Коментари - КТ ”Подкрепа” и студенти се готвят за национална стачка | dnes.dir.bg
назад

КТ ”Подкрепа” и студенти се готвят за национална стачка

Конфедеративният съвет на КТ "Подкрепа" реши на извънредно заседание вчера да организира ефективни национални протестни действия, в това число и национална стачка във всичките й форми. Недоволни студенти от страната също правят стачен комитет.

Обратно в новината

Коментари - КТ ”Подкрепа” и студенти се готвят за национална стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ХРАНТУТНИЦИ- СИНДИКАЛИСТИ СЕ ЧУДЯТ КОГО ДА ИЗЛЪЖАТ ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕ НА МАФИОТСКАТА КЛОПКА ТА СЕГА И НА ДЕЦАТА СТУДЕНТЧЕТА ПОСЕГНАХА!!!

е. Крайно време

Студентите трябва да протестират срещу повишаване на пенсионната възраст, защото чиновниците няма да освобождават работни места. Те трябва или да бягат в чужбина или да стават продавачи на пазарите. Данните от вчера показват ново повишаване на безработицата. Студентите трябва да искат пенсионерите да нямат право да работят, ако получават пенсия, защото подбиват пазара на труда

Тия синдикати не разбират, че нищо не зависи от тях и си придават важност. Това са ояли се мафиоти. Студентите също не са в час. Новият закон е в техен интерес.

тези синдикалистчета поне една къщичка за пиленца да бяха направили през живота си...

Смятам, че всички злини идват от горе, т.е. от това некадърно правителство. Хората разбират и искат промени, но не с тази престъпна власт. За това стачките са оправдани и трябва да се провеждат докъто не падне правителството на Борисов.

сега не е време за стачки, а за яко бачкане, колкото повече хора го осъзнаят толкова по-добре ! синдикатите - за тях е важно единствено да има членска маса за да има и членски внос, те не могат да защитават национални интереси, а само своя собствен.

Бачкаторе, ако си мислиш, че синдикалистите се прехранват само от членски внос, си в голяма грешка. Само покойният Желязко Христов беше член на няколко борда.Сегашните не ги знам, но и те не са зле.

Бачкай яко за да можем да дадем повече пари на тези, които не са бачкали за да гласуват за нас ;)

Защо се хабите с тези стачки ?Какво постигнаха до сега всички стачкуващи-вижте колко сме жалки до сега колко стачки се проведоха ,ама това дебеловрато правителство не се помества нито се трогва-де го БОРИСОВИЯ коч клекнал е ниско и чака да омръзне на този тъп стачкуващ народ да се прибере на топло и да се утеши с ракийката,пък не тегли колкото си иска дълга майна

Като гледам тия на снимката одавна са били студенти

Браво на студентите, те знаят и могат да обезглавят тая ненаситна ламя, която ни е захапала. Да ги подкрепим.

А пък един мармот завива шоколада в станиол...

Дайте да дадем, каза Станишев!!!

Синдикатите са притеснени, че няма кой да им плаща членски внос!! Затова - да си спретнем една стачка! И защо да не е - хората се хващат на това 20 години, видно е! После същите тези хора са с прекратени договори - последствия от неработенето, а синдикатите и техните водители на стачки са защитени от закона! Всичко е за пари, само дето слушаме по цял ден разни изказвания! И никой не говори за бачкане или студентите - за учене. Там някъде между Азис и ставането към 12ч студетите могат и да постачкуват - що да не ! Точно ще имат оправдание за следващата сесия!

абе,не разбрахте ли, че всички стачки са ялови

Прав си, за съжаление. Докато не се вдигнем всички едновременно, такива индивидуални стачки са ялови.

но за да стане това , трябва начело да застанат други хора необвързани досега с прехода/имам впредвид не лапали от разпада на системата по някакъв начин/,докато са познатите муцуни нищо няма да стане

Каква част от работниците са членове на тези профсъюзи? Наемните работници са в частния бизнес, а там няма и следа от "Подкрепа" и КНСБ. За каква НАЦИОНАЛНА стачка става въпрос? Къде са тези национални предприятия, които няма да бъдат приватизирани, само защото държавните синдикати са поискали това?

Ще стачкуват чиновниците!!! Пада и умирам!

Стачки до дупка, докъто не падне това проклето правителство и неговия главатар. Касиране на президентските избори и изгонване на спекуланта Плевнелиев там от където е допълзял.

днес пи ли си хапчетата ?

Ти си или пълен глупак или мръсен червен кретен.

Да живеят стачките! Да живее БСП-БКП! Ако стачките не помогнат, да хващаме пушките и излизаме по горите - власт с кръв се взима! ВЛАСТ ВСЕМ СОВЕТОВ! НАПРЕД, ДРУГАРИ МЛАДИ! вЕЧЕ ИМА НОВИ МАНДРИ ЗА КРАДЕНЕ, ДА НЕ ГУБИМ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ!

Преди това мини през мандрите. Вземи каквото има за вземане, както правеха едно време твойте приятели.

БРАВО, ПОДКРЕПА !!!

Ще подкрепя стачката на профсъюзите, ако издигнат искане: държавните органи да се занимаят с тези ръководители, които съзнателно са водили до фалит държавните предприятия и са забогатяли от това! Включително и депутатите, дължали политически чадъри! Липсващите от бюджета средства да се търсят персонално от лицата довели до безогледна приватизация на работещи предприятия. В случая - БДЖ! Всичко останало е бошлаф!

уви отличните студенти нямат никакъв шанс за стипендия при това масово укриване на доходите а само калпазаните в тази държава

Смешници! Ако стачките можеха да променят нещо досега щяха да ги забранят... Сядайте си на задниците и започвайте да учите и да бачкате - батко ви чака в частния сектор - тука само за стачки ще ми плачете новобранци. Какво не ви харесва на дивия капитализъм - нали за това вдигахте пръстчетата със знака на победата по площадите едно време (ако не точно вие - майките и бащите ви). Това е капитализъма - първо залягаш над книжките в университета без да разбереш 5 години какво е дискотека, през което време само ако си пълен отличник получаваш стипендия. На останалите мама и тати плащат сериозни такси. След университета - хоп в частния сектор, където няма такъв термин като "стачка".

Към Лита : Вие вероятно млада дама , ако не сте се набачкали бачкайте и когато направите 42 години трудов стаж и трябва да догонвате с оеще 8 месеца , подчертавам 8 ( не както лъжат 4),тогава говорете приказки по Ленински

Всички трябва да излязат ЗАЕДНО,защото ЗЛОТО Е ОБЩО,ВСЕЯДНО и ще погълне всички ни!

БРАВО НА СТУДЕНТИТЕ! НАЙ СЕТНЕ СЕ РЕШИХА И ТЕ ДА МРЪДНАТ, ДОСЕГА СПЯХА И ЧАКАХА НЯКОЙ ДРУГ ВМЕСТО ТЯХ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА ИМ. НЕКА ИЗЛЯЗАТ НА ПРОТЕСТ, НО ДА СА НАЯСНО КАКВО ИСКАТ, ОСВЕН АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ...:))

преди 8 години когато аз бях студент не искаха нищо друго. От целия поток в ТУ само 5-6 човека знаеха за какво са там и за какво става въпрос. Сега те си работят и са добре. Не разбирам какво пискат студентите за такси и цени. Като не им харесва да ходят на запад да учат. Там е и по евтино и по лесно. Ама друг път.

Ние май трябва да се вземем в ръце и решаваме съдбата си.Ако очакваме нещо добро от управляващите , няма да се случи.ТЕ МРАЗЯТ МЛАДИТЕ, ВЪЗРАСТНИТЕ, УЧЕНИТЕ И НАС СТУДЕНТИТЕ.

Тогава и аз бях студент. Страхът от студентите винаги е бил силен, в средите на "тайното общество". Сега обаче ЕНЕРГИЙНИТЕ МУ ЖИЗНЕНИ ПОТОЦИ са вече БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАТВОРЕНИ. Сценарият от 14 януари 2009 година, е СЪВСЕМ НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОВТОРИ.

Синдикатите ще стачкуват ? Браво! За повече члевски внос или за намалена ставка ДДС ? Студентите също щели да стачкщуват? Защо? За да не ходят на лекции и да няма изпити и да има безплатни квартири и дискотеки с безплатно пиене! Браво. Други няма ли да стачкуват ? Напримел пенсионерите...Да се откажат от мизерните си пенсийки и да тръгнат за Бузлужа с мерцедеси и майбаси ! Ура.лала...

Някакъв проблем ли имаш? Най пък обичам от чужбина като почнете да се изказвате компетентни. Като сте отишли там, стойте си и си гледайте вашите проблеми (или "техните"). Оставете ни да се оправяме, нали така си казахте, като заминахте?

Много е прав човекът! И аз не съм съгласна с всичките тези безсмислени протести. Живея в България и искам да остана тук, но май само на вас и на хора като вас не ви прави впечатление, че за да се оправи тази страна трябва яко бачкане, а не само парлама да се прави на площада. КНСБ и Подкрепа са едни паразитни структури, които само пари лапат и мислят за себе си, но не и за хората. Вдигат ги на протести и им пълнят главите с дивотии, вместо да се опитат да ги подтикнат към по-ефективен труд. И не искам да слушам, че в България няма работа. Некадърните и на Марс няма да намерят какво да правят.

Абе всички хъмковци защо гласувахте преди месец за това правителство? С какво днес е по различно от септември? Късно е либе за китка да стачкувате и студенти и синдикати и всички които само искате а не давате!