7-часов става работният ден на лекарите в Спешна помощ

От 1 септември работното време на лекарите в Спешна медицинска помощ ще бъде намалено от 8 на 7 часа.

Обратно в новината

Коментари - 7-часов става работният ден на лекарите в Спешна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това със забраната за говорене пред медиите без разрешение на ръководството го измисли Гелев.Той е написал това като точка в длъжностните характеристики,които не са променени сега.Т.е. така наречените протестиращи се аргументират,че не може да контактуват с медиите с Гелевите изисквания.Новият директор не е писал нови длъжностни характеристики. Изровиха тази точка са поредна ескалация на напрежението.До сега всички,които говореха пред медиите са хора внимателно подбрани,верни на Гелев.Другите са изкарани под страх от наказания навън. Това,което се случва в ЦСМП е от 14 години насам. През цялато това време се е водила борба за по-добри условия на труд,по-добри възнаграждения.Уверявам ви,че тези,които говорят сега ги нямаше тогава.Те бяха заети да вършат далаверите с Гелев. Други хора вдигаха глас за достоен труд и възнаграждение и бяха изгонени,дисциплинарно уволнени от Гелев. З

Я ми обяснете какъв график ще направите при 7 часа работа като трябва да покриете 24 часа:))) Или отново ще работите по 8 или 12 и разликата до 7 ще бъде извънреден,хитро:)

Какъв комунизъм, какви пет лева. Това е партийна номенклатура, крадливи кариеристи, вече капиталисти. Затриват всичко създадено след освобождението от турско робство - криминални типове. Реформи за тях означава заграбване уж приватизация.

Здравеопазването го няма.За какво служат джипитата???Да ти дадат направление ,ако има, да ти измерят кръвното и да ти вземат 3 лв. Опитах да си платя 1 лв както е за момента и видях много обидена физиономия(пенсионер съм с 40 г.събирани осигуровки).Джипитата се превърнаха в чиновници.Нощем ги няма.За посещение в къщи вообще да не говорим.Каква беше тъпата реформа? То става от лошо ,по-лошо.И каква е тази правителствена болница,какви са тези превилегии 25 г след Бай Тошо.Със сигурност там не липсват направления.Всички партии се интересуват само от самата власт,но за себе си.1 г.единствено се караха в НС кой -крив,кой-прав.Всичките до един трябва да бъдат ИЗРИТАНИ.

До кога ще си правим експерименти. Ние сме в общия европейски пазар. Няма как да има хубаво за без пари. В Румъния заплатата е 1200 евро и пак се оплакват, че е ниска. Тук отново ще се оплакват, но поради наплива на млади специалисти. Нека не си представяме работата в спешната като служба до пенсия. Да обявят 1200 евро заплата и да вземат най-добрите, най-амциозните, най-сърцатите лекари, за които това е призвание. В момента и да ти е призвание не може да си Майка Тереза и семейството ти да гладува затова, че си тръгнал да спасяваш света в купум и този неблагодарен народ в частност.

не им пука на комунистите , че някой е умрял те си имат правителствена болница не разчитата на бърза помощ

Борисов все там си мери кръвното.

И що реши, че той не е комунист, същия е, като тях!

това е сполуката, няма нищо случаино

Когато учителите поискахме 100% увеличение ВСИЧКИ ни оплюха - държава, родители и т.н. Разбиха стачката с глупави обещания, а сега лекарите искат същото и какво ще направи същия г-н Орешарски - ще им ги даде. В тази държава има ДВОЙНИ СТАНДАРТИ.

Управляващите не ги е*е за българските учители, понеже техните деца-приемници учат в чужбина, а тук нарочно се затъпява нацията и младото поколение най вече...

много е тъжно да си лекар или учител в българия. комунизмът уби всички надежди за промяна

Хи-хи. Аз 25 години виждам само капиталисти. Така че хайде спри се с тъпотийте и заучените фрази. До там го докарахме, че детето ми в трети клас ми струва 5000лв за допълнително образование само. Вчера с разбита глава чакам час и половина в спешното на Окръжна и си тръгнах и си платих 50лв в частна болница и ме оправиха за 10мин, А аз за какво давам всеки месец почти четирицифрено число за здравно, осигуровки и данъци??? За да ви чета всеки ден глупостите? Че най-голямите антикомунисти реално сте най-неприспособилите се хора към капитализма! Тези същите, които на работното си място сте с трагична непроизводителност, правите го без желание, имитирате дейност, не се развивате и отгоре на всичко гледате намусено цял ден. Нали искахте либерален капитализъм? Моля-оправяйте се.

Три са основните начина за изтребление на една нация. Първо да се понижи разждаемостта. После да се повиши смърността и накрая да се унищожи образованието за няма будни хора, които да се светнат за първите две.

Абе даскал, ако трябва да ви плащат за качество всичките сте за боклука. Млъквай, че само една година учи големия ми син в българско училище и всеки ден се налагаше да боря безумните клишетата дето му набивахте в главата. Бегай да си мрънкаш в "пушалнята".

На три часа да направите работния ден трябват ПАРИ!! По стадартите на ЕС за които спряхте да говорите са нужни 60 екипа за София на дежурство!Политиците да спрат да превръщат страната ни в циганско и арабско гето!Такава огромна престъпност ще ни залее но "политическия елит "ще се изнесе в "белите"държави а тук потоп ни чака!

Изгледайте филма за Бърза помощ в 4 милионен Букурещ и тогава пишете, въпрос на организация, там се работи с парамедици и лекарите ходят само при най-спеешните случаи, но като изгледате филма ще видите, че не е само въпрос на пари, а на организация...

като не става въпрос за пари там, от къде тези супер модерни линейки и бройки, от къде тези хеликоптери ? Ти случайно чу ли завършил студент по медицина и отишъл там на работа колко пари стартово взима и сравни ли ги с нашите лекари ??? 1200 евро vs 350евро за ЛЕКАР не студент ! Ходи се организирай сега на някъде и да не си писал глупости тук повече !

Естествено, толкова е законното работно време на медиците, до сега са работили извънредно. Всички видяхме какво значи Бърза помощ в Румъния, у нас никой не иска да прави реформа, по точно бяха спрени през 2001 година до днес.Така е роформаторите си отиват, остават ПОПУЛИСТИТЕ ...........

И к`во, като е 7 да не би да имат по-малко разходи?!?!?!?

Напълно норнално е да е 6часа работен ден.Как може хора, които са учили почти седем години, а пък за някои важи чу цял живот учат, отговарят за човешки живот, да им са толкова ниски заплатите! Аз съм в държавната администрация и смея да твърдя,че получавам много повече от един лекар, отпуската ми е много повече, имам служебен телефон, имам служебна кола, ползвам командировки, роботя когато имам възможност по европроекти. Пък да не говорим за учителите, за заплатите им, за работното време, за отпуските им!

Какво за заплатите на учителите? Съпругата ми е учител и взема 460 - 520 лв чисти пари!!! Отива в 7-15 на работа, занимава се с ВАШИТЕ деца, прибира се вечер и се почва с контролни, тестове, проверки, административни проекти (учител по информатика е) и тн. Тя дори не е като мен, като се прибера и си наливам бира пред телевизора и бича цяла вечер... По темата: АКО лекарите са компетентни нека взимат, ама ако не са... Колко народ изпозатриха, а само се оплакват и са все неоправдани... Колко грешки правят С ЖИВОТИТЕ НА ХОРАТА??? Дълда дискусия е това...

Може би най справедливо ще бъде да се вдигнат всички заплати и вече те да варират от успеха в дипломите! Не може някой глупак завършил с 3.20 да е началник или директор, или ....депутат, а някой който е завършил с 5.75 да му е подчинен и да взема в пъти по - малко от такъв цървул!