Уникални кадри на Беклемето, заснети от дрон (видео)

Дрон полетя над Беклемето и Арката на свободата и показа уникални гледки от красотата на Стара планина.

Обратно в новината

Коментари - Уникални кадри на Беклемето, заснети от дрон (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Красива природа, красиви кадри, добра операторска работа , но защо акцента падна върху този грозен грандомански ''паметник''?! Пак политика и пак внушения с носталгични нотки за соца.

Браво! Уникално е! Както и кипчето за Синеморец. Сигурно момчето е любител, но е сложил в малкия си джоб всички наши прехвалени оператори. Дерзай момче! България под такъв ъгъл е невероятна! Благодаря ти.

Здравейте, Дълго живях в чужбина и съм пропуснал построяването на този паметник. ПОЛКЛОН пред крсотата на нашата най-красива и мила родина България и ДЪЛБОК ПОКЛОН пред подвига на руските (НЕ съветските) войници, които проляха кръвта си да освободят България от Османската империя!!! За 1944 и нашествието на съветцката армия през България са виновни както СССР така и Англия и САЩ, които предварително са си поделили света и кой къде ще владее. Независимо от всичко - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, с благодарнист за нашите освободители от Османската империя.

Защо имаме такива таланти а родните списания едвам се издържат. Светлин може да стане топ фотограф например в ГЕО. Беклемето ме впечатли много но гледайте и Синеморец-направо е върха :))

АЛООО ЖУРНАЛЯТА !!!! ТРОЯНСКИЯ ПРОХОД (ТРОЯН - КАЗАНЛЪК) И БЕКЛЕМЕТО (ПРОХОДА ТРОЯН -КЪРНАРЕ ) СА ДВА СЪВСЕМ РАЗЛИЧИНИ И ЕМБЛЕМАТИЧНИ ПО СВОЕМУ ПРОХОДА В СТАРА ПЛАНИНА

Пич, много си зле!

Подобен паметник в Турция, щеше да бъде превърнат от давна в забележителност събираща туристи и съответно средства, с които да се потдържа и обновява, но тук бъгларите само си мислите, че обичате България, а свъщност всеки ден я рушите. Вие сте като Хасан, когато се качил на Айфеловата кула и после разказвал - Погледнеш наляво - да си ... м-ката, надясно - мамата си е-ало, напред - е-и му майката. Накарайте някой седмокласник да опише в свободен текст клипчето и ще разберете какво говоря. Иначе поздравления за момчето. Страхотен клип. Жалко за красотата на България.

Светлине - много си талантлив и се гордея с теб ! Родолюбец си и ни го показа!!!Не обръщай внимание на злобните коментари !Те са от тези , дето ги е яд, че изобщо са се родили.

Изключително красива природа имаме!Горд съм!ПИТАМ - МЕЛОДИИТЕ към тези красоти ЗАЩО не са БЪЛГАРСКИ?

Това е паметник на Александр наричан Македонски подава планината има един в Свищов където е почивал // Най голяма Арка обаче построиха в Техеран..

Какво искаш да кажеш с това? Има ли нещо общо с красивата ни природа или и нея да я оплюем ???Какво точно каза.Гледа ли второто видео?

Сигурно е уникално, едва ли има друга арка на планински връх, нормалните хора ги строят на нормални места - където минават хора.

Така е сигурно. То и "нормалните" хора навремето(турците) не са минавали прохода зимата. Свидетелството на турски парламентьор е убедително: Телеграфът донесе вестта за преминаването на русите през Троян. На всички това ни се стори дори невероятно. През Троян?! И то зиме?! Откровено казано, ние не повярвахме на това известие. Превземането на Троянския проход предизвиква паника сред турските сили в Стрямската долина. Отрядът на генерал Карцов с лекота овладява с. Христо Даново, гр. Сопот, гр. Карлово и с. Калояново. В следващите бойни действия достига до Галиполи.

Поздравления за автора! Възхитително! Каква величествена природа! Пожелавам на всеки българин да я види и почувства. Този клип ме върна 25 години назад, когато по залез слънце бях на Беклемето. Гледката беше разтърсваща,незабравима, а усещането - неописуемо!

И кое точно е уникалното? Някой скромно да ми обясни. Може ли?

Това е място на билото, делящо Северна и Южна България. На това място се таковат ветровете и само по себе си е уникално да намериш време без вятър там горе. При това вятъра е на пориви с голяма скорост. А пък да прокараш дрона в такова време през арката си е най-малкото трудничко. А човека си е купил хубав дрон научил се е да го управлява добре, отишъл е на това място и е направил клип, който нито една професионална телевизия няма. Ти разбира се можеш да се пробваш, ако ти се получи и теб ще похвалим. ;)

Малко история към русофобите. Паметника е посветен на преминаването на прохода от генерал Карцов по време на руско-турската война през ЗИМАТА 5-7 януари 1878г. в дълбокия сняг. НИКОЙ нито тогава нито сега не е мислил това за възможно. Дадени са много жертви от измръзване от войници и опълчение. Този ПОДВИГ показва решимоста на руснаците и Опълченците и е един от основните фактори за това Турция да се откаже да воюва. Подвига е съизмерим с преминаването на Анибал през Алпите. Историята не отдава заслужено място на този подвиг, но има кой да го забележи знае и помни. Напомням че прохода е непроходим през зимата и сега със съвременната техника, а тогава са теглили топове с коне. Годината 1944 е добавена после и няма отношение към генерал Карцов, но тогава такива бяха времената партията и държавата бяха едно. Моля всички плюещи по паметника, нека малко прочетат история. Паметника не е по-малко важен от този на Шипка. Желая здраве и късмет на всички и на най-вече автора на клипа. И нека знаем и помним така се съхраняваме като нация и държава. Няма от какво да се срамуваме като народ още Паисий го е казал.

ТОВА Е БИЛО СЛЕД РЕШАВАЩИТЕ ШИПЧЕНСКИТЕ БОЕВЕ !!! И ГЕН ГУРКО Е МИНАЛ ПРЕЗ ТАЗИ ЗИМА ПОД ВР.БАБА ДОГОВОРА САН СТЕФАНО Е ПАДПИСАН 3 МАРТ 1878 Г.

Знаем историята господине. Ген Гурко (западния му отряд) води битка за София 23 декември 1877 - 4 януари 1878 година. 5-7 януари е преминато Беклемето буквално няколко дена след София ген. Карцов зачиства от турци и долината между Стара планина и Средна гора. Както писах по-горе след това пътя му е открит и стига чак до мараморно море. И ген. Гурко минават зимата Балкана знем и това. Затова в София има улица в центъра ген. Гурко, а в Троян в центъра ген. Карцов.

Браво и от мен ! Високи сини планини ..... Реки и златни равнини . Небето като от коприна . Това е моята Родина ! Обичам България !

Какви ли са тези човекоподобни , които слагат минуси на поезия?

Обикновен красив Балкан.

Ехааааа ! Красиво и вълшебно ! Прекрасна е древната ни Родина . Да пребъде България ! Браво , Светльо ! Със здраве :)))

Светлине, браво момчето! Позволявам си един съвет - научи се да летиш с парапланер и ще имаш много такива мигове без дрон. Бъди жив и здрав и не спирай да радваш хората.

Като минеш с парапланера под арката, обади се.

Ех друже, какво да кажа на това - май се заяждаш. Бъди щастлив!

Великолепно! Вижте и още други прекрасни творби на Светлин: otnebeto. com Не само това, но и впечатляващ пианист в саундтрака на един от клиповете!

това е моята страна, моя Балкан, моя бисерен въздух и моята гордост - Благодаря!!!!!!

Уникално.Поздравления за автора.

Невероятна Родина си имаме хорааа!!

поздравления за този БЪЛГАРИН! Дано повече млади хора имат желанието и амбицията да популяризират красотата на това, което Бог ни е дал, дай Боже такива и да ни управляват. Само такива българи ще успеят да оправят тая държава и изгонят ония 240 некадърника от парламента.Да си жив и здрав Светлине, продължавай да ни радваш.

Анатема-как може да се използва западна технология, немедлено у Белене

докога с тая 1944 и всички паметници с нея??? Да помним, кога цялата проста сган от неуки мизерници, оФчери и селендури (да ме извиняват и неуките, и бедните, и овчарите, и селяните) се е намъкнала във властта, по директорски постове, министерства, и всичко останало. Хубаво е на Беклемето, бил съм там, водил съм и чужденци, но нищо добро не казах за 1944. Просто обясних, че все още доста от същите тия изброени по-горе хуманодиди са живи (даже и списват в дира), и си я харесват тая дата, щото от проС безимотен прошляк само защото викал Да живей тоя и оня, станал директор на фабрика или ТКЗС и сега потомството му е бизнесмени и затова още си стои по паметниците годината, но няма да е за дълго естествено.

Поздравления за Светлин! Но веднага признавам, че ми призля от това, че няма място в България, не опорочено от червените боклуци- какви освободители, каква освободителка - та империята на злото вече повече от 140 години се опитва да ни затрие държавата и нас самите. Да изчистим България от всички руски символи!

Всеки русняшки паметник трябва да бъде изчегъртан от лицето на майка България.

мноу рубладжии ве:) нали нямаше да има тролове:)

Браво, Светлине, повече българи, като теб, може и да се оправим.