Затрупани миньори при срутване в мина ”Ораново”

Четирима миньори бяха затрупани при срутване в една от галериите на мина "Ораново" край Симитли. Двама от тях загинаха, двама остават затрупани. Миньори и спасители изгребват кална маса за да стигнат до блокираните си колеги.

Обратно в новината

Коментари - Затрупани миньори при срутване в мина ”Ораново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моите искрени съболезнования на семействата на загиналите миньори. "Добре дошли" в банановата република България - пише го човек, който познава 5 от 7 континента на планетата Земя. Продължавайте да протестирате имагенерно, да политиканствате, и, в накрая да се заровите под дъното - там е мястото на всички българи, вкл. и моето, защото, за нещастие и аз съм българин!

ДА СЕ ЗАТВОРИ МИНАТА ! ДА ПОЛУЧАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ! ПОСТОЯННА СТАЧКА И ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ Е-79 !

ДА СЕ ЗАТВОРИ МИНАТА ! ДА ПОЛУЧАТ ОБЕЩЕТЕТИЯ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ! ПОСТОЯННА СТАЧКА И ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ Е-79 !

НИЕ СМЕ СЪС ВАС И ИСКРЕНО СКЪРБИМ ! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВСИЧКИ МИНЬОРИ ОТ РУДНИК "ОРАНОВО".

днес е лош ден.

СПОКО, СКОРО ЩЕ ИМА ОЩЕ УТРЕПАНИ

Хора парите ви потъват, който си е внасял в Доверие допълнителната пенсионна осигуровка заминава по незнайните пътища в бездънната касичка на Цветан Василев Осъзнайте се

Бог да прости починалите. Дано няма повече жертви! Много тъжна новина.

дали мината е достатъчно продуктивна за да се експлоатира и да се рискува животът на младите хора от региона. какво всъщност се добива там. дано четвъртия миньор оцелее.

ЕЙ,хора какви са тез безумни коментари? Това е голяма трагедия за семействата на тези млади в работоспособна възраст хора! БОГ ДА ПРОСТИ ПОЧИНАЛИТЕ! И дано да оцелеят другите двама -ГОСПОД ЗДРАВЕ И СИЛИ ДА ИМ ДАДЕ! Всичко друго е безсмислено...

Стават такива неща за съжаление. Ще наемат нови работници, а и освен това и имат застраховка ако ги осъдят за обезщетение

всички бизнесмени са такива бездушни глупаци като тебе....БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Съболезнования на семействата и близките на Ненужно загиналите ! (и Дано пострадалите са Вече вкъщи живи-И-здрави !) -------- Ако не се лъжа - това е поне (Поне !) Четвъртият подобен Инцидент-Ужасия там за последните две-три години ! .... Отделно - Въпросите по Условията на Труд са Лавинни ! А по 'собствеността' - Взривни !!!

не се ли пише Ураново, от Уран, ан Ораново

Не, Ораново си е, не е от уран.

СКАНДАЛНО: 1,8 милиарда лева на 1 250 000 българи отиват в офшорка Зад сделката за пенсионен фонд Доверие прозира Цветан Василев, собственик на Корпоративна банка, Виваком, Булгартабак, ТВ7. Притежателят на 92% от капитала на пенсионния фонд Доверие австрийската застрахователна компания Виена иншурънс груп (Vienna Insurance Group AG / Wiener Versicherung Gruppe (VIG) заяви официално, че е приключила преговорите за продажба на дяловете си във фонда с компанията United Capital PLC. Сделката подлежи на одобрение от компетентните органи в съответствие с българското законодателство. Купувачът е United Capital PLC.Според информация на Капитал, дружеството е регистрирано във Великобритания, но е с офшорна собственост. Сред основните акционери в UnitedCapital е българското дружество Риджънт кепитал, управлявано от Румен Нанов. Самият той е акционер в компанията и представител на един от големите собственици в нея Пош ентерпрайзиз ЛЛС, регистрирано на Сейшелите. Финалната цена на сделката е 170 млн. евро,доста над разумната пазарна цена,според експерти. Това подсилва съмненията,че купувачът има интерес не към развитието на бизнеса, а към използването на натрупаните средства и годишните постъпления от вноски на осигурените. Доверие управлява близо 1.8 млрд. лв. (920 млн. евро) по сметките на 1.25 млн. осигурени. Скандалите зарaди неясния купувач започнаха през миналата седмицс. За рисковете от сделката най-напред алармираха от КНСБ ,понеже синдикатът е акционер във фонда. КНСБ се противопостави на непрозрачността на преговорите и предупреди, че заради неяснотата кой е купувачът, съществува риск за цялата пенсионната система на България. От КНСБ поискаха срещи с премиера и регулаторите КФН и КЗК, както и с ДАНС. Безпрецедентно в знак на протест срещу непубличната процедура подадоха оставка всички членове на ръководството на Доверие.

Провери си цифрите, по-точно цена на сделката - 170 милиона и то завишена . Не ти се връзва с 1.8 милиарда и 92%.

1.8 млрд са вложенията на гражданите, а фирмата която ги управлява е оценена на 170 млн. Кое те учудва?

Да те е..а у счетоводителя

Да е честит новият областен управител на София от ВИС-2 Правителството не успя в постигането на позитивни публични цели, коментира политологът Антон Тодоров в интервю за Нова телевизия тази сутрин. Според него всяко едно от спорните назначения на кабинета Орешарски до момента е основание за оставка. Тодоров смята, че същото ще стане и с назначенията във втория ешелон на властта. Политологът отбеляза, че назначеният в петък областен управител на Софийска област Емил Иванов е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге, а по-късно става кмет на града. Тодоров обяви, че носи документи в студиото, за да докаже това. Това е опасността от нахлуването на криминалитета във властта, каза Антон Тодоров. Той твърди още, че Емил Иванов завършил, докато бил кмет на Своге, висше образование, благодарение на знанията на служителите в Общината. Политологът цитира бившия зам.-кмет Младен Райчинов, който казва, че се явил на изпит вместо Иванов. Очевидно никак не му е лесно на премиера Пламен Орешарски, смята историкът проф. Драгомир Драганов. Според него трябва да се разграничи кадровата политика на правителството от кадровия натиск на коалиционните партньори. Според проф. Драганов ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения. Напоследък не мога да си обясня маса неща, като се започне със скандалните назначения и се стигне до протестите, които вече изпълниха своето предназначение и в тях няма логика. Като че ли отвън се цели дестабилизация. А всяка дестабилизация играе в полза на олигархията, каза историкът и заподозря американски интереси, подпомогнати неочаквано от френския и германския посланик. Източник: link

От завчера търся Конкретни Данни за тов.страхователь Иванов. - Бихте ли помогнали ако обичате ?

До полови час най-много бате ви Бойко щеше да е там с въртолета и отдавна да е разпоредил каквото трябва. До момента въобще не се знае какво точно е станало. Къде е Оглушарски?

О'серски е пратил най-големия си "експерт" сред министрите;о) "Към Симитли пътува министърът на икономиката Драгомир Стойнев, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ."

Има много да поглеждаме за бате ни Бойко, ама...тц.

не лъжете мината не е на ковачки а на гербер калинка

АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ .....НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ОТ АЛЧНОСТ СЕ РОВЯТ ПОД ЗЕМЯТА

Нямаш срам ни от Бога,ни от хората.Наистина простотията е достигнала до предела си,как може да се говори лошо за хора,които няма как да се изхранят и рискуват живота си за семействата,и то за мизерна заплата.Осъзнай се ,човеко,ke lне вярвам българите да сме дотам оскотели.

Изумена съм от простотията в този коментар. Със сигурност хората от Симитли не са под земята от алчност, а за да изкарат някой лев за препитание. То бива, бива простотия и безчовечност да се шири, ама такова чудо не е нормално. Що за вълци се превърна човечеството.

Четейки такива тъпи коментари като твоя се питам, "Къде гледа Господ ? Защо не прибира такива като тебе да прочисти земята от такава измет, а прибира хора отишли да работят да си изхранват децата?" Господи слез на земята и си прибери вересиите.

Ей,ташак ли си ,тестис ли си,ако те барна ще те разчекна!

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ 288 ! НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ТОЧНАТА ДУМА , ЗА ДА ВИ ОПРЕДЕЛЯ, НО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ СТЕ ПОД НИВОТО НА НАЙ НЕМОРАЛНИТЕ И НЕ МИСЛЕЩИ ХОРА. НЕ МОЖЕ ДА ПУСКАШ В ПРОСТРАНСТВОТО ОБИДИ ПО АДРЕС НА ВОЛЕН СИДЕРОВ !!! ТОЙ СИ Е ЗАЛОЖИЛ ЖИВОТА В ИМЕТО НА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ И ХОРАТА ! А ВИЕ ПОЗНАВАТЕ ЛИ ГО , ЧЕ ГО ПЛЮЕТЕ ??? АКО СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ , ЩЕ ПРОМЕНИТЕ МНЕНИЕТО СИ. ТОЙ В ПЪТИ ПРЕВЪЗХОЖДА ПОЛИТИЦИТЕ УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ. СРАМУВАМ СЕ , ЧЕ ИМА БЪЛГАРИ КАТО ВАС, А МОЖЕ БИ НЕ СТЕ БЪЛГАРИН ???

Деничке, успокой се батьовото! Довечера Болен ще ти се отчете няколко пъти и ще ти пусне командировка до АйХеловата кула :)

Това е Чукундуров....

Не крещи! С претенции за морал хората не крещят! А Вие дали ме познавате та дадохте такива квалификации за мен / Крадеца вика дръжте крадеца/, не се косете аз имам огледало и се гледам в него без да се срамувам и стоя твърдо зад думите и делата си!

Кармата на България,разединена,само лоши новини или необявена гражданска война-5 загинали при катастрофа,2 в мина,а може да пропущам нещо.Кога нещо ще ни обедини?Иначе Бог да прости починалите

Статистически е неизбежно да се случват такива аварии. Работи ли се във враждебна за здравето и живота среда - това е неминуемо. Без значение колко сериозни мерки за безопасност се взимат. Може да има години без аварии, но в един момент се случва случката.

Имам единствен въпрос към хората,които са били на местопроизшествието.Нещастието се случва в 9.30,първият сигнал на 112 е в 11.13 ч. Защо?Въпросът е риторичен

КЪМ ХА ХА ХА ГОСПОДИ, ПРОСТИ МУ! ТИ СИ ИДИОТА В СЛУЧАЯ!

Един от пострадалите миньори при срутване в рудник Ораново в Симитли преди минути е изваден жив 16 юли 2013 12:57 Агенция "Фокус" Начало / Промишленост Симитли. Един от пострадалите миньори при срутване в рудник Ораново в Симитли преди минути е изваден жив. Това съобщи за Радио "Фокус"- Пирин кметът на община Симитли, Апостол Апостолов, който е на мястото на инцидента.

ТАКА Е ТО ЩО СЕ РОВЯТ В КАЛТА ОТ АЛЧНОСТ?

От 2007 насам в тази мина нееднократно са се случвали инциденти и то с трагичен край... Да питам, каква е тогава ролята на дузините "институции" , призвани да следят за спазването на правилата - така че да се опази живота и здравето на работещите там хора? Институции- бол, чиновници - бол, пострадали хора ... - бол!

Инспекцията по труда прави проверки на кафета, сладкарници и магазини за проиграни аварии! И се държат инспекторите в разрез с всякакви етични кодекси, а при жалба отговора е попитахме колегите им няма такова нещо като лошо държание с гражданите. Жалко за хората!

шефче

Така е! Другият голям проблем при тях е, че назначават ПРАВИЛНИТЕ хора, идващи от ученическата скамейка и нямащи си и понятие от едно тежко производство, каквото е подземният добив!!! Тук оставям настрана морала на инспекторите!

А кой е копал и укрепвал там ? Чиновниците или тия пострадалите хора ? Ако не самите не се контролират и не изграждат качествени укрепващи елементи на мината няма кой да си спаси.

Какво се случи когато Бритиш Петролеум осра Мексиканския залив - помниш ли? Те са частна компания, но санкциите, които им наложи правителството бяха в размер на милиарди долари глоба! Според твоята логика това е несправедливо, нали, защото "частниците-изпълнители" не са спазили указанията и това е довело до екокатастрофа!

шефче

Понятие си нямаш от тази работа! Влизал ли си в мина на 500-600 метра под земята!? Аз съм влизал и знам какво е над главата ти да пукат дъските от крепежа, от огромният скален натиск! И със сигурност няма ненормален миньор, които да има желанието да се самопогребе под милиони тонове скали и пръст!!!

Някой от Министрите-експерти няма ли да си помръдне задника и да направи нещо за безопасността в рудниците? Или това е много дребно за тях и те се интересуват само от сериозни проекти като Цанков камък, Белене и т.н.

Тъпанарино, това е частна фирма. И не министрите трябва да ходят да решават проблемите, а други институции, които получават заплати, за да следят за здравословни и безопасни условия на труд. Само че при такива частници те отиват само... до кабинета на собственика да си приберат рушвета. И отчитат дейност с редовни и коректни фирми, като ги глобяват за щяло и нещяло. Ял съм им попарата, знам ги какво чинят. Сега трябва ИТ, РИОКОЗ, Службата по трудова медицина или някой подобен да отнесат здрава глоба, която служителите да плащат докато са живи, за да знаят за какво ядат хляба на данъкоплатците.

Частен случай от повсеместното ченгилоагентско-мутробизнасменско управление на БГ... Дали пък не е и нарочно, за да вземат някакви застраховки, да не плащат заплати и да се смотават поживо-поздраво?

Рудник "Ораново", обособена част от бившото минно предприятие "Мина Пирин" ЕАД-Симитли, бе приватизиран от фирма "Балкан-МК" ЕООД, със собственик Станислав Тасев, племенник на собственика на фирма "Кембъроу"-Радомир и Благоевград и свинекомплекса край Зелен дол Красимир Михайлов.

Да, те мутрите са влезли в мината, разрушили са укрепванията и са убили хората.

Жалко, в къщи семействата ги чакат да се приберат от работа, разчитайки на мизерната им заплата.. няма никакъв контрол, всеки частник и концесионер може да си прави каквото си иска в тоя маймунарник. А хората за винаги са останали на работните си места, жалко..

Да, те собствениците всеки ден влизат в мината да контролират дали работниците дълбаят дупката правилно и случайно да не им падне на главите. А тия началници на смени и миньори, те нищо не трябва да разбират. Дай им лопата и заплата и не ги карай да мислят повече.

Гаси грозната гледка на снимката! Поредната гробница от соцвремето, която се доизстисква безмилостно без никакви нови инвестиции...

Дано излезнат оттам живи и здрави останалите двама.

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

тъкмо повод да спрат ТЕЦ Бобовдол, който се храни от Ораново с въглища и произвежда една от най-скъпите електроенергии в БГ...

ВСЕКИ ДЕН БОДРИ НОВИНИ

ГОЛЕМ ПРАЗ

ИДИОТ!!!!!!!!

МИ ТО МИНЬОРИ - ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА

ГЛУПАК!!!

С ЕДИН ТАКЪВ ТРАГИЧЕН СЛУЧАЙ МОЖЕ ЧОВЕК ДА ВИДИ КАКВА НАЦИЯ СМЕ. ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ПЛЮЯТ СРЕЩУ РОМИТЕ /ЦЕГАНИТЕ/, НО МНОГО ИМАМЕ КАКВО ДА СЕ УЧИМ ОТ ТЯХ - ОТ ТЯХНАТА СОЛИДАРНОСТ И ПОДКРЕПА. САМО МОГА ДА КАЖА: ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО ЗА ДУХОВНОТО ПАДЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ.

много ми е интересно къде е държавата, и защо рудниците се дават на частни лица да ги работят, на тях не им пука за човешкия живот! Затворете я тази мина и собственика в затвора за непредумишлено убийство! Съболезнования на близките

Затворете я тази мина. Симитлийци гладни да мрат. То бива да си глупав, ама чак пък толкова. Чупиш тъпомера.

За огромно съжаление това представлява ЧАСТНИЯТ подземен рудник!!! Интерес има само към печалбата, а безопасността е последна грижа!

Частният, ама на червените другари, което е малко по-различно от просто частен. Сега капиталистите в България са синчетата на ония които 50 години плюеха капитализма. Само, че тези синчета са се родили със съзнанието, че това им е бащиния и ще го управляват както намерят за добре, а ония дето работят вътре са само стадо, което трябва да се дои и стриже...

шефче

Така е! Поради същата тази причина в България няма никакъв реален голям бизнес! Вместо бизнес се прави ДАЛАВЕРА!!! Тези т.н. "бизнесмени", хал хабер си нямат от икономика и бизнес, камо ли пък от иновации и развитие!

Как разбра,че собствеността е на червените? Питай хората от Радомир да ти кажат кой е Красимир Паргов!!!

Нека господ бъде с тях и пощади миньорите и семействата им от най-страшното. Тази Държава е забравена дори от Бог, за един ден затрупани миньори, петима младежи загинали в катастрофа и какво ли още не.

Не богохулствай. Бог не е виновен за глупостта и безрасъдността на хората.

Само единствен бог съди хората. Едните ги съди на това да умрат на работните си места затрупани от пръст, а другите да живеят охолно и да не им пука за нищо и никой (иди ги виж в парламента). И айде не ми казвай какво да пиша, моля !

Luna0102

Ужас, дано ги изкарат живи здрави!