Спират издирването на черната кутия на МиГ-29 заради лошото време

В щаба на Военноморските сили предстои анализ на обстановката, ще бъде решено с какви средства да продължи търсенето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

-Издирването на черната кутия може да продължи с месеци... Браво. Тогава тя ще стане златна.

Тези калпави руснаци не самолет, ами и дори черна кутия не могат да направят като хората. Направените от свободните хора на свободният свят дори и след години в океанските дълбини съхраняват информацията

Щерев, а не мислиш ли, че по някаква важна причина свободните хора от свободният свят не искат да научим какво е записано на тези устройства и ни разказват приказки, че данните ще бъдат изгубени толкова бързо

Тежко наследство ни остави БКП, къде викаше един плешв човек "Това където ние сме го построили, вие не можете да го боядишете!". Тоя самолет е олицетворение на всичко от онова време, опоскано , опасно , икономически неизгодно и без черна кутия, която да ни разкаже защо нещата са станали така. Жалко за пилота.

А ти спри с тъпите клишета, защото много по-вероятна е версията "приятелски огън"! Тя най е за замитане!Доста време мина, та разбрахме много неща за "цивилизования, човеколюбив и проспериращ запад". Елементарната пропаганда вече не върви, а дразни!

Като те е уцелила руска ракета е по-правилно е да се каже "братски огън", не "приятелски огън". А ми кажи ако се летиш на руски самолет и той се разпадне във въздуха, това как се казва?

За 1 000 000 000 (един милиард) лева народни пари ще строят още две ЗЛАТНИ кУрветки за нато, не за българските ВМС, а за нато, с техния придатък - българските ВМС. На голия ни тумбак още едно чифте пищови - за война срещу братска Русия. Модулните многоцелеви кУрветки се проектират не за защита на Варна, Бургас и останалото българско крайбрежие от турски десант, а за борба с руските подводни лодки, наричани в нато "черни дупки". На всяка кУрветка ще служат по около 110 матроси и офицери за курбан на колективния русофобски запад. От своя страна, Турция остава с отворена опция да окупира Югоизточна България, а защо не и цялата Източна България с атака по суша с техните тежки танкове "леопард-2" и с военноморски десанти на морските гари във Варна и в Бургас. Двете кУрветки ще бъдат потопени от турските военно-въздушни сили, най-вероятно...

Питай арменците защо не трябва да се купува оръжие от руснаците. Винаги изоставаш с една крачка и страдаш от това.

Още през 2014 азерите разбраха че само източното оръжие си струва и прекратиха преговорите за западно-)

Защо всички се правят на улави? То беше ясно, че черната кутия НЕ трябва да бъде открита!

Още в началото ми се стори, че май нямат намерение да се намери черната кутия! Особено, когато захвана онзи контраадмирал да обяснява колко агресивна е солта във водите на Черно море и след два - три дни може да се разтвори, а и как при скорост от 950 км/ч ударът във водна повърхност е много по-силен и страшен от удар в бетон. 60-70 метра не е чак такава колосална дълбочина, водолази се спускат и над 300 м, пардон под 300м или повече от 300 м. Струват ми се две твърде вероятни възможности, които въобще не се разглеждат. Първата е, братушките да са писнали някой Кинжал, Циркон, Авангард или дявол знае какъв Слънцепек и да са изпарили МИГ-а, а втората, сегашният ни голям брат, някой надрусан американ солджър - психоджендър, просто по невнимание, така да се каже - приятелски огън! Как да му имаш вяра на хамериканеца, който винаги си гледа на първо място интереса!? Пуснаха две атомни бомби над Япония, над градове избрани на лотариен принцип, десетилетия тровиха виетнамската джунгла, пускаха по време на ВСВ играчки-бомби, писалки-бомби, прасенца-бомби и т.н., предназначени не за въоръжените сили, а за цивилното население, и то за децата! Ние от благодарност им дигнахме паметник на летците-бомбардири, е мраморът си е техен, циментът е техен, ама полянката наша и позорът е наш! Та кой свали МИГ-а, дали руснаците за отмъщение или американците за поучение - да ни се втълпи, че по-юбаво от Ф-16 нема!?

руснаците не ги намесвай. Питай кой има интерес?!

Как така да ги не намесваме, ти спомяш ли си като свалиха Malaysia Airlines Flight 17 погрешка, какво те кара да мислиш, че сега не е станала подобна грешка?!

Ето и трета, не-конспиративна версия, без да трябва руснаците, американците, македонците или марсианците да ни свалят самолета. Ами саботаж на трите Хаш, (за незнаещите, ННН, т.е. Някой Некадърник Наш). От липса на тренировки, и/или техническа поддръжка на самолета и/или въоръжението, ракета се е взривила докато е била закачена на самолета, там на крилото, може би при опит да бъде изстреляна по целта. И в резултат самолетът е гръмал малко, даже повече, което обяснява внезапното му изчезнаме, мигновенно така да се каже, на ниска височина под радара. И после се е забил в морето с много голяма скорост, при което се е разпаднал на много малко парчета. И те така.

Тази цел се атакува с оръдието на самотела, откакто съществува упражнението. От какъв зор ще подкачат ракета на самолета?

Черната кутия я предадоха онзи ден в плик на Пламен Узунов в ресторанта ;) Така каза една жена на пазара.

Подарък за некорумпираното правителство на Херо Мустафа. Гледай да не я сънуваш! :))

65 метра било дълбоко ? Уплашили се нашите. В Африка вадят от 2-3 км дълбочина черни кутии. Убеден съм че армията на Кения или Танзания ще ни превземе за дни.

Самолета е свален нарочно за да приземят авиацията ни.Така дават път на турски изтребители да пазят територията България. Даже парламента гласува това наскоро. Срам,срам,срам. Утре ще подменят граничарите .

Ако имат мозък армията ни да иска помощ от чужбина за кутията. Ясно е че нашата армия няма я намери ,няма техника,няма персонал.Търси причини да стоят в казармите. Дори не са взели сателитните записи на натовските сателити.

Пиши я бегала всякаква истина дето ще ви кажат че е и ''повредена'' от солената вода.. Който трябва да знае и знае отдавна е наясно с вичко тка че да почива в мир пилота а другите да се примерят че няма да научат истината..

Военните реват за пари ,но при война ще бягат в чужбина от страх. България какво дава на НАТО ??? Стара съветска техника на 50-60 години. Персонал с минимално количество тренираност. Застаряващи военни без качества. 99 процента от армията ни са заплатаджии.

си го изработиха натовци и по-точно американосите, които "по грешка" атакуват български цивилни граждани на българска територия, в българско частно предприятие в Чешнегирово. Пробват умряла ли е българската държава. Познаха. Умряла е. По същия начин са си изработили "шанса" за скоростно превъоръжение (разбирай още 3 милиарда пари на българския данъкоплатец, взети от американска банка на заем, който ще изплащат и внуците на правнуците ни) за още 8 самолета Ф-16 на картинка.

А какво виждам аз-слаб вятьр и 2 бала вьлна. Ако такова време плаши бьлг. ВМФ, то той няма работа в морето. Или тьрсим просто оправдание защо не сме намерили кутията?

ВМС на Р. България да бъдат прехвърлени в азовир Искър, макар че и там при бурен вятър се вдига значителна вълна. А за по-сигурно - в Панчаревското езеро. Този вариант е по-добър и за националната сигурност на България и за живота и здравето на българските моряци/язовирници и морски/язовирни офицери. Защо е по-добър?: 1. Няма да дразнят освободителката на българите от турско робство и създаделка на Третата българска държава - братска Русия. 2. Няма да се рискува животът и здравето на българските моряци/язовирници и на морските/язовирните офицери. 3. Ще се насърчат смесените бракове между шопи и гагаузи. 4. Извън всяка шега - ако Турция окупира Варна и Бургас - Русия с чиста съвест и с братско съчувствие отново ще освободи бедна и закъсала България от новото турско и натовско робство.

МИГ-29 няма система за опознаване свой чужд. В околностите е имало Натовско учение. Сещате се какво е станало . Нашите са напълнили гащите и не могат да кажат ,че самолета е свален от приятелски огън.

че няма система за опознаване свой-чужд? Натовският генерал (не български) и триморски въздухар Румен Радев ли ти докладва?

Стане ли Гаф, всичко що носи кепе или фуражка се омъглява и бега от отговорност. Забравете за черни кутии и прочее защото големите началници нямат интерес да се разплете случая.

Ако излъчваше сигнал щяха да намерят самолета и кутията за 5 минути. Явно военните са откраднали парите за ремонта на самолетите и не са сменили батериите на кутията. Закривай бандата наречена армия.

https://en.wikipedia.org/wiki/AN/TWQ-1_Avenger Ще се окаже вярна версията на АТАКА. След провокацията в Чешнегирево, където седем военни на САЩ в пълно бойно снаряжение атакуваха български цивилни граждани в частно българско предприятие, на българска територия, за да проверят как ще реагират българските власти... Подобна проверка на реакцията на българската държава имаше по време на войната на нато срещу цивилните граждани на съседна Сърбия и Черна Гора, когато през пролетта на 1999 г. два самолета на натовските/американските убийци атакуваха София и изстреляха противозенитна ракета "hell fire" по квартал "Горна Баня". Беше отнесен покривът на една къща, съседните къщи бяха надупчени с шрапнели и прозорците на много къщи бяха изпочупени от взивната вълна. Шокът в София беше голям. Имаше дете в улучената къща, което започна да заеква... Тогавашната натовска подлога Петър Стоянов ходеше като бито улично куче, а през 2001 година много от седесарите в седесатрска София не гласуваха на президентските избори. Така другата натовска подлога - Георги Първанов спечели изборите, с подкрепата на ДПС.

Ами явно се се хванали на бас дали МИГ може да избяга от Стингър.

Виждате ли какви хора ни защитават . Пълни некадърници. Насраха се от Ковид 19 и не отидоха на учението през пролетта. Единствените насрани военни в света.

Как е възможно черна кутия на изтребител да не излъчва радиосигнал? Така игла в купа сено сено ще се намери по-лесно, отколкото черната кутия на морското/океанското дъно.

Е за да излъчва трябва антена ама де е тази антена дето да работи хем във вода хем във въздух хем и да остане здрава.

биологичния матриал да не се окаже някой посран памперс от към Русалката на Баневи?

Ан тъй, чакайте да пекне слънце, пък и брега, ей го къде е, може да изплува! Тате, тия ще ни пазят, стига да няма, вятър, дъжд, вълни, мъгла.....при ярко слънце- не съм сигурна, да не прегреят!

На кой от управляващите вярвате ?!?! Не слушайте кой какво казал , а гледайте кой какви ги върши ! Беше ясно , че нищо няма да намерят да не би към 13 часа полети на летец да се прибави и техническа неизправност . Те са царе по замитането на следи (пари). А от магистралите колко пари скриха ? Колко хора ще си отидат тази година?

Не знам и не съм специалист по черни кутии, но си спомням много добре,че на френският пътнически самолет на Аir France , който падна в атлантическият океан, на път от Брзилия за Европа, преди вече доста години, черните му кутии бяха изкрани от дъното (на 3-4 км дълбочина) и информацията (включително разговорът в кабината до последно) бяха възтановени напълно..... Това трябва да означава, че на един изтрбител, черната кутия е по малко технологична или защитена ли....?! Не знам, но нещо ме съмняват тея твърдения с 4 или 10 дни срок за намиране.....а и кутиите излъчват сигнал, за да бъдат локализирани..... В момента нищо конкретно не се казва......самолет няма....но "биологичен материал" бил намерен.....как става това....

И бяха изкарани след няколко години, след като първоначално не можеха да го открият и бяха прекратили

Черните кутии на Миг не са се променили нищо от годините на Гагарин. Представляват два цилиндъра на който е навита тел защото не гори.

...............................

Ок.....ама дори и по времето на Гагрин са ги правили да издържат на високи температури (пожар, след разбиване в земята), та на вода максимум 4 до 10 дни ;)) ли да могат само...не знам....със сигурност случаят засяга обществото и се надявам да се чуе нещо повече от това което знаем до сега

Престъпниции вие ли убихте човека?

В момента за водолази и всякакви фирми с интерес в подводните технологии тази зона е като Дисни Ленд.

Ясно е що за модерна техника е МИГ 29 щом черната кутия издържа 3 дена във водата. Няма радио сигнал и въобще не дай си боже да има конфликт не е ясно дали НАТО ще разпознае самолетите ни като български а не вражески.

Нямаш право да си толкова куха лейка или чак такъв трол

А колко издържат кутиите на Ф16?

Накрая си признаха че няма да я намерят. След като са изплющяли самолета с някоя ракета в гръб от не го не е останало нищо.

Да бе .. ква е тая ракета дето нищо не остава от МИГ-29.

Като видяха, че не минава номерът за 4те дни издръжливост на кутията в солена вода. Защо обаче мислят хората за елементарни, може би защото те са такива. Поне да не ни занимават всеки ден по няколко пъти.

Тука има един Щерев все не му е ясно. Ми то на Пешо от Виница му е по-ясно.

Безвъзмездно ли търсят фирмите все още? Само питам?

Колко удобно.

Тоя МИГ и в леген да беше паднал пак нямаше да могат да го намерят тия ... обади си има фирми в ЕС има съюзници с модерни ехолокатори, подводни металодетектори, подводни дрони ... кораби които дори без да имат въоръжение имат радари ехолоти произведени последните 100 години ... ОБАЧЕ ПЛИКОВЕТЕ С РОМ И ПУРИ СА МНОГО ПО ВАЖНИ ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ ОТ ТОВА ДА РАЗБЕРАТ КАКВО Е СТАНАЛО.

Ама то и дронове има защо изобщо използват самолети с пилоти.

не е да разберам какво е станало. Каквото е станало, те го знаят и си траят. Търсенето е за пред публиката. Представлението продължава с пауза.

Знае се какво е станало.Вражески медии го казаха .А нашите събират подписка.

вражески медии са натовските.

Руските таралясници са това. Американските бойни самолети свалят Миговете от небето като птички.

Да не се окаже, че е свален от бг ПВО... Ми то от америкосите, можеш само на приятелски огън да се научиш!

Да продължават да събират останките от ракетата ,като не могат и не желаят да намерят черната кутия.Дъжда спря и те спряха.

Ама то там е полигон ве. Дъното е пълно с ракети, и мини. Улучени и не улучени. Взривени и не взривени. Освен това не е първия самолет загубен там. През 1993 също падна там един при учение беше някаква зима и някаква нощ изобщо не го търсиха пилота когато съмна защото не бил с термокостюм. Вечерта също не го търсеха защото не баха чували за термокамери пък. До час два всичко изстива и какво да търсят. Посред нощ. Даже и полетите с хеликоптери бяха забранени.

Намериха ли въобще останки от самолета. Ако няма такива, каква кутия се търси. Подчинените на партенката Мунчо се омотаха в лъжи но какво друго да очакваме след като и самия Мунчо е лъжец.

Не защото дъното се оказа каменисто очаквали да е като нива в Добруджа ама не било така. Супер апаратите не различавали камък от метал.

Всяко учение се следи много отговорно .Знае е се абсолютно всяко действие на кораб ,самолет подводница. Координатите непрекъснато се докладват. А това че не намират Черната кутия не е от незнание и лошо време.

Знае се докато обекта е във въздуха. Под определена височина радарите не виждат може да е на всякъде раздробен на прахови частици в сравнение с нивата на която търсят.

Спират защото дните определени за учението свършиха.

Най-добре продължете с фулмастери и оцветявайте някоя книжка с картинки... определено ще сте по-ефективни... тъпи шапкари. Националните предатели Бойко, БКП и НДСВ оставиха военната авиация на произвола на съдбата. Ако имаше поне един свестен военен сега щеше да отиде и да застреля от упор всички министър председатели и военни министри от 2000 година насам.

Него кой от Упор?

Откакто падна тоя МИГ ни вопъл, ни стон за гУемото натовско учение у Черно море. Даже и Херото не дефилира никъде от дни!

SU-152

" Господи, спаси ме от приятелите ми! От враговете си, сам ще се спася!" Ами, случаят трябва да се изясни, дори с лъжливо обяснение, стига да е достатъчно убедително. Мълчанието е знак на съгласие с мълвата, която вече е плъзнала. Само че, както изглежда, служебното правителство ще обвинят за всичко.

Ми те го спряха както спират футболни мачове и ралита. Интересно ми е обаче какво пишат в отчета на командировъчните си заповеди.

SU-152

Aбе някой ша ме светнили какви го играчт сърбите,нали беше НАто и ненам си ко там?

кандидат-натовци. специални гости.

Руснаците нарочно пробутват дефектни боклуци

Ами то е така и с БМВ-тата ама не ги спират като има желаещи да се трепят с тях.

Жалки, много жалки подлоги с пагони, които се дуят цял живот, че генерирали стабилоност и безопасност... Преди години същите рязани кравари правиха "десант" в централна Германия... И пускаха хамъри с оборудване и снаряжение с парашути... Падаха и се пръскаха като торби с цимент без да се отворят парашутите... После забиха оня кораб в Балтийско море в плитчините и веднага ревнаха, че руснаците ги били лишили от електроника и затова заседнали в пясъците... Да не дава Господ да разчиташ на тези мърльовци да ти помат да се отбраняваш... Пази Боже!

Аз,като ви казвах миналата седмица,че човека със самолета е офейкал за Русия,вие не ми вярвахте,било имало останки от него във водата,а????И накрая какво се оказа,че не са неговите,или някой ги е хвърлил от друг такъв самолет.а??

Да беше фи-триесеипет... да се направя, че ти вярвам... Ало, шкембе-патреотара, за колко е застрахован един български ас? А сега като няма тяло, ще изплати ли застрахователят нещо? Кой застрахова военнослужащите?

Натовска армия,готова за война с Русия ,не може да си намери черната кутия на собствения си самолет,до собствения си бряг!Дано няма какво да се крие,че би било ужасно..

Нема такав самолет

БМФ има цяла плеяда от адмирали с надуваеми лодки, а ползват частна фирма да им върши работата. Гонене в пенсия му е майката...

Абе, защо не си признаят че сами са свалили самолета? Friendly fire?

що им да лъжат? за да ти угодят на измислицата ли?

А датчаните що не казват, че САЩ ги натискат от години да им продадат Гренландия? Изпищяха чак накрая, когато Тръмпета се изпусна.

Егати и руската техника!!! То даже и моят Опел ще изкара повече преди да ръждяса.

Че то и в търсенето мое па некой кораб да изчезне, от тия дето ги купихме отписани за старо железо, то си е еб.макята...

Тия ли ни пазят?

водолазите те пазят