Спор за лятното часово време раздели Ливан на две часови зони

В широката по-малко от 100 км страна на много местни граждани се наложи да съчетават работен и училищен график в две часови зони

Обратно в новината

Коментари - Спор за лятното часово време раздели Ливан на две часови зони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четвъртит го набиха на рубладжиите прости. Пак сме на хубавото лятно време. Няма как да не съм доволен.

Англосаксите са измислили тази простотия със смяната на времето - от алчност, скъперничество, печалбарство и ненаситност. Съчетават смяната на времето с почасовото заплащане за още облагодетелстване и когато върнат 1 час назад, тези които са били нощна смяна не им заплащат този час - казват им напр. смяната е от 10 до 10 - значи 12 часа или колкото са по принцип обикновено, обаче когато преместят един час напред, казват гайс, един час по-малко сте работили!

Бях млад студент, когато почнаха да сменят времето. Сега съм млад пенсионер и вече отдавна свикнах с това. Най-добре да питат младите и както решат те.

Деевъ тъпия сайт и "журналистите" в него. Лъжлива сган манипулаторска, това за Рамазана някъде го прочетохте ли?!?

Рамазана си е рамазан и началото и края на поста са определени, и няма нищо общо с часовата зона. Но нищо, остави ги заблудените...

Правителството да го духа! Трябваше с постановление на Министерския съвет да се отмени смяната на времето и да остане астрономическото време.

Лично за мен е по удачно да се сменя края на април, защото сега лятното трае 7 месеца, а зимното 5, което не ми се струва адекватно.

Трябва да останем на лятно време завинаги. Никой не иска зимата 5 часът да се стъмнява и да кара по тъмно. За какво ми е това слънце рано рано...

Времето е изцяло човешка концепция. Може да бъде такова, каквото искаме. Термина "астрономическо време" е измислено от човека и няма никаква полза да се следва. Обратното е - доказано е вредно. Важното е докато спим да е тъмно, а докато сме активни да е светло!

щеше да го сменят до миналата година бе да им ЕПМ смрадлива ? Аз си карам по старото и хората около мен , жалко само за децата че сутрин трябва да се будят час по рано , заради училището де .

до "Не в Германия" Мне! ИДЕЯТА за лятното часово време Е на АМЕРИКАНЕЦ. Хрумнала на Бенджамин Франклин, докато работел като ДИПЛОМАТ в Париж - ШЕГУВАЛ се с ФРАНЦУЗИТЕ, че сутрин ТРУДНО се БУДЕЛИ и написал САТИРИЧНО есе, в което предложил ДА ПРЕМЕСТЯТ СТРЕЛКИТЕ на ЧАСОВНИКА с 1 ЧАС НАПРЕД, та французите да стават навреме. :) В Германия е въведено за ПЪРВИ път по време на Първата световна война.

"Често се твърди, че първият, предложил лятното часово време, е Бенджамин Франклин със свое писмо до редактор на вестник „Парижки журнал“ през 1784 г.[1] Това предложение обаче било по-скоро с хумористичен нюанс и всъщност предлагало парижани да стават и да си лягат по-рано. За пръв път сериозно е предложено от Уилям Уилет в „Пилеене на дневна светлина“[2], публикувано през 1907 г. Той не успява да убеди британския парламент да го приеме, въпреки наличието на значително лоби. Идеята за лятно часово време за пръв път се осъществява на практика от правителството на Германия по време на Първата световна война в периода 30 април – 1 октомври 1916 г. Скоро след това Великобритания последва примера, като отначало въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. На 10 март 1918 г. Конгресът на САЩ установява няколко часови зони и официално въвежда лятното часово време, но законът не намира отзвук и скоро е отменен."

НЕ ТРЯБВА СА ИМА РЯТНО МАСОВО ВРЕМЕ!!!! ХОРАТА СЕ РАЗБОЛЯВАТ!!!!!!

аз специално утре ще се успя за работа, шефът също

Ще спрат част по-рано? След като от изгрев до залез не се променя. Индианците като въвели смяната на времето в САЩ казали "само луд човек може да отреже долната част на одеялото и да го зашие отгоре и да мисли че е станало по-дълго". Та така

Тези финикийци не могат да теглят повече от 200 долара на ден, без значение, дали са бедни или милионери, тръгнали да се занимават с часовото време!!!

ЛЯТНОТО часове време е въведено заради ИКОНОМИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ в Германия. И си е изиграло времето. Като гледам на какви ИКОНОМИЧЕСКИ РЕВОЛЮЦИИ сме свидетели...

А от капиталистите собственици на фабрики в Щатите, за да не горят керосин в лампите да осветяват цеховете. То затова е наречено и време спестяващо светлина, ама подробността е че спестява само на собственика на фабриката

Да им имаме проблема …