Споделянето на автомобили стана хит в Москва заради малко паркоместа и високи такси

Най-малко 30 000 са тези пътувания на ден, някои руснаци направо се отказват от колите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем естествено след като и жените си споделят..ха.ха.ха

"Властите на града, в който живеят 12,5 милиона души, намалиха броя на паркоместата, за да насърчат жителите да вървят пеша, като същевременно увеличиха таксите за паркиране..." Те това е борба със смога и насърчаване, а не като нашето с препоръки само.

То при тези санкции ще вземат и бельото да си споделят.

Тъпанар!!!

Ами да, за какво ти е автомобил в Русия, щом в града е наказание да го караш, а извън Москва те очакват само кал и тресавища?! Най-голямата страна на света има по-малко от 800 км магистрали!

Както и жените.

"Няма кола, няма проблем", заключава московчанинът. Московчанинът ако заключи и "Нет Путкина, нет проблем" може и да излезнат от 1944та година, в която са се застопирили морално, духовно, технически и военно.

като им се наложи да си споделят шишарките. Тогава ще трябва да се наложи да се бият освен помежду си, също и с катеричките.

Блядовете нема да ги бъди

Не знам колко километра магистрали имат, но повечето им пътища са 2 пъти по-широки от нашите магистрали ...

Що така московчани си мерят разходите в долари, които са соросоидни джендърски и либерастки хартийки без стойност и тяхното покритие е само вярата на хората, че такова съществува? Защо не си мерят разходите в мъжествени, славянски, православни рубли със златно покритие?

Московчанинът ако заключи и "Нет Путкина, нет проблем" може и да излезнат от 1944та година, в която са се застопирили морално, духовно, технически и военно.

Затова ли се движат руските коли напречно на пътя..ха.ха.ха по широчина..ха.ха

Ама що JP Morgan изследва руския пазар, а хич не ге е еня за Българския или Украинския?! На ли сме Членове ние, а укрите скоро ще ги направят Членове и тях? Щото сме бедни като въшки и никой не го е еня за бедняка! Гледат където са кинтите.. а кинтити явно са в Москва!

Цена автомобил 15000 лв, гориво за 20000 км. годишно=4000 лв, застраховка ГО 200лв, каско 500лв., масло 250 лв, гуми летни/зимни 1000лв+цена за смяна сезон 200лв., автомивка 200лв., SMS-паркиране 100лв., технически преглед 40лв., ремонти 5% от стойността на автомобила 750лв., течност за чистачки лятна/зимна 40лв. и всичко до тук е равно на 7,280 лв. без стойноста на автомобила който се обезценява главоломно.....Хайде сега да разделим 7.280лв. на 365 дни и се получава по 20лв. на ден, които стигат за такси или 1168лв. ако се возите с градския транспор ще спестите 6000 лв.годишно! Да не забравяме и тези 15000лв. които сме оставили на улицата, око ги добавим съответно разделени средно на 5 години, сумата от 7280лв. ще нарастне с още 3000лв. годишно или общо 10000лв. ни струва удоволствието на година да си се возим на личен автомобил..... Някой ще каже че кара на газ, добре -2000лв, друг ще каже че не прави толкова километри, добре -2000лв,. Това е сметката ви приятели 10.000лв. годишно +/- 2000лв. а, може и повече ......

ония от американската банка са ти го обърнали в долари за да можеш да вденеш че си прецакан-)

една рускиня излиза по-скъпо....ама ако сме хора като хора една рускиня стига за цяло село..ха.ха.ха

Прав си, но ако си в София. Да не говорим, че в България ако нямаш собствен автомобил много трудно ще стигнеш до където и да е извън София. Всякакъв вид междуградски транспорт е унищожен.

Както и бутилка водка ...

Не знам как е в градски условия, но за междуградски пътувания споделенто пътуване е най - евтини.

Москва е най-скъпия град за живеене в света. Петербург е номер 1 за 2018 туристическа дестинация в качеството на хотелите. Ти не можеш да си позволиш нито да отидеш на екскурзия , нито да живееш в тези градове.

си започнал да го правиш с рускините....сам. Днес рускините се женят за графове и султани - справка сватбата на султана на Малайзия. А ти до днес таковаш рускините....със себе си.

А не става така са ще ви направят закон и ще ви накарат да се возите с градски транспорт като в България :) Взимайте пример от нас щото сме много умни и споделените пътувания са забранени щото взимат от хляба на превозвачите

Ама е незаконен ;) Поне в България

Годишна карта за градския транспорт в София струва 365 лв., защо ще даваш пък точно 1168лв.? Има и тримесечни по 130 и шестмесечни по 255.