ГЕРБ даде ”обещания без гаранции” за по-високи заплати

От КНСБ настоявяат в бюджет 2018 да бъдат заложени 960 млн. лв. за увеличение на заплати. Те искат ръст на минималната заплата с 60-70 лв. на година.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ даде ”обещания без гаранции” за по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остана ли некой нормален, който да слуша Брътвежите на Винету Неграмотни?

В Българи минималната заплата е подигравка към тези, които са на нея. Те работят и същевременно мизеруват. Да трябва да нарасне минималната заплата. Не виждам синдикатите да обръщат внимание на един друг голям проблем, дори не го споменават. Това е съотношението на минималната към най-високите заплати у нас, което е над 20 пъти. А в държавния сектор е над 10 пъти. Смятам, че приемливото ниво е някъде около 5-6 пъти не повече. Смятам че депутатската заплата е недопустимо да е над 10 пъти по-висока от минималната. Още повече когато хората на нея мизеруват. Ако има някакви изключение те да са за министри и централен банкер. Дори за Президента е неоправдано да взима такава висока заплата. Та той е държавен служител, който само представлява държавата и не носи никава отговорност. Решенията се взимат от министрите и от парламента. Какво ще направят синдикатите по този въпрос. Като говоря само за заплати. Когато става дума за собственици на фирми/предприемачи/ и притежатели на дялове/акции. Доходите им от това не са заплата. Но за да не забогатяват прекомерно, за тях трябват по-високи данъчни ставки. Относно данъчната ни система и необлагаем минимум, такъв трябва да има за всички българи, а не само за младите семейства. Също трябва да се въведе семейно облагане т.е. децата да се взимат предвид при изчисляване на прогресивен данък на семействата. Не трябва да се въвеждат нови привилегии. Дори трябва да се махнат всичките привилегии в Българи, например безплатните винетки за инвалидите.

1. До кога /вече 28 години след промените/ ще има таван на пенсиите ?? Обяснението, че това са пенсионери бивши номенклатури на БСП, МВР е вярно частично /направете лустрация като Полша/. В исторически план през 1926 г. също е имало таван на пенсиите, но в диапазон 500 лв минимална-5500 лв максимална пенсия!! 2. Защо не се променя максималният осигурителен доход, след като се твърди, че има растеж на икономиката / т.е. и доходите и съответно приходите в НОИ / 3. Защо пенсионерите с таван на пенсиите не получават реално дори индексацията по швейцарското правило ?? Те извън обществото ли са ? За тях няма ли повишение на цените на електричеството, продуктите, лекарствата и т.н. 4. Премахнете един от петте основополагащите принципи в КСО принципът на РАВНОПОСТАВЕНОСТ. Би трябвало да се разбира така: внасяш осигуровки по правилата, пенсионираш се по правилата, изчисляват ти пенсията по правилата, получаваш това което ти се полага по правилата. Как се отнася този принцип / РАВНОПОСТАВЕНОСТ/ към пенсионерите с изчислени пенсии над тавана ?? 5. Защо не се въведе семеен доход? Пример : двама пенсионери семейство-единият има изчислена пенсия 1200лв, другият 400 лв. Получават на хартия 1600 лв, а реално1310 лв. /910 +400/. Втори пример: двамата имат пенсии по 800 лв. Получават 1600 лв реално /800+800/ Какво излиза че се наказва първото семейство защото единият е внасял повече осигуровки в НОИ висша справедливост. 6. Защо не се публикуват броя пенсионери с пенсии до 1000 лв, 1100 лв 1200лв и т.н. Преди време един зам. министър каза, че таванът не пада защото има един пенсионер с 16000 лв пенсия?? За това наказваме всички !!

Алчни пенсионери не ви ли е срам? Все не ви стига. Как едни от вас живеят с 200 лв. на месец. А вие получавате 900 лв. и не ви стигат и искате 1600 лв. Не ви е срам внуците ви да работят за 420лв. и да им ги обллагта с данъци и осигуровки и така им остават 360 лв. С които трябва да отглеждат и деца. Нямате ли съвест. Засрамете се бе гьонсурати.

това за обещанията го знаем,а за тавана на пенсиите какво обещават?

Тавана на пенсиите, след падането на тавана на осигуровките. Не може да вземаш 5 000 лв. на месец, и да се осигуряваш на 2 000!

За бюджетните хрантутници да. За частния сектор не. Ами тавана? Мързеливците са против тавана. А когато работихме и се осигурявахме някои хитруваха ? Изравниха пенсиите на работили и не работили.

Всички които бяха на големи държавни заплати държавата им плащаше вноските и сега те вземат големите пенсий.Военни полицай администрация ....Който си плащаше сам има ниски пенсий защото заплатите бяха ниски

От КНСБ настоявяат в бюджет 2018 да бъдат заложени 960 млн. лв. за увеличение на заплати. Те искат ръст на минималната заплата с 60-70 лв. на година. Мисля, че съвсем скоро профсъюзите ще "гътнат" държавата с тези си искания.

Ще гътнат държавата ли? Ти май си от робовладелците-работодатели. По скоро ако не стане това което искат синдикатите, хората ще гътнат държавата през терминал 2 ако ме разбираш. Бойко Борисов дори го призна. Ама на робовладелците не им увират главите, нали трябва по-често да си сменят джиповете и любовниците а за това пари трябват.....

Правителството повиши заплатите на втория ешелон на властта заместник-министрите и на началниците на политическите кабинети. С изменението заплатите на заместник-министрите стават 85 на сто от заплатите на министрите, които в момента получават, колкото председателите на комисии в парламента, или около 3900 лева. Така заплатата на зам.-министъра става над 3300 лева. В момента един зам.-министър получава средно 2500 лева. Шефовете на политическите кабинети пък ще получават 80 на сто от заплатата на министъра, или около 3100. Причината за промяната е, че директори на дирекции в някои министерства получавали повече от своите началници.

И откъде да се вземат милионите за заплати на държавните служители и разни лентяй? А за СИНДИКАТИТЕ ? Те откъде лапат? Аман от тунеядци!

Синдикатите искат едно а Бизнеса друго - а управляващите обещават едно и нищо не се случва. Говореха че минималната пенсия ще скочи на 1100 лв. за тези които до момента са на 910 лв., а всяка нова пенсия ще бъде без таван от 2018 г. Или аз не съм разбрал нещо или в момента пак ни лъжати.

Има ли още балами дето още вярват на ГЕРБ ? Тези по високи заплати ги чакахме преди 8 години Сега и децата знаят че не са ГЕРБ тези които ще ни вдигнат заплатите

Де да бяха само ГЕРБ. Всички партии лъжат. Много се възмущавам на обвиненията към ГЕРБ, от членове и симпатизанти на БСП. Като Елена Йончева или пък от Кунева/НДСВ/ и разните депесари. Нека първо погледнат себе си и партията си и тогава да обвиняват. Много е грозно когато е в сила поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца." А мнозинството от българите само след 2-3 години, забравиха какво беше при Орешарски. Да не говорим за преди 10 г. при Тройната коалиция. Или пък преди 20 години при бесепара Жан Виденов мизерията, кражбата на спестяванията на хората и бунтовете. Ами 1990 г. при краха на комунизма, колко помнят купоните и празните магазини. За това не беше виновен Иван Костов тогава все още навлизаше в политиката. Виновни наха БКП и лицето им Луканов. Ами празните магазините за простосмъртни и лъскавите корекоми при Тодор Живков .

ИНФЛАЦИЯ !!

Борисов обеща,че таванът на пенсиите ще се вдигне от 910 лева на 1100 лева,а сега се оказа,че е излъгал и таванът остава и през 2018 година пак 910 лева.На този човек може ли да му се вярва?В интерес на истината добре,че БСП направиха тавана 910 лева,че Борисов никога нямаше да го вдигне.

Таванът не трябва да се пипа в посока увеличение, напротив трябва да се свали до максималния осигурителен, който е под 800 лева.

Не 800 лева,а за всички поравно като при комунизма.Кой работил и кой не работил за всички по 200 лева.Човешка злоба???

Най-справедливо и по комунистически всички пенсионери с еднаква пенсия и който работил и който не работил.

Обещания,като на циганска сватба и Манго с каруцата.С две думи....циганска работа.Само празни обещания и....трай коньо за зелена трева.