17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според Дойче Веле в Бавария използват Спутник. Та използването на определена ваксина не те прави русофил, а мислещ човек. По принцип и русофилите и русофобите са ограничени хора. Коне с капаци.

Лъжеш глупав кремълски трол. Имат предварително спорзумение, ако и след като европейската медицинска комисия даде одобрение. Сещото, което прави и България. Слузести лъжци - това сте кремълоидите.

До Павел простия герберски малоумен трол.. Не искаш да си в списък заедно със Сърбия и Русия ли... ами да нормално нали си рязано чедо

Колко сме прости - 100 години се делим на русофоби и русофили, вместо да се обединим като българофили. Трябва да си гледаме интереса, а не да следваме сляпо САЩ, Русия, ЕС или някой друг. В случая Спутник е доказано добра ваксина. Няма значение от къде идва.

Да но някой ще го бият през ръцете господарите на запад или дори пуснат още снимков и друг вещен материал, нали се сещаш?! А за Руската ваксина, това е единствената на която нерусофил (не казах русофоб) като мен би се доверил.

Тогава защо я връщат от всякъде, последно Бразилия!

Не съм нито русофил, нито русофоб, ама това че е векторна не ми допада.

Към 30.04 ваксината «Спутник V» е одобрена в следните 64 държави с население 3.5 милиарда: Русия, Беларус, Аржентина, Боливия, Сърбия, Алжир, Палестина, Венецуела, Парагвай, Туркменистан, Унгария, ОАЕ, Иран, Република Гвинея, Тунис, Армения, Мексико, Никарагуа, Босна и Херцеговина, Ливан, Мианмар, Пакистан, Монголия, Бахрейн, Черна гора, Сейнт Винсент и Гренадини, Казахстан, Узбекистан, Габон, Сан Марино, Гана, Сирия, Киргизстан, Гвиана, Египет, Хондурас, Гватемала, Молдова, Словакия, Ангола, Джибути, Република Конго, Шри Ланка, Лаос, Ирак, Северна Македония, Кения, Мароко, Йордания, Намибия, Азербайджан, Филипини, Камерун, Сейшели, Маврика, Виетнам, Антигуа и Барбуда, Мали, Панама, Индия, Аржентина, Турция, Бангладеш, Албания

Браво пепи , изреди държавите от третият , четвъртият и петият свят ! Айде сега разкажи кои от тях я ползват ?

Конго, Бангладеш..... Ясно, ясно. В крайна сметка, който иска да пътува до съседна Сърбия или Албания и да си я слага. Никой няма да го спре.

Не искам да сме в един списък с Македония и Сърбия.

А дали ако искаш, те ще те искат?

"Спутник-V" е най-доброто създавано до сега средство срещу вируса. Показателите и са впечатляващи, като при нея няма проблемите на "Астра-Зенека" и още някои ваксини. По английски данни публикувани в списание "Ланцет" нейната ефективност е 91,6%, докато руските данни са за ефективност от 97,6% при поставени 3,8 милиона дози! При това ваксината осигурява защита между 10 и 12 месеца. Всички глупости, които се говорят в парламента,че ваксината не е проверена са за идиоти! Това си е чиста политика! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ХОРА, КОИТО ПРАВЯТ ПОЛИТИКА С ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

Ами ваньо на данни зададени от раша никой не вярва ! На рашките хибридки също !

за это Путин не се ваксинира с руска ваксина и само 3 % от руснаците са се ваксинирали...

Повече никога няма да гласувам за Бойко егати тъпите соросоиди

Абе що не я внесохте и да се прави само в клубовете на БСП и за чалгарите на Чорбанов.

Ако бяха я внесли, много други ваксини щяха да останат по складовете! Шубето е голям страх! Не била проверена. Ха-ха-ха-ха-ха! Можела да убие някого. Ужас! Болни мозъци!

Верно ли бе пепи и кой щеше да си я сложи , ти ли ?

Аз Павка, и много други.

Лично аз преди два месеца се ваксинирах със Спутник V и нито при първата , нито при втората ваксинация имах отрицателни симптоми и алергии. Така направиха и стотици други колегм и приятели за последнитн три месеца. в Москва. И всички се чувстват добре.Трабва да кажа на всички, че рано или късно Европа ще започне масова ваксиниция със Спутник V и Бьлгария пак ще бъде последна заради упрямството и антируските "демократични " разбирания на хора заложници на " евроатлантическите ценности " Как Австрия, Унгария, Германия , Сьрбия, Сан Марино и избраха безопасната ваксина ? Те просто се ръководят от хуманитарни цели да спасят своето население , а ние за последните 30г. сме ги загубили.

Пък така в България с АЗ и също нищо ми няма. И много колеги са така. Други са с Файзер. Всички са ОК. При положение че са поръчани и почнаха и да се доставят а и са платени повече от необходимото ваксини защо ни е и Спутник? За да погъделичкаме самолюбието на Путин? Русия като гледам не е шампион по ваксинации нито по някой друг показател свързан с борбата с пандемията, но традиционно се мъчи да дава наклон на мнозина в международен план.

А защо да нямаме избор? Не си ли чувал, че за "Астра Зенека" има грамадни опашки, направо ще се избият за нея!

че си ваксиниране. Слабоумието ти е страничен ефект, но ти сам ме можеш да си го оцениш

До като слушаме ЕС и САЩ какво ни нареждат резултатите ще са такива явно 64те държави които използват Спутник ви са по умни от нас

А не бе , рашка говняшка ще слушаме вата :))) Абе тролче изкукало , преди час не бяха ли 59 държавите а реално от тях само твая рашка ползва путник ?

" Хасан Адемов /ДПС/посочи, че българската Изпълнителна агенция по лекарствата /ИАЛ/ няма капацитет да извърши национална процедура по оценка на ефективността и безопасността на ваксината. Той призова депутатите да се съобразят с българското и европейското законодателство. От ДПС обявиха, че ще се въздържат, защото руската ваксина все още няма одобрение от ЕМА.Председателят на здравната комисия Александър Симидчиев /"Демократична България"/ също потвърди, че ИАЛ не може да направи такава национална процедура и остава да се изчакат резултатите от ЕМА." А как по времето на соца имахме тоя капацитет, а откакто се върнахме в лоното на капитализма, пардон на "демокрацията" изведнъж се оказа, че сме загубили капацитета и специалистите, които да преценяват ваксините? Знаете ли колко народ и поколения израстнаха без да разчитаме на ЕМА и разни други външни "регулаторни" джендърски органи? Поне знам вече за кой няма да гласувам на следвашите избори!

Това е върха на падението,тази скапана държава се държи засега единствено на хейта срещу Борисов.

Политизирането на ваксините е неприемливо и долно. Руската ваксина беше първата официално регистрирана ваксина и засега по мнението на изтъкнати западни специалисти е с най добри показатели и без страничните ефекти на марковите западни ваксини, което не попречи на еврпейските "регулаторни" органи да я замотаят така, че да могат да се пласират западните ваксини. Явно важно е не здравето на хората, а да се осигурят печалбите на големите мултинационални фармацефтични компании. Скриха се и се оплюха и съществуващите и изпитани лекарствени препарати, за да могат да се пласират ваксините и населението силово се психосва за да се накара да се ваксинира. Е..., сега виждайки резултатите от гласуването на партиите със сигурност знам за кого няма да гласувам следващия път!

само че е по евтина

Само, че много по скъпа.

Тия абдали не ми разрешават да се ваксинирам със Спутник!

Я па ти "адашче" , че у рашка говняшка друго имате ли или си малолетно и за това така ?

Абе, на гербаджийските тролове не ви ли спряха грантовете? Или ще плащат поне до изборите?

Поръчай и си я сложи. Или иди до Русия. И аз нямам лада примерно. Ама не е понеже е забранено. Просто не съм си купил.

За да няма обвинения в лобизъм трябва да бъдат разрешени всички видове ваксини, както направиха сърбите, пък който иска да си поставя каквато иска.

И съответно да си я внася кой иска а не да се задължава държавата да плаща за не одобрени от ЕМА боклуци !

Ей всезнайко ти си много осведомен за всичко, остави и другите да си кажат своето мнение защо репликираш всеки?

ГОСПОДА ДЕПУТАТИ И ТИ ЗАЙО БАЙО, ВАКСИНИТЕ И СМЪРТТА НЯМАТ ЦВЯТ И ПОЛИТИЧЕСКИ МИРИС. 16 800 българи вече ги няма и причината сте вие и вашите грешни политически решения, съчетани с агонията на здравната система в страната.

Пенсионерите пак го издухаха, за да се карат за руска ваксина. То ние толкова други ваксини сме поръчали, че за всеки ще има по 10 дози.

руската ваксина е по-умно направена от астра зенека.../сравняват ги, защото и двете се аденовирусни/.... Но, естествено, нашите депутати са много по-добре запознати с видовете ваксини, тяхната ефективност, странични действия...

Верно ли ? Тия "германски вирусолози" имена имат ли или просто това им е общото название на опорката от лубянка ?

Пак се погледна в огледалото ли палавниче ?

Почти 10 има съвместно производстяво с руснак близо до Москва. Моят партньор беше изключително интелигентен човек, който за съжаление по-късно загина. Но производството го закрихме още преди това поради невъзможността да поддържаме стабилно качество. Имахме случай на цала нощна смяна, която беше дошла пияна (и мъже и жени). Та това е проблемът на руските продукти - добре измислени, но с невъзможност да се гарантира постоянно качество.

Жалка работа. В една свободна държава всеки гражданин сам определя лечението си.

Да, примерно в Рашка Говняшка имаш право само на руски ваксини. Но разбира се, това не е нормална държава.

Те путник даже в рашка не го искат , но нямат избор , тука цоциалистите ни го пробутват само да угодят на хибридките а реално ни едните , ни другите биха си го сложили !

са в най-добрият случай неутрално настроени към чекистите и "блядският свят", обаче нямат избор - всички партийки лижат копитата на коня и за тва 60% от хората просто не грасуват... всички нНЕ-гласуващи НЕ са русофили, да знаете !

И ЕМА няма капацитет тя няма лаборатория - а ги приема по документи . и по нареждане - като западните ваксини нямат 100 процента а към 50-76 процента ефикасност кво продават ги и взимат пари- като има заболели от ваксините кво да не са обещетили хората -

А путник убива многократно по-добре от самият вирус ?

Според този сайт: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations, в момента в Русия са ваксинирани малко под 9% от населението, в България - малко над 9%. Т.е. руснаците не могат да произведат достатъчно за тях си, камо ли на нас да дават. Дори и да решим да я внасяме сигурно ще отпуснат някакви мизерни бройки. А Бразилия например се отказа от руската ваксина...

Явно се вижда какъв е приоритета - здравето на хората никого не интересува, комисионната за астрата е взета и ще се боде до откат. Защо да не се даде на хората право да изберат?

Много ми се иска да се случат две неща: 1.Служебното правителство на Радев да започне смяна на всички ГЕРБ-ерастки шефове- калинки от всички държавни институции, както и грандиозно арестуване на видни ГЕРБ-ерастки политици и "бизнесмени.... което да предизвика съответно... ГЕРБ-ерастите да се вдигнат на бунт и провокации, ...след което вече да последват поголовно техни арести... 2.в следващия Парламент да влязат още повече партии и хаосът да стане още по-голям... Да се оформят ЧЕТИРИ ОТДЕЛНИ ВРАЖДУВАЩИ помежду си лагера: 1. ПЪРВИ ЛАГЕР ----------------------------- -ИТН -Изправи се Мутри вън -ДБ -"Възраждане" на Костя Копейкин -"Българско лято" на Васко Черепа 2.ВТОРИ ЛАГЕР ------------------------- -ГЕРБ -СДС -ВМРО -НФСБ -ВОЛЯ -Хората на Пешо Москов 3.ТРЕТИ ЛАГЕР --------------------------- БСП 4.ЧЕТВЪРТИ ЛАГЕР --------------------------------- ДуПеСе Ех, ако можеше и оня побърканият... Бялата Златка и той да влезе в Парламента, за да стане циркът пълен, но той отдавна си засра всички пътища.... Нищо де, ако гореизброените от мен влязат... шоуто ще е пълно.... Иска ми се в бъдещия Парламент освен циркове и скандали да има и ръкопашни схватки между депутатите и групите... Много бих се изкефил това да се случи...Де,тоз късмет!!!....:)

са кремълски мастии - едни явни, други - прикрити ... ама всички лягат под коня ! е то за тва 60% ходят за гъби... щото нямат избор!

нямат място - волята на кремълският зет, и ве ме ре о

Орлин_Данев

във 2-и лагер (нерегистриран) ------------------------------------------------------- Що да нямат място? И Шкембе Войвода и Магарешкия Путински зет са първи ГЕРБ-олизци,американофили и русофоби....

Орлинчо, ти не си наред дедовото! Значи викаш да се разделят на четири лагера и да започнат да се трепят. Понеже вече сме под 7 милиона и продължаваме да се свиваме,това е начина процесът да се ускори. Много ли те кефи? Ами вземи иди на доктор!

Трябва да се забрани ваксинация с всичко друго освен руските и китайските ваксини.

Разделило ги е на Нормални и Русодебили.

И кво като няма Спутник? Нали си имаме Пфайзер и Модерна, всеки може да се ваксинира, тези ваксини не са по-лоши от Спутника. А който не вярва, отива до Ниш и се ваксинира със Спутник, не виждам, защо се реве, има избор и опции.

Унгарците имат Спутник. Освен това са в пъти по умни от БГ паплач.

Омръзна ми русофилите да наричат всички, които си ползват главата “русофоби”? Какво русофобско има в това да не искаш да ядеш говна и да те управляват каскети?

Това е палажението, ако не си тъп, значи си русофоб.

Kenn1111

Дали им изнася или не но бая хора в България а и не само там вярват повече на руската ваксина отколкото на другите.Ако не тия в парламента им пукаше за народа щяха да го решат това и процента на ваксинирани у нас рязко щеше да се качи.Това са реалностите.Тука няма място за политика леви десни мутри подкупни неподкупни когато става дума за такива неща.

Умирай бе, боклук.

Руснаците дават по 5000 рубли да се изкарат алергични и да не се ваксинират.Това в заводите,щото е задължително

При такива грандиозни и продължителни скандали по почти всички въпроси, дори и за най-малките... На принципа "Всеки срещу всеки"... Какво правителство очаквахте да се състави??? Много правилно ИТН върна мандата... Избори до дупка....

На Нинова дебелия задник да бъде набучен с маймунската ваксина

Много показателно гласуване - видя се за кого е по-важно да изпълнява заповедите на господарите от живота и здравето на народа, който (явно поради глупост) го е пратил в Народното събрание! Но идват нови избори - внимавайте!!!

Много показателно как бившият втори в ГРОБ каза "Гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС", и днес гледахме как ГРОБ и ДПС гласуваха единно. Призивът ти за внимание по изборите е точно на място, хи хи хи!

Каква е разликата между спутник и астра-зенека, като и двете са векторни ваксини? Защо дават за пример държави, които продължават да имат по 4-5 хиляди заразени и над 100 починали, въпреки че над 50% от населението им е ваксинирано със спутник, а не дават за пример Израел, която си ваксинира 50% от населението с пфайзер и има по 50 заразени и 1 починал на ден? Айде да гледаме реалната статистика, а не да говорим измислици. Защо Русия има по над 10 хиляди заразени и над 1000 починали дневно? Нали имат 2 ваксини? Защо не си ваксинират населението? Нямат капацитет ли? Логистиката ли им куца? Организация ли не могат да направят?

Много е зле да коментираш, когато не си запознат с фактологията. Както и да лъжеш за цифри, които могат да се проверят. Русия регистрира четвърта ваксина срещу Ковид - 19. От много време насам заболелите там са около 8 000 дневно (при 143 милиона население ). От трибуната представителите на ГЕРБ също изрекоха куп лъжи. Например, че руската пратка ваксини не отговаря на качеството на базовата ваксина. Оказа се, че Словакия, в нарушение на договора с руснаците, е изследвала пратката в нелицензирана от ЕС лаборатория в Словакия. Днес, когато са налице резултатите от теста в Унгария, които са напълно редовни, Русия иска официално извинение за лъжите на официалните словашки власти (впрочем, марионетни като нашите!!!). Да не споменаваме, че скалъпеният скандал в Чехия беше точно, за да се спре внос на руска ваксина и строителство на атомна станция в Чехия от руснаци. Да ви напомня нещо аналогията със спирането на Южен поток и АЕЦ Белене у нас по нареждане от менторите? А иначе няма политическа съставяща, нали? И някой мислещ човек го вярва това?

И защо има по толкова много пукясали и заразени? Нали има 4 ваксини. Колко голяма е разликата между 8500 и 10 хиляди? Като нямаха ваксина пак толкова им бяха заразените и пукясалите. Защо им изпъкват хората, като Русия е на 140 място по средна продължителност на живота от 150 държави? Няма възрастни хора. Защо им изпукват хорицата?

Дамо си губят времето, Русия не дава ваксини на вражески страни.

Ах не дава... напъва се даже да дава. Ама изниква въпроса? Защо на вражески страни дава с такова желание руската ваксина?!?!?

Русия не дава, тя продава. Който иска, веднага ще му продаде. Интересно защо Северна Корея, Бразилия, ЮАР, Индия, Китай и Венецуела на искат руска ваксина. Нали са им приятели?

Много здраве от Брейв, господа и по-точно дами админи.

Гледай във форума да не ти се случи същото, което на Боко в политиката.

БСП взима милиони субсидии.. Ами като има желание не е нужно да пипа обществените пари за партийни цели и агитация. Да взем с пари на партията руската ваксина и да я раздава на своите симпатизанти да видим колко ще оцелеят.

Kenn1111

Нещо бъркаш предмета тук не става дума за парите на тоя или ония а че трябва да има официално решение по въпроса.

От сайта на Европейската комисия: След положителна оценка на безопасността, качеството и ефикасността на съответните ваксини от страна на Европейската агенция по лекарствата (EMA) досега Комисията е издала разрешение за търговия при определени условия за 4 ваксини, разработени от... фирми с които ЕС има договор: Файзер подадени документи на 1 Декември, одобрена на 21 декември; Модерна подадени документи 30 ноември,одобрена на 6 януари; Астра Зенека подадени документи на 11.01.2021/ и няма грешка... одобрена е за ползване на 29.12.2020, защото видите ли ЕМА била разгледала вестникарските статии относно АЗ, и това нямало нищо общо с госпожа фон дер Лайен която на 24 декември нареди на Емер Кук, шефката на ЕМА, да разреши ползването на АЗ. Янсен(Джонсън&Джонсън) подадени документи на 16 февруари, одобрена на 11 март; Фирми с които ЕС няма договор и са подали искане за разрешение за търговия: Новавакс на 3 февруари, Кюървак на 12 февруари, Спутник 4 март... и ще има да чакат за разрешение за търговия;)

"В подкрепа на предложението гласуваха депутати от "БСП за България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" " ------------------- Коментарът, както казват, е излишен!

БСП(БКП) не за първи път избива българския народ за да угоди на господарите в Москва.. То не беше Чернобил , то не беше македонска кървава коледа , то не беше избиване в урановите рудници.....

Отвратителниците от ГЕРБ и ДПС са готови с цената на живота на българите да отстояват евроатлантическа вярност. Аферим. Това няма да ви задържи във властта. Отивате си.

Чудя се дали единият от ДеБъ, гласувал за Спутник не е Христо Иванов? Все пак внук е на офицер от съветската армия и майчният му език е руски...

Разбира се, който се ваксинира със С-V, ще бъде чипиран. Много ясно - в никакъв случай не бива да се докосваме до нещо руско. Може да страдаме, можем да умираме, но ваксина Спутник V - НЕ! Това ни диктуват в слушалките.

60 страни по света одобриха Спутник В след проверка на техните Агенции по лекарствата. Това в според Дойче Веле , не знам колко може да им се вярва?

И нито една от тези страни не е развита държава...

От де ни докараха след нова година една руския. 20 години волно расла и порасла в Русия, после се омъжила за нешенец и от 12 години в България. Отначало създаде много добро впечатление. Една такава приветлива, вечно усмихната, едно звънливо гласче. Че й стройна и цицореста, хваща око. Първата седмица ходеше с едни дълбоки деколтета, явно бе решила бързо да натрупа приятели в отдела ни. Оказа се една елементарна, алчна, завистлива, вечно плетяща интриги мръсница. Изпокара ни 80 човека за няма и три месеца. До там ни докара, че като се появи всеки млъква около нея, че не се знае, какво ще чуе, как ще го извърти и на кого ще го каже. От началото на март взе да ни тормози - "мога да ви уредя със Спутник, мога да ви уредя със Спутник". Абе никой не ще да чуе за ваксини, тя Спутник. От де ще го набавиш?! Ще ти го спуснат с хартиено корабче по Черно море ли?! Събра ни регионалния, държеше да се ваксинираме, голямо говорене падна. Към 20 човека склониха. Регионалния смоталеви едно "много съм разочарован" и ни разпусна. Върнала се оная след нас и му казала "Няма да има желаещи, аз поне ги чувам какво си шепнат, хората си искат Спутник". Събра ни регионалния само старите работници - така и така, вярно ли е? Кой ти го каза това, бе човек!?!?!? Ами Светлана каза. От тогава излезе лаф във фирмата - щом го е казала Светлана, ясно! Тази беше категорична - нищо не си слагам, само в Спутник е истината! Днес Светлана липсва. Тук Светлана, там Светлана, Светлана дойде на обяд. Обадила се била, имала разрешение, чакала за ваксина, била си Пфайзер. Какво стана, бе, моето момиче? Ами нейна приятелка го била пипнала, много тежко го изкарала, уплашила се била. Някой се обади "Е, нали щеше да ни уреждаш със Спутник, ние мислим, че поне пет си си била вече!" Ей не мога да ви опиша как се отдалечава бясна, озлобена рускиня. Чуваха се как чаткат токчетата й чак на долния етаж. 80 човека не се бяхме смяли така никога до сега!

Капацитета Чорбанов който си “мислел” че е преболедувал и не се имунизира а след това бе във ВМА на лечение от КОВИД 19 лобира за Спутник V.Досега е доказал че взема само грешни решения!!!

Добре поне, че от Европа звъняха да питат Боко за модела му на управление на кризи.

Интересно ми е в ДИР каква би им била реакцията за наличен модератор откровен спамер в полза на раша който си взима заплатата точно за да пази форума от спам ?

Ще почнат да одят пеш, "мей би"?

Всичко което е добре за хората е лошо за политиците. Особено за тези в България. Това е така защото не могат да спечелят пари! А за тях парите са най-важни. Не и хората. Те са само матриял.

Самите руснаци не бързат да се ваксинират с това чудо, едва 10 милиона при население от 140 милиона. Все пак за фенове като моя вуйчо можеше да се внесе някакво количество от ваксината.

Явно са скептични като българите по отношение на ваксинирането.