Спряха обществената поръчка за спешния телефон 112

Обществената поръчка за техническа поддръжка на системата за спешни повиквания 112 временно е спряна за прецизиране и предстои да бъде пусната отново.

Обратно в новината

Коментари - Спряха обществената поръчка за спешния телефон 112 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ли е допуснал нередности в поръчката? В това управление,ама едно нещо наред няма. Наред са само увеличението на цените и данъците и тормоза върху хората.

Tова управление спря поръчката.

"Подмяната с изцяло нова система ще струва 50 млн. лева. Затова, докато тези пари се намерят", къде ги тъсите тези пари та и аз да потърся някой лев???

Сега само не разбрах от приказките му на тоя дето веднъж ДВЕ години не се подържа а сега всичко е наред и хората са си виновни че немогат да се свържат защото еврокомисарката ни тепърва ще се грижи за тяхното ''цифрово осъвършенстване''...

Аз казвам направо да го закрият този телефон. И без друго нацията била се стопила. Защо трябва само пари да гълта? Вместо да си ги разпределят тези парички народните измамници и после да напуснат и те тая кочина, в която превърнаха родината ни.

(системата) "работи, включително на ръчен режим, когато се наложи, посочи министърът" Тооолкова сте безочливи!!! 112 "работи" изключително и само на ръчен режим последните 2 години ... И коя е тоя глупак дето ще се наеме да я поддържа сега?!!??? БЕЗОЧИЕТО И АЛЧНОСТТА ВИ НЯМАТ ГРАНИЦИ

да знаят, че успешно функциониращите и международно признати паспортни и други полицейски системи са проектирани, изпълнени, внедрени и поддържани от щатни служители на МВР, проектанти, инженери и софтуеристи.

За съжаление и нас ни водят към т.н. "чантаджии" в МВР ???

Да чантажии сте, щом не сте в състояние да поддържате системата!!!

Подмяната с изцяло нова система ще струва 50 млн. лева.?!?! - и тези яко ще крадат ... е, то повечето са си от предишното правителство, но новите искат да наваксат в усвояването на средства.

Викаш, министре, не е ясно още колко време 112 ще работи на принципа "ту го има, ту го нема"... А после се дивим що електората се изнервял и понабийвал някой и друг невинен лекар, закъснял щото "единния спешен номер" го пратил в Долно вместо в Горно уйно...

И какво толкоз го правят тоя бюджет в МВР-то... През годините от тук от там стана ясно че МВР няма пари за униформи, няма пари за техническа подръжка на техниката която ползва, нямат пари дори за да си платят тока за термовизионните камери, дето ни ги подариха холандците че да ловим нелегалните емигранти по границата си та и затова холандците твърдо не ни щат в Шенген, да не говоим пък за техническото състояние на подарените ни от германците гранични катери... и пак заради липсата на пари в бюджета на МВР с които да бъдат подържани. И всичко това се случва в третия мандат на човек който е бил главен секретар на МВР а водачът на парламентарната му група дори заемаше поста на министър на МВР;)

Е с най-голямо перо от Републиканския бюджет. Проблема е че около 3% до 5% от работоспособните българи се подписват на ведомост за заплата в него. А това са много разходи. Всъщност сме с най-много полицаи на глава от населението в ЕС.

Всъщност не сме с най-много полицаи на глава от населението... имаме най-много заети в системата на МВР, но точна затова и министърът на Вътрешните работи е политическо лице за да може когато трябва да взема и политически решения;)

инженери, техници и софтуеристи, които успешно разработваха и поддържаха компютърните системи, та не се налагаше да се ползват външни фирми, но след това дойде времето на аутсорсинга ???

Защо Емел Етем е купила тази система, като сега трябва да купуваме нова?

Ами защото комуникационните системи трябва да се поддържат и обновяват на 5 години примерно. Но в държавната ни администрация мисленето е малко по-различно.

абе няма проблем, и без това ромите звънят на местния си ага от мешерето при проблем ..