Спасиха живота на бебе с тегло 1200 грама с купена с дарени капачки неонатална линейка

Новороденото, което е било в тежко състояние, е транспортирано от Кърджали до Пловдив

Обратно в новината

Коментари - Спасиха живота на бебе с тегло 1200 грама с купена с дарени капачки неонатална линейка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Браво на хората, които дариха капачки и браво на хората, които организираха кампанията!

Няма как да бъде реабилитиран боклука дето дарява оръжия /генератори/ за укрофашистите. А нашите доктори са си добри!

Позор за държавата!

Браво на медиците. Браво на и хората събирали капачки. Само си мисля не е ли време да почнем да събираме капачки за партийни субсидии а тези линейки да се плащат от бюджета?!

Това опит за реабилитация на "Капачката" който доставя генератори на фашистите от посранинянският "Десен Фронт" ли е?

бебенцето е спасено още в болницата, а е САМО транспортирано от капачката. Айде моля ви се....

Правим 3-4-5 избори за народни представители (кхммм безполезни хрантутници). Това са над 100 МИЛИОНА лева похарчени на вятъра. С тези пари колко линейки и хеликоптери можеше да се вземат?!?!

Територията на капачките и липсата на държавната. Това е Кенефа в който ни превърнаха.

това е статия посветена на труда на същия дето даравяше хуманитарна помощ в Украйна и на който русите уцелиха транспорта! в другата статия руските платени мекерета плюха по човека, тука няма да дойдат, щото новината е позитивна - с тази линейка е спасен български живот! за тия тролове и загубеняци такива новини не са добри, те искат само да тролят и да подкопават българската позиция по въпроса с войната в Украйна! Браво на всички включили се в тази кампания, нека има повече такива добрини!!!!

От това , че е спасено бебе от събрани капачки е върхът на цинизма!

и ти няма да бъдеш реабилитиран - оставаш си русороб завинаги!

А колко неща можеха да се купят с единия милиард даден от българските политици на Украйна. Хиляди линейки, хеликоптери каквито искаш и т.н

Само да попитам в държава дето едни комунистически отрепки де чудят вече какво да си правят парите, издържат футболни отбори с тях, купуват си коли и имоти дето нормални бизнесмени и по света не могат да си позволят, как е възможно едни елементарни нужни за ежедневието на хората неща да се купуват със събиране на капачки? Не е ли по-нормалното тези отрепки да са в затвора, а с крадените от тях пари да се осигури нормален живот на хората, които с нищо не пристъпват закона? Само питам ?

това е гражданска инициатива бе, глупако! Една стотинка или някакво напрягане не се изисква от такива като Вас!

Капачката се компрометира вече и с обикалянето си от студио в студио само досажда повече.

Можеше. А колко можеше да се купят с десетките, стотиците милиарди похабени за цели 30 години преход? 15 от които на власт бяха ГЕРБ. Колко хеликоптера купиха? Колко неонатални линейки? Нула. Нада!

Въпросните линейки до колкото разбрах струват кум 120хил. Е държавата няма пари да купи ли? Защо хората ще събираме капачки за нещо, което държавата е ДЛЪЖНА да осигури?

Прекрасно! Но аз повече капички на радко няма да дам! Марко ис дет!

И защо на него ,а не на хората дарили капачки.

инициатива на НПО смучещо пари от америка за българия. Поинтересувай се откъде е тръгнала тази "инициатива".

Никой не те кара насила.Хвърлай си капачките и замърсявай.

Индулгенция

А що да не ти благодарим на тебе , че си се събудил за да пишеш глупости !

Само едно уточнение. Въпросните "бизнесмени " от 33 години са на отчет от партньорските служби. Няма как да работят за себе си , без полическа и съдебна закрила.

Ами не! Продължаваме да събираме, после на пункт за вторични суровини. С парите - каквото решим по наше усмотрение, а не радко боклука да се дуе пред камерата. Можем и да му купим автомат и каска и да не се връща повече в България. Да го видим що за мъж е.

Колко трябва да е пропаднала една държава, за да трябва хората да събират капачки за линейка... А и ми е странно защо не се събират целите бутилки, но това е друг въпрос.

И Саша Капачката умря като великомъченик покрай Украйна... Вземете го канонизирайте като Светец направо!

Спасено бебе - чудесно. С фокус върху линейката от капачки. Ние сме прости, жалки, нещастни, дребни човечета, които са неспособни да излъчат нормална политическа класа, не търсят правата си и поради това не заслужават да живеят в цивилизовано общество.

Като събираш капачките, бутилките какво ги правиш - замърсяваш?

Абсолютно си прав! така би било най-добре! само знай, че в тази фраза: ...хората, които с нищо не пристъпват закона?, трябва да използваш "прЕстъпват". Това са две различни думи.

Начи натовска България, член на ес, 33 години след соца няма 200 хил за линейка и чака на капачки ли ве?

същата тази държава ще чака самолети старо поколение на десеторна цена от една друга "братска" държава! И сигурно 10 години ще ги чака... А за тези години колко линейко можеха да бъдат купени, и колко деца спасени...

Да е живо и здраво бебенцето, както и спасителите му. За колко линейки и хеликоптери прахосаха пари мошениците, които ни управляват? Срамота е с тия капачки вече. Вчера един от спасените украинци, с доста скъп мерцедес надува с поне 120 из варна,от Почивка към центъра. Да се задържат, и право при зеленски такива, на нас ни стигат тукашните говеда.

Кой пречи на Русия за България да организира дарителски акции за българите. Никой, но и желание също липсва. Аз на прима виста мога да ви изброя поне 10 проекта на американската фондация, които значително са подобрили здравната и обществена среда в България, за руските чакам от Вас включване. Ама няма и да дочакам.

гъз разпукан!

Нение всички, само хората над 30-35, младите нямат вина засега. Тъпаците са по-възрастните.

Държава на абсурдите.. Сбъркани приоритети.... Да разчитаме на капачки за линейки, а утре може би и за хеликоптер? От където и да погледнеш, всичко тук е тотално извратено.

Що за човек трябва да си в материал за спасен живот, да призоваваш за убийства... "Ако искаш да поведеш хора на гибел, кажи им, че ги водиш към слава." Шарл Морис дьо Талейран (1754-1838) - френски политик и дипломат

Половината данъци от Лукойл да си бяхме потърсили, за всяка селска лечебница щеше да има хеликоптер, ама пусти копейкаджии...

Не омаловажавам нуждата от линейка, но ... Пак не е засегнат основния въпрос - има ли скрининг на рисковите фактори и ако е имало такива - защо майката не е насочена директно към неонатология от 3-то ниво, както е по медицински стандарт вместо да ражда на място, което не е в състояние да поеме това раждане, само за да си прибере местното родилно парите от здравната каша?

Като няма държава така ще е. Докарали сме я дотам. че след някоя друга година няма да има въобще и кой да лекува. Вече и в големите градове липсват различни специалисти и се препращат в други градове. Положението е тотал щета. Само не знам ,защо ония с крадците на държавните пари си мислят, че един ден няма да им се случи така, че да няма да има кой да ги лекува. Ще пътува някъде ще му прилошее и колкото и пари да има няма да има кой да го спаси или пък детето му и т.н.

Защото без него тези капачки щяха да са на сметището и нямаше да има дарени линейки. И мъка на мъките, знаете ли, да събираш капачки. Иска се огромно усилие, но някои хора събирали капачки се изживяват все едно са дарили по 1000 000 лв. и това им дава право да държат сметка кой какви кампании ще организира.

за 4-те краварски базички няма ли да потърсиш? Центаджии скапани...

Транспортирано е НАВРЕМЕ със специализирано превозно средство, което е от ключово значение за спасяването му. Ако я нямаше тази линейка, която да го закара до болницата, в която е спасено, нямаше да я има тази добра новина. Аман от киселяци, бе! Всичко да оплюете, всичко да отречете! Заслужаваме мрака, в който живеем.

Добре че са хората да вършат работата на държавата. Но това не е линейка а билборд.

Аз една огромна торба с капачки вече я изхвърлих в кофата за разделно събиране и рециклиране! След толкова пари които пратих на хелп карма,и сега тази акция се политизира и не желая да бъда част от това! Ще намеря начин да даря пари за благородна кауза която не се използва за политически пи-ар от психодесните !

Вече се събират и шишета от кампанията, ама важното е да плюете... Дълг на всеки гражданин да не замърсява и постъпва отговорно към околната среда. Жалко, че познавам само 2-3 които са такива, а на всички останали им е все тая...

Много искам някой който твърди, че вече ще си връща капачките в пунктовете за вторични суровини да сподели колко стотинки е получил за тях... И как в момента шепа копейки се опитват да убедят хората, да не събират разделно боклука, с което правят още по-голямо зло на изстрадалата ни родина. Ах, недостойни душици!

Как пък не ви стига до празната глава, че именно заради америката сме на тоя хал 40 години след разпада на социализма!?

Искрено се съмнявам някога да си дарявал нещо, камо ли пари...