Колаген, кожа и кости в евтиния салам

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".

Обратно в новината

Коментари - Колаген, кожа и кости в евтиния салам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами как да има салами от месо като няма и животни вече.Ако пък са от месо все пак-ще са скъпи.При лошия Тато и ТКЗС-тата в магазините имаше агнешко (според сезона),овче, шилешко. телешко, говеждо, свинско.Сега има само свинско и тук-таме телешко, което си е говеждо в същност. Обаче има банани-нали това искахте! Сега ще ядете демократични боклуци и ще си пишете по форумите.Това е-"Кой не скача е червен!"

Истински салами, сирене, кашкавал и мляко все още има в Македония и Сърбия. Понеже не са в ЕС. В България продължава вноса на 20 годишно замразено месо от резервите на западните страни. И как няма да продължава, след като онзи, който в качеството си на шеф на ветеринарния контрол първи разреши такъв внос, сега вместо да е в затвора, е министър на земеделието ?!?

Според Найденов "парите, които спестяват хората от по-евтините храни, по-късно се плащат в аптеката" Тези дни тече лют спор и протести за вредата от цигарите, и как пушачите източват здравна каза, а какво да кажем сега за откровеното признание ,граничещо с глупост и цинизъм на министър Найденов.. Значи той лично покровителства онези, които с продуктите си тровят населението... Нямам думи!

"Който яде салам от два лева, яде колаген", заяви шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. а този Вътев как ще ни гарантира,че саламите от 20+ лева са направени от нещо друго?! Що ли не му вярвам...

"Такъв етикет засега обаче не може да се сложи, тъй като има хора от бранша, които са против новата наредба за млечните продукти, каза пък преди дни Мирослав Найденов. " Абе този министър ли е, статистик ли е, или браншови говорител!