Хората са с най-много енергия на 31 и 55 години

Повечето хора мислят, че 30-годишните живеят на по-бавен ритъм, когато създадат семейство. Изследване обаче разкри, че точно тогава те са най-енергични.

Обратно в новината

Коментари - Хората са с най-много енергия на 31 и 55 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно е това изследване, поне частта за 31-годишните мога да потвърдя от личен опит (до 55 още ми е рано да кажа). Но аз на 31 редовно ходех да блъскам в залата а на 32 започнах усилени тренировки по бягане на дълги разстояния и ходих в БСФС да си намеря да се запиша към отбор с който после усилено тренирах и започнах да ходя и по състезания. Усещах че мога да минавам през стени и всичко това беше без да ползвам каквито и да е добавки от тия дето ви ги пробутват в залите. Сега гледам в България като цяло има засилен интерес към бягането, което ме радва. Младите трябва да се учат на истински спортни ценности, не само са си показват телата и дрешките в залите. Както и да е. Сега съм родител, детето е малко, но вече му търсим градина, че ни е време да се върнем към по-нормален ритъм на живот, а на мен ми липсва пистата и горските пътеки.

Хаха, много нелепо - "мисълта за предстоящото пенсиониране много ободрява" ?!? Ами... от 55 г. до 63 или 65 г. има доста време, за да бъдат хората на 55 "ободрени" и "с прилив на сили". От др. страна у нас мнозина не знаят кога ще се пенсионират, за някои се очертава да работят докато са живи. А от трета размерът на пенсията не действа никак ободряващо, ако се разчита само на нея, т.е. Размерът има значение ;)

Аз пък в момента съм най-енергичен и физически издръжлив. Всичко е индивидуално и ген. Животът е прекрасен когато си здрав и спортуваш. Не съм и въздържател.

ДИр-а, за България това изследване едва ли важи. Поне в часта за 55 годишните. Просто щото на такава възраст се пенсионират полицаите и военните.

Промяна предазначение на единични земеделски имоти ще се допуска до края на 2015 година. "Нашите хора" си настроиха това-онова, а аз какво да правя с прилива си на енергия? Една къщичка за гости няма да мога да вдигна.

Да ги включим към енергото и да ги обложим с още един данък!

по-голяма простотия отдавна не бях чел,някъде по света може ида важи ,но за България това не важи

slavrado

Аз съм пълен с енергия сутрин и нямам такава вечер. Като ударя и една бира... нещата са феноменални. хахаха

"На 55 години идва нов прилив на енергия, защото мисълта за предстоящото пенсиониране много ободрява" -- това сигурно важи за хора, които се пенсионират на 56- 57, следователно не важи за България.

При мъжете удари ли на 18.30 по- добре господ да си те прибере! Всички приказки за "леки старини" и " да се радваме на внуци " са един смях - сатанински смях!!!!!

Еее, много си жесток/а... Аз съм жена (т.е. от заинтересуваната страна), но въпреки това не мога да издам такава екстремна присъда ;)... Иначе много ме разсмя, особено със "сатанинския смях" :)))

Тази статия да не би да е прелюдия към нова идея за пенсионна реформа?

Най - големия прилив идва на 65. Трябва да се вдигне пенсионната възраст на 75, за да се уползотвори прилива. При военните и полицаите след 45 обаче настъпва спад.

А след това 85 и 105. Господи, с какви глупости се занимават някои, само и само да оправдаят паричките и повишаването на пенсионната възраст.

на мен ми се прелива яката енергия като пия две чаши узо

На 55+ идват нови сили само в пишлето и ти бързо тичаш съм аптеката да си купиш памперси! 99% идват сили на простата!

Това изследване важи само за страните с висок стандарт, където след пенсия тръгваш да обикаляш по света и да си харчиш парите.