СССР се беше споминал, само некрологът още се чакаше

Още с края на Хрушчовата ера престана да има смисъл от съществуванието на СССР. Съюзът се спомина на опашките за салам и други дефицитни стоки.

Обратно в новината

Коментари - СССР се беше споминал, само некрологът още се чакаше | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО0ЙЧЕ ПОМИЯ,БЕЗ КОМЕНТАР!

Путинското сърце също е голямо като Ердоганското. В момента двете сърца растат и се обичат, усещат взаимната си топлина. Ще дойде време обаче, когато ще се допрат едно до друго и ще се започнат да се горят.

И какво стана сега, руснаците официално признават, че реорганизираха империяра, а с признанието на ЦРУ от вчера, че Москва е повлияли на изборите в САЩ - показва че РФ е станала по-силна от СССР.

няма нищо по-нагло от комунетата. Преди е било раят на земята, сега при Путин - също, само че защо никой не ходи там, дори и комунатата? Сега всеки се качил на бричка - кой на по-нова, кой на по-стара, ама карат и се трепят - а преди чакахме по 10 години най-малко за кола, за хладилник, за пералня. И до баба Ванга не можехме да идем без "открит лист" - разрешение. Това да пътуваш по света - йок, да искаш да живееш не само в София но и в други градове - не, не може, може само за партийната номенклатура с привилегиите. Това харесвали ви - на мен НЕ.

Разпадането продължава въпреки че не е така видимо!Руското население в самата Русия процентно спрямо другите народности населяващи страната намалява драстично и тя постепенно се превръща в азиятска и мюсюлманска

За мъртвец, или хубаво, или нищо!

DW като цяло, или поне със сигурност регионалните им редакции са един вид огледало на живота в Европа и преди всичко пораженията върху него предизвикани от недоуки, административно-чиновнически, не-мислещи въшки, занимавайки се като селски клюкарки с безмислени теми и теории. Ироничното в случая, е че дойче веле е абсолютно копие на всяка идиоткска, самоцензурираща се безмислена медия същетвувала по времето и в ССССР...

Хаха - е щом някой плазмодий от DW го казва, няма как да не вярвам....

Не е проблема в СССР. То СеСеСеРе-то беше втори опит на Руската Империя за разширяване и заграбване на нови територии под привидна идиологическа украска. Сега сте свидетели на третия - Путинова Русия. Вълкът козината си мени ... нрава ...

Украса, но Окраска.

Руските фашисти трябва да бъдат съдени както германските.

комунистите са по-лоши от фашистите, избили са много повече хора и продължават да убиват

И украинските фашисти също!!!

Стига с този салам бе. Я погледнете при тази прехвалена демокрация каква мизерия,престъпност,корупция,нищета и безправие. Сапитализмът раждо постоянно войни,експлоатация,мизерия и шепа мошеници и престъпници живеят добре на гърба на трудещите се и народа. каво хубаво се случи последните 25 години за норада. Само минус.Работиме за жълти стотинки,от всякъде грабеж,неможеш да се лекуваш,неможеш да си платиш парното и живеем на студено,няма почивка почивни станции и т.н. Какво ми хвалите капитализма. Какво. Я погледнете какво става на улицата-дрога,престъпност и липса на всякаква справедливост. Вече и съдиите от СРС ходят пред ВСС и викат МАФИЯ. За какво става въпрос. Когато напред не се вижда нищшо хубаво,хората се обръщат НАЗАД. това е истината. Демокрацията се оказа лайно в целофан както казва Великият Кормчия Бойко Борисов,а той винаги е прав.- Нали?

Пишейки тук, ти си от онези, имщи клавиатура пред себе си и четчщи нещо. За сега, вие сте открояващо се малцинство от популацията, населяваща щастливото капиталистическо битие. Истината е, че огромното мнозинство, което би трябвало да схващаме като 'народ', изобщо няма достъп до комуникациите. А всички твърдим, че народът предпочита капитализъм. Трябва или да е наистина прост, или да не му пука, което потвърждава първото допускане.

НАБЛИЖАВА МОМЕНТА В КОЙТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ НЯМА НУЖДА ОТ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ ЗА ДА СЕ ИЗХРАНВАТ .. А ТОВА СИ Е КОМУНИЗЪМ :)) .... ПРИМЕР : ОЧАКВА СЕ ПРИ НАС В АМЕРИКА ТИР-ОВЕТЕ И ТАКСИТАТА ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ САМО ОТ РОБОТИ .... ТОГАВА КВО ЩЕ ПРАВЯТ ШОФЬОРИТЕ ? ...

Шофьорите тогава ще измрат от глад. Могат да им позволят да пушат трева за да го понесат по-леко. Изобщо този машинен комунизъм ще убие май всички. Защото двама средни американци с iq 100 не правят един с.iq 200, ама две машини могат да си обменят паметите и правят не една машина с 200, ами две машини с 200. Та ако някой професор или банкер си мисли че ще остане читав много се лъже.

което ще стане с шофьорите, не е важно. Те и без това са си роби, макар и срещу заплащане. Ще стане това, което стана с всички американски младржи, рискували живота си във Виетнам, Афганистан, Ирак и т. н.

След това ще дойде моментът, когато роботите ще разберат, че нямат нужда от хората.

Тоталната истина за руската простотия и грандоманщина...!!!!!! ТОВА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА РУСКИЯ НАРОД ДА ПРЕЖИВЕЕ ГЕНОЦИДА НА СИФИЛИСТИКА ЛЕНИН И НЕГОВАТА ВОСР, НА САТРАПА ДУШЕГУБЕЦ СТАЛИН И ОСТАНАЛИТЕ "ПЕРЕСТРОЙЧИЦИ" ОТ ХРУШЧОВ ДО ГОРБАЧОВ, ЕЛЦИН И СЕГА ОТ КГБ ИЗДЪНКАТА ЕЛЦИН...

КОМУНИЗМА Е НАЙ-БЛИЗЪК ДО ХРИСТИЯНСТВОТО КАТО РЕЛИГИЯ НА СВОБОДАТА , РАВЕНСТВОТО И БРАТСТВОТО .... ВЪПРОСА Е ЧЕ ЧОВЕКА НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ И ИСКА ВСЕ ДА УПРАВЛЯВА ОСТАНАЛИТЕ МАЙМУНИ .... ... ОБАЧЕ ЕТО ЕДИН ИНТЕРЕСЕН МОМЕНТ - КЪМ 2030 , 50% ОТ РАБОТНАТА СИЛА ЩЕ БЪДЕ НЕУЖНА ЗАРАДИ АВТОМАТИЗАЦИЯТА И РОБОТИЗАЦИЯТА .. ТОГАВА ТРЯВА : - ИЛИ ДА ИЗБИЕМ "НЕНУЖНИТЕ " - ИЛИ ДА ИМ ДАВАМЕ ПАРИ ЗА ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ (КОЕТО СИ Е ПЪК ЧИСТ КОМУНИЗЪМ):))

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА БЪДЕТЕ ЛЪГАНИ,КАТО СЕ ИЗОПАЧАВА ИСТОРИЯТА!!!СТАЛИН,НЕ Е СЪЗДАТЕЛЯ НА КЪРВАВАТА РЕВОЛЮЦИЯ И ХАОС В КОЙТО БЕ ХВЪРЛЕНА РУСИЯ И ПОСЛЕДВАЛИЯТ ГРАБЕЖ!!!СТАЛИН СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ВСИЧКО ТОВА И ОБЕДИНИ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ,СЛЕД УНИЩОЖАВАНЕТО НА ФАШИСТКАТА ДИКТАТУРА ОКУПИРАЛА ЦЯЛА ЕВРОПА!!!РЕАЛНО РАЗПАДАНЕТО НА СОЦ ЛАГЕРА,БЕ СПЕЧЕЛЕНА БИТКА ОТ КРАДЛИВИЯ ЗАПАД СРЕЩУ СЛАВЯНСКИЯ СВЯТ,НО ВОЙНАТА В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ СЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ВИСОКО РАЗВИТОТО В ДУХОВНО ОТНОШЕНИЕ СЛАВЯНСТВО,ЗАЩОТО Е НОСИТЕЛ НА ПРОГРЕСИВНОТО!!!А БЪЛГАРИТЕ СМЕ АВАНГАРДА НА СЛАВЯНСТВОТО!!!ТАКА ТВЪРДИ УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО!!!БЪДЕЩЕТО Е НА РАЗВИТИЕТО НА ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ!!!

Сталин е една от най светлите човешки личности. Ще минат години и ветровете на историята ще измият всичката мръсотия която ще натрупат върху мен. Й . СТАЛИН Кой е средният пръст кажи им вожде.

Ти си болен и отиди да се лекуваш. Колкото по-далече, толкова по-добре. Най добре в любимата ти Русия защото ти не обичаш България и тук ще живеем много по-добре без такива като теб.

за щастие империята на злото се разпадна, но сега се изражда в империята на лилипутите с великански претенции.

Некролога на СССР беше написан още на 9-ти май 1945 година. Самият факт че Сталин дори не приема лично "парада на победата" е доста показателен факт. После следдва това, което той сам е казал:Дори една единствена капиталистическа държава да остане на света със СССР е свършено-край на цитата, защото сравнението никога няма да е в негова полза. А останаха доста такива страни, просто "Световната пролетарска революция" не се състоя, слава Богу.

Откъде чегеш тия "цитати", бе шмольо. Явно са от Евангелието, а ти си гяволът. Я дай страница и абзатц!

виктор суворов - резун, ги е казал тези думи. а тои прави това което се купува - капитализъм

"Съюзът се спомина на опашките за салам и други дефицитни стоки. " - Исто као у нас.

Е какво очаквате от Дойчето освен лъжи? По същия начин непрекъснато плюят срещу нас. Пфу! Бълвоч!

Имало опашки за талони за цигари и водка. Хората не живеят с цигари и водка, бе малоумник.

стъпвал в СССР.

Техните СС-овски батальони също не бяха канени в Съюза. Каквото повикало... И най-малкото русите не са горили хиляди села с огнепръскачки.

разкажеш, как Германия в утрото на 22 юни "вероломно" е нападнала СССР. Смешници.

Кой създаде комунизма като идеология? Кой наложи с държавен преврат "комунизма" в Русия? Кой наложи комунизма в Източна Европа след ВСВ? Кой днес създава яловия Европейски Съветски Съюз? ...ами заслуга за всичко изброено по - горе най - малко имат руснаците ...

Има един пич-Збигнев Бжежински се казва. Та този мъж изрече фундаменталната фраза за СССР:Оставяме ги да се удавят в собствените си лайна. Това и стана.

Е какво стана, изчезна СССР и се появи ЕСССР, всичко си е пак същото евросъюзи, еврокомисии, еврокомисари и прочее и прочее болшевишки глупости. Но дай Боже да сме живи и здрави ще му изядем и на този издухан съюз житото.

Даже им помагаше насъсквайки Муджахидините и разбуди радикалния ислям. Всеки последовател на Бжежю е човекомразец, опасен за себе си и за околните

беше "поканен" в Афганистан, както преди това в Литва, Латвия, Естония, Финландия, а по-късно в Унгария и Чехословакия.

В отговор на доктрината Рейгън, алкашите взеха да харчат по 43% от своя БВП за въоръжение. Това също помогна - Чао СССР! Днес положението е близко и дори въпреки това, че нереформираната руска икономика не може да усвои толкова средства, за война се харчат близки проценти и резултатът няма да закъснение. Ще бъде нов разпад.

Хм, СССР ли? Ами що не ги оставите руснаците и не направите едно кротко сравнение между СССР от времето на Брежнев и ЕС от наши дни? Я да видим, какво от "СССР" се вижда в ЕС: - налагане на идеология - нима сега не ни налагат насила оксиморона "евроатлантически ценности" (САЩ, Канада имат същите елинистично - юдейско - християнски корени на култура, каквито и Европа - т.е. това са европейски ценности) - победа на комунизма в целия свят - глобализмът се стреми към същото - къде с добро, къде със сила - износ на революция - сега е износ на демокрация чрез намеса и война и - Да живее Арабската пролет! - тотално следене на собствените граждани - това по времето на соца ряпа да яде пред съвременния Биг Брадър, само да напомня за разкритията на Сноудън - неотречени от никого до сега - нетърпимост към малцинствата - сега е обратното нетърпимост към мнозинството, привилегии за малцинствата - Цензура - жестока (в Германия отнемат деца, ако наплюеш мигрантите във Фейсбук) - манипулиране на обществото чрез медиите - парцалът, останал от славната някога Дойче веле е ярък и достатъчен пример - старческо управление и номенклатура, пияндурници - че тя Меркел е министър от 1991 г., Юнкер е всеизвестно пиянде, само Меркел му издържа на надпиване - разлика име - магазините са пълни но това което могат да си позволят мнозинството от хората е доста малка - в България 1/3 от населението е под прага на бедността (оня ден почина дете от недохранване, нали?) - манипулирани избори - и още как си ги имаме и сега - търсене на вътрешния враг - че как, нима сега няма - кански вой - Комунисти, русофили, предатели... - антифашизъм - та нима сегашните неоантифашисти не пребиват хората, не преследват семействата на инакомислещите (само да спомена един пример - ANTIFA)... Колко още прилики да ви спомена или и сами се сещате?

Когато ЕС струпа 500 въоръжени дивизии на границата на Русия, както ги беше подготвил Джугашвили-Сталин на границата с Европа, когато ЕС умори над 20 МИЛИОНА от собствените си граждани в концлагери, когато построи невъобразима военна промишленост върху скелетчетата на умрелите от глад дечица, когато процъвти човекоядството и трупоядството както в СССР, тогава ми прави сравнения. Или просто отиди да живееш в Русия-там ни НАТО ни ЕС.

Точно ти и такива като теб трябва да бъдат изхвърлени в Русия при Путин, защото сте взели всичко най-лошо и от нацизма и от сталинизма и нищо хубаво не сте прихванали. Ти и такива като теб искахте и започнахте да превръщате ЕС в ЕССР използвайки точно сталинистките методи, налагайки ни със сила това, което не искаме, които градите просперитет върху труповете на собствените си съграждани... Мястото ви е там - в Сибир.

Всъщност според известния професор Андрей Фурсов, социализма е възникнал като контра на капитализма. Тоест, "капитълизъм но с обратен знак." СССР е загинал тогава когато върхушката, улашена за ръководната си роля е възпрепятствала естественото превръщане на обществото от "антикапиталистическо" в модерно, свободно, напредничаво "посткапиталистическо". Гледайте лекциите му в Ютуб, направо са зашеметяващи.

Ми, не съм сигурен. Както казва оня майтапчия "лудия" д-р Тони Филипов - Не съм единодушен по въпроса. Може би пък е точно обратното - комунистическата върхушка да е възприела т.нар. "еврокомунизъм", "евросоциализъм" - на практика т.нар. "капитализъм с човешко лице"... Брежнев и Ко (Т.Ж. и той там) преди това ги плюеха като "опортюнисти" и "отклонили се от правилния път на марксизма-ленинизма, като се прикриват зад марксизма". После, точно тези от комунистическата върхушка, които свалиха от власт брежневистите (Т.Ж. и той там) в бившите соц.страни, направо си се прегърнаха със социалистите от Фрация, Испания и Германия - незабавно след като се докопаха до властта.

Признавам, нямам представа за какво говориш. Но идеята за "конвергенцията" - най-доброто от капитализма и социализма събрани в едно или така наречения "капитализъм с човешко лице" беше жива само докато го имаше СССР с ядрените ракети и високите социални постижения. С изчезването му изчезна и нуждата от средна класа, тоест нуждата едрия капитал "да дели" печалбите си с обществото. Капитализма се завърна в своето естествено състояние от времето на Чарли Чаплин - хищнически и безогледен.

Статията е написана, не от кой и да е, а от Константин Егерт. Руснак, вербуван от МИ-6...

Само истински руснак може да познава действителността и да я опише така, както я усеща. Направете си сметка, докъде ги докара СССР най-свестните си хора - да бягат при "враговете" си и да се чувстват щастливи!

И нас това какво ни грее? Ще разкара пришълците, или пък ще оправи улиците, или ще намалее корупцията? Не ни занимавайте с глупости! България загива, не СССР!

Поредната платена от американците пръдня в ефира. По ирония на Съдбата, западът тръгна назад точно когато социализмът беше предаден от един глупак. Да, глупак. СССР се възстанови от 4 годишна страшна война с 28 МИЛИОНА жертви, 92% от които работоспособни мъже, бяха нужни 2 поколения. Изтокън тръгна от нищото, България беше с 8 километра асфалтов път. 6 РЕАКТОРА, 22 ТЕЦ-а и 1600 средни и големи фирми. ТОВА БЕШЕ СОЦИАЛИЗМЪТ. Имало недостатъци? - ЧЕ КЪДЕ НЯМА??? Ха потърсете сега интервюто на Удо Улфкоте - немски журналист - и разберете за какво става дума!!!

Глупакът си ти но не го усещаш и се пенявиш....

Асфалтови пътища вероятно не е имало преди 1944 г. Във всеки случай, в края на 60-те и началото на 70-те години на 20-ти век бяха асфалтирани хиляди километри пътища, бяха асфалтирани дори улиците на отдалечени малки села.

На света има два типа хора: егоисти и социалисти. Едните искат всичко за себе си, другите искат да живеят в група. От векове под различни форми двата вида се бият помежду си - и периодично хвърчат глави и от двете страни. Единаците са по- пробивни, но по- слаби. Сега е на мода да се плюе социализма - помнете ми думата - ще дойде и другата мода!

Точно в момента модата се обръща. Първо ще мине през традиционни крайно-десни диктатури с лек нацистки уклон, но когато стане ясно че те само ще задълбочават разслоението и неравенството, ще дойде времето на нова комунистическа идея и този път тя ще има и духовно-религиозни елементи в себе си. Край на его спектакъла.

Съгласен съм! Настоящите религии се изчерпаха от съдържание, безполезни са!

Кои са социалистите-неегоисти? Валентин Златев, оня с "Лукойл"? Васил Златев - баща му, с частния град Правец? Георги Гергов - собственикът на Панаира в Пловдив, на Новотела, на комплекса "Слънчев Ден" в Златни пясъци" и на още поне 10 големи хотела, почетен консул на Руската Федерация? Това ли са ти не егоистите?! Що не питаш колко плащат на работниците си? Как се спразва КТ при тия? Глупак!

Измежду глупостите, които бълват от дойче веле, понякога има и верни неща. Статията си е доста вярна, с някои неточности. Ссср и цялата система си се срина отвътре. Ако по времето на хрушчов, ссср беше тръгнал по пътя, който избра китай след мао, сега вероятно още щеше да съществува. Но червената върхушка нямаше толкова акъл. Вместо това взе да мачка унгария, чехия, полша и да пилее милярди с изнасяне на революции из половината свят. Хубаво е, че се разпадна. Лошото е само, че днешния ес, в политическо отношение, е като копие на ссср и върви по същия път.

Хе-хе! Разбира се, че номенклатурата съсипа социализма. След другаря Сталин, който ги учеше на лична отговорност и страх Божи, закостенялата чиновническа върхушка имаше да решава три въпроса: а)предаването на властта по наследство б)предаването на привилегиите си по наследство в) предаване доброто си материално положение по наследство С идването на капитализма бяха решени успешно и трите. Въпроса не е "кой строй ще дойде пак?" , а как да спрем върхушката да го съсипе пак.

За нас специално руснаците станаха лоши,когато спряха да дават петрол,танкове,самолети,кораби и валута срещу вкиснали компоти.

НИКОГА не са били ДОБРИ. Един истински българин няма нито един повод да харесва мужиците. Справка: цяла плеяда български патриоти, революционери, генерали, държавници и общественици. Заб. Комунделите не са българи - те са рожби на коминтерна - а истинският коминтерновец няма родина - цитат на Ленин.

Че кой казва,че са били добри? Само ги използвахме. Тъпия тодор,с няколко хватки обезоръжи малоумният брежнев и реки петрол тръгнаха за България. Ние пък директно го изнасяхме за долари,въпреки,че нямахме право на това. Оня пък Найденов обезцени руската рубла със съдаването на Тексим. Затуй и тодор го махна от власт.

Ти си просто безроден боклук и руска подлога!

Novae

С три думи: Сраха на метеното?!

ТВА В АМЕРИКА БЕЗ ЩАТСКИ РЕФЕРЕНДУМ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ :)) ... СЪБИРАТ СЕ ГУБЕРНАТОРИТЕ НА НЯКОЛКО ЩАТА И КАЗВАТ "ОТ УТРЕ НЯМА САЩ":)) .... А КВО СТАНА В БЪЛГАРИЯ ? ИЗЛЕЗЕ ЕВРЕЙ ЛУКАНОВ И СЪОБЩИ НА РАЯТА : "ОТ УТРЕ ВЪВЕЖДАМЕ ДЕМОКРАТИЧЕСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ДРУГАРИТЕ РАН И ЪТ ОТ ПАРТИЯТА НА ОБАМКАТА И СОРОС ЩЕ Н ПОМОГНАТ ДА ГО ВЪВЕДЕМ "

Детройте но аз имам акт за раждане и когато полицаят ме спре внимателно му обяснявам на тъпанара че съм гражданин на НРБ а той е предател на родината и тъпче моята територия защото РБ няма територия а е фирма в сащ. За разлика от него аз съм българин с майка и баща българи . .държавнотворен народ е българският.А бе събуждайте се бе михлюзи

Детройт истинската конституция е живковата, защото е приета с референдум това ли ни подсказваш . Аз го знам преди теб и затов а ги мачкам пол -ицаите което в превод от латински означава боклук.ПОл и лице положени по лице проститутки ,но много не превеждат думите през латинският.Например Модератор. Събуждайте се време е

Ко??? Егати вица.

За ферма та ли става въпрос ами нашите ферми дето са са се регистрирали там ко ша праят.

Много тъпо е да се разглежда разпада на СССР ,само от вътрешно-политическата му страна. Истината е малко по-различна. След като Сталин окупира гладната и опустошена източна европа,трябваше и да я захрани с ресурси. В началото СССР точеше ресурси от окупираните страни,но само с бой по канчето не можеш да създаваш приятели. Затова после през епохата на Хрушчов започнаха да захранват източният блок. И не само тях ами се опитваха и да изнасят революции в -Куба,Никарагуа,Ангола и ред други. Това ги разсипа. Не можеха да изхранват с валута половината свят, а собственото им население да гладува. От там започна разпада.

А бе момче ти не знаеш законите на времето оди се наври у на майка си в утробата и не мърси форума с глу -потевини

ВСЕ ЕДНО ДА ТВЪРДИШ ЧЕ УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАЩОТО СЕ Е РАЗПАДНАЛ СССР:)))) .... СИЛАТА ИЗПЪЛВА ВСЕЛЕНАТА , КАКТО БИ КАЗАЛ УЧИТЕЛЯ ЙОДА:))

Ти не разбра ли, че християнството и комунизма нямат нищо общо бе? Де си тръгнал да оправяш света? А че РФ-то скоро ще отиде в небитието е абсолютно сигурно. Въпросът е какво ще стане след това?

ДеДоВиЯ

Е кво да стане, ще получиш тиквен медал за мозъчна деградация.

А КВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ КАПИТАЛИЗМА И ХРИСТИЯНСТВОТО ? ДЕМОКРАЦИЯТА И ХРИСТИЯНСТВОТО? МАДРИДСКИЯ ФАЙТОНДЖИЯ И ХРИСТОС? ... НАЙ-БЛИЗКО КАТО МОРАЛ ДО ИСТИНСКИЯ ХРИСТИЯНИН Е ИСТИНСКИЯ КОМУНИСТ :))) .... А НЕ СВЕТИЯ СИНОД ДЕТО СИ МЕРЯТ ЛИМУЗИНИТЕ И РОЛЕКСИТЕ С БАШ МУТРИТЕ :))))

СССР никога не се е разпадалНяма официален документ ,че СССР се е разпаднал защото Русия е първоприемника на СССР/ И както разбра не отдавна Русия няма граници тя е от владивосток до лисабон и границите и никъде не свършват

Ха, ха, ха ... "Русия няма граници тя е от владивосток до лисабон и границите и никъде не свършват" ... ха, ха ... Ти 'що повтаряш идиотщинките на Жужи? И ти ли като него си иди..т?

А дано догодина да се радваме на разпада на една гоуееема федерация! Белким руският народ се отърве от всякакви болшевишки и пост болшевишки боклуци. Та и светът да миряса от износ на войни и революции.

За ферма та ли става въпрос ами нашите ферми дето са са се регистрирали там ко ша праят.

ДИР до кога ще промивате мозъците на хората с поръчковите писания на DW. Толкова ли ви е трудно да намерите по-сериозни източници или пък не ви и позволено.

Кой са по-серизните? От ИТАР ТАСС ли. Че там сами не си вярват на това, което пишат. А самото ТАСС си е Телеграфната Агенция на Съветския Съюз. Чий дедов го дири тази абревиатура 25 години след разпада на тази деържава не знам. може би Русия има претенции да бъде наследник на СССР. Ама ако е така - и на злодеянията. И на престъпленията. Германците са уважаван народ. по няколко причини. Първо, те се отличават с точност и обективност. най-големият парадокс на Нюрнбергският процес е факта че военнопрестъпниците са осъдени на базата на документи и свидетелства на Третия райх. Който системно и точно са отрязявали действителността. А не като ТАСС да лъжат като дърти цигани. Не знам от какво си озарен, може би от усмивката на Путьо или на путьовците около него. а може би от червеното знаме със сърпа и чука - флага на СССР. Който с еразвяваше над всеки партиен комитет до 1989. Да не би случайно някой да не се сети чиии интереси защитават комундетата.

А бе тапънар ние нали това ти обясняваме че съюзът на светлите сили рус никога не се е разпадал . Даже русалиите от северозападна България се събуждат а ти си още в М РА К

Поредната боза ,сякаш писана в детската градина и предназначена за обитатели те и .

И тоя пасквил пак на DW. Все "разбирачи" се съраха там. И кой е правилния път??? Да си турят марионетки послушни на американците, да си дадът всички ресурси за експлоатация на американски компании за центове и народа да мизерства в пъти повече от сега, но да мизерства демократично и да е свободен по американски. Браво. Ама няма да стане, няма как американските пиявици как да смучат руските богатства колкото и да им се иска.

Сигурно в СССР е било много хубаво, след като всичките съюзни републики избягаха презглава от нерушимия, днес са независими държави, в които като цяло се живее много по-добре, отколкото популацията в тайгата. Кой бяга от хубавото бе, кретени?

Горбачов е виновен... Когато трябваше да удари с юмрук по масата-той се сви! И всичко се разпадна,живота на 10млн красноармейци беше пожертван напразно. Ехх,ако след Черненко и Андропов беше дошъл Путин,нашият живот би бил друг... Как мислите той без война би ли се изтеглил от ГДР?? Дали биха го изгонили така позорно?

Как я виждаш сега да си чатим,ако през 80-те години беше станал военен кофликт между НАТО И СССР

Разпада на САЩ по линията Север-Юг. Аляска и Калифорния-отделни държави.

дойче зеле да не е нападнато от надървени сирийци, че фана носталгия по сесесере??

A какво да кажем за България в днешни дни? СССР е минало, но нещо нашето бъдеще не е никак добро.

СССР ни завлече надолу и няма оттърване! Тия навлеци, наречени комунисти бяха сложени от ушанките на 09.09.44 г. да "управляват", сега родата и децата им продължават грабежа. Проклети да са!

кой граби бе дрисък? американските тецове ли??

поредната платена от западната колониална олигархия боза.

Който е преживял тази епоха знае, че статията, ако не точно в десятката, то поне със сигурност е улучила центъра на кръга. Вместо да пишете протестни и гневни реплики, вземете почетете малко за епохата. статията дори не влиза в подробности, защото се изхожда от предположението, че ще я четат що-годе интелигентни хора. Но съдейки по твоята реплика - случаят е различен и затова ще споменяа няколко детайла, с надеждата, че дори и в куха кратуна може да влезе нещо. В статията се споменават "опашки за салам", но не се пише, че най-често опашки за салам нямаше. Защото нямаше салам. Ние, българите, нямахме кой-знае какви проблеми, но имаше руснаци, които не бяха виждали масло, обикновено масло, по дяволите, с години. В повечето руски села паспортите на населението стояха при местния партиен секретар. Ако искаш да излезеш от селото - молба и чакаш да ти разрешат. Да излезеш в чужбина?! Само по специални поводи, които най-често бяха запазени за децата на комунистическия елит. Това за Източна Европа. За Западна - само проверени другари с поне две поколения комунисти, а и никого не пускаха сам. Винаги имаше и един агент. Може да ви се струва пресилено или невероятно, но това беше системата - пълна безнадеждност и стагнация, освен ако не пишеш доноси и не се катериш по стълбицата на комунистическата партия. Кражби, разхищения, безстопанственост - моралът на повечето хора бе паднал до брутални низини. Всъщност системата се сгромоляса, защото хората крадяха и не им пукаше. Мързеливците ставаха партийни функционери и се обграждаха със същите боклуци като тях. Работливите и талантливите хора бяха мачкани и репресирани и им беше взимано всичко. Разбира се, има изключения, но това беше общо правило. Системата не търпеше никой да изглежда изключителен, защото по дефиниция всички бяхме равни - и крадливия боклук и човек с идеи, заслужаващи Нобелова награда.

сега няма опашки за салам, боклук американски!!! защото 5% от маймуните експлоатират 95% от хората и пари няма!!!

ДеДоВиЯ

Не е най-важно да прочетеш нещо за епохата, по важното е къде ще я прочетеш. И още по-добре чети на различни места и си пусни в действие мозъка. Та с какво мислиш се занимават тез прословути НПО-та, да нагласят факти и събития както те си искат( или по-точно както иска САЩ) и да ги публикува чрез долнопробни новинарски агенции като ДВ.