Коментари - Станишев: Да превърнем приемането на еврото в национален приоритет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

истинското приемане в ЕС е тогава, когато ЕС отвори пазарите си за Българска продукция! Без квоти ограничение и т.н.. На пазарен принцип. БГ няма защитни механизми, докато ЕС си имат!

Ползата от въвеждането на еврото у нас, ще е същата както от Истанбулската конфекция, широко пропагандирана от др. Станишев.

Господин писар на статии!Явно нещо друго сте искали да напишете но не сте успял!В България ще се разплащаме с евро още през 2021!Направете си справка преди да пишете статии на сляпо и на недорзбрано!

Yann

Когато се обединяват хора, като Станишев и Борисов, нищо добро не ни чака. Две хиени търкат ръце от кеф, предвкусвайки голямата далавера. Каква е тя? За да влезем в евро зоната или по-просто казано, за да въведем еврото ще трябва да свалим валутния борд. Това ще доведе до свобода на правителството относно БНБ. Такава в момента липсва, тъй като Валутния борд отговаря за повечетоважни неща. След като получат правото да се разпореждат 100% с БНБ, ще. заграбят спестяванията на Българите - към момента едни 14млрд.лв. Как? Чрез една нова деноминация. Сетихте ли се? Тоя филм сме го гледали вече, нали? А относно въвеждането на еврото: това е, като да си купиш фабрика на 8 Септември 1944г. Който трябва - разбра.

Драги господине, вече не един път бе казано, че приемането на еврото ще стане директно от валутния борд! Няма да има междинен етап. Всичко ще бъде просто подмяна на банкноти, тъй като ние и сега, на практика, живеем съобразно еврото и чрез еврото, посредством фиксираният курс на лева към еврото, чрез германската марка! Дори има сериозни съмнения, че нашият лев е подценен, т.е. леко прецакан!

Yann

Между казано и направено има Балкан разлика. Стара българска поговорка. Недоволството от Европейския Съюз се увеличава с всеки изминал ден и то не само в България, а и в цяла западна Европа. Заради т.нар. мулти-култура, която обезличава нации и народи и им насажда несвойски обичаи и закони - вземи за пример толерирането на малцинствата, от което се оплакват ВСИЧКИ. Вземи за пример повсеместната гейщина и лесбийство. И на всичкото това недоволство и симптоми за скорошен разпад, ние искаме да въведем еврото - това е умопомрачителна простотия!

И този щом изпълзя от дупката значи далаверата ще е голяма..Отново ще сме от страната на булката..Писна ми..Чакам сега да видя и вноса на "работна ръка " от къде ще е ..

Браво Борисов продължаваме напред и не се обръщаме назад даже станишев се усеща

Да ама както вьрвят нешата 2023 в ИЗПРЕВАРВАЩО Хасково Бургас Ямбол КьрдЖали могат да минат на плащания в ТЮРКИЩ ЛИРАС.Еи го на днес губернатира на слцнчев вилает БУРГАС баиВьлчо Чолакоглу е бил на сьвместно заседание с валията башбаканлига на ОДРИНи му епоискал 1БАГЕР да копат сьвместно под речното корито на Велека канал за контрабанда на беьанци и ембаргови стоки

Колко от тези жалки "български политици" ще се окажат в борда на директорите на френската фирма която ще печата бълг. евро?

Явно не ти се е случвало скоро да виждаш евро. Вече върху всички банкноти номиналът е изписан И на български език! Печатницата работи.

Е па ние Станишев не го ли отсвирихме на изборите?

Колкото по рано приемем еврото толкова по добре. Само един въпрос имам.......днес в някои новини пише, че до няколко месеца (по малко от 1 година) ще влезем в чакалнята на еврозоната РТМ2. А в други новини пише, че до няколко месеца (по малко от 1 година) ще кандидатстваме за влизане в чакалнята на еврозоната РТМ2. Кое от двете е вярно? Едно е влизане, друго е само кандидатстване нали? До февруари 2019 ще влезем ли в чакалнята? И през 2021 да сме с евро? Трябва да влезем в ядрото на ЕС колкото се може по скоро. Не го ли направим сега, сега в чакалнята и до 2-3 г в еврозоната, ще се забавят нещата с много, а извън еврозоната, ще бъдем от групата на втора скорост и ще се принудим и да излезем от ЕС....тогава. 20 страни са в еврозоната, само 8 не са.

Kakvo evro? Napravo priemate rublata I, gotovo!!!

Мамлицата ти изпеделастен комунистически боклик

Тези, двамата не се ли плюха доскоро, един...друг.Само питам...

Националните приоритети трябва да се казва от нацията / народа/ дали го иска или не, а не от олигархията. Докато не се научат политиците да правят истински референдули, а не само да манипулират, все няма да им верваме. Навервахме се на белите им якички.

Ами... аз не бих участвал в подобен референдум "ЗА" или "ПРОТИВ" влизането в еврозоната. Имам, смея да твърдя, добро образование, но не съм експерт в областта на финансите, например, че да кажа дали трябва или не трябва. Съседите, като ги гледам... също не са специалисти. И така са около 99% от родното ни народонаселение. Баба Гица, която е с полуосновно образование, но е люта активистка в местния пенЦионерски клуб на БСП, със сигурност ще си каже тежката (партийна, а не нейна собствена) дума и ще е ПРОТИВ! Тя така преди време реши колко е убаво нещо ядрената енергетика, без и бъкел да разбира. Та така, рИферендумите...

Тия на снимката една котка ги е окотила: БКП.

След като не ни питаха да НАТО и ЕС, сега е редно да ни питат! Ако са истински демократи трябва да питат народа, като го правят на Запад

Предполагам, че си някакъв мастит финансов експерт, със собствено, а не внушено от медиите, мнение по въпроса? Щото аз и още поне 99% от пълнолетните граждани на България, не можем да претендираме за такива задълбочени познания. Според мен, най-правилното е, вие, експертите, дето сте около 1%, че и по-малко, от населението, да се сберете и да го решите тоя въпрос. Аз не искам да одобрявам или да не одобрявам нещо, дето не го разбирам. Ясен ли бях по въпроса за "референдума"? Умните хора, колкото ги има, разсъждават така, както и аз.

Безумните политики за последните 30 години продължават до безкрайност въпреки заличаването на Българското население.Тази тенденция може да бъде спряна само със унищожаването на политическата каста която ни управлява последните 30 години.И тик не става дума за социално неравенство ,а за нещо много по лошо за отнемането на бъдещето на хиляди Български граждани принудени да напуснат страната и на тези ,който страдат и живеят в България.В този смисъл ние всички сме ощетени и положителните промени няма да бъдат постигнати без сблъсък.Но първо трябва да се пресече финансовия рекет. Това означава изтегляне на личните финанси от банките и спиране плащането на данъци преки и косвени.Укриване на доходи.Не говорим просто за сваляне на правителството ,а за бойкот на цялата система.

Този окончателно откачи! Поне да беше попрочел нещо, което финансистите и икономистите пишат отдавна по този въпрос. Имам предвид умните и разбиращите специалисти! Станишев... се дискредитира експоненциално! Негова работа!

Благодаря ти дир! чувствам се много добре тука!

тоя самозаблуден "умник" и "доблестен мъж" и "най-вече Българин", мамин и татин дришльо, който на интервю с западен журналист се отговаряше и се държеше като квартален хулиган, и то от глупавите, защото там не ги е страх да питам неудобни въпроси, ...та този ще решава за всички нас кое е добре и кое не е ...а знаем какво е "мереке"... и какъв е слугинаж... а ако се замислите ..какво стана с враждата между Боко - Тиквата и екс- комунисчето...нещо се заобичаха...ааа аз съм се объркал, сигурно го правят за Род и Родина...

Наглост без граници!...

Станишев, забрави, тая няма да стане, никой няма да се съгласи доброволно да откраднете спестяванията на хората! Сума ти по-западащи от нас не се натискат за ЕЗ, а самите й членове искат да я напуснат (напр. Гърция и Испания). Съпротивата ни ще бъде още по-жестока от тази за Истанбулската джендър конвенция. Не само защото сте джендъри ви мразим, но и защото искате да ни направите два пъти по-бедни, а вие да богатеете на наш гръб.

Ако политиците направят референдум 80% от гласувалите ще бъдат против вавеждането на еврото, затова ги е и страх да го направят. Българинът е наясно, че цените ще останат същите по стойност, но ще бъдат вече в евро. Само продажните политици се натискат за евро, за да бъде окончателно завършен преходът на голямото ограбване на българския народ.

Това, с 80% несъгласните, как го разбра? От "Афис" ли така хортуват?

ПЪРВО ЩЕ МИ СВИРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПЪРВО ЩЕ МИ ГО ДУХАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Стига ни пълнихте главите с вашите глупости ,кой не скача е ченге ! Не сме готови в близките 50 години да си сменим валутата ! Лева е нормална парична единица и който иска смяна е враг на България и Българите ! Не на Еврото !!!!

Това, троловете от "Савушкина", много сте активни ва? :) Оно, нема и 15 чиляка да са прочели статията, ма той, тролчето, вече над 20 "+" е касирал!?

не им се връзвам на приказките че цените няма да скочат-за пример-германия преди да премине към еврото цените бяха изписани в марки и еквивалента в евро-тогава ако си спомняте бяхме вързани за марката и курса марка-евро е както сегашния лев -евро когато преминаха към еврото цените станаха 1 марка -1 евро така че германците поскочиха яко не се съмнявам че и тук ще стане така но ние с нашето овчедушие ще си го приемем за нормално

е на тва му са казва свобода на словото 111 място осторожно триене а коментар на2минута след пускане ми те всички знаят че Сьсела яде КАШЕРНО сиренце и е еврогеи-толераст завьршил ЛСЕ Лондон с кашерни-соросоидни пари

...и НЕ знам доколко Успяхте през тези ЦелиДвадесет Години, Дир.бг... НО ! - Форумът (от Дискусии чрез Коментари), който Бе Силата-ви - Е Мъртъв.

Точно скапаха сайта жалко.

ПРЕДПОЧИТАМ НЯКОЙ ОЧИЛАТ НЕМЕЦ ДА СЛЕДИ ФИНАНСОВАТА ДИСЦИПЛИНА В БЪЛГАРИЯ, ОТКОЛКОТО ПАК ДА МЕ КРАДАТ МЕКЕРЕТА КАТО ВАСИЛЕВ, ПЕЕВСКИ, ИСКРОВ, ВИДЕНОВ И ПРОЧИЕ... АКО ДОГОДИНА ПАК БЪЛГАРИ ВИ СРУТЯТ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА И ВИ ОГРАБЯТ?

Волфовиц или алаВолфовиц ? (бихте ли Приели)

...та понеже на Моника се Наложи да Се яви (за Дир.бг честването) - Серж НЕ пропуснал да Си пооправи Загубите от транспорт&ваканцуване (чрез "усвояване" И на командировъчни де ;-) ------ ...а Реалността - е ВсеСъщата у Нас ! - "банки" + "бизнес" + "развитие" + "ред&сигурност" ! ....т.е. държава - просто Няма. Разберете, Хора ! - с тея Вси"наште" ("управляващи"/"елит") - Сме заНикъде.

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ЕВРОТО И ДА ПРИЕМЕМ РУБЛАТА. С 1 ЛЕВЧЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ ОКОЛО 40 РУБЛИ. ТАКА БЕЗИНЪТ, ПРИМЕРНО, ЩЕ СТАНЕ 2 РУБЛИ, ДЕМК ОКОЛО 5 СТОТИНКИ ЗА ЛИТЪР. ХЛЯБ - 1 РУБЛА И НЕЩО - ОКОЛО 3 СТОТИНКИ.... И Т.Н. ТОВА Е ЛОГИКАТА НА ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ, НО ТЕ НЯМАТ АКЪЛ ДА РАЗБЕРАТ КОЛКО СА ЖАЛКИ И НЕГРАМОТНИ.

Даааа, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Не ни стигаше РОСКО ами и ЕВРОГЕЯТ се обади!!!

Смотано мекере. Народен съд за теб, поклоннико на Пеевски

Няколко извода се налагат от по- изясняващата се обстановка. Дали българските правителства от последното десетилетие са саботирали влизането в еврозоната? През 2008 гдина, а у нас 2009 година започна кризата. Тя продължи близо 5 години. През този период имаше дефлация, нямаше оборот на стоки и услуги. Беше неуместно да се мисли за социална цена. На този първи план обаче нещо липсваше. Липсваше одита на БНБ и най- яркото доказателство за това е крахът на КТБ, която завлече със себе си десетки предприятия. Заедно с нея бе направен опит за потъване на ПИБ, което беше придружено с ултиматум нека направим банкова ваканция или обявим неплатежоспособност. Ако не бяха западните партньори не се съмнявайте какво щеше да стане. Щяха да бутнат борда. Липсата на свестен одит сякаш беше заложено като в програма.

Липсата на свестен одит сякаш беше заложено като в програма. Четири години по- късно се оказва, че свестния одит е условие за влизане във валутния и банковия съюз на общността. Защо и кой е виновен може да се гадае, но не може да се скрие, че БНБ, правителствата , доминирани от бивши комунисти съзнателно не приведоха системата в действие, годно за прием. Те просто саботираха сами себе си, а в същото време тръбяха бравурно какви успехи има държавата, приспивайки народа. Истината е, че бившите комунисти саботират пътя на държавата към еврозоната, а като условие за нея банковото споразумение за контрол над банките и тяхната неплатежоспособност. Защо? Има ли нещо, което банките трябва да крият или просто го няма и те го крият? Само познаващите банковите трезори могат да кажат, ние можем само да предположим, че банкерите са приложили стария комунистически номер с ту пълния ту празния трезор... Това, обаче не може да продължава повече.

Приоритет на БГ е всеки бг да живее достойно и справедливо в собствената си родина,а не да бяга,или умира преждевременно поради липса на пари. Чужденци като този не трябва да определят приоритетите на БГ.

ДА НЕ БЪДЕ.

Мисля, че трябва да е приоритет стари политически муцуни, нищонаправили, но напакостили на България да получат доживотна забрана за политическа дейност.

ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ НЯМА КАК ДА ИСКАТ ЕВРО, РАЗБИРА СЕ. НА ТЯХ ИМ ПЛАЩАТ В РУБЛИ. АМА ЕДНА РУБЛА ВЕЧЕ Е ОКОЛО 2,5 СТОТИНКИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА... А ЕВРОТО СИ Е ВСЕ 1,9583.

Национални Предалели!!Вместо приоритетът да е Българите да не гладуват,тои Еврото. Тук мерише пак на крадене!!

НИЕ СМЕ ПРИЕЛИ ЕВРОТО ОТ 1997-МА ГОДИНА, НИМА НЕ ЗНАЕТЕ? 1ЕВРО=1, 9583 ЛЕВА. ОТ ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА НАИСТИНА МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИМ МНОГО, ТАКА И ТАКА ПЛАЩАМЕ ЦЕНАТА. ДЪЛГО Е ЗА ОБЯСНЕНИЕ, НО ТОВА ЗНАЧИ НАЙ-ВЕЧЕ СТАБИЛНОСТ, ИНВЕСТИЦИИ, НИСКИ ЛИХВИ.

ЗАБРАВИХ НАЙ-ВАЖНОТО: ГОЛЯМА ВИЛИЦА НА ВРАТА НА НАШЕНСКИТЕ БАНКЕРИ И ПОЛИТИЦИ, ТА ДА НЕ СТАВА КАТО С КТБ.

Станишев, я ни осведоми като толкова много е хубаво евро-то, то защо държави ,които са членки на ЕС и са на светлинни години пред нас като икономическо, социално, и всякакво развитие, все още не са го приели??? Справка: Дания, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия,а от Обединеното кралство само Република Ирландия е с парична единица евро??? Те, по-глупави от нас ли са или мислят преди всичко за пазарите си и продукцията, която пласират на тях?!?

И в Россия няма Евро, а сме най-развити на света и пием Боярищник - никой друг не може да си го позволи!

Столюбовъ

Имам съсед болен от синдрома на Даун. Добро момче е. Със сигурност би дало по-добро сравнение от твоето.

това момченце продължава да е като кукла на пръчка, и гледам че му харесва. Отнемайте му гражданството и да си ходи в Херсон!

върви агитазия от политиците и евролюбците, но аргументи "ЗА" никой не посочва, защо? Всеки един опит е смешен просто - нямало да има такси по банковите сметки??? - не е нужно изобщо коментар на такава глупост - Хората спестявали в "евро", значи го искат???? Да де, ама аз не съм хората, и като го искат никой не ги спира да си държат спестяванията ако щат в зимбабвийска квача. - Щяло сме било да имаме некорумпиран съд???? Когато съдиите видят фишовете си Евро ще спрат да искат подкупи или да се влиаят от лобисти и политици? Само един Горанов се пробва да опровергава за вредите от въвеждане на Еврото, но това не са ползи. Та защо никой не каже няколко ползи поне? За една да речем обикновена медецинска сестра или един мотокорист какво ще се промени в положителна посока?

Ще се промени отношението на нашите банки кръвопийци! Как ти се струва - сметки с нулева месечна такса, нулеви такси за преводи и нулеви такси при плащане с карта, а? Вие в Россия имате ли си такива екстри? Айде марш

Глупак, според теб банките от какво ще печелят?

Гого, банките печелят от лихви, а не от такси. Единствено лихвите се калкулират, като печалба.

Г-н Станишев, нямаме нужда от Вашите препоръки за еврото! Вие толкова години не слязохте от "трона", продължихте с ПЕС, т.е. Вие изобщо не знаете за какво става дума! Не се бъркайте в политиката на страната ни, а по-добре е да стоите далеч от нашата бедна страна!!!

Тъп олигофрен смешен, това си ти серГей станиШеф Колко чужди експерти са на мнение че това би било МНОГО ТЪПО, безумно ТЪПО решение!!!! Имаме си лев, обвързан е с Еврото, една от малкото институции, които работят както трябва!!! Колко смешен, продажен и хамав трябва да си, да искаш да направиш още гадости, да ПРОДЪЛЖИШ да прецакваш народа и бъдещите поколения!!! Мечтая за дена, когато ще сложат такива боклуци в затвора, където им е мястото!!!!!

На най бедната ограбена държава само еврото и липсва, всичко друго е от хубаво нагоре, абе смешници, къде по света живеят хора пенсионери с по 100 евро на месец при цени европейски? Нали ще станем за смях, не че сега не сме за смях и съжаление..

тупан чифте пищови! Споко, няма да стане в обозримо бъдеще. Станишев нали и без това живее в страна, където паричната единица е еврото, да си стои там и да не ни налага личните си приоритети!

което чета като коментарии е вярно, то българите си заслужават последното място в Европа, но не ми се вярва, след като Станишев и Василев казват да на еврото значи е така...а тези тролове да вземат и да мирясат...още повече че им плащат в евро!