Български електромобил ще вози 100 км за 2.90

Електрически автомобил, който изминава 100 километра срещу едва 2,90 лв., ще се произвежда след няколко месеца в Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Български електромобил ще вози 100 км за 2.90 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно, че повечето хора дават жлъчни коментари...Заа това България няма да се оправи скоро-повечето българи не искат да се подобри животът им, те искат на съседа да им е гаден живота..!

АМА ВИЕ ТУК ВЪВ ФОРУМА СТЕ ОТКАЧЕНИ!! ПРОЧЕТОХ САМО ДВЕ-ТРИ БРАВО ЗА НАЧИНАНИЕТО, ВСИЧКО ДРУГО БЪЛВА ЗЛОБА И ЖЛЪЧ.....КАКВИ СТЕ ТАКИВА БРЕ ХОРА, ЩЕ УМРЕТЕ ОТ НЕГАТИВИ....КАТО НЕ ЗНАЕТЕ ДА СЕ ИЗКАЖЕТЕ, ПО-ДОБРЕ СИ ТРАЙТЕ, НАИСТИНА СТЕ НЕНОРМАЛНИ...

Ти знаеш ли как се произвежда автомобил, това не е да вдигаш лозунги, петилетката вместо 5 за 3 години...нямам думи ...егати простотията.

завод за каквито и да е автомобили в българя сте има тогава,когато човечеството колонизира всички видими с невъоражено око планети и звезди във вселената :)))

Ех, злобарче, ще ти се пукне мизерната душичка от яд и завист - автомобили в България са се произвеждали още преди Турция да си помисли за това. През 60-те години започнахме с Рено-8, после Рено-10, Булгар-Алпин (печелил много ралита), Фиат-850, а после и Москвич. И където е текло пак ще тече, муратчо, а ти си злобей;)

Двумесния дребосък му давам 4-5 000 лева, 4 месния 8 000,джипа 10 000 максимум. Другите глупусти да си ги пишат колкото искат по медиите, но ако си вярват да продават на цени 20 000 да ходят да се прегледат. Аз не купувам баста :Р

ми за теб има бая мазни автобуси и бакшиши ...хи хи н епо-малко мазни

Тия смешковци в БГ дрънкат смехории пък показват на снимката мои коли ...хи хи много са смешни ама и премиерът им е бая смешен...

За да има полза от инвестицията за обществото, а не само за инвеститора, трябва да са спазени няколко изисквания. 1. Да се разкриват доста и високоплатени работни места. 2. Предприятието да плаща по-височки корпоративни данъци /не като у нас/ 3.Да използва местни доставчици за повечето материали. 4.Ако е експортно ориентирано, това е добре. 5. Ако е публична компания регистрирана на фондовата борса, това е отлично ! Не мисля , че ще реализират нещо от изброеното.

ХА - ХА - ХА - ХА!!!!!!

бунак!!!!

Българо-китайски автомобил?! Падна ми шапката! Някой да е виждал тази марка в Европа?

кат я видиш вече ще е късно и колкото повече мърдаш повече ще ти влиза)))))

Ама вие наистина ли си мислите,че някой ще позволи срещу 2,90 да се изминават 100 км.??? Я малко се приземете,и отидете да пуснете по едно тото :))))

Трябва да сте наясно че тази кола става само за градско каране(което е добре) и не може да замести напълно бензиновата защото пробега и с едно зареждане е 56-60км макс., а едно зареждане отнема време. Така че ако ще си купувате такава, трябва да си оставите и старата кола за извънградски пътувания.

Браво joni !Подкрепям те абсолютно ! ха ха ха !!!!!!!!

Бъдещето е на електромобилите.Не замърсяват околната среда.Но се изискват специални станции за зареждане с ток.За производството на такива коли е необходима инженерна мисъл,а тя в България не е на почит,поне за сега,за разлика от другите страни.Когато се построи и тук такъв завод,тогава да пишат журналистите,защото българина толкова пъти е лъган ,че вече на нищо не вярва.

Пълни глупости ...2.90 друг път. Ако и конструктивните им умения са като математиката тая кола отива директно на боклука!

Големия хикс при тези коли е колко ще издържа с едно зареждане. Защото, както не е упоменато, най-вероятно ще е 100-200 км. Съответно, никой няма да си купи кола, с която няма да може да отиде до съседния град, без да пренощува там за презареждане.

Електромобили? Опит да се оправдае строежа на никому ненужната АЕЦ "Белене".

Проблема на електромобилите е в броя на възможните презареждания на акомулаторните клетки. Докато този проблем не се разреши генерално, няма да е изгодно производството на електромобили.

Веднага ще си купя!

Абе нека да има! Лично аз предпочитам да карам 10 годишен WV или Opel за 5 хиляди лева и съм сигурен че ще карам много повече от колкото с боклук произведен от българи! Българинът може да направи САМО доматено пюре и патоки!

Джони, 10 годишните Опели и Голфове са точно за хора с твоето мислене. Те просто друго не могат да си позволят, защото рядко ги назначават за нещо повече от таксиметраджии или хамали.

Тези, които не са таксиметраджий или хамали само български електромобили ли карат?

А ти какво можеш да правиш освен доматено пюре и патоки ?

А, да - и нещо не мога да ги открия тези Zero Carbon Technology или Zero Carbon 2020 (както са написани в статията по темата на сайта на Бг посолствтото в Лондон) ?!?!?

ЕЕЕЕ, НАЙ-СЕТНЕ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО!!! БРАВООООООООО!!!

Надявам се да е реалност и да не остане само новина по ел.издания. Бог да пази България.

Ей супер! Аз ще си купия пръв тази кола, а ако нямам пари ще взема на заем и ще спестя отбензина за две години.

Ако е истина това което пише е добре ама нещо не ми се вярва пак лъжи и пак на наш гръб.Ще има експлоатация на работниците много работа за нищо пари тези коли и на снимка няма да ги видим.

Браво! Стискам палци да заработи по-бързо с пълна сила! Но ме притеснява друго-мненията, които прочетох до тук- негативни и злобни -ако продължавате така да критикувате всичко, което някой се опитва да направи, при това абсолютно в полза за народа и държавата, до никъде няма да я докараме- все в блатото на самосъжалението ще си седим! И какво ви инересува колко щял да печели собственика? -гледайте си в собствения джоб, не бройте чуждите пари!-при това той е чужденец-т.е.-не ги е откраднал от вас, че да му държите сметка!

а на бас ,че даже и ламарината на колата няма да се прави в българия.

дано 1/2 части се произвеждат в бг,ако е само сглабянето..язък за безплатната реклама в дир.бг :д

Пък аз ще ида на язовира и ще хвана ей... такава риба... По принцип браво на начинанието но малко по прагматично и без изхвърляне.. Иначе съм за.

До тука нищо българско

Стига с тези екстравагантни експерименти, досега нито един такъв не е успял!

Да смятаме. Бензиновия двигател има мощност 40 киловата(нормално са към 60-70),но да смятаме на минимума.Ако развие пълна мощност и се движи един час със 100 км в час ,ще употреби 40 киловатчаса.По 0.7 лв. цена на дребно ,дневна тарифа прави 28 лв.

Абе пич, киловата не е 0.7 а е 0.17 и колата едва ли ще изхаби 40 кв за 100 км. По вероятно е да изхаби около 30. което по нощна енергия от 0.12 прави около 3.60. Тоест по тяхни данни ще изхаби дайе около 20ина киловата. Елек двиг е много по ефективен от ДВГ

Откога киловатчасът струва по 70 стотинки, а, цървуле комунистически? 40 киловатчаса за 28 лева... да бе, да!

Ще, ще, ще...... Това го слушаме от толкова отдавна. Какво стана със завода на Гр. Ганчев и китайците? Някой да е чул нещо? Не... такава ни е цялата работа - живеем с някакви очаквания за бъдещето, а в настоящето има само мързел и мърлящина. И, разбира се, все някой ни пречи...

Споко бе, човече! Никой няма да те кара да си купуваш електромобили. Силно се съмнявам основният таргет да е българския пазар. Приеми го така - нови работни места, които сега са ни изключително важни и данъци в хазната. Производството няма нищо общо с търговията, бъркаш двете неща. Нито пък с лихварството. Производството генерира пари, а останалите две завъртат едни и същи пари.

Коментарът по долу е много прав. Наистина парите ще изтичат. Ето за това мразя като рубладжиите реват, че инвестициите намалявали. Е благодаря, такива инвестиции не ми трябват. Яд ме е че специалистите от Техническия отиват зян

Има ли някъде снимки "в цял ръст" на тая електричка? И ще се продава ли извън България (в ЕС)? Ще бъде ли на пазара преди Коледа?

Видяла жабата вола и вдигнала крак.

ТОВА НЕ Е ИНВЕНСТИЦИЯ , А ГРАБЕЖ , ЗАЩОТО НА ТОЗИ ""ИНВЕНСТИТОР"" ВСЯКА КОЛА МУ ИЗЛИЗА 3-4 ХИЛЯДИ ЛВ ,А ЩЕ НИ Я НАБУТВА ЗА 20.000 ЛВ ,ПЛЮС ТОВА ПЕЧАЛБАТА ОТ НАД 500% ЩЕ ИЗТИЧА КЪМ АНГЛИЯ И ВСИЧКО ТОВА ЗА 300-400 РАБ. МЕСТА !!! ""БЛАГОДАРЯ ВИ"" ! ТОВА Е КАТО С МОЛОВЕТЕ,КОИТО РАЗБИРАТЕ ЛИ , ""ПОДПОМАГАТ"" ИКОНОМИКАТА НИ , КАК ??? АМИ КАТО ВИ ПРОДАДАТ ТУРСКИ ИЛИ КИТАЙСКИ ДЪНКИ(ДОБРИ МЕНТЕТА) ЗА ПО 80-120лв ,А ВЗЕТИ ОТ ТАМ ЗА ПО 10 евро(, А ЗА ПРОДАВАЧКАТА ОСТАВА НАДНИЦА 10лв НА ДЕН ,ТОЕСТ ОКОЛО 70% ОТ ОБОРОТА НА МОЛОВЕТЕ Е ЧИСТА ЗАГУБА НА ИКОНОМИКАТА НИ !!! ЗА ДА ГО ПРОУМЕЕШ ТОВА ОБАЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СИ С ПРОМИТ МОЗЪК,ОСОБЕНО В СТРАНА В КОЯТО СЕ ОБЛЪЧВА ПРОПАГАНДАТА , ЧЕ ВИСОКИТЕ ЛИХВИ СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО .......КАТО ВИТАМИНИТЕ !!! СЪБУДЕТЕ СЕ !!!

Абе ти нормален ли си? Това е начинът на инвестиране по цял свят. Този производител ще открива работни места и ще плаща данъци. Ако искаш печалбите да остават в БГ, направи ти такава фирма и произвеждай. По-добре такъв инвеститор, отколкото българска мутра, която краде и не влага нищо.

От твоя коментар звучи супер. Направо се чудя как и защо англичаните не са направили вече поне 100-ина завода, от които да сисат 500% печалба!

пич ако си учил иконимика ще знаеш следното. когато се откриват нови работни места се повдигат заплатите в цялата икономика, защото има увеличние на тарсене на работна рака която е ограничена. заплатите са цената на тази работна рака. по сащя начин когато се увеличи тарсенето на доматите на пазара се вдига и тяхната цена. смарт на комунизма долу бкп. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А на Вас известно ли ви е,че "икономиката",за която говорите изобщо не е наука? И защо трябва да се учи? Човека си е доста прав. Уважавайте мнението на другите,това показва, АКО всъщност сте интелигентен. СЪБУДЕТЕ СЕ !!! ;]

така е. български фирми производители в моловете се броят на пръсти, а в някои липсват направо. докато не вземем да произвеждаме нещо, няма как да се оправим. Може кифли с мармалад да е , ма да са прави нещо наще си!

ми хубаво. Щом е така направи завод и произвеждай подобни коли. Дори да ти излезнат 2-пъти по-скъпи - 6-7000, обещавам да ти дам 10 000. И даже ще кажа на приятели. Сега действай!

Има една съществена разлика обаче. Моловете работят с внос, а заводите работят и за износ. Ако се притесняваш извънредно много, иди ги помоли да отидат в Румъния.

Мислех си, че бългаирите вече са се научили... Да не искаш да кажеш, че е по-добре за България този завод да отиде в Румъния? Ако е така, си прост галош. Работа за 300 души работници означава данъци и платежоспособно население. Ако не ени стига акълът ние да направим инвестиция, тр. да започнем с инвестициите на другите. Който българин пъкл може да инвестира, да го прави. Във всеки случай има полза. Освен това ще ти намекна, че с 10% корпоративен данък печалба вероятно и той ще остава в България. И какво ти пречи цялата тази работа? Че не печелиш колкото инвеститора ли? Ами поумней, поеми рискове, потруди се и ще имаш (евентуално) неговата печалба. За сега си член на племето Булгаристан и си стой на мястото, което заслужаваш. Само не лай и не плаши инвеститорите, които ще оставят пари в страната ни. Такива като тебе правят България да мирише на развалено.

Явно си много добър в сметките, що не вземеш да направиш 2-3 завода и после да правиш коли за 2-3 хиляди и да ги продаваш за 20 000 лв? Ей, тъпи хора сме ние българите, вместо да се радаме на бизнеса ние си мислим, че ни ограбват...

Важното е да се произвежда нещо в тази България. Парите не са от значение. Стига с тези молове и хотели.

Ако го резнат от злоба или неплатени сметки ЧЕЗ, ЕОН и т.н., какво правим? Сериозно, кога маймуната се качи на клона, кога й лъсна червения ... !

Ако това с цената на колата и на разхода се окаже вярно, ще плесна с крака.

И кой да го пита? Нали тоя дето трябва да пита и той взима пари от същата каса.

"добре познати на европейския пазар" ... само дето никъде в Европа никои (освен китайските студенти) не ги е чувал !!!

шефът на Литекс ще започне да произвежда космически ракети и никой няма да го пита от къде толкова пари за толкова време???

Доган може да си е поръчал летящата чиния вече... ;-) той има пари. пък и .... звучи много вероятно - проверете Литекс моторс чия собственост е :-))))

А ти къщичка за птичета правил ли си? :D