17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да помогнем на момичето!

А за онзи престъпник - Митко Очите,можеше да му прелеят ЦЕЛИЯТ КРЪВЕН ЗАПАС на Бургаската болница,че после го ХЕЛИКОПТЕЗИРАХА в София,че и там му слагаха дузина банки...ама това момиченце е имало нещастието да се роди в семейство НЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ,а на нормални,работещи и отрудени родители - за това СЕ ИСКА КРЪВ ОТ ПРОСТИЯ НАРОД!А те си пазят банките за СЛЕДВАЩИЯ ПРЕСТЪПНИК/ДЕПУТАТ/ОБЩЕСТВЕНИК!!

Един човешки живот от софия се бори със смъртта и призовават за кръв, защото предстоели множество операции. Не ми се мисли ако не даай си Боже воюваме. Пиши ги бегали всички ранени....Крякахте по площадите преди 32 години "45 години стига ядени и пиене". Ха сега лапай бибата дете злоядо....най-интересно е, че децата на скачащите тогава родители, родени при супер здравеопазване и образование, сега ядат дървото

Преди да напусна и аз бг, имах приятели дето живееха в Канада. И като дойдат от там един път на 3-4 години, видят близките си за 3 дена, видят приятелите си за 2 и хоп 20 дена в Гърция на почивка. И ги питах що така. Те ми отговориха, че са загубили навиците си за живота в бг, а тази страна е опасна за хора без такива навици. Когато и аз се изнесох от бг, разбрах че са били прави.

В момента сме над 50 човека на опашка при минусови температури... Поклон, ЧОВЕЦИ!

Поклон и благодарности!

За тестове на ЗДРАВИ деца дават милиони, за кръв се молят по интернет, а за кувьози се събират капачки…

Та'а държава е приключила и рестарт нЕма да помогне?!

Тя ,държавата още преди 32 години приключи своето социално съществуване.Как беше еврогейската,демократична и неолиберална мантра -"Здравето е стока и има своето остойностяване". Втората ,а защо не и първата мантра в простонароден изказ е "Парица -царица".Казано в по-разбираем стил,който има пари може да се лекува ,който няма преминава в друго време-пространствено измерение ,в един по-справедлив свят.

21-ви век, уж европейска държава с изградена здравна и социална система, а се налага да събираме кръв от дарители като че ли сме някакви туземци които все още функционират на племенно-родов принцип. С уважение към организаторите, това е пълна Андрешкивщина. Не може при толкова скъпо здравеопазване да няма кръв за момичето, дано оздравее и се оправи горкото. Вместо да се спасяване поединично, не е ли по добре да променим системата, така че да няма нужда от такива кампании?

Само знаете да мрънкате как 'живеете в 21 век', а все нещо, някой трябва да е направил за Вас, за да си живуркате комфортно.

Щом в София поожението е такова ,какво ли е в провинцията

като идиоти.С превишена скорост,не в лентата за автобуси,засичат умишлено,минават си от една лента в друга, все едно карат смарт. И това е масово!

Абсолютни измислици сте написал!

Който може нека наистина помогне. Моята кръвна група мисля, че не е подходяща. Иначе съм съгласна , че доста от шофьорите на автобуси са ... да не звуча грубо , но простаци. Виждала съм какво ли не от тях преди години , включително и на мен веднъж ми се случи да спре автобуса на спирка , да направя път и пусна преди мен да слезе по- възрастен човек, и слизайки само за 2-3 секунди , шофйора бързаше да затвори вратата, при което дамската ми чанта, която носех през рамо с по- дълга дръжка остана затисната вътре в автобуса , а дръжките й бяха на рамото ми, автобуса тръгна и едвам не ми откъсна ръката..... добре, че пътниците реагираха и се равикаха да спре ...

Имате избор между шофйора, шифиора, шафйора и шофьора. Познайте кое е вярно.

тъпо кирливо и мързеливо племе едвам знаещо да чете и пише, но имащо огромни претенции... а специално в зофията ако премахнат автобусите движението страшно ще се облекчи и замърсяването ще спадне... това вече беше доказано на последната им стачка... и да не споменаваме че целия софийски градски транспорт е на пълна финансова загуба и се дотира от държавата сиреч от всички нас

Толкова удобно беше!

Да не сме се редили на майка ти бе жалко подобие на човек много бързо осъждаш

Заключете коментарите и под тази новина. Психопатията е пълна

Господи, помогни на това дете да оживее, моля те!

Искрено се моля това дете да оцелее! Вярвам дарители ще се намерят, лекарите ще направят всичко възможно, само сили дано да има да прескочи критичния момент.

Утре ще даря надежда за Александра.

Дано се оправи момичето, да намери сили и тя и близките й. Дръж се момиче за живота, не пускай! Егати здравеопазването сме го докарали до това дередже. Замисляте ли се колко абсурдно би звучало това в държава от ЕС,. "При даряване трябва да бъде казано, че кръвта е за Александра Емилова Нинова в детска реанимация на "Пирогов". Бележките за даряване могат да бъдат снимани и изпратени на Аделина Банакиева на тел. 0879513334" Особено втрещяващ е призивът за фотодоказателство за извършеното дарение, представяте ли си какъв батак е само в болниците - бой и шашми за набавяне на кръв.

Този софийски дегенерат с оранжевото кече докога ще трупа точки от човешките трагедии? Пожелавам на момичето да прескочи трапа и скорошно оздравяване!

Страхотни коментари чета, да няма тук конгрес на приматите? Срам. И все за Канада, Германия и други такива ни обясняват. Явно, друго нямат, освен въшливи комплекси. И не говорете за детето, не ви бива.

Моля се да оцелее и да се възстанови! Кураж на близките!

Спрете да пишете глупости. Малко човечност проявете! Ако можете да дарите и да помогнете, направете го. Приказките са излишни. Само си представете, ако неин близък чете как се чувства. Или помагате или мълчите, не е това статията под която да пишете глупости.

Добре, че има и неваксинирани.

ти си идиот!!!

А ти си миризлив гербераст.

Може би не го знаеш, но ако титърът е много висок не е препоръчително да се прелива кръв от ваксиниран или прекарал го.

Антиваксърите.

И к'во сега Антивакса , като не си ваксиниран и автобус не може да те сабори,а? На гроба ти какво ще пише - най- важното е че не умра от ваксина , а от тъпотия. Мимичето бере душа глупако!

Навремето в казармата давахме кръв всички. Цигани и турчета учеха занаят в строителни войски. Сега... Няма кръв за едно момиче. Да обаче имаме гей парад... Пфу!

Разбирасе че има кръв за момичето! Просто пропагандна статия на медиите за да даряват хората кръв на болниците! В България кръв и органи почти не се даряват, затова да излъжем Ганьо, че друг начин няма.

БЧК продава кръв в чужбина.

като дотрябва кръв за операция на мой близък, събрахме пари и платихме да платим на двама роми да "дарят"... сигурно щото много има по болниците....

Давали сте... по задължение. Като си такъв благодетел - аре, иди дай сега.

Тъпанар! Вероятно с нашата кръв по задължение, е спасен някой твой прародител. За да те има теб...

Кръв, поне по мое време, се давашр не по задължение, а за отпуск. Но иначе строителните войски, където и аз се пофвизаеах година и половина се свеждаха до идиокрация, безочливо крадене и форма на крепостно селячество. Добре, че ги закриха.

година и половина - това е по времето на ;прехода; цялата БА от тогава не може да се освести. ПС артилерист в редовно близо до турската граница.

Навремето Строителни войски построиха България, от която сега нищо не остана!

Явно трябва да повторя онова, което казах преди около час и нещо: Няма да дарявам кръв по няколко много ясни причини, които би следвало да са добре известни за всеки, който малко може да мисли! И, ако искате да ви кажа точно защо, ами няма да го направя, защото не искам да стимулирам всичкия този цирк, в който така и така сме принудени да живеем... И ако и сега има въпроси, ок много съжалявам, не съм познал държавата, в която да живея... Добре де, след няколко дни и без това я напускам и оставям вас тук... Успешно..

Там където отиваш мислиш ли Че здравословн и всячески о ще си защитен и няма да ти се налага чужда помощ?

Смешник! Хубаво си решил- изнасяй се!

Никой не го интересуваш мижитурке,взимай си парцалите и марш.

Още по-добре

Глупак или глупачка си? Та ти си си лика прилика с държавата, с манталитета и с тъпанарските герои на Чудомир.

Отиди, но може след 20-30 години в чужбина да съжаляваш, че нямаш възможност да спасиш живота на някое българско момиче с минимални жертви от твоя стрна. Не винаги се отварят такива добри възможности в живота на човек. И в чужбина и в България като спасиш живот, спасяваш живот. И никой да не те знае - ти ще си знаеш, че си го направил и пак ще си нещо повече от болшенството хора. Ако си дребна душица, си дребна душица. Няма значение държавата, ако проблемът е в теб.

Олекна ми. Бягай моля те и не се връщай.

,където и да птиде да живее!

егати бантустана ако е з а някоя мутра цистерни ще докарат.... ко стааа с часните сергии за здраве?

Отивам, грехота е да не се помогне!

Вече се разбра, че не пресичала на пешеходна пътека. От Дира като излъжете хората и какво си мислите, че ще се юрнем да я спасяваме ли? Истината ще ви освободи, мили роби.

И какво от това в цял свят пешеходеца е с предимство само в азиатска българия колата е с предимство дорини на тротоара най вече ако е немски джип от Щутгарт.

В цял свят друг път пешеходеца е с предимство, но това е друга тема. Дано момичето оживее няма значение, къде е пресичала.

Как какво от това бе дебил? Ако ти се самоубиеш аз ли ще съм ти виновен бе нещастник? Баси и наглите боклуци сте.

никъде Не са с предимства само в бантустана си мислят че пеш ,пътека им дава предимства другаде ако те пуснат седиш и чакаш а в булгаристан лапнали тутурутката и като стада... с 1 ръка влачат деца друг а5 турби че и парцали търсят в тела...

Ти имай късмет да пресечеш магистрала в Германия. Цял живот ще плащаш глобата.

Говорим за цивилизованите държави Канада например не знам как е в Кочините Пакистан Бангладеш Германистан и тн.

Ако Флоренция не е в цивилизования свят ОК. Там с предимство е най-големият. Сори ама ти разбих мечтите. Факт, че в селцата около Флоренция пешеходеца е с предимство, но точно в този град не е така.

До някой Идва ви краят на наглите автомобилистчета електрички само с автономно управление забрана за влизане в центъра и в града с макс 30км/ч нагли бок луци мачовизирани.

До "2022-01-22 17:51:19 Юхм (нерегистриран)" Човек, казвам ти най-нормално, какво съм видял, като съм бил в тази част на Италия. Какъв нагъл автомобилист бе Ганьо, карам нормално, като карам давам предимство на пешеходците, винаги внимавам с всички участници в движението. До сега не съм имал сериозно ПТП, а карам вече 25 години. Знаеш, ли кога ще сложат 30 км ограничение в кола в Китай или САЩ, ела ми се обади.

22 зявършимпоне средно тогава имаш малко шанс да не си толкова тъп

Тъп си ти, че оправдаваш някой нарушил правилата! Да е ползвала подлеза, а не да тича по булеварда! Нали за промяна квичахте? Свиквайте с промяната. Законите са за да се спазват.Не ми е жал за тариката Ганьо.

Няма значение кой отде пресича длъжен си да се оглеждашми взимаш адекватни мерки бок лук самозабравил се.

Твоите задължения са същите! Нищожетво долно! А боклук ще викаш на пияния кретен, който те е правил.

И си истрий пяната от устата, че вече всички разбраха, че си предозирал с ковид ваксини.

Ето заради такива като 22 няма да се оправим самозабравили се и наглеят

Ти няма да се оправиш щот си нагъл крете. А мен недей да ме оправяш, не съм ти искал оправията. И престани да ми нарушаваш ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА! Долен фашист.

Тъпанар/ка!

Ти даряваш само на тези, които пресичат на пешеходна пътека? Замълчи по-добре.

Ако не ви харесва мнението ми, проблема си е ваш. Само не ми казвайте кога и дали да говоря. Преди да съдите другите, погледнете първо себе си, какви сте лицемери.

В чужбина бях десетилетия наред супер-редовен кръводарител. Тук системата с бележките ме отвращава. Дарената кръв не е за конкретния човек, а попълване на запасите. Тоест имат кръв, но ако нямат бележка, няма да я дадат на момичето? Отвратително!

Не е вярно. Може и без бележка. С бележка е за планирани операции - останлото е за резерв, като навсякъде по света.

Ти си отврятителен дарява се за вдички що само за твоя човекнда е гнусен расист ако не бяха ромите кръводарители досега да сте измрели

Ами тука в статията искат за конкретния човек, че и бележки да се снимат.... Аз когато дарявах, никога не съм дарявал за конкретен човек, там такава практика няма. Дарявах по принцип и по убеждение. Тези тука искат за конкретен човек, а сега аз съм бил расист..... я пимисли малко:-)

И аз съм редовен кръводарител. Последно дадох на 4-ти ноември и при положение, че са минали 2 месеца ще отида да дам пак за това момиче. Дарявам от 7 години поне два пъти в годината и до сега само веднъж съм давал с бележка, защото една жена чакаше пред центъра във ВМА и я попитах, дали има нужда. Просто всеки път, когато отида не засичам нуждаещи се, иначе винаги бих дарил за здравето на някой. Единствените ми притеснения са, че не съм давал кръв в Националния център и ще помоля за кръводарители да споделят техния минал опит.

A+ е сред най-честите за БГ. Странно е да се призовава, би трябвало да има. Аз съм 0, иначе бих се разходил. Освен че е благородно, даряването на кръв е и полезно, особено за мъжете.

ти пак можеш да се разходиш, А+ може спокойно да приема 0, резус фактор без значение

Резус факторът е от значение!

А+ може да приема от 0-, 0+, А- и А+. Не виждам причина да не кръводари.

Освен гоното съм и болен, на антибиотик :-) Иначе да - бях забравил че мога да давам на А и Б.

Разпределението при дарителите и при пациентите е приблизително еднакво. С малък превес на платените дарители от гетата, те по-често са B.

Утре имате едно сакче от мен. Моля се за момичето!

Търсят дарители по принцип или само от кръвна група А+? Моля, да бъде пояснено.

Че тва е най лесната кръвна група

Няма да те върнат. С която и кръвна група да удеш.

Да гледаш дете до 17 години и да го утепат трябва да се самоубиеш

Молим се детето да живее! Молим се лекарите в Пирогов да са богове! Молим се тази статия да се прочеде от повече кръводарители!

Аз си казвам, че нищо и никой не може да ме накара да даря, по ред причини, които мога да обясня по начин по който... ох, хаде да не започвам, че може наистина да стане страшно...

И аз немоем дарим и то попринцип

Аз ще даря кръв. Не познавам момичето, но това е без значение. Който може - нека направи същото.

Може да трябва много повече, отколкото близките могат да дадат. Затова търсят доброволци.

може ли, щото още след 1вата доза и ми отказваха да давам кръв?!

Rexroth

Стига си лъгал и бягай до хематологията

При IgG повече от 300 мисля. За да не се получи че твоя албумин се атакува от имунната система на приемника и по този начин попречи на бъдещ имунитет против Ковуд. Докато има достатъчно неваксинирани дето не са го прекарали ще има достатъчно дарители без риск.

Спасете я!

Какво ще призовават, да отиват близките им да дават кръв, когато наш колега пострада, не призовавахме а отидохме и му помогнахме, осигурихме кръвта от която се нуждаеше, затова сме близки и приятели, в такъв момент се разбира колко близки има и има ли такива.

И като няма близки не трябва да живее ли? Страшна логика. Безсърдечно и излишно изказване.

Момичето е в критично състояние, може би е необходимо голямо количество кръв, а ти си глупак, след като изпитваш нужда да изкажеш дебилното си мнение под подобен призив. Горко на хората, на които си "приятел/близък".