Атанасова предлага увеличение на заплатите в Спешната помощ

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова предложи 2 варианта за увеличаване на възнагражденията на работещите в сферата на спешната медицинска помощ, съобщи БТА. Днес се проведе първа среща на новия министър със съсловните организации.

Обратно в новината

Коментари - Атанасова предлага увеличение на заплатите в Спешната помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не се лъжа баща й работеше в този сектор:)) Браво на "тежката артилерия"!!!

Вземай и Минчу Вичев за зам. че свършиха ремонтите и го събят ръцете да прави търгове за лекове а фирма Мравка чака да лапа

Добре, де! Аз съм безработна. Не съм циганка, но все не намирах средства или време да се доизуча, останах работничка в един сектор, който съвсем загуби приложение. А годините си напреднаха и сега никой не иска възрастни жени на работа. От къде да им дам пари? ОТ КЪДЕ? Ха, сега да остана и без личен документ! Освен да тръгна по посолствата да моля за убежище някъде по света.

Ма за какво ти е личен документ да те пита човек.... Като дойдат избори - ще ти издадат!:)

и ако човек живее в чужбина и се осигурява там здравно какво...?? или пак недомислици

"Тя предложи за дискусия идеята да не се издават лични документи на лица, които не плащат здравни осигуровки ..." -------------- Аз ли се бъркам нещо или цъфна нов Цветанов на небосклона? Я да вземем и да доразвием гениалната мисъл на госпожата: Спираме на неплащащите тока, телефона, водата, забраняваме им да се движат свободно на територията на страната. Хм, интересно тогава, защо идеята да влизат в затвора не била добра. Ахааа, сетих се, ще трябва да им плащаме храната и квартирата. Пък така отвън без документи, хем няма да им плащаме нищо, хем ще са като в затвор. Пази Боже, сляпо да прогледа!

Забравил си данъците... Без лична карта кой може да те задължи и как да си плащаш данъци и сметки... Никой! Той първо трябва да докаже кой си ти. Без лични документи си никой. Тази мисъл на госпожата е безсмислена.

Дай на прост човек да ти дава идеи и сядай да гледаш мача.

ама, още нямало дългосрочната визия в сектора! И сега ще се започне с предлагането на Консултативен съвет. Следващото правителство 4 години ще разглежда предложението, следващото ще дебатира, следващото ще избира членовете на съвета... Ако едно министерството няма дългосрочна визия, защо съществува?! То, да беше само МЗ!

Въпросната тежка артилерия гъмжи от идеи.Искам да попитам тази тъпачка от Дулово какво прави три години в парламента без да и роди главата нищо смислено.Изведнъж с магическа пръчка започна да решава проблемите.Само като видя този телешки поглед и "аз мога,аз знам" ми става лошо.Боже пази ни от поредната Калинка.

Защо трябва да правите реверанси на онези от Бърза помощ?! Моите родители си отидоха от този свят водеала, носени от моите съседи. Защото великата Бърза помощ нямаше дори носилки - парите са гушнати от някои "неизвестни" айдуци... Леткари без носилки, без носачи, без персонал - седяха и се лилеха, докато скъпите ми хора тихо си отидоха от този противен свят и тази идиотска държава... Пожелавам на онези, от които нещо зависи, да свършат по същия начин - като кучета.

Браво !А така!

А Вие от маргинали с по 500-600 лева заплата какво очаквате? Да дойде хеликоптер и от вътре да изкочат двама лекари и трима реаниматори. я се събудете. В Бърза помощ са на социални помощи, не на заплати. Кой мислите че отива да работи там. Сигурно отличнитите от МУ се редят на опашка, а?

Как пък никой не пише за увеличаване на знанията и уменията на лекарите... Нека ги увеличават, но тези заплати да бъдат защитени . По този начин ще бъдат увеличени и на кадърни и на некадърни... Това не е справедливо.

ТАЯ МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА НОМЕР 2 - АНА МАРИЯ БОРИСОВА, САМО, ЧЕ ОНАЯ БЕШЕ ПОНЕ УЧИЛА ЗА ЛЕКАР, СРЕЩНАТ НА ЕДНО КРЪСТОВИЩЕ, А ТАЯ Е ОТ ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ...... ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ.........ДАНО ИЗКАРА ДО КРАЯ НА МАНДАТА НА ТОВА "МОЖЕЩО" ПРАВИТЕЛСТВО........

На колко години е тва маце и кво мислите, че ще промени?! Казвам ви - НИЩО! Лекар в спешна помощ с 600 -700 лв. е унизително! Както и ординатор за 400 лв! Преподавател в мединиския университет - 800 лв! Я српавнете с тлъстите заплати и бонуси на нищоправещите дупутати и на магистратит, които при пенсиониране отнасят по 20-30 заплати, а едил лекар с 40 години стаж споминува с пения от 205 лв! СРАМ!

тази нещастна зеница няма никакви познания за управление вав здравеопазването. оше сас пурвото си изказване показа ниско познаване на материята.поне да я бяха пратили на някакув курс за ограмотяване. вав ук задулзително трябва да представи ясна програма и мотиви за управление. пратете я за няколко мецеса да се образова горкичката. давам и наи- много 6 мецеса ако не се предприемат спешни мерки за обучение. бат боико куде гледаш? не виздаш ли че тази ти заби ноза оше сас пурвите си изкавания? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз предлагам това за цяла България!

Паткоооо заспала, прогонихте всички кадърни лекари, а останалите обричате на ГЛАД и мизерия!!! Как работят онези лекари, които спасяват ежеминутно животи със заплата 300 лева НЕ МИ Е ЯСНО! Едно обаче ми е ясно и то, е че ОЛИГАРСИТЕ-МОНОПОЛИСТИ стотици милиони има, но за здравето на нормалния българин няма пукната пара. ТОВА АКО НЕ Е ГЕНОЦИД??? Отдавна трябваше да въстанем и да ги окачим тези гадове по дърветата около НС, но ние си траем! А ти патко заспала предлагаш на онези животоспасители да направиш заплатката от 300 на 360 левчета! БРАВО - току що доказа принадлежността си към античовеците! А ние народе нека резнем оттук-оттам, та да дадем на ОЛИГАРСИТЕ за бензин на Бентлитата им, за яхти, за дворци и т.н. Дайте да дадем... овчи народ сме - такива ни направиха исторически продажните ни политици!

А какво наказание ще преложи за Здравна каса като се има предвиг, че здравно осигурени трябва да плащат втори път, защото няма пари в касата?! Спомням си, че имаше една година, в която САМО ПОЛОВИНАТА ОТ ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИТЕ българи можеха да си направят ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ по закон годишен профилактичен преглед, ЗАЩОТО НЯМАЛО ПАРИ ЗА ВСИЧКИ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЗДРАВНООСИГУРЕНИ!!!

По повод изказването на въпросната министърка да не издава лична карта на тези,които нямат здравна осигуровка -в в ред ли е тази госпожа на 33.Не й ли известно,че това документ за самоличност,което няма нищо общо с това,което я вълнува и съобразено с европейските правила

Но ОЛИГАРСИТЕ няма да погнат, нали? Личнити карти на хорицата ще взимат, но ОНЕЗИ ще продължават да точат кръвчицата на народа. Мааамичката им дее...

само лекарите ли я харесват или и лекарките

Тази в ред ли е.Как така ще стане да не ти издадът лична карта ,че не си си внесъл здравните осигуровки. Ами всички цигани ще са без лични документи.Ами как на изборите ще гласуват за ГЕРБ. Тази нещо не е в час.Бойко и нея ще разкара до месец.Без здравни осигуровки и без лична карта.Боже пази Бълтария от тъпи предложения.

bira_more

Разбирам, това предложение да беше направено от лекар. Ама все пак женицата уж е юрист? И като не издадат лична карта - какво следва?

Много неподготвена навлиза "тежката артилерия" Дано това не са го чули онези от Брюксел,че ще ни отхвърллят от всякъде.Тъпичка си е ,това и личи.Да си ходи в Дулово и да размахва байрака том.Тя няма представа за европейски дириктиви.Жалко.

Как какво следва...Никой не разполага с данни за теб - имаш свободата да правиш каквото си поискаш- включително и престъпления. Нямаш свободата обаче да решиш искаш ли да се осигуряваш или не. Това е ,, демокрация,,:)

Личните лекари да дават направления за специалисти. Личната лекарка се опита да лекува кожен проблем /ухапване от насекомо/ с неподходящо лекарство, а кожния лекар реши проблема за 4-5 дни.

Учителите харесаха министъра на образованието. Шофьорите харесаха транспортния министър. Полицаите харесаха вътрешния министър. Търговците харесаха министъра на търговията. Миньорите харесаха Б.Борисов. Абе какво искат още тия злобари дето дращят под новините!?

замазват че народът не харесва гейберастите, пудрат ни мозъците.Има примитивни хора, дето приемат всяка глупост за чиста монета и се поддават на евтини манипулации

Увеличение от 20% за спешната помощ значи нощните дежурства от 50 стотинки на час да се вдигнат на 60 стотинки на час. Отново се залага на ловенето на маймуни с трици и не се прави нищо срещу това, че определени прослойки от обществото ползват здравната помощ без да са осигурявани редовно от съсздаването на дравната каса до сега. Линейките за тях са нещо като безплатни таксита. Няма такова нещо като евтино и добро здравеопазване. Ако не сте доволни от лекарите, единственият изход е да направят заплатите им конкурентни и тези, които са некадърни да бъдат изместени от чужди специалисти. Стъпване на здравеопазването на здрави пазарни основи - това е изходът. Ако не ви харесва, гласувайте за БКП!

Стига сте деформирали истината!Основните заплати в спешна помощ ще се увеличат с до 20% и ако сега са 500 лв.ще станат 600 лв. или увеличението ще бъде най-малко със 100 /сто/ лева и като се начисли 40 % клас за прослужено време увеличението може да стане минимум 140.00 /сто и четиридесет лева/,а добавката за нощен труд се формира по друг ред и си остава 0.50 лв.и ще се промени,когато се промени Кодекса на друда.Смятам,че работещите в спешна помощ напълно заслужават това увеличение.

пич, ходи да лекуваш изтрещели и пияни мангали спешно за 600 лв! като изкараш един месец кажи дали ти е кеф за тези пари

Аз пък мисля, че 600 лева е пълна подигравка. Алооо! Кой млад човек ще иде да работи за 600 лева? 400 лева е минималният наем на жилище в София, какво ще яде и с какво ще си гледа децата?

Как бе да плащат като пак ще им ги откраднат?!

Щом са я харесали лекарите, лоша ни е работата, на пациентите

Всичко е много хубаво, ама защо не се помисли за това, че най-голямата сива икономика е точно в здравеопазването. Ще сам адски учудена, ако някй ми покаже касова бележка след посещение при стоматолог или в частния кабинет на някой лекар. Дори да има такива то те ще са едва 10% от пациентите.

С касовата бележка по-здрава ли ще излезете от лекарския или стоматологичния кабинет. Не е проблема дали ви дават касови бележки или не. Проблема е защо се разболяват хората и като се разболят, как се лекуват???!!! Престанете с тези касови бележки, данъци, глоби, лихви, такси и пари, пари, пари и пак пари! Другъде е ключа на палатката! От малки ги зобят с ваксини, препарати, гадни храни, чалга и простотии. Хората се отвърнаха от Бога и чакат да живеят здраво, няма как душата ти да е болна, а физическото тяло здраво!

Точно в касовата бележка е проблемът. Заплатите на лекарите трябва да се едни от най високите. Дори неприлично високи. И това да се зане, да се пише на касовите бележки, да влиза в данъчните декларации, и вече като се знае, че вземат много да идем и с големите си изисквания. Иначе ходим да изискваме от едни клетници, оцеляващи на ръба на мизерията, заради слуховете, че други прибират пари под масата.

Да! Трябва да има касови апарати!