55% от българите в активна възраст не са спортували никога

Повече от половината трудоспособни българи не са спортували никога, сочи изследване на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Обратно в новината

Коментари - 55% от българите в активна възраст не са спортували никога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България няма условия за спортуване и понякога ти излиза твърде скъпо. Къде са хубавите паркове и алеи за колела - няма ги. Южният парк е толкова занемарен и запуснат и пълен с бездомни кучета. Кой нормален ще ходи там да тича или да се разхожда. Направете условия на хората и ще започнат да спортуват.

Няма нужда да се ходи на фитнес в зала. Там отиват за едната фукня. Който иска да спортува, намира начини. Вкъщи имам пружини, гирички, пясъчни торбички, велоергометър, въже за скачане,уред за оформяне на бедрата и въртящ диск за перфектен задник. Не струват много пари. Остава само да спортувам. Ами спортувам. Какво да правя след като дадох пари за тях?Трябва да съм на далавера.

Аз съм от спортувалите. Блъскането в зала ми се струва скучно, затова по-късно разчитах на ходенето пеш, по 10км/дн. С годините стана все по-трудно да се муша между колите на тротоара. Но откакто разкопаха и булеварда - край. Освен, както си лежа на дивана да опитам чрез медитация да се телепортирам НАД градското движение?

А после защо сме толкова дебели пове4ето?От мързел е това

аз се раздвизвам по малко с 180кг на лезанката и бодро клякам с 1ш0кг еи така ,за раздвизване..

При тая снимка и на мен ми се иска да поспортувам. Довечера ще проверя дали жената е сгодна. :-)

знам аз за дъмбелите, просто нямах възможност да ги ползвам, а исках да илюстрирам как и без пари може да се тренира :-)

Абе, защо някой трабва да те анкетира и да се грижи за твоето здраве - проблема си е твой, като няма стадион, ходи пеш на работа, като няма фитнес до вас, прави лицеви опори, аз оня ден правех упражнения за бицепс със 2 стола...

не се занимаваъте с глупости!направете анкета колко деца не си доъждат сега! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички тук са цъкнали заради снимката :>

Някога спорта беше държавна политика и бяхме 4-та спортна сила в света.Сега сме последна дупка на кавала.Жалко,че премиера се пише спортист,жалко,че Свилен Нейков знае как се прави спорт...

Милиои левове за анкети и допитвания!!!, вместо за стадиони и конкретни мерки за активиране на хората за спорт!!! Че то на всеки е ясно какво е състоянието. Какво има да се пита.

Как какво да се пита? Нали целта е да се усвоят еди пари, вместо да се построи с тях някакво спортно съоръжение.

Само напишете тази на снимката къде спортува и процента на мързеливите ще спадне драстично. Гарантирам!

Важното е, че "спИртуват" активно, а там са почти ненадминати, дължащо се на редовния тренинг.

Най-обичам 4х100 с мешана салата и креватна гимнастика!

Питайте ме защо боледувате после...

Ще трябва да се въведе, май!

Според мен, тези от ФК Левски са от групата никога занимавали се със спорт.

Това днес на някой да тича, ако има къде де, се гледа като някъкъв идиотизъм. Много са ми смешни тези дето ходят с кола до фитнеса и вътре се размърдат 10-15 мин по пътеките, вместо да отидат в парка, особено ако имат и деца, да им създадат някакъв навик за движение, а не само игри на компютрите.

Преди седмица /по новому сега/ се навършиха 1200 години от разгрома на кан Крум над Никифор. Как никой днешен управляващ не се сети възпомене тая победа, той добър ден за спасена България!

Станишката е спортувал шев на съветски униформи, а Р. петков пикаене по фонтаните. Гоцката пък е виден ловджия. Често бракониерства, ама те в БСП-то са си бандюги. Като им гледам дупетията на всичките от висшия ешелон на бСП се сещам че такива дебелосерковци трудно могат да мотивират когото и да било, за каквото и да било. А иначе е добре да се спортува. От най-ранна възраст, та до дълбока старост.

е ти явно спортуваш писане на простотии във форумите

Огледай по-внимателно и дупетата на останалите политически сили.

Движението и спорта са здраве, винаги може да се отдели малко време да се потича в парка например или малко упражненийца в къщи. Не е необходимо да се влагат много пари и време, те и двете са малко за повечето българи...

А другата половина са "спортували" бодибилдинг !!!

И кво правиме??? За какво е тогава това министерство?!?

Целта на проекта е да се мотивират хората, като им се покаже колко е важно да се движат, за да са здрави, посочват от министерството... ей тва прайме! ама то мрънкачи от типа "И кво прайме сега" не можеш го мотивира освен с бутилка мастика...

целта на проекта е да се усвоят/гепат/ парици без да се направи нищо реално полезно, демек без файда за другите, освен за чиновниците от министерството. ей тва прайме и затова по улицата се разхождат девойки ,повечето с задници като фотьойл и гол корем отпред ама увиснал , невиждана гледка преди 15г.

Целта на проекта е май да потънат поредните 3-4 млн. лв. дадени уж за нещо. Само с една анкета няма да им мине номера.

Застрояват се с жилищни сгради, МОЛ-ове, места съществували като спортни комплекси и детски площадки. Това "министерство" е необходимо на България за да дава възможност кадрите на физическата култура да ОТКАЗВАТ ОТ СПОРТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СОБСТВЕНОТО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ, на някой от хората. ЕЛИТЕН СПОРТ и СПОРТ ЗА ЕЛИТА. Слаб и болен народ, бедна държава, прости и не образовани хора, ГРОБарско - Еврейско Разграбване на БЪЛГАРИЯ, това е политиката на "Програмата Ран и Ът", и на правителствата след 1990 година.