Над 800 000 украинци избягали в съседни страни

Броят на украинските граждани, които от началото на конфликта в Донбас са избягали в съседни страни, надхвърли 800 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Над 800 000 украинци избягали в съседни страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украинци не бягат в Русия. Явно става въпрос за руснаци. В изт. Украйна вече почти няма цивилно население. Има само руски войници и оръжия, които са окупирали тази сива зона за да я присъединят към Русия по кримския сценарии.

Много е лесно да пишете, от хиляда километра растояние. Отидете вижте, тогава говорете.

Хората бягат извън обсега на про-американската артилерия.

"Помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюлънд, която допринесе за идването на власт на президента Петро Порошенко, трябва да носи отговорност за гибелта на опозиционни дейци в Украйна, заяви американският политически аналитик Майк Билингтън." .. а същевременно тук се посреща неин чиновник на бял кон от все тиквоч и офшорко.

Ще го посрещат, защото е приятел и съюзник на България, а боклуците на руска ясла сте не повече от 10 %. Някой някъде уж бил казал, това са селските номера на кремълската пропаганда, които нашенските боклучета преразказват.

buRgbuRg1

:( Бягат от руската имперска КГБе чума ! :(

До любителите с източен уклон: или не можете да четете /малко вероятно/, или четете евангелието като дявола. От Украйна към Русия- 660 хил. души, от ДОНБАС към Украйна 1 228 000 души. Така, че от малката територия, която е Донбас бягат двоино повече хора към Украйна, а от огромната територия на Урайна към Русия, само 660 хил. Това понамирисва на етническо прочистване на териториите, заети от т. н. проуски сепаратисти от украинци.

С други думи след 2 години ще кажат, че населението на Донбас се състои от 100% руснаци. А къде са отишли украинците?Неудобен въпрос.

Първите в България мобилни къщи за бездомници! То е по турско беше по-добре!

Имайки превид, че украински етнос има съвсем отскоро (20-ина години), то е сигурно, че разпада на тази създадена от СССР "държава" ще продължи стремително. Тепърва ще има военни действия в западните и северните части на Украйна. процесите на етническо формиране ще продължат поне още 100 години.

Там са разнокалибрени циганя!!!? И едни са решили да се пишат кореняци- украинци!? Баш такъв етнос -нема! .. ама и не желаят да си помислят за Сталин!...

В съседни страни са избягали 800 961 украинци, от които 660000+81000=741000 в Русия и Бларус. Същевременно броят на украинците, бягащи от Донбас към други райони на Украйна е 1 228 000 души. Общо избягалите от източна Украйна са 1969000. Така излиза. Значи по-голямата част от бягащите от източните райони не са руснаци и затова са бягали към другите части на страната. Излиза, че в източна украйна са останали само руснаци.

Цитирам те: "В съседни страни са избягали 800 961 украинци, от които 660000+81000=741000 в Русия и Бларус. Същевременно броят на украинците, бягащи от Донбас към други райони на Украйна е 1 228 000 души." Някъде прочете ли "руснаци"?

Ти не си ли чувал, че в Донецка и Луганска области 92% от населението са етнически руснаци? Що се правиш на будала?

Интересно защо ли бягат в лошата Русия?

Защото и те гледаха руска телевизия и бяха напълно убедени, че Русия е страната с най-големи заплати, пенсии и безгрижен живот

И ние гледаме,- български домати по 5 лв кило!Цирк!

Бъгеец!... само те псувт...

Не 800 хиляди ,а 8 милиона ще надхвърли броя на бежанците и няма да им помогне Европа ,а ще отидат в Русия и Беларус . Украинците още не разбират ,че кошмара за тях едва сега започва ....Половината от големите заводи работещи в кооперация с Русия вече са затворени въпреки, че пазара на украински стоки в Русия е все още открит . Западните лицемери сега дават някакви смешни заеми ,срещу това Украйна да почне да им продава на безценица всичко печелившо в страната- енергетика ,телекомуникации ,банки ,застраховане , търговия, енергиен пазар ,земя и тн. което наричат "реформи " а реалната икономика ще бъде разрушена и ще продават западни стоки на бедните украинци .В техният парламент вече е постъпило предложение да не се допускат руски компании в "приватизацията" ,а само американски и европейски ...така че грабежа ще бъде страшен.

Това беше путинската заплаха преди Руско-Украинската Война. Сега вече украинците са горди със СВОЯТА държава и строят бъдещето си. Руснаците скърцат в безсилна злоба и целуват портрета на Свети Пу. Нешата отдавна се обърнаха. Не си в час

Иван Петров

Ако бъдеще се строи с гражданска война, въоръжаване и обучаване на нацистки групи, заробване със заеми, то мерси, от такова бъдеще...

Украина сега става само за туалетната хартия!

Путин им намалява цената на газ,-Янукович вдига три пъти!Европейска директива,-да измрат по-бързо?

Разполагането на около 300 американски десантчици в Западна Украйна за обучаване на украински войници за борба с проруските сепаратисти. "Не виждам пряка връзка между тези учения и конфликта. Лично аз не смятам, че тези тренировки могат да имат отрицателно въздействие", каза Дзаниер. Лицемери !А нарушението на човешките права и убийствата на инакомислещите пак ли не виждате !Фашисти ,няма да ви мине номера!

Обучаването на войници няма пряка връзка с конфликта, как не? Просто зависи от аршина, с който мериш!

800 000 изселени от Сталин руснаци се прибраха по домовете. Да не забравяме че след като "изсели" татарите, на тяхно място насади неудобните за него руснаци за които нямаше достатъчно доноси за да ги прати в Гулаг.

Т.е. Украйна се е прочистила от руснаците, както Сталин на времето я прочисти от татарите. Всичко е квит.

не е от голодомор са умрели 8 млн. украинци

Мен ми е все тая за САЩ, но в твоите опорни точки САЩ заемат централно място. Тук става въпрос за бежанците от Донбас, за разрушения от руската путинска агресия Донбас. Разрушен от опита на Путин да окупира Донбас и цяла Украйна. Простичко е. Украйна сама извоюва с кръвта на хиляди свои герои свободата си от Русия

"Байдън казал на Порошенко, че САЩ отпускат допълнителни 17,7 милиона долара хуманитарна помощ за Украйна основно за храна, вода и осигуряване на убежище на хора, напуснали домовете си заради войната, предаде Ройтерс. " Тука си спомням, как помогнаха на нас преди четвърт век. Изпратиха ни един кораб безплатна царевица. Условието беше, да бъде транспортирана с техен кораб. Транспорта ни излезе по-скъпо, отколкото да си купим и превозим с наши кораби царевицата от Аржентина или Бразилия. Та така мили украинци.

Абе,защо украинците бягат в Русия?? Би трябвало да бягат другаде-към цеЕвропата. Това е все едно когато турците дойдат аз да отида в Анталия. Другият вариант е Бегеец да ме е облъчил повече,отколкото трябва с простотията си и да съм прихванал:-).

Е нали са руснаци, бе. Нали Русия е страна на доволните хора с големи заплати и пенсии, как няма да бягат в Русия. Спасяват се от хунтата в Киев. Слава Богу, вече са напълно спасени и всичко е точно

Ами остава руснаците да върнат жеста и да изгонят гастербайтерите украинци /чувам,че били над 3 милиона/ и мисля,че Украйна ще "цъфне" напълно като на ББ магнолиите;-). Путин за щастие няма да играе така първосигнално-не иска да повтаря ционисткия Голодомор.

Една красавица беше казала "F.ck the Europe" :) И тук във форума има доста нейни клонинги. Едно от тях по надолу обяснява как се постига просперитет чрез печатане на пари без покритие. Пък сметнал и колко хора щели да купят имоти във фалиралата ни страна :))) Смешно.

На мястото на избягалите украинци, ще се настанят негри и араби.

По-добре негри и араби, отколкото руски чеченци, буряти и всякаква дива руска варварска сган

Мисля,че точно заради такива като тебе, прости необразовани, злобни, завистливи - на Запад гледат с недобро око на българи. То не бяха източване на банкови карти, то не беше бране на джилязо , проституция ,търговия с хора, джебчийство. И точно ти ще разправяш за "сган"?

Абе братчед, тоя номер да клеветиш и обиждаш всичко, за което ти се плаща не се ли "разсмърдя" ;)

чеченците не са лош народ, но путеф ги терори много. Заради него кадиров е на власт в Чечня и налага ислямски правила. А цяла рашка е проплакла от кадировците, които колят и бесят безнаказано.

В Донбас повикаха Русский Мир и той дойде, за да ги спаси. Резултатът: 600,000 избягали в Русия, 300,000 избягали в Украйна, Донбас е в разруха и гробове. Кой ми говореше как руски Донбас щял да живее прекрасно, как там била индустрията и суровините и как останалата част на Украйна щяла да умре от глад. Истината е: руснаците и путин разориха Донбас, плячкосаха заводите в Донбас и заедно с оборудването и работниците ги изнесоха в Русия. В Донбас останаха пенсионери, армията на Руската Федерация прикрита под някакви безименни отпускари и хуманитарни конвои с хуманитарни снаряди и патрони, помощ от Русия за гладуващите хора там. Да им е честита свободата и руските им освободители

Скука - една и съща лъжа , вече не е забавно да се впуска в дискусия.

Бай Ставри

Нали, друго си е да гледаш руска телевизия. Там е истината: Русия просперира, САЩ е пред фалит, Украйна иска под крилото на Русия, ама фашистката хунта не дава, опълченците без да стрелят, постоянно настъпват и освобождават нови села, украинците постоянно саи си слагат бомби и се гърмят с тях, светът се моли на Русия за газ, а по нашето море тази година ще дойдат нови 300,000 руснаци да се бият за малкото неизкупени все още апартаменти на 1-ва, преди 1-ва и на най-първа линия до морето. Честито!

от "цивилизационния избор" и "западните ценности". Не ги е срам.

Тази статистика е пълна лъжа. Само в Донецк, град с над 1 милион жители, в момента са останали по-малко от една трета - предимно пенсионери. Тоест само от Донецк са се изнесли 700 000 души. Ами Луганск - същата история... А какво да кажем за цяла та област, засегната от войната? Тези цифри, които са дадени "официално" трябва да се умножат поне по 5.

Г-н Байдън няма ли "конфликт на интереси" в Украйна?Нещо му е запушен носа-не му мирише хич на корупция,мародерство,нацизъм,терор,убийства и т.н. Май само на шистов газ му мирише...След Ирак,Либия,Сирия,Египет и др. инициирани демократични промени,иде ред на Украйна...;Малоумните ЕС-политици не виждат ли последствията от това сляпо следване политиката на САЩ? -кой ще възстанови Украйна,Ирака,Либия,Сирия-за Афганистан вече не говорим? -кой ще приема бежанци?защо САЩ,като са толкова хуманна и демократична държава не приемат 4-5 милиона бежанци от войните в арабския свят?Навремето основната група бежанци от Виетнам дойдоха в Европа....Май е време да се намесят китайците!

Ми нормално е хората да бягат... Все пак Украйна е страна във война. Това си е чист военен конфликт.

По интересно е накъде бягат. От цяла Украйна - 660 хил. към Русия. А само от Донбас към други части на Украйна-1 220 000 - лекичко понамирисва на етническо прочистване.