Справянето с Covid кризата е основен приоритет за служебния здравен министър

Д-р Асен Меджидиев представи екипа си и заяви, че няма да прави големи реформи в здравеопазването, защото целите на служебния кабинет не са това

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Центровете за контрол и превенция на заболяванията тихомълком публикуваха тази седмица нови насоки относно ваксинационния статус на COVID. Вече повече от година Центърът за контрол на заболяванията, Джо Байдън, д-р Тони Фаучи, демократите и СЗО изискват американското население - от децата в начална училищна възраст до възрастните хора - да бъде ваксинирано с експерименталните правителствени мРНК ваксини. Десетки хиляди американци както в публичния, така и в частния сектор загубиха работата си и доходите на домакинствата си заради това, че се противопоставиха на правителствените изисквания и разпоредби. Над 29 981 души са били убити от ваксините COVID по данни на https://openvaers.com/covid-data . За над 170 000 хоспитализации са обвинени ваксините. В началото на тази седмица CDC най-накрая призна, че има да третира ваксинираните хора по различен начин от неваксинираните, когато и едните, и другите могат лесно да получат и разпространят вируса COVID. От https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7133e1.htm#:~:text=CDC's%20COVID-19%20prevention%20recommendations,severe%20illness%20from%20their%20previous .

Аз тъпия трол с ник"зевзек".....ама сега го смених за да не ме познаят....не ме познахте нали????? Еее супер съм....

Ало, Мушморок, троле наш, Защо лъжеш бе? Нищо не си сменил. Роден си преди десет часа. Чистак-бърсак нов трол.

Май си се реинкарнирал.

Помощ, Крали Марко се опитва да ме убие! 2022-08-12 08:40:34 Крали Марко (нерегистриран) реплика +13 -1 Даже бих ти платил, за да си нахакаш десетина дози. Пък да видим, дали ще ми благодариш след това

Нама страшно. Мен ме е убивал вече 8 пъти. Все по интрнет.

ИЗМАМНИЦИТЕ-ТЕРОРИСТИ,НЯМА ДА СПРАТ САМИ! С ВУРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ,РЕСПИРАТОРНИТЕ ЗАБОЛЯЕАНИЯ,ДЕ СПРАВЯТ: ИМУННАТА НИ СИСТЕМА! ЛЕКАРИТЕ! ИЗПИТАНИ ВЪВ ВРЕМЕТО-ЛЕКАРСТВА….И В МНОГО РЕДКИ СЛУЧАИ-ПОП,ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ! КАК ЕДИН МИНИСТЪР,ЩЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД,ДА ЗАБРАНИ ХРЕМАТА? ИЛИ ЩЕ НИ СЛОЖАТ В КЛЕТКИ? ДА ИЗМЕТЕМ-ТЕРОРИСТИТЕ НА-ИЗБОРИТЕ,ДА ВЪРНЕМ-НОРМАЛНОСТА! НИТО ГЛАС ЗА-ПРОДАЖНИТЕ ПОДЛОГИ: ГЕРБ! ПП! ДБ! БСП! ДОС! ИТН! ЯНЕВ(СЕРТИФИЦИРА НИ,КАТО ГОВЕДА)! ТЕ СА ЕДНО И СЪЩО!!!

Ало, любчо, троле наш, Ковид чурката ли смали, че все с големи букви пишеш?

Ковид дори не съществува. С какво ще се бори не знам?

Президентът на Танзания: Ковид не съществува. Ковид: Президентът на Танзания не съществува. Един от двамата лъже.

И този се заиграва с ваксинационния апартейд. Предложил е по-кратка карантина за ваксиниране. Това вече го играхме при предишните мъхули-здравни министри. Имаше всякакви циркове от рода на маски само за неваксинирани, дискриминационни зелени сертификати и т.н. Който сее бури, жъне урагани. Нека всеки, който сее омраза и разделение в обществото, да се замисли хубаво за последствията от действията си. Засега опипват почвата лекичко, без да повдигат изведнъж градуса на напрежението и, ако номерата минат, ще хванат пак за врата всички.

Това приоритет ли е? Невидимата, вече несъществуваща заплаха. Поредните дето се чудят какво да правят.

Каква Ковид криза бееее аман от дон Кихотовци дет се борят с вятърни мелници.

Глупости. Каква криза? Как да се справиш с нещо, което не съществува?

Готино е основен приоритет да ти е справянето с несъществуващ проблем...

Без възраждане да има повече места в парламента нямаме шанс - оставаме си поробена и затворена колония с право на самоубийство и мизерия. Знаем колко добро ни мислят приятелите евроатлантици, знаем вече и новите им ваксини и ограничения кога идват. Възраждане е единствената партия противовес на всички останали в парламента. Нямаме никакъв друг избор. 2.10 е решаваща дата за новата българска история.

Публикация на Николай Дренчев, организационен секретар на ПП "Възражадане" от дата 30.07: Храбри Възрожденци! ... Всеки от нас, който влезе в кампанията като кандидат за народен представител трябва да си дава сметка за следното: 1. Шансовете на който и да било да бъде избран за народен прдставител са малки. 2. Всички кандидати за народни представители ще трябва: - Да се подчиняват безпрекословно на партийната дисциплина - Да спазват указанията на ПР и медийния екип - Да спазват разпоредения дрес код - Да спазват наложените им ограничения върху поведението на публични места - Да спазват ограниченията наложени върху изявите им във ФБ Това ли е партията противовес, в която кандидатите за народни представители продават собсвената си свобода за едната депутатска заплата? А какво ли са в състояние да продадат за две депутатски заплати?

3евзек

Забележи само за какви думички иизрази иде реч: "Да се подчиняват безпрекословно", "указания", "разпоредения дрес код", "ограничения върху поведението", "наложени"...

ДА. Всички партии имат този кодекс и го демонстрират от десетилетия насам. Анблок. Трябва ни противовес в лицето на друга партия. За добро или лошо -само Възраждане е такава

3евзек

Ало, кратък отговор, Как така хем всички партии имат този кодекс, хем възраждане го има, пък хем ще е противовес? Не беше ли свободата на хората ваша висша ценност? Маски не щете да носите, обаче разпорежданията за дрес кода ще ги спазвате. Ами ако ви пазпоредят да ходите без гащи... то страшна работа. От запад еврогейове, от изток манафи... Май само към Русия ще ви остане да си завътртите дупетата, че поне там са православни.

Тъй като нямаме здравеопазване е съвсем логично да няма и реформи в него ! Но, аз питам : колко процента от населението е здравноосигурено и как държавата се грижи за хората, които нямат средства както за здравни осигуровки, така и за лечение ? Дефакто, тези хора нямат и не може да ползват здравни услуги ! Гледаш го, два зъба има в устата си, но за да има зъби, човекът трябва да има и пари. А той пари няма ! Е, затова ще сме в челото на таблицата по най-висока смъртност в света ! Не от Ковид, а заради ограничен достъп до здравеопазване на половината от населението !

Имат право на бърза и неотложна бърза помощ,която се финансира директно от бюджета,а не от НЗОК.Заъова всички цигани са в Пирогов и спешните центрове даже и като кихнат . А относно зъболечението,ти какво искаш да им плащаме по 20000 лв .за керамика?

Нали знаеш кога получаваш спешна помощ ? Когато с единия крак си в гроба ! Това ли заслужаваме ? И второ- аз не разделям народа по етнически признак ! Познавам човек, който не е циганин и е здравноосигурен, но няма средства да плати за операция от най-обикновено ингвинална херния ! Познавам и други, които не могат да си платят не за зъбокерамика , а за най-обикновена пластмасова протеза ! Те също не са цигани ! Познавам и трети- които също са здравноосигурено, но куцат, защото нямат пари за протези ! Това държава ли е ?

Криза виждат само психопатите! Или финансово мотивираните гниди!

Ново проучване, https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2202092 публикувано в New England Journal of Medicine (NEJM), е озаглавено "Продължителност на изхвърляне на култивируем вирус при инфекция с SARS-CoV-2 Omicron (BA.1)".) инфекция) показва, че хората, които са тройно ваксинирани (подсилени) срещу COVID, се възстановяват значително по-бавно от COVID инфекция и остават заразни по-дълго от хората, които изобщо не са ваксинирани. В проучването не е разгледана тежестта на заболяването със или без ваксинация. Изследователите взеха секрети от заразени хора, култивираха секретите и повториха процеса в продължение на две седмици, докато не се установи, че вирусът вече не се размножава. Пет дни след заразяването по-малко от 25 % от неваксинираните хора все още са били заразни, докато около 70 % от ваксинираните хора все още са носители на жизнеспособни вирусни частици. Сред частично ваксинираните около 50 % са все още заразни. Още по-поразително е, че десет дни след заразяването една трета от ваксинираните лица (31%) все още са носители на жив, култивируем вирус. За разлика от тях, само 6% от неваксинираните хора все още са били инфекциозни на 10-ия ден. С други думи, вероятността хората, които са получили бустерна ваксинация, да продължат да бъдат инфекциозни десет дни след заразяването, е пет пъти по-висока от тази при неваксинираните. Въпросът е какво точно се "освежава"? Възможността за заразяване на други хора, като се има предвид, че отнема повече време да се отървете от вирусите? Или да боледувате по-дълго? Към това ли са насочени политиките на ЕС и на отделните държави с есенната кампания за ваксиниране? Констатациите обясняват и защо Paxlovid, антивирусното лекарство на Pfizer, често не е ефективно при хора, които са били ваксинирани срещу COVID. При много от тях симптомите се появяват отново след приключване на петдневното лечение и положителен резултат от теста COVID (какъвто беше неотдавнашният случай с д-р Антъни Фаучи, който беше ваксиниран четири пъти). Това явление е известно като отскок на С19.

Ало, Публикация показва, че 31% от ваксинираните хора са все още заразни 10 дни след заразяването, докато при неваксинираните това са само 6%, троле нагъл, Защо лъжеш бе? Даваш линк, в който неищо подобно не пише. Напротив даже: Although vaccination has been shown to reduce the incidence of infection and the severity of disease, we did not find large differences in the median duration of viral shedding among participants who were unvaccinated, those who were vaccinated but not boosted, and those who were vaccinated and boosted. В превод: Въпреки че жаксинацията е показала намалена честота на инфекциите и тежест на заболяването, ние не намерихме голяма разлика в среданта продължителност на разпръскване на вируси сред онези участници, които са неваксинирани, ваксинирнаи без бустер и ваксинирани с сбустер. Разчиташ на това, че много хора не са способни да прочетат и да си го преведат, нали троле нагъл?

Днес си пак полезен идиот за антиваксърската кауза. Това дето го написа дебело днес, вчера плосто не би го помислил или повярвал. Отскока се случи не само с 4 дозовия А. Фаучи, а и с неговия президент. 8% от Бустеризипаните даже с 1 доза, отделят активен вирус след 15 ден, виж графиката от линка. Така ще си отполза и на служебния здравен министър, ама пак без да искаш. Май съм станал зевзек на твоойто място? ХА ХА ХАХА ХА

Основен приоритет СПРАВЯНЕ с КОВИД кризата.?! Демек, няма да има приоритети. :)

Ало, инфото, Това е приоритет на здравния, не на цялото правителство. Виж как дори теб успяха да те избудалкат с 1/2 инфо!

А кога ще е приоритет покъртителната здравна култура на българина? Сърдечно-съдовите, диабетът и злокачествните заболявания причиняват хиляди пъти повече увреждания и смъртни случаи от ковид. "Браво", че се занимавате с измислени истерии вместо да направите нещо смислено, което реално ще подобри здравето...

Остави културата! Има хора, които си ходят на редовни преглевди и се грижат за себе си. Това, с което се сблъсквам е гнусно отношение на лекарите към "обиквноебнните хора". Това е грамадният проблем. Щом има лекари в България, които си докарват по 1 200 000 лева на година значи пари ИМА! Значи също, че ние плащаме достатъчно! Щом и ма праи е време да поискаме качество срещу парите си! И липсавата на адекватна медицинска помощ е най-належащият проблем!

лекувайте хората, че смъртността у нас гони световни рекорди

Приемат ги в болница и ги лекуват с по два три натибиотика. Или отиваш при ДЖ-то и ти изписва антибиотик за зачервено гърло и хрема. И не не си го измсилям, точно това прави ЛЛ. Преди бях при друга, която искаше да лекува бронхит с капки от лавандула. А по-предната прокламираше хомеопатия........ Лечение, та чудо ти казвам.

Поредния тъп министър.Хората пътуват без маски, браво на тях, а заповедта министъра да си я завре отзад.

хайде и този се зае с ваксинацията, планове гони, и Кацаров и Петков бяха намразени точно заради ваксинирането.

Ами... нещата се променят. Като драпаш за власт, трябва повече народ да измре, за да имаш повече шансове. Обаче когато получиш власт, трябва да е обратното, за да я запазиш. Вече за пети път едно и също и все не схващате.

Стига сте дъвкали този КОВИД, като няма какво да приказват или от някъде нещо да краднат и започват пак КОВИД-а. Вече стана ендемично заболяване, спрете да зомбирате народа- безобразие е да искаш да избиеш народа си с тези течности наречени ваксини! Който не умре от нещо друго му се предписва ваксина и едно 10% след това имат проблеми от всякакво естество.... Но всичко се приписва на КОВИД вируса. Колко ви се плаща за сатанинските експерименти?

Три думи, с които ще се запомни новия министър - нищоправене, празнословене и маскозадължаване ... :-)

За колко се продаде ма?!

къде е тази ковид криза

Старата песен на нов глас. Пландемия сред лято, ваксини също , пари за фалшиви тестове. Клинични пътеки и търговия с човешкия живот.

Смешник! Всичко ви е наред та отново ковид дъвката .... те в западна европа се чудят как да забравят тази срамотия която натвориха а вие - трагици !

ㅤ

И този ще се бие с вятърни мелници...

Значи и тези както и предишните и по предишните ще се занимават с глупости с усвояване на пари и с ваксинаци.

Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява за пълна забрана на маските при температури над 25 градуса, защото иначе водят до задушаване и понякога дори и смърт!

"Проблемът е, че нивото на ваксинация срещу COVID-19 в страната е много ниско. " Радев трябва да спре да назначава тъпунгери. В Португалия са 90% и статистиката говори сама за себе си.

Шибан психопат! Да гориш в ада!

Кромид кризата, хм, добре. А педалската шарка не е ли турбо приоритетна и тя? Не за друго, ами от СЗОто кАзаха, че е много страшна.

КАКВА КОВИД КРИЗА БЕ, ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА ГИ ИГРАЕМ ЕДНИ И СЪЩИ ЦИРКОВЕ, ВИЕ ПОЛУДЯХТЕ ЛИ??? ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ТИЯ ЛЪЖИ??? КЪДЕ ГИ ВИДЯХТЕ ТРУПОВЕТЕ ПО ГРАДИНКИТЕ ?????

Трупове по градинки имаше в други държави. При не, защото мерките бяха адекватни и ефективни срещу първата вълна, а при втората, третата и четвъртата моргите и пограбалните агенции бяха вечеподготвени и показаха завидно добра организация. Трябваше ли труповете да са били по градинки, за да признаеш съществуването им?

Ковид кризата - основен приоритет?? Звучи ми като "да наливаме до отмаля пари в една бездънна каца с табела ковид на нея". Смахнат приоритен за здравето на хората и облажващ приоритет за фармамафията.

Един министър, който ще си изпълни обещанието. Няма как да не се справи с криза, която не съществува. Откъде ги намира Радев тези калинки?

Госин Радев що не сложихте доцент Мангъров за здравен министър. Всички се "справят " с ковида и си оправят банковите сметки.

Не ме обиждайте,аз не съм госин, а дрогар

Пирдон, ваше високомошенничество

Моето бреме е още по-тежко. Аз съм се нагърбил със задачата в близката година да опазя света от нападение от марсианци. Ужасно ми е трудно, но съм уверен, че ще се справя. За съжаление с тази задача няма да мога да работя в работата си и ако може да ми дарите средства, че да се грижа и за семейството си. Да не ви звучи като просия, ама все пак съм се нагърбил с оцеляването на човечеството. Банкова сметка нямам, но ако решите може да ме намерите в кръчмата "Куция октопод" в Ахтопол.

Ще ходят по запустелите села, където хора няма та камо ли вирус и ще евтанизират всичко живо.

Това удар в десятката. Мобилните групи даже могат да не ходят. Само трябва да пишат, докато изпишат(а те така ще правят) ваксините. Така ще достигнем 123% ваксинирани и само 33% ваксинирани болни и починали...

Защо пък не ? Може някой да се качил на Мусала и изведнъж да почувства нужда да се ваксинира, къде ще го направи ? Нормално е да му пратят мобилна група.

Ааа, на Мусала дебне вирусът, не си ли спомняте, че имаше глоба 5000 лева, ако отидеш там...

Възраждане са единствената БГ партия която милее за българите! Останалите партии са американски и турски.

А Израждане са рублевска.

Поредния предател ли ще е този?

Директор на болница декларира годишна заплата от 1,4 милиона лева. Още 4-ма директори са със заплати до милион и половина лева! "Материал за размисъл: Къде изтичат здравните осигуровки - всички посочени болници (частни и държавни) работят със Здравната каса. В същото време поради ниското заплащане сестри и лекари, с изключение на няколко свръхфинансирани специалности, няма. Върховният административен съд отмени повишението на заплатите в здравеопазването по жалба на няколко частни болници тъй като "оспорваните текстове създават опасност да се отказва лечение на болни, да се ограничи дейността на болниците, да не се изплащат вече извършени дейности. Вероятно е да настъпят значителни и трудно поправими вреди и за пациентите, което обуславя нуждата от защита на обществения интерес, посочват магистратите." Вероятно общественият интерес е здравните осигуровки да произвеждат милионери."

Хайде да престанете с тази настинка!

Това ще бъде основния проблем за решаване на здравната система. Други проблеми нямаме.

Ваксинирани в България 30-ина%. Даван брой заразени ваксинирани за вчера 33.51%. Най-много ваксинирани в София и все най-зле или в челото. Споменаваха колко зле сега е Франция, със задължителната ваксинация за огромни групи.

ангел кунчев 31 март 2022 Засега няма ваксина, която да е съобразена с най-новите варианти на вируса, допълни доц. Кунчев.

Крали Марко иска да плати за да ме убие със свръхдоза ваксина и 13 човека го подкрепят: 2022-08-12 08:40:34 Крали Марко (нерегистриран) реплика +13 -1 Даже бих ти платил, за да си нахакаш десетина дози. Пък да видим, дали ще ми благодариш след това

Не, исках да ти платя дозите, за да видя, дали наистина си толкова глупав. Щото нали подкрепяш ваксини, мерки... Писа се за един, дето се явявал да му бият ваксини, но се представял за друг човек и му плащали. Не се разбра след това, дали е оцелял

НЕ ЗНАМ ЗА КОВИДА ... АМА ДЪРЖАВА И ЗДРАВНА СИСТЕМА В КОЯТО ... СВОДНИКА ВАНКО 1 ... Е СОБСТВЕНИК НА СТОМАТОЛОГИЧНА КЛИНИКА ... СИ Е ТЕЖКО БОЛНА :))) ... ЦЯЛОТО ЧАСТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е СОБСТВЕНОСТ НА НАЙ-ДОЛНИТЕ МУТРИ

Най-голямото падение е на Стойчо Кацаров, който правеше интервюта със специалисти и говореше как има забрана за аутопсии и такива не се правят, разкриваше много работи от измамата, но когато застана на министерското кресло се обърна на 180 градуса и започна същата измама да върши. За все години пландемия, България е намаляла с над 400 хиляди, според преброяването.

И аз го помня много добре. Но никой не говори за тези неща. Заплашват ги с убийство ли, пари ли им дават или двойници им слагат, не мога да разбера.

Основният ти проблем е да ни ваксинира 120% Нема как да стане....

Души за продан!

Приоритет е да се справим тези налагащи ковид мерките, че да не умират хора. За 2 години (април 2020 - март 2022) постигнаха над 68 хиляди повече починали. Починали от ковида не се броят, а починали констатирани, без уточнение на причината на смъртта. Мнозинството със сърдечни проблеми, от което предни години броят окол 64% от смъртността в България. Част може дори да са нямали ковида и да са им грешни тестовете. А част щяха да си умрат за периода дори чисто статистически. Част напълно абсурдно броени. За потвърждение от НСИ и долу за теглене на Ексел: https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици Може да си изчислявате. При средна смъртност на седмица за 2019г. преди ковида 2073 починали. С мерките постигаха 4753 починали за седмица. 21 последователни седмици над 3000 и разни над 4000. На фона на това след падане на мерките лятото имаме давани седмици по брой починали (ще увеличават нагоре с корекции): 1702 1726 1796 1819 1783 Горното е изключително ниска смъртност, а първото може би рекорд (коригират нагоре после стойностите и може да не е нататък). Решиха и въведоха мерки в София за болниците на 17.07 неделята от седмица с: 1829 При мерките за болниците постигнаха: 1903 При мерките за градският транспорт постигнаха: 2014 Повече още не дават от НСИ. До даваното досега при сегашните мерките постигнаха около 300 повече починали. Без новите данни. Те трябва да бъдат спрени, за да не умират хора. Освен че погазват поне 2 закона и може би над 10 члена и алинеи от конституцията. Ковид мерки = смърт, разруха, срината икономика (освен други фактори предизвикани от политиците), сринато образование, потъпкани закони и конституция, потъпкани права, свободи и демокрация. Подиграват се с хората. Дори достойнството на човека е гарантирано в Конституцията. Но най-важното е, че потъпкват правото на живот! Носенето на маска е вредно за здравето и да дишаш задържаният издишан въглероден двуокис. После тези ще се правят на зелени и ще се оплакват от въглеродният отпечатък. Най-зле е сигурно в болници. Там може хора да измират, от това, че носят маски. Аз лично съм подал сигнал до прокуратурата, както и за конкретни престъпления с доказателства. Като съм казал, че тези "спасители", ги считам за масови убийци. Спасете хората от тях! Дори на всичко да им вярваш, как ще обяснят, че имаме едно от най-скапаните здравеопазвания. С починали уж от ковида на милион втори най-много след Перу. С преди изчислявано 2.64 пъти повече починали на брой констатирани, спрямо средното за света. Разни по Африка, дето едва ли не не знаят що е то ваксина, са пъти по-добре от нас. Дори напълно да им вярваш за ковида, те има да бъдат съдени за десетки неща. 68+ хиляди починали и 0 правосъдие!

ниските нива на ваксинация наистина са проблем. В държавите с високи нива има стотици хиляди случаи, а тук едва успяват да си ги изсмучат от пръстите . И "вълната" тъкмо вземе да се надига и ........спадне. И явно се нуждае от пропагандна виагра.

Благодарение, че бойкотираме незаконните заповеди на РЗИ за носене на маски, както и не използваме излизащите положителни от портокалов и папая сок тестове - не могат да докарат бройки за локдаун и фалит.

Радев е ултраглобалист, грубо казано еко-фашизъм, техно-фашизъм и Ковид-фашизъм. Няма как и неговите министри да не са такива.