Колаген, кожа и кости в евтиния салам
Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".
Обратно в новинатаКоментари - Колаген, кожа и кости в евтиния салам | Днес.dir.bg
Коментари
Ами как да има салами от месо като няма и животни вече.Ако пък са от месо все пак-ще са скъпи.При лошия Тато и ТКЗС-тата в магазините имаше агнешко (според сезона),овче, шилешко. телешко, говеждо, свинско.Сега има само свинско и тук-таме телешко, което си е говеждо в същност. Обаче има банани-нали това искахте! Сега ще ядете демократични боклуци и ще си пишете по форумите.Това е-"Кой не скача е червен!"
Истински салами, сирене, кашкавал и мляко все още има в Македония и Сърбия. Понеже не са в ЕС. В България продължава вноса на 20 годишно замразено месо от резервите на западните страни. И как няма да продължава, след като онзи, който в качеството си на шеф на ветеринарния контрол първи разреши такъв внос, сега вместо да е в затвора, е министър на земеделието ?!?
Според Найденов "парите, които спестяват хората от по-евтините храни, по-късно се плащат в аптеката" Тези дни тече лют спор и протести за вредата от цигарите, и как пушачите източват здравна каза, а какво да кажем сега за откровеното признание ,граничещо с глупост и цинизъм на министър Найденов.. Значи той лично покровителства онези, които с продуктите си тровят населението... Нямам думи!
"Който яде салам от два лева, яде колаген", заяви шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. а този Вътев как ще ни гарантира,че саламите от 20+ лева са направени от нещо друго?! Що ли не му вярвам...