Отлагат с 3 месеца преговорите за АЕЦ ”Белене”

Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" подписаха Допълнение № 13, с което се удължава срокът на действие на Споразумението за АЕЦ "Белене" от 2006 г. до 30 септември 2011 г., съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Обратно в новината

Коментари - Отлагат с 3 месеца преговорите за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахте ли вече, че пожарникарят е най-големият страхливец в България и отлага всичко. Отлага Белене и Бургас-Александруполис, отлага реформите, отлага отговори за запитвания на народните представители, отлага вдигането на пенсиите, отлага кандидатурата за президент, той по принцип всичко отлага. Страх го е да носи отговорност!

А окончателното отлагане на гробарската руска и морално осторяла технология предстои... ТА ТЕ РУСНАЦИТЕ, ОЩЕ НЕ СА НИ ПЛАТИЛИ ЗА ЧЕРНОБИЛ - МИ ДА Я ПОСТРОЯТ РУСНАЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПАРИ ТАЗИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ", В ЗНАК НА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ЧЕРНОБИЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да създадеш условия да те ограбят и това да ти докара огромни печалби .

Сега е момента да бьдат искани откраднатите пари от АЕС за изнесеното старо оборудване от АЕЦ БЕЛЕНЕ което РУСИА е монтирала в неина АЕЦ!!!!!!!! шефа на НЕК Мишо Андонов знае кьде са ПАРИТЕ от старото оборудване за това го направиха Шеф===

а нещо да кажете за комисионните на т.н. КОНСУЛТАНТИ....

какво има да я разсрочват по 100 пъти?да ги отсвирват блядовете,да си вземат атомната бомба и да ходят да я продават на уго чавес и кимир сен....аи сектир нахалници руски......от великата империя можем да очакваме само комунизъм,алкохолизъм и секс изцепки, придружени с много венерически болести.........каква централа, какви пет лева?тия една кола не могат да сглобят като хората, тръгнели с ядрена енергетика да се занимават, и то след погреба чернобил.....марш от българия.

Сега е момента да бьдат искани откраднатите пари от АЕС за изнесеното старо оборудване от АЕЦ БЕЛЕНЕ което РУСИА е монтирала в неина АЕЦ!!!!!!!!

какво има да я разсрочват по 100 пъти?да ги отсвирват блядовете,да си вземат атомната бомба и да ходят да я продават на уго чавес и кимир сен....аи сектир нахалници руски....не разбраха ли вече, че никои в бг не ги ще тези дегенерати?

................ ..Чакат- да получат евтин ток , колкото СЕГА им е евтин и бензина , и газта , и парното и т.н. Вярата в "добрата" мафия, цар , генерален секретар е съсипала не една държава..У нас- тя, вярата , е още по- силна..))) Вяра несъкрушима , вяра в Рапона , златевчето , Р,Овч. , руския агент , руската "любов", дс- другарите , герговците , гоцетата и т.н..:))))))

България и Русия удължиха споразумението за АЕЦ "Белене":)) ..................................... Някога националните предателства ставаха бързо ..От раз..Решанията пристигаха от масква- и не подлежаха на обсъждане .. Сегашните агенти , действат бавно , по- дипломатично и не толкова явно ..Целта е пак същата- волята на бившите господари - да се изпълни , но , по- бавно ..Защото се представяме за десноцентристи ,"борим" се с мафията , ЕС и Екомисия ни наблюдава , някои предишни другари - идеолози на АЕЦ-а , още на са задоволени-финансово ...Всичко трябва да бъде опаковано с фрази - национален интерес , започнат безвъзвратно от други проект- който трябва да се продължи и т.н...Гербаджийските лидери и лафове - издишат, но продължават да ги помпат-поне до изборите.. Руските намерения ПАК ще се осъществят, но и те са съгласни да изчакат-работата на "троянския" кон - е по- деликатна .. Другарите Боко , златев ,Р.овч. , герговци и сие - готови лапачи, трябва да отделят някой лев-за реклама пред невежите..Те, винаги са били мнозинство и сега пак се разчита - да бъдат..

Иска се особена кадърност, за да се докараш до положение, при което те плюят: - тези, които искат АЕЦ в Белене. - тези, които не искат АЕЦ в Белене. А тия дни руснаците казали, че може да се откажат и от Бургас-Александруполис, заради "обидното" поведение на Българската страна. Ей това е срам! Или не щеш тръба и казваш: "Пичове, така и така, екология, хората се притесняват, извинявайте, ама се отказваме!", или работиш по тръбата. А ние - ще строим, няма да строим... Педерастко поведение. Нормално, за такива управляващи.

Абсолютно вярно!

Всичко, което пишеш е вярно по принцип и погледнато като цяло. Но навлезеш ли в конкретиката и балончетата почват да се пукат. Въпросът с Бургас зависи от международната екол.експертиза и желанието на местното население/което е крайно негативно/. Ти вероятно си живееш в тоталитарните времена, когато ген.секретар на БКП разпореждаше да се строи или не. Даже руснаците го разбраха, но не и нашите червени кратуни. Що се отнася до Белене, по-добре да не бе засягал темата. Ако беше така както си мислиш, Станишев трябваше да е решил нещата 2006-08г, а не даоставя гьол и 800 млн. неизвестно къде. И писачите му да пишат подобни безмислици.

Мизантроп

Достойнството е именно в принципа, а не в конкретиката. Не е въпрос на за-против, а в ясната позиция. "Ако руската страна се откаже от проекта, това ще е едно добро решение." (Симеон Дянков) Това значи, че ние клинчим, така че руснаците да са тези, които да се откажат и да не се налага ние да заемаме категорична позиция. Но бягството от отговорност и отказът от ясна позиция, която да бъде защитавана, са нормалното поведение на мухльовците, като цяло, и на ГЕРБ в частност. "Обидно поведение" - така казват руснаците. Така казаха и германците. Така казва всеки, който си е имал работа с банкянския мухльо. Но това нас не би трябвало да ни изненадва, защото няма такова чудо, като мухльо с достойнство. Но пък трябва да ни тревожи. Ако не ни тревожи, значи сме мухльовци - като хора, като народ, като държава.

Ще видим кой нарежда. След петролопровода иде шистовия газ да видим как стоят там нещата щото хората от този регион май хич не му се радват.

ББ добре съзнава, че ще живее докато са живи, но и неосъществени руските проекти като Белене. Затова и през Септември пак ще бъде направено всичко възможно за отлагане.

Явно ще отлагат докато отминат изборите и тогава ще ни поставят пред свършен факт - ще си имаме нова, ненужна, скъпа, не особено надеждна атомна централа.

Значи, българската енергетика е в ръцете на британската банка HSBC! И никой не пита, банката кога и дали ще разреши "Белене".

В ръцете на Бойко и Партията Велика, която ни беше повела към светлото бъдеще, е решенето на въпроса! И то е ясно- ще плащат поколения след нас и не само скъп ток!

и така докато се приспи общественото внимание и се подпише договор...да ни е честито