"Спаси София": Почистващите фирми са глобени с рекордна сума

Снегът, в комбинация с листата, доведе до проблеми с неподдържаната зелена система, твърдят от спечелилата вота коалиция

Обратно в новината

Коментари - "Спаси София": Почистващите фирми са глобени с рекордна сума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕКАДЪРНИЦИ,НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ "КОЛОСАЛНИТЕ ГЛОБИ"СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА С ПОДХОДЯЩИТЕ ФИРМИ И ХОРА-ПОЧИСТЕТЕ СТОЛИЦАТА...ДА НЕ БИ ДА НИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ,А.... ?!!!

не съм виждала такъв батак и мръсотия из цяла София поне от 15 години медиите са много толерантни към общината

Имам едно питане което ме мъчи с години. !?!? АЗ ЧИСТЯ ТРОТОАРА ПРЕД МОЯ СОБСТВЕН МАГАЗИН ВСЯКА ЗИМА ИНАЧЕ ОБЩИНАТА ЩЕ МЕ ГЛОБИ ЗАЩОТО БИЛО МОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ. ОБАЧЕ НА ПРОЛЕТ АКО ПРОДАВАМ НА СЪЩИЯ ТРОТОАР МАРТЕНИЦИ ПАК ЩЕ МЕ ГЛОБЯД ЧЕ БИЛО ТЯХНО. ЕЕЕ МОЕ ИЛИ Е ИЛИ ТЯХНО.

Вече не искаме рекламни новини - като кавате с колко сте глобили почистващите фирми е правилно да кажете и колко ще вземат "глобените" фирми за това почистване, за да не се окаже че само се хвалите с глобите, а тях бълха ги ухапала !!!

НЯМА ДА СТЕ ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ КАЛИНКАТА НА ГЕРБ ФАНДЪКОВА!!!СКОРО БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ЩЕ ВИ ПОДЧИНЯТ ТАКА КАКТО ПОДЧИНИХА ТЕЗИ КОЙТО ИЗДИГНАХА ТЕРЗИЕВ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЩЕ ЧУЕМ ОТ ВАС ЩЕ БЪДАТ ОПРАВДАНИЯ!!!!

Умеем да раздаваме административни пози. Само ,че глобените фирми нито има откъде да вземат повече желаещи да ринат сняг нито ще могат да добавят снегорини заради глобите. На теория е лесно ,но лапатите са тежички и опциите в държавата са ограничени!

Викаш не трябва да ги глобяват, за да могат да продължат да си вършат некачествено работата? Това си беше мантрата на ГЕРБ вече близо 20 години. Като извикаш майстор в къщи да ти свърши някаква работа, а той се ос.ре не му плащаш и не го оставяш да продължава да маже, а го изритваш и викаш такъв, който може да свърши работа.

Фирмите са глобени, снегът непочистен, а кой ще потърси отговорност от административния общински състав? За какво е този Инспекторат? Прочетох че господин Терзиев започна със социалистически - Ленински похвати да решава възлизащите неуредици по управление! За сега оценката е Слаб 2 с учителката по руски!

Всички знаят, включително и тези, които се хвалят с тези глоби, че това е прекомерен размер на глобата и всеки съд ще я отмени. Всички, които поне малко разбират от тази материя го знаят, но важно е да се пише в медиите, за да му се радват хората, които не са запознати...

Я кажи колко пари е дала СО на тези фирми за да им вземеш 120000 лева. Голяма работа,бълха ги ухапала! Голо вода си караерисчо°

Борко и Васко са тъпаци от класа! Пълни некадърници, тоя Борко не трябва да става председател на сос и не само, тия трябва да търсят широка коалиция и друг да управлява. Тия са просто изключително некадърни.

Тя и Данчето така разправяше. Всички го глобяваше с максималната глоба, ама СС само я плюеше. Е сега ще плюят тях.

Данчето има да я търсим

С нетърпение ще чакам следващата издънка на завършилите АМеРИКАН-НИСКИ УНИВЕРСИТЕТ! ВСЕ ЕДНО СЕ ВОЗИШ ВЪВ ВЛАКЧЕ НА УЖАСИТЕ ВЪВ Фантазияланд

Проблемът с падналите дървета и пречупени клони НЕ са листата, а рязката промяна на температурата само за няколко дни. Спаси София поне да бяха взели пример от ПП и да бяха проверили в Гугъл. Предишни години сме имали много повече сняг и температури до -20 градуса, но никога паднали дървета и пречупени клони, защото преди това температурите не са били продължително време над 10 до 20 градуса както бяха преди този снеговалеж

Явно не си излизала от къщи тази неделя. Точно това че времето преди това беше необичайно топло и нямаше слана ги остави листата по дърветата. Снега беше тежък и мокър и се натрупа точно по листата, което вкара огромна тежест върху короните на дърветата и част от тях паднаха изцяло, при други се откършиха множество клони. Предишни години короните бяха голи и не можа да се натрупа и задържи толкова сняг по тях. Със съседите ми половин ден разчиствахме изпочупени клони и ринахме сняг от тротоарите.

Това е тъп пиар, в София се чисти най-добре от цяла България! Огледайте се по другите места педерастчета

Аз живея в София, и си гледам в моята паничка. И питам за какво се харчат моите данъци? Които ПП/ДБ искат да вдигат догодина.

Тея пари гърнетата и кумчо Вълчо ги дават за една вечеря ве сгрешени сперматозоиди.

зелената система не е неподдържана, ТЯ Е СБЪРКАНА! къде в чужбина има 10 метрови дървета на ТРОТОАР!!!!!!!!!!!!!!!!!!! дърветата са за парковете и градинките не за улиците по тесните тротоари! съдят се малки дръвчета до 5 6 метра, с малки корони, които не разбиват плочи, канализация и не руша покриви и не падат клони дебели като вик тръби! тук всеки си е сял къдетокаквото иска, а да, колко стълба с кабели с ток има на запад??? всичко е под земята. Когато инфраструктурат стане като на запад и зимата ще като на запад. ние сме пропаднала и безперспективна държава, безмозъчни индивиди

в Англия и по високи но са здрави а и не вали такъв сняг!

Само когато сумата на глобата е по голяма от сумата на договора ще има ефект. Иначе може да че глобявате по 2 милиона на всеки 10 за които нищо не свърша

Май фотоапаратите са им се счупили на Смучи София. Няма нито една снимка с нередности

И от това какво ни грее нас? Само питам.

Смучи София начело с Бончо реването... 5 години си в СОС бе нещастник, днеска ли се сети за сичките тия проблеми? Ставате само да поствате у фейсбук, за 2 лев работа не сте свършили!

По времето на лошия соц, снега се събираше в камион и и се изкарваше в Панчарево. Сега мангалите от тротоарите на шосето, а от шосето обратно на тротоарите. Затворен цикъл.

На Сточна гара го изсипваха във Владайската река. Панчарево е далече.

Като таолкова са ербап да вземат лопатите и да чистят.

Да попитам, колко от вас излязохте с лопатите да си почистите пред блока?

Аз излязох.

И аз почистих тротоара пред моята къща.

Дано някой спаси София, от "Спаси София"?! Иначе счупилите си крайници днес са повече от ранените украински войници! Без война с тези ще дадем повече жертви!

крайници да съдят почистващите фирми.

Много е заледено.Не правете зимен прайд, ще си потрошите нежните крачета:))))

нека да има прайд, само на високи токчета да ходят!

нещо Спаси София ми звучи кат Америка за Булгаристан

За има ,няма 10 дни,две големи ИЗДЪНКИ,НА ЗАВЪРШИЛИЯ прочут Америка ниски университет, София пламна ,горя,размирици,сега апокалипсис ,къде са ония,ПИШЛИГАРЧЕТА,ДА СПАСЯТ София,Ще имате да сънуване Фандъкова и ще се молите да се върне,за да оправи БАКИИТЕ НА ЗАМЪРШИЛИТЕ Американски университети

Уж ще ги глобява Терзиев фирмите,а за следващата година ще им даде 40 милиона повече,без да има някакви реформи,нали щеше да има Промяна, а какво е Подмяна.Да се връща Гжа Фандъкова,защото за 4 години този пълен неказърник ще върне София 30 години назад.

Каква Фандъкова те тресе. При управлението на София от Боко тиквата и неговия Аватар фандък, София не е 30 години назад, а 100.

Гледам герберастките тролове работят на пълни обороти. Как пък всички дето хвалят Фандъкова и плюят Спаси София са все анонимни?

Ти ли си бре Баджанак, Баджанак?

ахаха, лумпени, спаси се от София се насраха зверски с почивтването на снега и пробутват равносметки, наблюдения и други. Алоу, мангалата, вече вряскането няма да ти помогне! Требе работа! При фандъкова къде къде по-донре се чистеше!! Предполагам, че снега те е изненадал и си забравил че вече се очаква работа, а не вряскане!! Скапани педалчета ‘спаси се от София’.

Гласувайте за ППДБ! 100% липса на ток, вода и парно, гарантирано от ППДБ! Всяка зима!

С две думи, софиянци получиха заводи за е-колички:))) На всяко кръстовище и във всеки квартал.:))))))) 4 години ще им разказват глупости във Фб:)))))

Пфффф, бълха ги е ухапала с тая смешна глоба!

Тепърва ли ще измисляте правилата и ще вземате мерки? До сега къде спахте? Нали бяхте най-можещите и най-знаещите? Бонев и компания да вземете да се скриете някъде и да не се показвате!

Досегашните правила са наследство от герберите. Те са сключвали и договорите с фирмите за почистване. Докато не се изрине цялото герберастко наследство все ще е така. Години ще трябват да се изчисти общината от всички свинщини сътворени от ГЕРП.

На следващия сняг ще чистят глобените фирми:)))) Тогава Бонев ще може да критикува само себе си:)))) Хубавото е, че пак е разработил нещо. Той е известен разработчик на неща. И ако няма хепи пиар се крие като мишок. Хубавия пиар с новата линия на метрото му го взе Терзиев:))) За Бонев останаха листата. И тихия смях на Фандъкова:))))

А сега кой ша трича Борето Спасителя. Требе си педал на квадрат.

като Хикимянина ли ?

Бонев се разработил, сглобява ли сглобява.

Навън е страшно в момента с понижаващата се температура! Където не е почистено, е кора лед на който не можеш да стъпиш. Винаги почистването в София е било лошо, но този път счупиха всички рекорди. Най-малкото, за първи път от години не е хвърляна луга по тротоарите и утре сутрин ще е ад за пешеходците. Пазете се!

Господине смея да Ви опонирам на твърдението :"ВИНАГИ е било зле почистването".... Невярно ,тенденциозно необосновано.

Пак ГЕРБ им виновен (никога не съм гласувала за тях и съм ги плюла) но на въпроса в ж.к. Изгрев кмета е Ваш нали,от Промяната елате да покарате по ул.Акд. Методи Попов и после завийте по ул.Райко Алексиев към 119 СОУ и се почувствайте като на планина и офроуд безплатно-паднали и счупени клони пречещи да преминават дори малки коли и жестоки ледени коловози от които няма излизане. Това ли може Вашия кмет или промяната

безкрайно неграмотна и некомпетентна сте ...договорите са от предишната кметска управа ...т.е . на ГЕ(р)П която се прослави с некомптентност и корупционност във всеки аспект на управление на града ..като се почне с Градска мобилност и се стигне до управление на гробищните паркове ...за колямото лайно Топлофикация нещата са замърсолени още от Тиквеното време като кмет

Леенето на карантия не води до нищо:)))) Същите фирми си чистеха нормално....със същите договори:))))) То други фирми за чистене няма, не може да се генерират софтуерно или във фейсбук:)))) Впрочем, за да няма корупция и бюджета за чистене е надут с 280 милиона:)))) Завод за е-колички:)))))))

Контрола е от сегашния кмет и неговия екип! Или може да се киприме да режеме лентичко за първа копка на метрото в Скатина, защото и то е свършена работа от предходния кмет. Хайде спрете с този кривиразбран ентусиазъм!

собственост на дадената община, НО по закон е задължение да се почиства от сняг и разни други неща от собственика на имота пред който е тротоара! Демек къщи, блокове, сервизи, кафенета и др. са отговорни за почистването на тротоарите пред тях, НЕ общините! Така е по-закон! Така че не ревете по общините ами си научете и задълженията и си размърдайте тъпите чалга гъзове, за да ви е после хубаво и удобно и на вас, около вас и другъде където ходите а не само да плюете!

Lyubomir

Листата трябва да бъдат обрани от клоните, няма какво да се чака студа и снега. „Спаси София“ да дадат пример !

За Тея западни формички 120000 е сламка у сеното....

Ей гербави кретени, ето ви малко пояснения, че вие сте пълни кретени и си имате нужда: - ако очаквате 15 години батак да се оправи за 1 седмица, значи сте пълни малоумници. - ако не виждате разликата в подхода (ГЕРБ - никога не бяха виновни за нищо, Спаси София - признават, че има върху какво да работят, че си извличат поука, поемат частична отговорност въпреки че почистващите фирми са си сложени там от ГЕРБ), значи сте пълни малоумници. - ако ми посочите случай при управлението на ГЕРБ, когато фирма е глобена 1 ден след като не си е свършила добре работата, може и да не сте пълни малоумници. Ама не вярвам - щото сте пълни малоумници.

гласувал за тия дето са на власт сега... повече няма какво да те коментираме! Достатъчно си се сам излагаш.

не бъди наивен всички гласували за ГЕ(р)П са само на една мисъл над нивото на комунистите и вгъзрожденците ...какво да гепнат

Аха, значи "взех си поука".....

"Оглозгай и окради София" - 100% американски курви, пачаври, подлоги, подложки и изтривалки за чудо и приказ! "Елитът" на жълтопаветния умнокрасивитет.

Искам аз да спечеля следващата обществена поръчка за снегопочистване за 100 мил. примерно. Нищо не правя, но пускам фактури за 50-60 милки и ме глобяват до 10/20% от стойността на фактурите ми. Мечтиииииии

И какво като са глобени? Ама ревахте като магарета коги Фандъка беше кметица... Сега го ядете дебелия щото е много лесно да лаеш острани нале??? Педали

А кой ще ни спаси от "Спаси София"?

Мишоци, вчера трябваше да публикувате тия снимки! Днес вече е късно- една камара хора се изпотрошиха по заледените непочистени площи. Наложи се хората от почистващите фирми да къртят леда, за да може да се почисти.

Заради глобалното затопляне имаше топло време прекалено дълго и листата на дърветата не паднаха.

"Рекордната" глоба е сметката на "Титаните" за една вечер. Наистина няма толкова жалки смешници, като тези нищоправци.