Коментари - Спасиха родено в 7-ия месец бебе с неонаталната линейка, купена с пари от капачки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разделното сметосъбиране не може да е социална култура, а законово задължение. Простака може да се култивира само с шамари... финансови. В Нидерландия глобиха сина ми със 135 евро, защото просташки си оставил торбичката с боклук ДО контейнера. Това го накара да си плаща за правото да си хвърля боклука в контейнера. В София, когато живях 5 години в края на 90-те, някои хора не си оставяха торбичките до контейнера, а ги мятаха прес тераси и прозорци.... ГолЕмо село, големи селяни... Такива утрепки как да ги възпиташ? С глоби? Едва ли... Може би 1 година в Северна Корея ще ги оправи...

преЗ

Събирането само на капачки без бутилките е най-олигофренската инициатива, принудила компании като Кока Кола да променят дизайна на бутилките си

Браво на лекарите! Да е живо и здраво малкото човече!!! Но, не е нормално една държава да не може (или да не иска) да има поне няколко такива линейки и медицински хеликоптери. НЕ ТРЯБВА една държава да разчита на събрани капачки... Айде стига с тая лицемерщина - заплатата на един депутат е 5000 лв + 15% от участие в комисия (една). За останалите благинки не знам. Дали пък оттам не би могло да се помогне на родната медицина?

Просветление нашите политици няма да получат. Нито пък някога някой ще отговаря пред закона. Нали го виждаме. Не ги трогва нищо - за техните деца и рода има и линейки, и добро образование и всичко нужно. Та затова не им дреме за това мъничко детенце, както и за останалите. Само че освен земен съд има и друг. Господ гледа!

Дядо Добри, светецът от Байлово, удари в земята всичките политици - свърши повече работа и раздаде повече човещина от всичките в парламента. Сега - спасен живот с... капачки. Факти! Ако има как всичкото откраднато то политици да се върне, държавата ще заблести и в нея ще се живее по-добре и по-уредено. Нямат съвест и крадат с ръцете и с краката. Бременни и родилки мрат из болниците... и т. н. тежка тема. Днес е Видовден, който е откраднал от народа, да си получи заслуженото.

Всяка капачка събрана. Тухла в строителството на българската спешна медицинска помощ.

За това, когато съм си в България, събирам всяка капачка, която ми се изпречи на пътя. Дори стари такива затиснати в земята и калта, не ме е гнус, имам си дезефектант в чантата, а така и града се почиства. Уча и децата да го правят, както и да рециклираме. Но особено ми е драго да знам, че макар и с мъничко съм допринесла да се запазва живота на новородените българчета

А кока-кола саботира инициативата!

на инициатора. Удари в земята цялата държава-с едни капачки какво направи, а "великите" ни политици се скъсаха да крадат

не сте ли я пратили линейката в Украйна? Останах с впечатление, че 75% от гласоподавателите това искат...

В Украйна само пращаме продукция от Вазовите заводи и дизел от Лукойл Бургас!

Престанете само да плюете факт е че това е много хубава инициатива показва човешкото в Българина..

Човешкото в събирането на капачки ли са изразява,ма.

Пено Ма на майка ти...то какво да обякняваш на такива

Абе народе, капачките хубаво, Докога ще търпите разни плужеци, оръфляци и поплювковци да Ви правят на олигофрени или и Вие сте като тях, 1 линейка 200000, колко области има в кочината 28, да са нужни 40 подобни линейки. Няма ли кой да пита оръфляците в парламента, толкова ли няма 8 млн лева в тази кочита за подобти линейки, че трябва да се събират капачки.

Ако събирате пари от използвани презервативи ,вместо от капачки,повече пари ще изкарате.

И това ли доживях. Държава от ЕС да спасява живота на децата си с капачки от бира.

Виж в ръша умират от автоматите на чеченци...

200 000 лева, над 600 тона капачки, събирани в продължение на една година 240 000 лева, нито една капачка, 240 депутата по само 1000 лв, един месец, 1 линейка и 40 хил. лв. Ако е за една година - 14 линейки и 80 хил. за гориво, за части - предварително осигурени. Много по-лесно, по-бързо, по-чисто.

т*ъпаци, ако няма лекари и 10000 линейки да купите е все тая.

Слава, слава, слава! Капачки събирам аз, капачки събирам, неонатални линейки купувам! Заплати дарявам аз, заплати дарявам, на Зеленски оръжия подарявам!

Заминавай за Сибир! Там ще събираш за могилизираните...

Трупат пачки, а народа сБира капачки...

Що за новина?! Явно всички спим непробуден сън....

Пилон със знаме е много по-важно, даже 15-20 пилона трябват в цялата страна, хиляди знамена трябват. Дарявайте! Да пазят сянка на умрелите деца.

Браво! Скоро и хеликоптери с капачки, магистрали, училища, армия :)

И накрая като се замислиш нали това трябва да е държавата.... хора обединени от кауза, територия, народност, които са избрали едни други хора да управляват общите неща.... И понеже държавата не си върши работата, започваме да си правим нова паралелна такава.

Срам ме е от тая държава! Линейка от капачки... Държава абдикирала от функциите си, а децата се надяват на живот...

Е само да синсъбира вересиите. Ама ще дойде Новия световен ред, ще махнат кеша и всички ще хапнем понедин дебел мазен бахур.

Срам, ама ето събрали сме ги. Ето има полза, спасен е живот, щастлива развръзка за семейството и близките! Това е добро дело, това е благотворителност. Вижда се дарението и трудът на хората ангажирани за каузата е стигнал и е платен за исканите цели. Парите не са потънали някъде! Така ако си изхвърляте и отпадъците разделно, ако се грижим да има рециклиране ще имаме по-чиста природа и повече осъзнати хора, Имаме огромна Нужда от това! УСПЕХ!

Трябва да се срамуваме. Всички. За всичко друго в тая държава има пари, само за децата няма.

Тази новина единствено трябва да буди срам. Хрантутим всякакви боклуци. А накрая Българските деца разчита на капачки. Поредната евроатлантическа ценност.

първите три изречения са ок. последното показва, че си руZки боклук

Ами всичко написано преди теб е много вярно. При тази демография да разчиташ на капачки за нашето бъдеще децата си е престъпление.

Събирането на капачки е добра идея. Но защо само капачки? Изглежда като някаква фасада, все пак капачките са красиви, шарени. А другите отпадъци? Например преди няколко десетилетия събираемостта на хартиените отпадъци беше значително по-добра от днешната, въпреки симулиращата дейност национална и европейска бюрокрация. Наскоро съобщиха, че последният завод за преработка на хартия в България е затворил. Къде отива хартията днес? Рядко ще видите някой квартален магазин да събира кашони. Дори не си правят труда да отидат до контейнерите за хартия. Всичко отива в контейнерите за битови отпадъци, където чистите кашони тутакси се замърсяват и стават неизползваеми. И само хартията ли е?

Капачките са евтин маркетингов трик и нанасят повече вреда отколкото полза за природата! Бутилките без капачка се превръщат в боклук, но да изчистиш боклука се изисква сериозна организиция и постоянен ангажимент. Поне в София вече капачките се търкалят в и около местата за събиране и никой не се интересува от тят ! От време на време просто ги изхвърлят и тях в кофите.

моля да обясните как бутилките без капачкки се превръщат боклук

искаш да кажеш, че милиони капачки щяха да са по-добре на бунището? Ако не бяха такива кампании дори нямаше да знаем за рециклирането. Моите родители не събират капачки, всичко хвърлят на боклука

Хубава инициатива, айде тук да не плюем, а да се радваме. Иначе съм съгласен с негативните коментари също.

Не с капачки - с депутатски заплати трябва да се закупят такива линейки!

Линейката/може-би кувьоза в нея/ струва 200 000 лв. Колко ли може да се купят с тези 9 милиарда,които Кирето открадна?

а държавата спи - къде са PR-ите? например: всеки ден хиляди деца ходят безплатно на училище с пари платени от държавата; всеки ден хиляди пенсионери посещават лекар срещу 3 лева, разликата я поема държавата; и т.н...

Защото ще гракнете, че видите ли, децата били от малцинствата и прочие, и прочие. Защото свръх бедните деца са именно от малцинствата.