Стачка във Външно министерство заради ниски заплати

Служителите във ведомството започват символични стачки действия с обозночителни ленти с цветовете на българския национален флаг

Обратно в новината

Коментари - Стачка във Външно министерство заради ниски заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знаех че тези получават и заплати...

Ама как така стачка, сега кой ще ходи на командировки в чужбина?

Явно си голям капацитет и можеш да ги заместиш в ходенето в командировки. Предполагам и говорш перфектно чужд език и ще юожеш да представиш позицията на България по всички теми.

Те пък как я представят... Да те е срам да кажеш че си българин в чужбина.

Не е министкрство на външните работи. Само крякат без грам работа да свършат! Да се закрие!

Еми според работата и заплащането.. и без това ние външно министерство нямаме... няква жалка администрация да дживи заповедите от фащ...

колко пари взимат? основна някой знае ли?

Едните ядат само зеле, а другите само месо. Средно всички ядат зеле с месо.

В Хърватия звънях на посолството докато изхабя две /2/ батерии на смартфон. Познайте дали се обади някой? Познахте-никой, никой, никой. Сигурно са били затрупани с работа. Самунджии!!!

Нека първо кажат какви са им заплатите в момента плюс останалите облаги като командировъчни, дневни, самолетни билети, тринайста и четиринадесета заплати, пари за облекло и т. н. Тяхното е просто наглост, както и политическата система, чиито деца са. Пък и да излязат на свободния пазар на труда, като не им харесва във Външно. Калинки, любовници и цяла армия нищоправещи. Нагли, безочливи, мързеливи хрантутници, това са тези стачкуващи.

Те символично работят, символочно стачкуват. И за това ги мързи да се напънат

Като идеш в българско посолство в чужбина за нещо и те посрещат високомерно, и с тах трудно се разговаря. Сякаш са поне Велики Везири. Напомпано до небесата самочувствие. След една мисия в Европа имат кинти за апартамент. Знам за служители в вече 2-3апартамента.

Защо им са Заплати по-големи , те не работят за България и Българите ! Като не им Харесва да станат Метачи и Клошари ! Ние нямаме Външно Министерство отдавна !

Това по коя бройна или мерна система е 146 122,3 ХИЛЯДИ ЛЕВА,? ТАКава неграмотност, каквато демонстрират бълг.журналисти, няма другаде. И те се гордеят с това, като сами си казват, че не разбират

А нямат ли срама да се слагат българското знаме след като години наред го обезличават с външната си ''политика'' на изпълнение на чужди разпоредби????

и това им е много. Действията им са тотално неадекватни. И всичко се свежда, да правят и да изпълняват каквото им напишат от САЩ. За такава работа и това им е много. То от това министерсто май България няма особена полза.

Конкретна работа-да занесеш едни папки до съседна канцелария и после на компа да започнеш друга папка.Наглеци!

заради средната заплата у нас....

Аз не виждам да имаме адекватна външна политика. Дайте да спестим някой леф и да делегираме всичко на Брюксел.

до редакцията когато има такива статии е редно да напишете колко са командировачните и колко е заплататаим за да сме наясно за кокво става дума

Доколкото знам, дипломарите получават заплати и в чужбина, и в България. Та сигурни тези,, командировъчни,, са им малко за жената , децата. Ненаяли се връзкари

Еми трябва да има за още хартиени самолети

Наглост... То заплатите им тук са малки, ама като изкарат 2 години и хоп пращат ги в чужбина да захлебят, отделно че са все роднини...

Увеличение само след оптимизация на персонала с 30%.

Ама като намалиш персонала с 30 %, намаляш и възможността да се свърши конкретен обем от работа. Например ако днес служител върши 20 задачи най-образно казано, като уволнят 30% ще трябва да върши 27 примерно, което ще означава да стои на работа още 2-3 часа, демек - да спи там. Това никой не го мисли, най-лесно е да кажеш - хайде съкращаваме ги с 30%. Но това не е едностранно решение, което непременно ще се отрази благополучно и не говоря само за държавната ами и за частната работа. Защото като те напънат всеки ден до късно вечер много хора ще се откажат, пък било то и ако им увеличат с малко заплатите и тогава хептен няма да има кой да ти работи !

Наглец и наглост

Те пък много работа имат в това ведомство, подобни структури са тумори на обществото и трябва да се премахват. Да ходят да работят както всички други, а не да се разхождат по командировки и да симулират работа.

Тия клатикурци дипломатите и претенции имат. А толкова тлъсти командировъчни получават в чужбина, плюс други придобивки. Ех, ....м..ка им д...е..а!!!