Трябва да се избират хора, които искат да вършат работата съвестно и с морал. Референдумите са точно с обратния ефект - за да имаш работещи референдуми трябва народа като цяло е изключително ерудиран, интелигентен. Българите не са такива и това ясно си личи от изборите, които се правят редовно. За страна като България с масово прост народ, това което е нужно е хората да избират експерти, които да знаят какво е добре и да взимат решения вместо да се правят популистки референдуми. С други думи парламентарно представено упрвавление е най-доброто. Обаче, сме прекалено тъпи дори да си изберем управляващи. Когато си тъп и прост, и не можеш да разпознаеш по-ерудиран, умен и честен човек то как точно ще твориш закони и ще взимаш трудни (непопулистки решения, като да си намалиш заплатата или вдигнеш данъците)?

Елеонора: Манюел, ты Уволен!

Референдумите трябва да са задължителни, ако ще и 5% да са гласували. Който не е отишъл да гласува, значи не го интересува, и му е все едно какъв ще е резултата. Затова да се взема предвид желанието на мнозинството от гласувалите.

Аз не искам там да има парк, затова не гласувах - провали ли се референдума, парк няма да има.

За кого е полезен не разбрах. За внуците ни или за алчните инврститори и общинари?

!Частната собственост е неприкосновена." Горното е извадка от Конституцията на РБ!!!

няма проблем, тези имоти са ниви, сейте си ги и гледайте зеленчуци, що се натискате да става квартал

що се натискаш да казваш на собственика как да си ползва имота?

с броя на българите се спекулира по престъпен начин от малоумните партийци, яхнали властта в парламента и по общините в страната. Вилнее някаква адски злобна и алчна партийна мафия , забграбваща и бетонираща обезлюдената ни държава. Като се има предвид масовото обезлюдяване в страната, 20 000 гласували са си направо рекорд в Стара Загора. 140 000 е било населението в Стара Загора преди 89 и до 2014г. , преди да се отворят трудовите пазари за българи в Европа. Днес след 30г. масова мизерия, липса на работа, болници, лекари и качествено образование в цялата страна има най-много 4,5 милиона души, от които 2 000 000 да са в София. Престъпление е резултатите от референдумите днес да се обвързват с броя на българите преди 89г. когато са били 9 000 000.

Аз

Поредният невалиден референдум. Българинът явно не ще да го питат как да го управляват, щото е псулютна kypва - не ѝ пука как ше я ръбят - тя носи на сичко. За сравнение - преди около година в Калифорния имаше референдум с въпрос: "Да се приеме ли в щата закон, задължаващ мъжете-актьори в порнофилми задължително да използват презервативи?" Как са гласували калифорнийците няма значение. Важното е, че гласуваха и резултатът е задължителен. Това - за капутите в порнофилмите. А на нас не ни пука дали да ни съсипят природата, колко пари да ни дерат партиите или какви да бъдат изборите. Се ний тая. Между другото, калифорнийците гласуваха ПРОТИВ - искат си натуралното гняцане, без гумички.

Може би някои все още помнят какво е казал П.Р.Славейков за ПЛЕМЕТО БЪЛГАРСКО преди около 150 години?

120 000 овце... Бе-е -е-е-е, Бе-е-е-е-е...

Миналата седмица трънчани Ви показаха как се прави! Показаха го на цяла България! За да може само седмица по-късно заспалите и доста спрели в развитието си старозагорци да ги домързи да си мръднат задниците до урните! Заслужавате не само парк Бедечка да Ви застроят! Заслужавате много повече. И ще си го получите...

Това е Стара Загора, да не е Трън или Монтана? Такъв ни е и футбола, такъв ни е града... за огромно съжаление. Чакаме някой друг да го направи вместо нас...

Точно Трън показаха-след референдума държавата каза-ама той не е задължаващ и пак ще си добиват злато.Сиреч-гласувал не гласувал-те си правят каквото си искат.

Жалко, че във времена на демокрация, хората не упражняват правото си на глас. А си кютат като мишки, псувайки държавата и политиците

напротив, българите имат, и то доста компетентно мнение, но зависи и какво ги питат. Въпроса далеч НЕ беше: "Да се строи или не в парк Бедечка?" а нещо съвсем различно.

Става дума за 20 келеша, "собственици" на места, попадащи на територия на парк и още 10-тина строителни келеша, драпащи за петна за строеж. А срещу тях са 140 000 граждани. Ама както се вижда, по- е лоша простотията и от лошотията.

Тия 140000 граждани защо не излязоха да гласуват днес?

Това само показва колко не заинтересовани са българите, особено когато става въпрос за природата. Колко от нея похабихме? Колко човека си напълниха гушите? То не беше дървена мафия, не бяха заменки, не беше застрояване на защитени площи... група хора се овълчиха а простолюдието продължава да мизерства и да си мисли, че има глас в тази обречена държава!

Изглежда зараалии обичат повече бетона от природата понеже са си алчни от време оно.

парковете не са това, което трябва да са. В най-новия парк, който е почти в централната част на града постоянно има някаква гюрултия от сръбски скари и турбочалга, циркове , атракциони всякакви,Общината печели за сметка на здравето на хората.В момента има цирк и като капак два дни реват някакви коли и мотори, пушеци, шум, мръсотия. На това му казват автомотор шоу. Затова вече думата "парк" предизвиква отвращение

Кое е централното на 'Казански' бившото МитЮ Станев ?! Айде широк център 3 чучучра - ЦЕНТЪР, няма нужда. Иначе сте прав, новият парк е пълен с цигани, които слизат покрай Билата на тумби, или селяндури в събота-неделя и кючеци..

щом са гласували 15%, изобщовъобще не трябва да се хабят да броят колко са за, и колко против кое да е от двете !

Смешници само пари на вятъра за да потвърдят незконните си решения

пари на вятъра. щом ги имат,не ме е грижа. Може да го направят и самолетна писта.