Изстреляният с ракета на SpaceX шпионски сателит е изгубен

Шпионски спътник на САЩ не можа да достигне орбита и се смята за изгубен.

Обратно в новината

Коментари - Изстреляният с ракета на SpaceX шпионски сателит е изгубен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според тази статия, никой все още не е излязъл с официална версия за станалото https://link/science/2018/01/pentagon-ask-spacex-about-zuma-spacex-thats-not-our-story-to-tell/?amp=1 Дали пък не се е 'изгубил', м?

За сведение ракетата си е сработила много добре и SpaceX нямат нищо общо. Проблема е Нортроп които са направили системата за отделяне от ракетата и са я опляскали. Така че русофилите да успокоят топката и да пият една студена вода, пардон, водка :-)

"Как така загубен. Това да не е ключодържател?"

Споко, сега ще възстановят връзката със спътника и всички лайнЯнки ще си отдъхнат. :))) Руснаците така се изгавриха с тях с Ангосат, после всичко се оправи.

Наса съобщи - силна магнитна буря е отклонила спътника от траекторията му. ТАСС съобщи - командирът на бурята Алексей Иванович Петров е награден с Герой на Русия и произведен в чин полковник.

А може спътника да е минал над Столипиново. Знаиш ли колко джилязо е тва бе бате?

да им го върне веднага на орбитата!

толкова е ,,секретен,, и невидим че се е скрил от ,,радарите,, на създателите си...!!! па може и да се е ,,самоубил,,...???

Основната концепция на шпионските джаджи е те да бъдат невидими и неуловими, а да виждат и регистрират всичко което интересува притежателите им.

Невидимата космическа тесла на Мъск казваш... звучи добре, по добре от колкото автомобилните тесли на Мъск.

Според мен Мъск трудно би жертвал репутацията на SpaceX, че така да крият, че сателита работи. Така ще загуби бъдещи поръчки. Разни ще предпочетат другите държави, поне за малките сателити. За шпионски сателит, най-логично е да го пратят с други нешпионски, като се води на някаква фирма. Разбира се въпроса е и колко е голям.

Пич тия сме ги яли вече за честността на Уолстрийт спекулантите...кризата от 2008 още влече света надолу... Мъск си има добри високоплатени ПР с пари от държавни субсидии( наречени програми) и т.н. Айде нема нужда да обясняваш за Мъск и провала на Спейс или субсидимобила Тесла...

Dimi

Мъск ще напави това което му кажат тези от които зависи финансирането на компанията му - американската държава. Ако САЩ спрат субсидиите и се откажат да изтрелват военните си сателити SpaceX ще фалира скоропостижно... Мъск си знае интереса и ако случая го налага ще мълчи като пукъл...

Секретен спътник, който не съществува. Всичко е точно.

По тая вашата логика, обявената за успешна мисия до Луната на демокраситата, не би трябвало да съществува... Щом обявения за взривен спътник съществувал суперсекретно...

Спътника бил джихадистки, е те за тва цопнал.

Секретна мисия и секретен товар - да, сигурно е изгубен - хахахахха! Ако скоро стане нещо в Северна Корея, ще разберем колко е загубен!

Сал един Дадакащ останА. Иначе аварии стават. За по-сигурно се купува застраховка. А за още по-сигурно - руски двигатели.

"Дада", покажи се и разкажи играта на руските слуги, ЛОЛ!

"За пръв прът финансов спекулант успя да "създаде" само с медийна реклама- автомобилен медиен продукт- супер електромобил Тесла за 25 млрд. $ държавни субсидии... Шорош успя да направи само 1 млрд. $ от девалвациите на британската лира преди години... Дори самият Никола Тесла би завидял на тази количествена парична маса прехвърлена чрез демокраси правителството с невероятен импулс от милионни джобове на американските данъкоплатци в само един джоб- "джоба на Мъск,Уолстрийт и Сие"!

Инфото е от нета(не от първичен източник) за правителствените траншове през годините за компанията на Мъск...

Типична дезинформация, която върза 100% троловете. Спътникът вече си шпионира, за вас остават коментарите на кой му е по-крива ракетата.

"Какво шпионира и за кого вече шпионира- за това е бил " унищожен" с дезинформация... Като, че ли се усеща, лекинкото прихващане на спътника от руските хакери след отделянето на първата степен на ракетата "Фълкон 9"..."

като е супер секретен, най-добре да не съществува, затова уж се счупил. На това само децата ще повярват. Просто в определено време са спряли достъпа на тези които не трябва да знаят и готово.

;е чак пък толкова супер секретен-явно е бил прихванат от руските хакери след отделянето на първата степен на ракетата носител, и се е наложило американците да го "самоунищожат с дезинформация"...;

А всъщност, имало ли е въобще спътник на фейковата ракета-носител? То ако извеждането на спътници и хора ставаше само с реклами добре, ама явно си трябва и акъл. Фон Браун ето затова не им остави технологията. Докато беше жив, спътниците си отиваха горе, сега обаче, пак ще опрат до Байконур.

Забравих, дали не може да пратим наите протестъри при Мъск, та да ги изведе в орбита и оттам да рекламират величието на интелекта му?

На фейковата ракета, фейк спътник, платен с фейк долари, които си ги обърнаха в юани, обаче.

Не е голяма загуба.

///Абе при 20 отиващи към 21 трилионна вътрешен и външен дълг, не е голяма загуба, си е просто голяма загуба... а и неуспешните "цветни революции в Сирия, Египет, Иран"... нещо доста неуспехи напоследък за спускащата се към дъното на третия пол демокраси май...///

Изгубил се е, защото е "супер секретен" и не се предполага никой да знае къде, дори създателите и ползувателите му, иначе би си компрометирала супер-секретността му. Важното е, че 1-та степен на ракетата се е приземила успешно, което е било повод за много развълнувани прегръдки, целуФки и хай-файвс в командния център. Дискавъри ченъл подготвя филм за да се увековечи този монументален прогрес.

"Какъвто падналия спътник на Уолстрийт спекуланта Мъск за 1 млрд. долара, такива и активистите от НПО-тата на другия Уолстрийт спекулант шорош... Колкото Мъск ще изпрати мисия на Марс, толкова и шорош ще наложи третия пол на Природата..."

ChatGPT

Е то не е ли точно това целта на ШПИОНСКИТЕ САТЕЛИТИ? Изстрелваш публично, обявяваш несполучливо изстрелване или повреда довела до загуба/унищожението на сателита и после си вреш тайния сателит където си искаш

Е не е ли също това смисъла на автомобилите Тесла на Мъск, получаваш държавни субсидии за частна компания около 25 млрд. $( инфо в нета) за няколко години, покриваш загуби и накрая обявяваш, че имаш технически проблеми в производството, а електромобилите на другите компании са също толкова добри и по добри дори... Доста шпионски е, държавата дава, частника взима, а парите са усвоени и ги няма, нито пък резултата- невероятен електроавтомобил, само бомбастично медийни и ПР електромобилни репортажи...

Или си тъп или сам си измисляш. Държавната субсидия е за електромобил, а не за конкретна марка.

В случая може би спътника е станал прекалено шпионски, дори американците не знаят къде е... Дали пък руските хакери не са го прихванали и спътника е станал супер шпионски...

Твърде много шум за един "секретен" спътник. Най-лесно е изобщо да не се съобщава какъв е, защо е, че и име му сложили. Стреляш с ракетата, казваш комуникационен спътник, после казваш паднА и готово.

Има една българска поговорка тамън за лудите крави. Който му е съдено да пълзи като червей, не може да лети! Такива и са лудите крави червеи глисти! Факт! Пък уж и били на луната!

"Падането на америкън демокраси шпионския спътник Мъск спонсориран за 1 млрд. долара от америкън демокраси правителство, сякаш е символ на падането на все по ниска орбита на изстреляните в суверенни държави( Унгария, Австрия, Иран, Русия, Китай, Сирия) местни и чужди шорошки тролове и НПО-та и те щедро спонсорирани от фондацийките на шорош зад които май също седи америкън демокраси правителството..."

Бай Стояне, този едни други Tesla правеше. Спокойно. Тия теслѝ, дето ти ползваш, си стоят.

Некадърноста до там стига само бля бля.

Като им се свиди да платят на руснаци или китайци, те ти - от SpaceX директно в Досиетата Х.

Търсете спътника в Китай.

Случва се!Спътникът е бил застрахован!Нортроп Груман ще конструират нов!

ще ще ще ама като го поръча в русия но най вероатно ще го поръча в китай.

"Новият", спътник, ще бъде ли застрахован!?

Русия се е намесила и го е свалила. Кой друг? Няма да обвинят себе си я! :)

Мъск постепенно връща спътниковата програма на Пентагона за стотици милиарди долари на все по ниска орбита... Що американците трупат трилиони долари дългове...при условие" че са най-ефективната икономика-както те сами твърдят за себе си"... Кога икономическата ефективност е била равна на прогресивно растящи разходи и задължения.... Все едно да кажеш, че взимането на бързи кредити в България говори за икономическата ефективност и ефективно стабилни доходи на гражданите в България...

защото "най- ефективната американска икономика и най голямата" е главно в медиите и Пи Ар кампаниите.Това е битият тъпан за най най стабилната банкова системат преди10 г. и само 2 месеца по късно-лавина от фалитии кражби Иначе ефективността егоре долу колкото на островите Фиджи.Харчат 40 % от световнит ресурси исъздават продуект за 10% и то по документи.

Мъск-чето тръгна към панделата.

Ами бе - събира пари за нов проект ще прави станция на Сатурн.

"..Шпионски спътник на САЩ не можа да достигне орбита и се смята за изгубен. .." Мнооого удобно

Дали не са виновни руските хакери за този провал?

САЩ сапревърнати в една публично частна корпорация ,където поредният разказвач на вицове -естествено грантаджия получава по 10 млрд.годишщно от клетият американски данъкоплатец за едни "хвърчила" които така и не може да прави освен Пи Ар гротеската както всичко е в САЩ. Държавната корупция САЩ вика дръжте корупцията в Буркина Фасо

Рашките го хванали с мрежа за риба!

Конгресът на САЩ спря финансирането на програми на НАСА още преди 7 години и джиросаха тази работа на един емблематичен мошеник като МЪск. Всичко това е въпиещ пример за корупция на много високо ниво и стъпка към разпада на една мафиотска държава! Та катастрофите и неуспехите са очаквани, както и връщането на американската космическа наука десетилетия назад!

Кое не разбра? 2+2=4 При Мъск нещата са малко 2+2=1, но той пак прибира сума в зелено колкото, ако 2+2=5

Сега като нищо ще обвинят руснаците за това. Двигателите на тези ракети не бяха ли руски!? Ето ти връзката! Няма какво повече да се говори, всичко е ясно като бял ден - руснаците са виновни и лично Путин, той лично е извършил саботажа, това е сигурно! ;)

Нито двигателите са руски, нито ще обвиняват руснаците за сателит който трябва да "изгубен"

Тази далаверка с колите Тесли се фалира и този явен мошеник Мъск отдавна продаде фирмата! Сега се занимава с още по- високи технологии (космически), лапа бая парици на тъпият американски данъкоплатец и прави за смях янкиет.

Прехвалената ракетка, дето щеше да загроби руската ракета носител... къде е сега спътничето шпионче за 1 млрд. гущерчета? Баси!

красавчики-360 млрд.природни бедствия+600 млрд.военни раходи+20 трл.държавен дълг+1 млрд.от паднал спътник=дефолт

Абе, какво е някакъв си спътник, който не могли да изведат в ниска орбита през 2018? Нали ходиха на луната преди 50г. :))))) там се скачваха-разкачваха в земна, лунна, каква ли не орбити :)))))))

"засега няма индикация за саботаж или някаква друга намеса" Аз пък си помислих, че лично Путин е саботирал спътника ..............

Той, той. Заедно с руските хакери имат иконка "Саботирай сателит" и слайдер в проценти колко да спечели техен кандидат на изборите :))))))))))

Днес на много ниска орбита летят спътниците, сигурно ще вали.

Точно пък за такъв спътник, т.е. с неясно предназначение, когато казват, че е паднал, значи е точно обратното :)

Може и така да е, но тогава същото, което си казал, значи и за руските шпионски сателити.

американски гъзоблизци, какво ще кажете сега? Само руските ракети падат? Руснаците са със 100 години назад? А как така се случи че това е третата неуспешна мисия на Спейс екс? Всяка за по 1 милард долара!!!

е той затова е шпионски