Русия се отказва от лихви, ако НЕК плати до 15 декември

НЕК ЕАД и АО "Атомстройекспорт" (АСЕ) подписаха споразумение за окончателно уреждане на отношенията съгласно арбитражното решение по проекта "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Русия се отказва от лихви, ако НЕК плати до 15 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕТО НА ДЕЛОТО ОТ БГ, СЛЕДВА ЦИРК

Ние сме такива циганя, че ще въртим , ще сучим и...няма да платим!?

ха ха ха ... неоспоримо.....

...и Отново да Потвърдя Изказаното при БНТ, БНР и БиАй : - АбсолютноНикакво плащане Преди завършване на Тоталното Разследване на тази СвръхВисокопрофилна Схема за РЕКЕТ !

То и други казваха, че не могат да ни осъдят, но... Аз съм съгласен. Всичко, дето не искат да платят да го декларират, и след това да си поемат лихвите.

дали usa стесе да опрости лихите

Колкото до руската щедрост, най-точно го е казал българският народ: Кон за кокошка!.

Да не забравите да гласувате за кандидата на тези, които ви откраднаха един милиард лева за реактор който и на снимка не съществува ;:))

Кочината продължава да ни ограбва благодарение на анти българите които е внедрила у нас. Нужна е тотална чистка на руски агенти в администрация.

А защо ли играят тогава американските игри, а не руски. А и южен поток забраниха тия руски агенти. А какво да кажем за американските агенти, които затвориха реакторите на Козлодуй. Благодаря ли да им кажем.

Глупости на търкалета, "Русия опрощава...". Явно никой не чете целият текст. А там ясно се казва че няма да иска лихви, само ако и се изплати цялата дължима сума до декември. Това за мен означава две неща: 1. Руснаците са закъсали с парите и гледат веднага да вземат каквото могат дори и с цената на малка загуба. 2. Това си е един отворен капан, защото ако се подпише това споразумение, това означава че ние наистина сме съгласни че дължим тази сума. Не може повече да има никакви обжалвания и искания от наша страна.

Да. ...и по Всичко се Вижда че се Налага да ги Нокдаунем тея Свине от/в ДнешенКремъл ! , както И Вся задунайската пета колона.

Колега?

може и ватници но разбират на куде духа вятарът

Фък раша! Да се забрани със закон всякакъв държавен бизнес с ватниците!

Що бе моше, я виж хората колко са точни. Вие, мошета и американци, да има как ще ни свалите няколко кожи от гърба с лихви. Не ставате. Руснаците са по-точни от вас.

Я ни разкажи как американските ТЕЦ Марици ни продават тока на двойна пазарна цена. Я кажи как искаха да построят 7 реактор на АЕЦ Козлодуй на двойна цена и как нагло ни уведомиха, че цената на тока му ще е тройна. И това било нормално. И как приятелски искат да ни карат сгъстен газ, почти на двойна цена от тази, по която купуваме руски газ. Ами да вземат малко да свалят под цените на руснаците, ако толкова са се загрижили за българите. Ей тъп американец ли си моше-ник ли си, една дебела тояга за вас, място в България няма да си намерите измамници долни. Всяко нещо с времето си. И това ще дойде. Ще си върнем обратно всичко откраднато и с лихвите.

Дори и сам нямаш представа колко си нередовен.Моите съболезнования, горкия.

Много ми е интересно,ако това беше станало с американска фирма,дали щяха да опростят лихвите?

какво примитивно червено говедо си

Мутант,ти си ако не е говедо какво ти смущава, че на теб прощават пари? Фактически подаряват. Болен си върху цялата глава чак до задника.

Жеста е добър, макар че Б-я НЕ го заслужава заради приказките на тъпите си политици!!!!

горките, чак лихвите не ги интересуват.

Можело е тези пари да не се плащат!Можело е този проект изобщо да не бъде съживяван!

Да го взривим като Мавзолея и на негово място да построим статуя на Обама!

голем праз. Все едно - нямаме тези пари

Имаме ги и ще ги платим. Вместо да бъдат похарчени за България, ще бъдат похарчени за Русия.

Кой ли български "патриот" ще получи комисиона?

Не позна, похарчени са за реактори, не за русия. Обикновена покупка.

Нашите приятели и доброжелатели ФАЩ и ЕSS, милеейки за нашето щастие и добруване, затварят 4 атомни реактора, построени от лошавите комунисти и агенти на ДС за няколко млн. лв/комунистически, по време на третия фалит на НРБ/. Техният ресурс бе още 30 години производство на евтин ток 2 ст.квтчас. За 30 години загубите на България са 60 милиарда лева. Не включваме косвените загуби на икономиката и домакинствата.

Не са виновни от ЕС! Другарката ги затвори.

Предлагам на министърът на отбраната Ненчев, спестените пари от лихвите да се вложат в закупуването на многоцелев изтребител, за да се защитим от руската агресия.

Наистина, чудя се някой от тук коментиращите екзалтирани русофоби, дават ли си сметка, колко налудничаво и смешно звучат трактатите им на тема: Русия НИ таковала и онаковала и най-вече продължавала да го прави, чрез "наглата си хибридна война" (според президента-идиот, който си имаме)... На някой от тези "демократи", прави ли му впечатление, че от поне 25 години в България няма НИЩО руско - нито един руски проект не е реализиран (за сметка на това Мариците са Щатски...), никакъв внос на руски стоки няма, никакъв културен обмен няма (изкуство, кино, филми, музика и т.н.) Само сериалът "Кухня" прави изключение, но пък той не е правен всъщност от руснаци, а от американци... Да не говорим за коли, самолети или дори военна техника Нека някой посочи, с какво са ни наводнили руснаците! Дори легендите за руските туристи и техния брой са силно преувеличени, според последните официални данни. За сметка на това, вече всичко ни е "западно" и "щатско". По всички медии ни се обяснява, че Русия е Империята на злото, а Путин - най-големия диктатор, звяр и терорист... Американските екшъни ни показват и набиват в главите, колко са велики САЩ и как без техните герои от комиксите Светът ще бъде унищожен... Е, КОЙ всъщност води хибридна война? КОЯ всъщност е пропагандната машина, която мие мозъците ни вече четвърт век. До кога българинът няма да има собствено мнение, а ще му бъде "внос от вън"... До кога ще бъдем ВИНАГИ нечии подлоги и послушници?! От 90-те години насам, мутрите и чалгата характеризират и опосредстват културното ни "наследство", което може да бъде гордо наречено "Бългериън кънтри мурафет"!! Е, и с какво да се гордеем в крайна сметка?!... За това все някой ДРУГ ни е виновен, за това и ВИНАГИ мразим най-силно този, КОЙТО ГО НЯМА и не присъства отдавна реално в битието и житието ни... Кофти, така не се върви напред, ТАКА САМО СЕ КОПАЕ ОЩЕ ПО-НАДОЛУ.

Четейки коментарите, прави впечатление, че освен тезата, че Русия е виновна за всичко, настървено мразещите всичко руско са предимно млади и не много грамотни и образовани индивиди (съдейки по изказа и правописа), които всъщност нищо конкретно не са видели или изпитали от съветската власт по времето на комунистическия режим у нас... Но все пак това си има и просто обяснение т. нар., про-западна пропагандна машина работи добре. В този смисъл изниква и простият въпрос - за каква точно "руска хибридна" война говори нашия президент-идиот... Както е видно точно соросоидната машина е тази, която печели по точки до момента в тази пропагандна надпревара на омразата...

Може да са на около 30-40 години. 90-те да са ходили на училище. Това не са млади хора.

...зависи от гледната точка, колега. Все пак, за някои хора, да си на 30-40 години означава да си млад... Явно, като теб...;-)

ПОчти е така. Стандартна американо-еврейска русофобска пропаганда. Това и е целта: 2-3 човека, по цял дан седят и драскат коментари. Имат си файлче с клишета, често си ги пляскат едни и същи под различни статии и различни сайтове. толкова са нагли, че не си правят труда да ги променят. Целта е да се създаде едно фалшиво, уж обществено мнение, уж българско, а е създадено от чужденци или местни еничари, които са скъсали с българския корен. това правят. А не че хора си изразяват мнението. българите не сме идиоти, както се опитват да ни разиграват. Учат се в Санта фе. Но са твърде глупави. Убийствено тъпи. Може би в САЩ да успяват да формират овче стадо. Но в Европа определено имат проблеми. Това е хибридната война, която водят срещу нас, българите. Заедно с храните отрови, които ни пласират, лекарствата - отрови. И отровите и бацилите, с които ни пръскат редовно със самолети.

В 16 часа всички при другаря Кутев,местим се в Пловдивския панаир

Какво ще има там ? Да не би от американското посолство да организират брифинг на който да съобщят, че AES Гълъбово Марица Изток 1 и КонтурГлобал Марица Изток 3 ще опростят дългът на НЕК и ще намалят своите цени ?

безплатно образование в Русия могат да получат 190 български граждани през учебната 2016/2017 година. Студенти, докторанти, магистри и стажанти могат да кандидатстват в над 1000 руски университета в над 280 специалности. Това съобщи пред журналисти Сергей Смитюшенко, директор на Руския културно-информационен център /РКИЦ/, цитиран от БТА. Министерството на образованието и науката на Русия е отпуснало 15 хил. безплатни места за 2016 г., от които 190 са за България, посочи посочи Светлана Шаренкова, председател на форум "България - Русия". Да видим колко комунистически отрочета ще отидат в Москва - НИКОЛКО На Запад ходят

нека видим фактите около братята ни и тяхното присъствие тук. Телевизия: Сериалите (в момента) са предимно турски и индийски. И то не защото сме турци или индийци, а поради ред други причини, но за тях друг път. Руски сериали няма. Руски филми тоже. Руско футболно първенство няма. Няма и никакъв интерес към него. Радио: Няма руска музика по радиата. Английска, италианска, френска, испанска и българска. Руска няма. Уж толкова много русофили, а никой не им пуска братска музика. Мъка. Кино: Руски филми по кината няма. В Замунда се намира някой друг, който става, но побързайте, че ту я има, ту я няма (Замунда). Също голяма мъка. Стоки: Руски стоки по магазините няма. Търсене също няма. Веригата руски магазини Берьозка всъщност предлага стоки, произведени в Германия и Полша, с вкус на онези същите като в Русия. Автомобилите Лада имат представителство в България и май продават по някоя друга на някое закъсало горско стопанство. Матрьошките по пазарите май са китайски, но и тях никой не ги купува. Виж, самовари много се търсят. В антикварните магазини най-вече. Културен обмен: Любе и тук-таме някой танцов състав в зала 1 на НДК. Пак мъка. Добре че Филип Киркоров идва понякога да ни зарадва с новата си православна визия. Туризъм: Сънародниците ни, наричащи руснаците братя, не ходят там. Дори подозирам, че никога не са били там. Предпочитани дестинации, не само за тях, а и за останалите българи, са европейски, американски, азиатски и африкански градове. Защо не посещаваме братята си и братско ли е това, оставям вие да си отговорите.

Това което си написала е на-доброто доказателство, че Русия води хибридна война срещу България.

ДА! Абсолютно и от всЕкъде, коУега!... Руснаците направо са ни заляли, та удавили! :-D

не мога да разбера само ,как една държава агресорка,под санкциите на слънчо,доведена до фалит,с умряла икономика ,без валута,с една дума катастрофирала ,смее да откаже щедрата помощ от братята си българи,живеещи в американския лукс !?руснаци,вземете си лихвите,защото ние ви ги даваме от сърце,направете с тях бомбички за всички терористи по света ,вземете и нас ,за производството им !

Руснак се връща от Испания. Започват да го разпитват: Разкажи, как беше там? Къде ходи, какво видя? Ами, бях в Испания, въобще, Испания видях А на корида, беше ли? Естествено, бях и на корида Е, как е коридата? Ами, значи, отивам на стадиона: сто хиляди човека и всичките испанци. Всичките едни, абе, спокойни Излиза тореадорът, такъв строен, красив, в специален костюм, въобще един такъв спокоен, спокоен. Извеждат бика, един такъв здрав, красив, абе въобще един спокоен, спокоен И защо му трябваше на тореадора да му показва нашето знаме

Смешнико, ти, знамето на Русия виждал ли си го през последните, има-няма 30 години или още живееш по времето на СССР?!... Кратунковец...

нищо не отказват. Те сами си признаха, че лихвите ще отпаднат така или иначе при обжалването. Просто изгладнелите мужици начело с Путкин гледат да прелапат по-бързо големите пари и да не се губи време в обжалване. Не знам що си се кръстил '21 век', но говориш като полит-агитатор от 40-те.

Това с "обжалването" са пълни глупости, а колкото до "ПутКин" - т'ва по скоро е твоето име, Вагинов...

все се номерирате...

вижте роми какви ИМА И КАКВИ сте !!!

а ти чел ли си Иванушка глупака ?

Гаче четеш само заглавията на приказките. А Иванушка Дурачок накрая винаги излиза от положение и печели.

До тук добре! За лихвите се споразумяха с Русия! За главницата да се споразумеем с Хилари! Тя да плаща! Нали тя разпореди затварянето! И получи похвала от своя заместник - "Добра работа!"

Набързо прегледах форума и виждам, че цялата соросоидна сган е строена на амбразурата за да принизи значението на този жест на Русия или поне да отклони вниманието от него с измислени глупости. Възможно е този жест на руснаците да е с геополитическа цел или пък част от хибридната война, но при всички положения с него Путин бръкна много дълбоко в анусчетата на нашичките евроатлантици- русофоби. Предлагам на квичащата соросоидна сган да се успокои малко и да си отговорят на следният въпрос: Кога собствениците на "американските" ТЕЦ ще опростят дълга на НЕК и ще намалят безбожно високите си цени на ел.енергия до едни разумни нива , основани на търсенето и предлагането.

При стеклото се неблагоприятно развитие на нещата с помощта на всички партии то, АЕЦ Белене трябва да се построи, за да не загубим безвъзвратно вложените досега средства. Поради това, че държавата няма средства трябва са се направи всичко възможно строежа да се реализира, но със средства на външни инвеститори. Е така поне казват? При всички случаи тока от централата, ще струва по евтино от сегашните ТЕЦ ове, защото много скоро ще вдигнат цените на отделените вредни газове при тези централи. Освен това в Европа в много близко бъдеще, ще има строги забрани коли с ДВГ да се движат в градовете. Новите сгради, които трябва да се строят трябва да имат задължително зарядни станции за зареждане на електромобили и построените също. Имайки в предвид, какво се задава, и от икономическа гледна точка поне един реактор е необходим. Друг въпрос е, къде да се построй в Белене или Козлодуй. Руснаците вече имат секретна технология, която обезопасява радиоактивните отпадъци не само от централите в безвредни такива. Поне това се дочу така, че да се предвиди и възможността да се връща отработеното гориво за преработка или обезопасяване в безвредни метали и отпадъци. Не е необходимо да се караме за неща, които не са в нашата компетенция, а и ни държат в неведение по тях. Трябва да се търси отговорност на тези, които са допуснали да се разхищават средства без да има резултати, а и много бързо забравихме милиардите скрити, присвоени и откраднати от КТБ. Точно там е заровено кучето, но вие търсите не където трябва, а дезинформацията стана перманентно средство да ни държат в неведение и след това свършен факт, за какво ли не..... Гласувайте не за партии, а да личности и то по съвест!!! Само така, ще се измъкнем от гьола, в който са ни натикали и продължават да ни държат в него. Недейте да мислите само за вас, а и за тези след вас.....

Каквото и да правят все са виновни тез руснаци. И по бтв казаа същото нещо.

Нашия Бойко е пич, много силно тропна по масата при разговора с Путин по телефона. Много изплаши Путин.

А бе, не е тропнал много силно, щом руснаците се отказаха само от лихвите. Ако се бяха отказали и от цялата сума, щях да призная Борисов за ястреб, а не за пощенски гълъб.

който знае да уважава,без да изпада в позата на жалък слуга ,не може да загуби от страна на русия .но това не е по вкуса на "амер.за тиквостан",които в края на краищата някой ден ще си платят гяволуците и престъпленията на безкрайната алчност .аз вярвам и съм убеден в това.

Злия Путин колко е добър към гербавите и деформираните. Тавариш Путин, ние на Балканите сме корави и казавме: "Бий,за да те уважават." Панимаеш?

Сега пак да си изберем гербер президент, да почне с фасоните и "санкциите" към руснаците още по уверено, докато анадолските шалвари точат ятаганите.

Санкциите не са от президента, а от правителството

Говоря за публичните изказвания на президента от трибуната в Брюксел, за отказите на покани и прочие. Ще се въздържа от коментар към твоята тиква. Умна ли е или празна. Тиква е!

...а когато тези две институции са левият и десният джоб на едни и същи гащи, К'ВО ПРАИМ, боздугане?!

Ей, ама много гадни тия руснаци, бе! Не си искат лихвите! Е, може ли така!! Сега как ще ги псуваме?!...;-)

Май трябва да плащат лихвите на България )))

А, ето - точно така! Благодаря коУега, че ми даде повод да ГИ почна отново...:-D

"12.04 долара за газ, и 6.71 долара за а ток. Това са ни сметките за един месец. Ако тук в Лос Анджелис , може да струва толкова, ( вярно че е топло) , защо по дяволите плащам такива високи сметки в България даже и през лятото. Това меко казано ме вбесява!!!! Да, много неща са много по-скъпи тук, но не трябва ли точно тези режийни в България да са достъпни за всеки, а не да си изплащат хората парното по няколко месеца. Може да се лишиш от кино , но в 21 век няма как да пестим за да ни е топло." - Башар Рахал във Фейсбук.

а по какъв начин ще принудят (новите ни съюзници)българите да си изоставят родината, избирайки авантюрата и неизвестното пред невъзможното честно оцеляване ,за което са дали и живота си прадедите ни в дългата ни народна история ??

Ере, к'во стааа?! Пак ли Русия ви е виновна?...

Вилицата във врата и мирясват!

Абе на Българина все е криво. Руснаците искаха лихвите е били лошите , сега е Руснаците не искат от България лихвите е пак лоши Руснаци....

Това са дежурните платени писачи зачислени към този сайт. Кофти е народа да си помисли добри неща за Русия след този жест,та затова се стараят толкова.Ама ефекта е обратен,защото такива глупости пишат,че няма нужда Путин да води хибридна война...

Ти това с Бай Хуей ли го осъзна?

Гледайки умници и разбирачи на история, политика и икономика, се чудя с какво заслужава подобна сган, да им се опрощава нещо дължимо... Явно защото сте само 10-на процента от всички българи. Тук не става дума кой прави жеста на опрощение, а е важен самия жест... Само турски ятаган и фес за Вас, неблагодарници...

Малко след като руснаците пуснали в производство първата Lada Niva група японци отиват на посещения в Русия. Виждат един "екземпляр" започват да се въртят покрай него, чудят се чешат се накрая най-умния от тях каза: - Боже господи, вижте какво са способни да направят тези руснаци, само и само да не си оправят пътищата!

Иван Петров

Когато българите оправят себе си, после държавата си, тогава имат право да дават акъл и оценки на останалите... това не е виц

японците правят пътищата и много други разрушени структури,разрушени от хаарпа на амер .си съюзници,което също не е много интелигентно,но хайде ,без да се чешем !

Петровито, ДГД сороска гадино.

НЕК и Атомстройекспорт се споразумяха за Белене Споразумяха се да платим.

Сърди се на тези дето са подписали договорите и най-вече на тези дето не ги прекратиха по юридически издържан ред!

Само в Русия имат черно-бял телевизор "Дъга", белезници "Нежност", бензинова резачка "Дружба", сълзотворен газ "Момина сълза" и междуконтинентални балистични ракети "Мир".

Американците ни съдят за Мариците а руснаците опрощават колкото и да плюете това са фактите .

Двама политици си говорят за световното положение и единия пита. - Нещо ново? - Ами Украйна воюва против Русия. - И как е положението? - Ами до тук Украйна е загубила Крим, около 2 милиона жители, няколко десетки самолета, няколко хеликоптера, няколко стотин танка, хиляди машини техника, единици оръжие и около 10 000 войника, навярно ще загуби Донецк и Луганск. - А Русия? - Е, Русия още не се включила във войната

Скоро братушките ще дойдат и в Балчик и ще си заемат полагащото им се черноморие. И без това половината апартаменти са на руснаци там.

ПОРЕДНА ПРЕД ИЗБОРНА простотия.

Путин ли се е отказал от лихвите или няква там руска фирма? Баси журнализъмъ!

Вдигат Иванчо в час по география: - С кои държави граничат с Русия? - Този месец ли?

...пак ли ръсиш глупости, скротум?!

Разходи за издръжка на чужди армии в България (1941-1947) Германската армия на българска територия, без да окупира България, от 1.03.1941- 6.09.1944г. , за 3 години и 6 месеца 3 656 852 000 лева; Съветска армия истинска окупация на България: а/ от 8.09.1944 до юли 1945 24 732 507 596 лв.; б/ от 8.09.1944 до декември 1947г. 3 години и 4 месеца 82 000 000 000 лв..

Това е истината, но жалките пръдльовци които искат да има в магазините само дъвки и хляб и правец 82 искат нещо друго. Миналото винаги е свързано с добри спомени, понеже така работи човешкия мозък - трие лошите. Няма нищо хубаво в старото време. Вървим напред.

sulio@mailinator.com

Ти чалгата спрямо старата музика, старите филми спрямо новите полюции,бронираните врати спрямо отворените навремето,дрогираните идиотчета спрямо засмените деца преди, вървене напред ли му викаш? Ако е така,аз си ис5ам социализма,кола не ми трябва портокали и банани така или иначе ям по нова година, но спокойствието и качеството на живот са незаменими за стари трошки и i shitи.

...жалко за самия теб е, де твърдиш, лъжата, че фашисткия Вермахт не е бил окупирал България... Такива олигофрени и подлоги, като теб не трябва да съществуват...

Г-н Биг Дабил, последно съюзници ли сме били на Германия или окупирани от същата. Ако сме били окупирани би трябвало след войната да сме на страната на победителите, а не на победените. Прочети някоя и друга книжка белким станеш окат. "То сляпото окато прави".

Българофилът Борис дава 10 милиарда лева заем на Великия Райх/велик, велик, колко да е велик - все пак обича авантата/ и въвежда купони за храните в процъфтяващо земеделска Царство Б.

Лозунг от 1976 г., който е бил поставен в цирка: - 20 години плодотворна размяна на циркови номера между СССР и НРБ!

Хората са имали чувство за хумор през комунделизъма!

В СССР имаше следната класификация за автомобили: - За селски транспорт - ЗАЗ. - За междуселски транспорт - Москвич. - За градски транспорт - ВАЗ. - За междуградски транспорт - Волга. - А за международен транспорт? - попитал един. - За международен транспорт имаме танкове!

БАРС , първо иди в първо отделение да научиш азбуката и къде се пише с главна буква и тогава ела и пиши тук! Седнал да ни учи на история от Второто Българско Царство!Ти знаеш ли че през времето на Самуил руския княз Игор с голяма войска , подкупен от Ромеите , обсажда и превзема Силистра и набива 10 000 българи на кол? След това упостошава Северна Добруджа и Тракия! И когато майка му му пише че и е мъчно за него , той и отговаря : " Не искам , мамо да се връщам засега, щото тука земите са много богати, дават по две реколти в година и има много имане!" За благодарноста сме им благодарни, но истината трябва да се знае, а не само да се изопачава или крие като през комунистическия строй!

Англичанин, швед и руснак в Лувъра, пред картина изобразяваща Адам и Ева в райската градина. - Погледнете тази прекрасна градина - казал англичанинът - само англичани могат да отгледат толкова съвършена градина! - Да бе - казал шведът - те са абсолютно голи, без това изобщо да ги смущава, със сигурност са скандинавци! - Глупости - казал руснакът - нямат дреха на гърба си, нямат покрив над главата си, имат една-едничка ябълка за двама им, обаче им се обяснява, че са в рая - без съмнение руснаци!

Хахо вица е верен но за България при Тиквун))

Ха ха ха Страхотен виц! Хиляда плюса колега! Направи ми деня!

Недей да лъжеш,българин,а не руснак е във вица.

ква ктана тя-пак Русия ни мие насраните задници?!

по-скоро Русия СИ МИЕ насрания задник. Делото за лихвите беше ясно, че ще загубят, та сега просто ускоряват лапането на големите пари, вместо да губят време. Пък ако твоят задник е насран - отивай в Русия, да ти го мият.

комунягите агенти на ДС и комисионери да го пращат а не да градят спа хотели