Спасиха скиор със зрелищна маневра на хеликоптер в Алпите (видео)

Пилот демонстрира изключителни умения, забил носа на вертолета в планината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адмирации! Професионализъм от висша класа.

ТОЗИ Е БОГ!!!!! Няма такава "ръка"! Браво и на спасителите, но все пак пилота е велик!!!!!!

Отговарям на многото въпроси, това което е характерно за хеликоптерите е че предната перка се върти назад а задната се върти напред за да има стабилност. И двете перки се въртят много бързо, но ако се нуждаете от нови очила може да ви се стори че се въртят бавно. Това в Европа е известно като оптичния ефект на Пентакон, в Америка просто го наричат баралакс вю.

Не си пилот. Има две витла за да се компенсира реактивния момент, а бавно въртящото се витло изглежда така в следствие на стробоскопичен ефект. Учи се в десети клас.

Така ли ви учеха в СССР? Освен това не се казва “стробоскопичен” а “стратосферичен”

Ако се загледате внимателно в хеликоптера (при втория заход), ще видите, че под носа му има шип, който се забива в леда. Очевидно маневрата е отработена, а шипа дава стабилност на машината.

Не е шип, а стандартно оборудване за рязане на.........кабели. Монтира се под пода на кабината и над челното стъкло.

пълна тъпня.прецакАх се да го гледам.

Тъпия си ти!

Очевиден некадърен монтаж, дори фалшивото видео с кацането на Луната е по-добро! Само индоктриниран мозък може да повярва че хеликоптер може да лети с толкова бавно въртене на перката!

Така си е... даже, като снимаш телевизор с кинескоп и виждаш на видеото после, как лъча опреснява картината... но това е пълен фейк и монтаж, всъщност телевизорите са изключени...

tonk11

Тъй като коментара ти е малоумен, помисли за твоя мозък! Погледни в нета - има стотици филмчета с хеликоптери и с витлови самолети и ще видиш същата бавна скорост на перката. А ако не можеш да си обясниш що на видеото виждаш бавната перка / която всъщност се върти бясно/ пък самолета и хеликоптера си летят се обади пак да ти го обясня аз.

Това е ефекта на стробоскопа. Може да се вижда и неподвижна перката. Това ако се върти със същата честота, с която се правят кадрите. А може да изглежда, че се върти назад. Някой май е пропуснал един практикум по физика от 10-ти клас.

Грешно предполагаш, че тоя дебил е подушвал учебник.

Бавното въртене, което е следствие на стробоскопичния ефект е явление, което някога се изучаваше в десети клас. Но сега, когато изхвърлиха науката от училищата, обучават децата на толерантност и методики сами да си избират пол...

Много добър пилот, но разчита и на късмета много ... при втория заход лопатите на витлото минават на не повече от два метра от главиците на колегите му ... айде ако зацепи снега уж може и да се отърве без поражения, ама ако клъцне нечия глава ... А вятър духа, въздуха е рядък, всичко става .... но евала де !

Като всичко на което баща е РУСНАК! ЗА соросоидите давам името-СИКОРСКИ! Давам и жокер за центове-избяга в Америка, НООО! ОСновите на вертолетната механика са замислени от "ватенката" СИКОРСКИ в РУСИЯ! ТЧК!

В грешка сте колега! Без да му омаловажавам труда но "основите на вертолетната техника" не са само fully articulated rotor system, което е измислил Хуан Де ла Сиерва, а киевският конструктор Сикорски е усъвършенствал и успешно използвал. Бреге, Флетнер и Артър Янг създават носещи системи, които също са "основа на вертолетната техника" и се използват масово и те нямат НИЩО общо "ватенката".

Да, в Царска Русия, не в СССР!!!!!

Хеликоптера няма да е като този на боко - дето не лети зимата - само лете!

Ами вижте марката, модела на хеликоптера.... не е Руски!!!! Повече да коментираме ли?

Да бе, производство на шорош е. таебавпростакасмотан!

Абе ти добре ли си??? Тичай бързо да те прегледат. Положението ти е изключително тежко.

да коментираш повече ! Ще покажеш колко си тъп и едностранчив ! Защото не си виждал какво правят руснаците с хеликоптерите при строежите им в Сибир !

Кое ти е високото ? Степента на кретенизъм ли ?

Пусни си в ю-туб едно клипче като го поискаш със "fantastic russian mikoyan mig 29", изгледай го и после ела пак тук да коментираш

chavdarlk

Ти май нямаш представа какво е RC?!? Защото всички тези клипчета са с RC модели. Да, има и майсторски изпълнения с действителни самолети, но най-вероатно не си стигнал до тях...

Не знаех, че подобна маневра е възможна...

Както един друг отбеляза, тоя хеликоптер щом може да се вдигне с топките на пилота, няма проблем да вдигне и всичко друго.

Абсолютно безмислена рискова маневра. Със същия успех можеше да зависне на няколко метра и да спусне екипа с лебедката или по въже - както ги и прибра. Да, пилота е много добър, но поемането на неоправдан риск не прави чест на никого... А и стомната рано или късно се чупи.

Това, че ти си страхливец и мърляч, не означава, че няма хора, които си разбират от работата, не ги е шубе и на практика риск няма. Явно това е тренирано и отработено до прецизност. Само БРАВО на целия екип.

мисля, че пилотът е достатъчно опитен за да прецени тази маневра като най-подходяща за ситуацията. Висенето си има също своите рискове при пориви на вятъра и както пише в статията причината е била именно променливите метеорологични условия. На клипчето не се вижда добре, но предполагам е имало доста силен вятър, а и пилотът със сигурност не прави маневрата за първи път.

Баси пилота! Тоя е извънземен!

Влез в тубата и виж HDвидеа на пилоти обслужващи големи електропреносни системи. Държи коптерчето като колибри докато един или двама седят отстрани на изнесена рампа и ремонтират електропровод по който текат няколко десетки хиляди волта електричество.

Това го учат - с нос в билото. Много ценна маневра, на високо хеликоптера лесно може да получи срив.

Пък и колчето на носа малко го крепи все пак.

Пилота е бог!

Някой знае ли нещо за Джизъса и Златка,че от няколко дена нищо не се пише за тях,последно имаше статия за тях от Дубай,как Златка пуснала у Фейса фото как вечерят от някакъв скъпарски ресторант,а преди това имаше фотоси от Сърбия как Златето и Джизъса купонясват за Новата година въя Белград пак във някакъв ресторант,и нищо не се пише,дали Златето е Бременно,и дали се ожениха най накрая??Народа не може да спи,ако не знае всичко за тях.

леле-е-ееййййй... лекувай се бе човек!

PEYTSCH

А в Германия питат...Вече не се чудя за балгаранщината около Хеопсовата пирамида...С нула мозък и задигната пара пишат 2019 Локо... И тези ли са били там ?

Перфектни са франсетата. Личи си, че екипа е съставен от грамотни и обучени хора. Пипат внимателно и професионално. Още не мога да си обясня онези арабистански мутри в плевенската люцерна защо бяха представяне като френски командоси? Видно е, че не бяха такива...

А в плевенскагта люцерна бяха отвърнали на огъня, щеше да се брои като военен конфликт.

Какъв огън бе? Там си ги млатиха точно по плевенски, мислейки ги за цигани, крадци на люцерна. Братята си бяха излезли да си охраняват нивата с люцерна, че циганите от съседното село ходели нощем да крадат от нея. И си ги отеб... пардон и си ги ошамариха като пичове. Единия случайно се случил на пътя на едно дърво и беше с понатрошени ребра. Ама случайно. Тея френски арабета като видят люцерна или диви детелинки и ще получават уртикария дълго време.

Зевзек

Значи огнестрелните рани са били от юмруци.

Да, бе на сантиметри.

Дори да закачи снега, той едва ли е с консистенция на бетон, а дебелината му се състои от метри. Ще го поразхвърля малко.

Невероятни!!!

Интересно че въртолета почти се е забил в снега и очаквах да вдигне облаци от сняг, а няма нищо. Все едно снега се е постопил и после е замръзнал.

Дали виждате скоростта на ротора, колко бавно се движи, направо не е за вярване.

Това е илюзия. Наслагват се честотата на самплинг на камерата с честотата на ротора. Може да ти се струва и че изобщо не се върти. Не съм пилот на хеликоптер, ако има да каже, но всъщност май се управлява атаката на перката, а не честотата на въртене.

Не се върти бавно, а само така изглежда заради кадровата синхронизация на видеото. Понякога на филм може да ти се види, че перката спира или се върти в обратна посока. На видео с 30 кадъра в секунда не можеш да видиш истинската скорост на въртене на витлото.

Зевзек

А напред ли се върти, или назад? При съответния брой кадри в секунда картината може да не отразява точно дейсвителността.