Гласят Созопол за втори Ерусалим

Един храм да пази всички созополски реликви и да привлича стотици хиляди поклонници от цял свят, предложи проф. Божидар Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Гласят Созопол за втори Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кого точно са били тези кости, едва ли е възможно да се установи с пълна сигурност, но ако не се използува тази възможност за развиване на религиозен туризъм по нашите земи, значи и не заслужаваме никакви реликви, нито природните богатства, които имаме! Като знам в Босна какво чудо направиха от един гол баир, на който три деца били видели Дева Мария, която висяла на метър във въздуха и им се усмихвала - а оттогава /вече 25 години/ там ходят поклонници от цял свят и оставят много сериозни суми, независимо, че Ватиканът официално не е признал и потвърдил чудото ... И така от най-бедния регион, където има само камънак, нищо не расте, всичко се кара от километри - храна, вода, всички безбройни сувенири, - хората с въображението си и с много труд са направили цветущо кътче, което носи огромни печалби,а ние все пак имаме находка, имаме природа, изградена леглова база, и ако от това не направим нищо повече от поредното дърляне в нета, значи сме боклук! Не мощи на Йоан Кръстител, ами и жив Исус да слезе, няма да ни помогне!

Божо... ха вземи се стегни я !

В пещерата край френския град Лурд , под пиринеите, на овчарката Бернадет се е била явила Богородица и я изцелила. Умните французи веднага направили от този "факт" мултимилионен бизнес, Днес, фанатизирани поклонници от цял свят се стичат (направиха и летище) да пробват от светената вода, а Лурд от забравено село се превьрна в процъфтяващ модерен град (виж в Гугьл). Малко по на юг, в Испания, Сант Яго ди Компостела е друг магнит за милионите и милиарди евро на поклонниците. 15 процента от БВП на Галиция е от тях. Е, ако С-14 потвьрди датирането, това наше откритие (дано) ще е повече от неизчерпаем петролен кладенец за страната и района, стига да не попада в ръцете на алчни и неграмотни мутри, както често става за съжаление у нас.

А, вий, вий сте идиоти!

Zamirisa na biznes .... !

българя-вселенското депо за отпадаци

Тоя БД не е наред. Много са си лика-прилика с ББ.

Много ми харесват коментарите! Те показват, че сме един мислещ народ, верен на обективната истина. При това повечето от мненията са с тънко чувство за хумор. Гордея се, че имам такива сънародници, а не задръстеняци с промити мозъци!!!

пОЗНАВАМ ВСИЧКИ ЖИВИ /И НЕ ТОЛКОВА/ ИСТеРИЦИ И ТРЯБВА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ В ИНСТИТУТИТЕ И ВУЗ-ОВЕТЕ МАЙКА ПЛАЧЕ - ГРАМОФОН СВИРИ.... и ТАМ ВСЕКИ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА, КОЕТО НЕ МУ Е РАБОТА. сАМО ОЩЕ сТАНИСЛАВ сТАНИЛОВ НЕ СЕ Е ИЗХОДИЛ ПО ВЪПРОСА.....

Aсансьорите и дупките не може да си оправим сега набожен туризъм ще развиваме . Ами нали сега си имаме алкохолен и секс туризъм. Ко от това фекалите се изливат в морето щото пречествателните станции не могат да насмогнат. Религията е виновна за всички воини.

Гласят Ерусалим за втори Созопол!

Абе хора ,стига сме се оплювали !Само негативизъм и подигравки, не знам друг народ така да се подценява!Ако някой направи нещо хубаво веднага му намираме косури,бил такъв,бил онакъв ,пък не се погледнем себеси за какво ставаме.Затова сме на тоя хал ,защото вместо да се стараем да станем като по-добрия ние гледаме той да стане зле като нас!

"Всичките сте маскари!"И тези дето пишат и тези дето четат!:)

Да съсипят града ли искат с тези религиозни идиотщини?

оттък нататък може да гласят созопол за квартал на Бургас :D

не всичко, което е в ума ни е в ръцете ни...слава Богу, че ръцете ни са далеч от ...сърцето...тъжно, че нямаме надейда...поздрав на всички

Силно претенциозно,нереално,надуто,глупаво!Страната ни никога няма да стане нито туристически център,ните поклоннически,нито конгресен,нито обикновена дестинация за разглеждане поради липсата на пътища,пристанища,летища и грозните бурени ,които са покрили навсякъде пространствата покрай пътищата!Има толкова страни с руини от древността,но до тях водят отлични пътища и всичко е зеленина,подстригани ливади,красиво подредени цветни алеи,дървета и храсти!Прав е онзи англичанин ,който каза ,че сме шибана държава,въпреки че много ме заболя!Центъра на едно селце край Барселона,където пребивавам понякога,е хиляди пъти по-благоустроен ,красив и по-европейски от центърана София!А за чистотата и реда да не говорим!

е това е вярата-пари, печалба, приходи.!!!

Точно!

наипосле нещо хубаво и в българия

Откритието е страхотно, има напъни да се отрази подобаващо в медиите в България, но ... в чужбина не се разчуло никак. Изключително лошо впечатление прави и факта, че изведнъж историци и археолози се превърнаха в съветници по туризъм/а вече имаме историк -енергетик/. Никой не говори за история и артефакти, за духовното средище, което е било и значимостта за християнския свят, а едва ли не за точене на секири за бъдещи туристи, ресторанти и вили. Да много се застрои и няма кой да запълни тази безидейна база, но това какво общо трябва да има с археология, религия, история. Връзката богатство - мъдрост и знание е прекъсната.Нека археолозите и историците си останат такива и защитят позициите си в специализираните издания и книги. Другото е все едно да почнат и за АЕЦ да се изказват.

АКО НИЕ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ ИМАХМЕ ЗРЪНЦЕ ОТ ВЯРАТА НА СТАРИТЕ БЪЛГАРИ - ЩЯХМЕ ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ. НЯМАШЕ ДА КРАДЕМ, ДА ЗАВИЖДАМЕ, ДА КРИТИКУВАМЕ И ХУЛИМ (ЕЙ-ТАКА), НЯМАШЕ ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ И ОПРАВДАВАМЕ С БЕДНОСТТА, А ЩЯХМЕ ДА СИ ПОМАГАМЕ И ВЯРВАМЕ, ЧЕ ИДВАТ ПО-ХУБАВИ ВРЕМЕНА ... ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ХОРА! НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ИНТЕРЕСНИ И ВСЕЗНАЕЩИ.....

Дано да го направи. Ако и другите градове имат такива хора, които да се борят за тях, а не да висят по кръчмите и да злословят против Божо и "цяла вселена", България щеше да процъфти досега. Мърльовци. Боклуци.

Ако се съберат на едно място всички мощи признати за негови, всеки ще види нагледно, че от тия мощи могат да се съставят сигурно 2 футболни отбора.

Нека ЦЦ прати експери, които да "респектират" останките и истината ще излезе на яве! Е дори да ги поначупят малко няма лошо - ще имаме три пъти повече мощи...

А България я гласят за Палестина. Нищо чудно, при тази ислямизация и турцизация и ние да станем бойно поле като Палестина.

В Библията Йоан Кръстител е обезглавен от цар Ирод-за да угоди на жена си и дъщеря си.-Матея глава 6 т.17.А в евангелието на Матея -глава 11 е записано т.14.И ако искате да го приемете,тоя е Илия,който имаше да дойде т.15 Който има уши да слуша,нека слуша.

Не разбирам хората, които пишат срещу Божидар Димитров. Това е голям човек - с ерудиция, опит и най-важното: горд патриот - не се лези на западняците! БД денонощно работи за България! Малко други подобни личности имаме днес.

Мразим фурнаджийските лопати! Утре може да се завърти в съвсем друга посока ако има изгода от там!

Ерусалим е менте на Йерусалим, за това и костите може да са автентични, но само за Ерусалим.

че притиснени от този факт, Несебърлии са захванали усилено да копат из полуострова и вече са намерили около 12 дъски и една талпа, които първоначално са взети неправилно за артефакти от Ноевия ковчег.След като станало ясно, че Ноевия ковчег е намерен вече на друго място в България, се доказало по неоспорим начин, че тази дървесина е част от магарето, на което е изработен кръста на Христос! Въодушевени от излелите се открития, царичани и цариченки престанали да копат бахчите си и зафанали да копат едноименната дупка пак. За целта те наели 3 гледачки на свободна практика и 2 ясновидски кантори! Отчитайки нарастващата потребност от дървен материал, продитувана от гореизложените събития, бившия министър-председател и още по-бивш цар завел дело в Страсбург срещу България, която му пречела да си сече из завзетите от него гори и да осигурява на сънародниците си и не само на тях дъски, талпи и метреци, така нужни им в новите им начинания!

Тоя комунист-безбожник смени Ленин с Исус Христос

А отстрани на реликвалия висяла табелка: "Дар за премиера Борисов и българския му народ от световното християнство. Раб негов - папа Бенедикт XVI "

Абе коментаторите, не прочетох едно положително мнение. Вие освен да се криете зад клавиатурите и да критикувате друго не знаете. Мишки с миши мозъци. Е за това ще си останете мижитурки. В цял свят хората дават мило и драго да докарат туристи, независимо с какво а вие веднага се нахвърлихте. А "глупаците" в Италия например ви взимат парите за много по-големи глупости. Ама вие сте тъпи и си плащате, хаха. После се хвалите. А когато нещо българско има шанс да стане веднага трябва да го оплюете. Прав е ББ , калпав е материала...

Съгласен!

А сега постройте отгоре едно минаре, докарайте и малко араби и те ти втори Ерусалим.

"Божидар Димитров е роден в на 3 декември 1945 година в Созопол" брей че съвпадение

03.12.1946 Г.

Брей,колко си глупав!

Те тия наши тка наречени историци се изхвирлят като да не казвам какво.Не ги ли е срам да твърдят нещо без да имат и грам доказателства.Нямт въглероден анализ,нямт ДНК анали ,нямат исторически документи, ама са много велики.То така и баба ми на село може да намери коса и нокти от богоподобния ББ.

Споко бе - сега ще пратим и експедиция да събере ДНК от потомците на Йоан! Па после - да видиш ти...

И череп от Исус Христос когато е бил 12 годишен...

Добре де! Ама нали главата на Йоан Кръстител се съхранява в параклис в Омаядската джамия в Дамаск!!! Той е почитан като пророк и от нас и от мюсюлманите. Даже папа Йоан Павел II влезе в джамията да му се поклони. Как така част от главата му се оказа в Созопол?

Това е от другата му глава...

Разревах се от смях :)

Ти братче си велик.Как съм се смял само..Да си жив и здрав

Аз имам гребло от лодката на Харон. Искам да се построи храм за него и за 5000 евро да се дава да гребат идиотите по 1 минута в сладка вода. Има ли още малоумници да вярват на тия глупости ? Тъп, тъп свят.

и аз ,въздишката на Мария Магдалена!!!бутилирана в чисто нова бутилка!!!цена по договаряне!!!

Дерде Ямбол - дерде Стамбул!!! Дерде Созопол - дерде Йерусалим!!!

Аполония е била не по-малко достоен град от Йерусалим! И най-важното: мюсюлманството няма корени там. Жалко е, че сега в Созопол се вихри варварска цивилизация.

Що не вземе да се събуди. Гладна кокошка просо сънува. Парите и намеренията дето ги има са нечестиви.

Освен зъбът на Предтеча и треската от ББ, да сложите и някоя дъска от Ноевия ковчег дето намерихте краи Варна миналото лято.

Възстановете на сто процента храма на острова , превърнете го в парк ,пуснете ферибод и ще видите какво ще се случи !!!!!!!!!!!!!!

Много си прав, брато! (Само че се пише ферибоТ). Хубав остров си имаме и трябва да го разработим културно - с всички съвременни комуникации.

Значи правилно съм си мислел, че се пише Йерусалим, но се доверих на медията и реших, че греша.

и бетонени хотели върху скалите, както на Окото и Боруна, а?

Абе стига сте публикували простотиите на този! Поредната глупост с която ще се закопат пари в нищото!