Смъртността в България се връща до нивата от преди пандемията

С близо 30 процента по-малко са починалите през второто тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година

Обратно в новината

Коментари - Смъртността в България се връща до нивата от преди пандемията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Име и възможност вече да си изберем от какво да умрем:от глад или от студ.Все тая ще ни пишат Ковид и готово.

Ами ,каква пандемия?Те умират от ваксините.Бил Гейтс иска да унищожи българите.

Смъртността е на нива от преди пандемията от поне три месеца, малко закъснявате с тая новина.

Е то,като поизмрат хората е нормално и смъртността да намалее... С намаляването на населението ни ще намалява и смъртнотта,в един момент ще умират мн малко хора,защото ще бъдат и много малко хората в България...

Трябва да ИЗГОНЯТ всички чужденци- футболисти - маймуняци и китайци от България, за да НЯМА вируси- СПИН, Ебола, Африканска Чума( маймунска Шарка), Корона- вируси.... ЧУЖДЕНЦИТЕ- китайци и негри нека се ГЪРЧАТ в мишешка дупка, с ТОРБА на главата. навсякъде, дори и на улицата, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ !! Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации.. Всички Китайски и араби, продаващи, МАСКИ И ВАКСИНИ да бягат ДАЛЕЧЕ от България. Негри- маймуни да ходят с ТОРБА на главата навсякъде, дори и на улицата !! Ясно е че Китайските Ислямисти искат да УНИЩОЖАТ Икономиката на България и другите държави по света и така да ги ЗАВЗЕМАТ... Затова и РАЗПРОСТРАНЯВАТ Китайския Корона- вирус, КОВИД и неговите мутации- омикрон, делта... А идиоти, като оня предател Боклук Борисов ЗАТВОРИ българските магазини , ресторанти и всичко в БЪлгария.. Така хората, които изкарваха по 500 лева месечно от Бизнес, ФАЛИРАХА... И разни араби и китайци искат да ЗАЕМАТ мястото им.. Тия от"" Продължаваме Промяната"" трябва да пратят в ЗАТВОРА, пандиза, всички китайци ( китайски вируси, китайски магазини и китайски Ресторанти)... А после да ги ИЗГОНЯТ от България, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с китайските корона- вируси и да НЕ ни КРАДАТ Бизнеса, Парите и Работата.. Някакъв Китайски Измамник- Пун се е домъкнал в България, по Черноморието в големите градове.. ТОя има няколко милиарда долара като Цветан Василев, който избяга в чужбина.. Обаче Предателя Цветан Василев направи ЗАВОД в Сърбия и дава пари и работа на сърбите.. И ИЗНАСЯТ стоките за продажба в чужбина.. И сърбите ЗАБОГАТЯВАТ.. А Китайския башибозук Нашественик тръгна да РАЗПРОСТРАНЯВА китайски корона вируси, да РАЗБОЛЕЕ българите и след това започнал да прави Китайски Магазини и Китайски Ресторанти, за да ОТКРАДНЕ Бизнеса и Работата на Българите... И така българите стоят ГЛАДНИ и без Пари и без Работа.. Трябва да пратят китаеца Пун, в ЗАТВОРА и да му вземат милиардите долари.. Или да го утрепят.. Като ЗАПАЛЯТ китасйки ресторант или китайски магазин ИЗЧЕЗВАТ всякакви ВИРУСИ..

Аууууу, и няма вече пари за медицинският фашизъм? Ужас. Яо ще мреме...

Руснаците унищожиха краварските биолаборатории в украйна Февруари месещ.

От първите по смъртност 10 държави,9 са от източна Европа. Те имат огромна трудова миграция и в тях остават децата и старците- групите с най голяма смъртност. Я сметнете смъртността у нас , като добавите и 2000000 гастарбайтери. А ако кризата върне мигрантите смъртността у нас ще падне още.

2021 беше голямото боцкане и много тъпаци измряха. Дарвин си свърши работата и това ще се отрази на резултатите от изборите дори.

Айде почвайте сега, че било стъкмистика, ковидиоти, плащат да го пишат от Ковид и т.н.

А не трябваше ли неваксинираните в Бг сега да мрат като мухи? Ама измряха ваксърите. 2022 спряха се боцкат и всичко се нормализира.

работи се активно, доставките се забавят - следващият път повече ще ви демократизираме

Така става, като не ни слушат и отмениха мерките. Хората спряха да умират. Нищо, сега им готвим новите "локдауни" и бързо ще вдигнем бройката пак

Демек, отново на първо място в света!

Точно така, участвайте редовно но с малки суми. Хората като не влизат в болници вече не умират от вируса а от естествена смърт, а тези които влязат поне 50% от тях вече са пътници поради неясните методи за лекуване на това заразяване.

Колко пъти го писах тука и давах линк: https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици С мерките за 2 години (април 2020 - март 2022) постигнаха поне 68 хиляди повече починали. При пъти по-смъртоносният САРС-Ков-1 по света 2003-2004г., в България има по-малка смъртност от предните и следващи години. мерки = смърт Освен сринатата икономика, друго здравеопазване, раждаемост, обучение, потъпкани закони, конституция, права, свободи, демокрация и така нататък.

Добре, че не ти четем глупостите г-н статистик-анализатор, дейта сайънс, машин лърнинг глупак.

Имаш на даденият линк долу теглене на Ексел файлове. Може да си го изчисляваш сам. За сравнение: (108 083/365)х7~=2073 средно умиращи за седмица 2019г. Докарваха седмици сега по 4753 починали. между 2021-2022 за 21 последователни над 3000 и дори над 4000 починали. Дойде войната в Украйна, стане безинтересен ковида и смъртността се срина. Сега почиват по примерно 1700-1800. Най-новите данни са най-верени, тъй като ги коригират нагоре после.

Дирници, кво стана с коментара с дефибрилаторите, да не би да не е лгбтестиой коректен?

Цял живот блъскане и вноски за 5 години получаване на пенсия. Браво. Много социална ксочина.

Ами живей повече,за да вземаш по-дълго пенсия.

Няма пандемия. Има насаждане на страх и масова психоза

Нивата на смъртността в България след спиране на мерките и медийният страх и смут се завръщат към нивата от преди тях.

Тя смъртността пада, но тия 14, и нещо сега си остават от най високите в света. И няма никакви изгледи дори до 10- 20 години да се промени нещо към добро, просто българите изчезват от тази земя с най голяма скорост. И преди 10 години и сега сме първи в света по този показател.

От повече от 10 години сме първи по смъртност в ЕС, бяхме достигнали първи по смъртност в света по едно време.

Дайте пак по 1000 лв. за лекуван, и влезнал в черната статистика, ако искате пак да скочи. В Румъния им хванаха далаверата, тук успешно я прикриха.

Чудя се колко от тези безспорно хубави резултати се дължат на оттеглянето на Ковида, а колко на това, че след отмяна на карантията започна нормално да функционира медицинското обслужване и хората започнаха да получават адекватна и своевременна лекарска помощ, от която бяха лишени заради идиотските правителствени решения, особено в началото на пандемията?

Най-проста сметка: 10 000 починали В ПОВЕЧЕ от 5 000 000 /грубо/ са 0,5%. И какво излиза? Заради 0,5% починали ЕБ@ХТЕ МАМАТА НА ИКОНОМИКАТА И СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА? Много пъти съм го казвал - КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ - НЕ ХОДИ В ГОРАТА!!!!! Никакви мерки не помогнаха. Просто стана това, което Мангъров каза преди 2 години - ковид ще мине през 85% от хората и ще се превърне в средно статичстическо респираторно заболяване... Да де, ама едни милиарди как щяха да бъдат окрадени? СПРЯХТЕ ЛИ КОВИД? - НЕ!!!!! Защо продължавате да плашите хората с измислени статистики? Нито локдаун, нито маски, нито спиртосването на ръцете помагат. Помага само и единствено това, което Дарвин е открил преди мнооооого години - ЕСТЕСТВЕН ОТБОР! Пречейки на младите да изградят естествен имунитет ги правите абонати на фарма мафията. А старите така или иначе ще си умрем! НЯМА СПАСЕНИЕ!!! Колкото ни е драснато - толкова. ЗАЩО ОТКРАДНАХТЕ ДВЕ ГОДИНИ от детството на внуците ми?!!!!

ангел кунчев 6 юли 2022 "Очакванията коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице, прогнозира доц. Кунчев. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват."

Че само ти ли не разбра, че искат да занулят и унищожат икономиката, за да си пробутат идеята за екологията, която няма нищо общо с екология, а само с як контрол, с цел мачкане на всеки инакомислещ, който би могъл да е заплаха за тях. Друга част от тях си гледат парите, все едно ще си ги носят на оня свят...И успяха частично, набодоха квото можаха, къде доброволно, къде доброзорно, къде чрез заплахи. Сега се опитват да пробутат отново идеята за невероятно опасният нов нов нов щам, но хората се посъбуждат, пък и онази война нещо им разби мечтите. Но все пак не спират да пръскат с химии. Окопали са се като свински черва.

Целта е поробване чрез финансов колапс, въвеждане на цифрови валути, "спасение" чрез цифров базов доход, което ще доведе до цифров концлагер, където с натискане на един бутон може да бъде унищожен всеки, което ще доведе то страх и подчинение.

А още нещо, че сега го видях. Не се казва естествен отбор. А естествен подбор...И не мисли първосигнално, защото само това усещам от коментара ти, чети между редовете, и слушай между думите.

Колко и да е ПРОСТА или ГРУБА, такава сметка 10 000/ 5 000 000 = 0.5% НЯМА.

Ай сиктир, бе тъпанарри!!!

Путин да прати няколко ракети и тук, че аман от кретении.

Внимавай какво си пожелаваш! Защото Путин още дулго ще е зает с Украина. Обаче Султана може и да не се задоволи със Сирия.

Равнището на смъртността в България се връща до нивата от периода преди възникването и разпространението на Covid-19, съобщиха от Националния статистически институт.

Нормално, като няма истерии и паники, активно подпомагани от властта!

Нищо, сега като кажат пак на раята, че треа да носи маски и наушници, и ще се коригират нещата. Не може тъй, във набодената немция, да разправят, че имали нз каква си вълна, подстригана, или не, а в ненабодената България, да е както преди пЛандемията. Урсула рече Was, Das ist unmoeglich, meine Spritzen die beste Spritzen sind!. Das geht nicht so.

Интересно би било да се сравят и набодените страни, дали се връщат нивата там. Погледнах на бързо Германия, Великобритания и САЩ. Там нещата са трагични с често над 100 починали на ден, които са с положителен тест за ковид. Израел дори имат повече починали на седмица от нас, които не знам колко дози са си наболи.

4 са повечето, включително мои близки приятели. Един колега с първата инжекция го няма цяла година, щото му отваряха сърцето, а си беше съвсем здрав преди това. Сега се върна наскоро, и има един огромен белег, от отварянето на гръдният кош.

Започнаха с облъчвсщите статии ,уфффф

Имаме повече от една болест както преди пЛандемията! Сега хората се лекуват и от други неща, които не са журналистически грип! Смешници!