Проучване: Бежанците са заплаха за националната сигурност

60 процента от българите са скептични към възможността за интеграцията на бежанците в обществото и ги възприемат като заплаха за националната ни сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Проучване: Бежанците са заплаха за националната сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Koга, ще се спре с манипулацията "бежанци"? В България няма бежанци всички са икономически мигранти, бежанци са сирийците в Турция в България вече не. Това е нашествие и 10 000 да влязат и останат в България вече ще е проблем . Днес е деня на циганите (защо няма ден на българите?). Те работят правене на деца, сладка работа хем е.еш хем ти плащат, българите и всички останали. Да ама българите нямат пари едно дете да отгледат, което пък означава, че няма да има кой да им плаща детските и социалните .

Само 15% одобряват "бежанците"?! Е как, бе - всички ги обичаме и искаме, авторите на проучването са манипулатори и ни промиват мозъците...

И къде са правили проучването - на ежегодния гей парад ли?

Ако приемем бежанците само слад 10 години няма да имаме нито нация нито сигурност.Те не идват ние да ги интегрираме а идват да ни асимикират.НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ НО ВСЯКА жаба да си знае гьола. Вън от нашата къща.Да си живеят във техните страни, да си строят джамий, да се дупят ако им е кеф по 100 пъти на ден. Никой да не е посмял да ни ги натрапва. Няма да стане ще ги гоним до последно със всички средства!

Бежанците заплаха ли са за националната сигурност?Защо не се задава въпроса " бежанците заплаха ли са за Европа?НООО няма на кой да се зададе този въпрос.Просто там където може да се зададат тези въпроси е " пълен вакуум" Да ДА ДА заплаха са и от такава каквато обикновенният човек не може да си представи.Впрочем ще ви помогна- представете си че живеете във бежански център-агресия, изисквания, омраза към неверниците.

НИКОЙ не се интересува от нагласата на хората.Каквото и да са измайсторили и съчинили по анкетата не е важно.Това което трябва да се знае че българите генетически, исторически са отвратени от исляма. Ние не искаме 2 път да бъдем ислямизирани.ЕС- меркел, оланд, туск си правят каквото знаят/ а те НЕЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ/ и продължават заробването на християните.

Като чета за резултати от "анкета" винаги ми се ще да видя и конкретните въпроси. Инак се получават едни процентии..., както тук, например: "На въпрос дали бежанците представляват заплаха за тях, 47 процента отговарят отрицателно и не се страхуват от бежанците, 34,1 процента смятат, че бежанците са заплаха, защото се страхуват от хората с различна религия, а други 23,6 процента също смятат, че са заплаха," Общо =104,7%

Между другото, сега се сещам, че точно със същия процент (104,7%) комсомолката Меркел е избрана общоевропейски да управлява съдбините на европейците, а Юнкер и György Schwartz дори с малко повече...

Стига с тая интеграция! Не разбрахте ли че няма такова животно. Колкото се интегрирха мароканците в Белгия, алжирците във Франция, турците в Германия толкова ще се интегрират и сирийци, иракчани, еле па афганистанци. Корена на проблема се дължи на това че преди десетилетия на гастарбайтерите им се даде гражданство. От там насетне половината Близък Изток повлече крак и няма спиране. Не ги ли виждате тези в Гърция? Ми те са убедени че си отиват удома! Там ги чакат милиони от техните, гражданство по бързата процедура и през цялото време социал - с една дума "интеграция"! Ако някой трябва да бъде спасен - да бъде спасен а като свърши войната обратно! Ако някой е нужен като кадър в Европа - с работна виза и така дори и докато се пенсионира. След това обратно да си гледа пенсията от където е дошъл! При смесен брак Европейското гражданство да се губи. Ако някой ми каже че това е невъзмоно да погледне богатите държави от Персийския Залив. Там така се действа и никой не може да им каже гък, но те ще оцелеят а Европа ще изчезне...

Не съм Марксист , не съм Расист , но не искам да бъда Мазохист заради тъпи Български и Европейски Тикви !!!

Не съм расист- мразя всички по равно!

Интересно как става.. !? Отговорът ще пренапише науката.

когато мразиш и себе си !!! патология, нищо особено.

на електората постоянно и усилено му се набива в канчето, че ставало дума за "страхове и омраза". Тоест, в основата на всичко били чувства, а не факти. По същият начин фанатизираните примати биват наричани "бежанци" или "мигранти". Само безобразна свиня може да си позволи да лъже с подобна наглост!

Няма да решаваме сега искаме или не искаме пришълците в земите си ! Управляващите знаят от много добре ,от самото начало на движение на мюсюлманската маса от мърши че ние не ги искаме , питаха и тук и в други статистики правиха и на всякъде хората Българи казаха не !

Българите не искаме"бежанци",мигранти и както искайте ги наречете от Близкия изток и Северна Африка. Никакви от мюсолманския свят,никакво разселване,никаква интеграция. Да си оправят държавите и да си живеят както искат.С тях само търговски обмен.Стига сте ни ги навирали.Стига са нахалствали да идват у нас.И тези които живеят в България от доста години е време да си ходят по родните места да помагат за изграждането на държавите си.

тия са сидили във фризер от 11 век до 20 век В 21 са се научили да боравят с телефон и да карат коли но мозъкът им си е още в 10 век и няма да се размрази и в 31 век Не ща да ми е студено

Дори и да дойдат рязаните"мигранти",в България няма да могат да "подобрят популацията", за най-голям ужас на Сталинка и Ленчето Поптодорова.И ще обясня защо: Защото Ирландската пастирка,Рада Дълбоката,Гея Станишева,Криси Вигенина,Дани Митова и всички останали хибриди от протестърския кръг"Капитал", "не фащат" по обясними технически причини, А от женските-Мегленде ханъм,Сталинка и Ленчето Поптодорова,както и Класната и Партийната секретарка са много дърти...а пък Голямата и Малката Фидоска(Лилето) са много дебели! Така,че няма страшно..... Всички останали българки и българи са НОРМАЛНИ и... "шоколадовите гости" ще гризнат голямо дърво.Барабар с правещите се,че"управляват" американо-западняшко-туркофилски васали!...

Примитивната ви азиатско-комплексарска фразеология не ви прави по-убедителен...

someone

при нас идват и остават малко, дори те не искат на беднотия. всички искат германия, богата държава. масово може да почнат да идват догодина може би, ако в сирия и либия се влоши много.

ДОБРОВОЛЕН И ОСЪЗНАТ ПРОЦЕС - ДА ПРИЕМЕШ ЦЕННОСТИТЕ НА ЕДНА ОБЩНОСТ И ДА ЗАЖИВЕЕШ С ТЕЗИ ЦЕННОСТИ !!! НАСИЛСТВЕНА ИНТЕГРАЦИЯ ПРОСТО НЯМА ! ДРУГОТО Е АСИМИЛАЦИЯ, КОЕТО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ОТ ИСЛЯМСКИТЕ НАТРАПНИЦИ, ЛИКВИДИРАЙКИ ЦЕННОСТИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА. ТОЧКА.

Виж колко си прав! Интеграцията е САМ да се нашмъркаш с"бело",да хванеш вибратора и да се почнеш с ентусиазъм (каквото е очакването от страна на западняците към мигрантите ), а не да дойдеш готов надрусан с"кафяво",или "зелен медец" и след това да резнеш горната и долната глава на любезния домакин,както и кл....ра на дебелогъзата му жена , да им изпапкаш черния дроб и бъбреците за десерт и на финала да се прехвърлиш и при комшиите и да се вознесеш заедно с тях при хуриите...(както правят всъщност джихадистките мигранти) :)

лъве,тия къзълбаши нямаха ли адет в чувал да слагат гащите на всички женски в селото -бъркаш и на която фанеш нея лашкаш

част от западната цивилизация - част ! но да интегрираш трупове - как ти се вижда ?

смятам, че това проучване, с което ми натрапват някакви проценти, е манипулативно.Журналистите, особено тия от телевизиите, непрекъснато привикват всякакви специалисти по арабски , африкански и всякакви мюсюлмански трюфели, които да ми доказват колко хубаво е да се интегрираме НИЕ, по-скоро. От процента на ония съм, които не ги мразят, нямам причина да ги обичам , не искам общуване с тях, не се страхувам, не ги искам за съседи, приятели или кръстници, не ме интересуват, не ги искам на земята си, не ме привлича езика им, не са ми симпатични, не искам да уча децата им, не давам залъчето си, изработено с труд...Това е моята "статистика"!Сиромахомилството не е моята кауза!

Абсолютно точно.

Благодаря!Казах го със сърцето си, българско.Иначе, просто обичам всяко цветенце, всяко дръвче, всяко бръмбарче! И кученцето си, и уличните, които чакат филийка, и самотното коте, и циганчето, което ме манипулира и си иска стотинки..Но-о-о, да "интегрират" милостта и обичта и да ми натрапят другостта - НЕ!С любов казвам - НЕ! Къде са процентите за моето НЕ???

Нека САЩ да приеме 1 мил. бежанци , и тогава Сорос да дава съвети , че трябва Европа всяка година да приема по 1 мил .така де трябва да има справедливост .

someone

те взимат хиляди на година със зелена карта. не са бежанци, но пак са чужденци.

Deus Vult

Хиляди образовани и работоспособни, а не първобитни търтеи, чакащи на помощи

разликата е голяма.., виза със зелена карта няма нищо общо със това нашествие на нелегални чужденци които европа приема сега. там се минава през много филтри и изисквания, а тези ги приемат на талази, без документи, без самоличности , без образователен ценз, и т.н.

моля Ви дайте някаква информация за поръчителите на допитването, ако имате такава! Кои са точно и кой стои зад тях? Лично на мен данните ми се струват манипулирани.

страницата на фондацията-поръчител и вижте с кого си партнира! Ще ви "светне" защо резултатите са такива! Долни манипулатори си партнират с държавни институции, медии, НПО! Ето това е истината.

Всяка държава си има своите ред, правила и начини за влизане и пребиваване на чужденците на нейна територия. Членството в ЕС на всяка конкретна държава не дава правото на Съвета, Комисията и Парламента на Европа да нарушават и изопачават приетите от държавата национални закони! На какво основание всеки дошъл от майната си ще може да погазва законите на която си иска страна и потъналите в собствените си заблуда и безсилие еврочиновници ще узаконяват, чрез насилствено от тяхна страна за дадената конкретна държава, променяне на националните й закони и натрапване на ангажименти към от никого нежеланите нелегално влезли в тази държава чужденци?! Ако сда влезли по законовият ред и дадената държава гие е приела по реда на собствените си закони никой няма право да я укорява за това, но нарушили всякакви национолни имеждународни правни норми чужденци да бъдат натрисани насилствено на държавите чиито закони са погазили е повече от безумие и крайните последици от него ще са повече от драстични ответни национални мерки, но не от правителствата, а от страна на народите!!!

В България трябва да приемаме само бежанци, които са имали неблагоразумието да емигрират от Родната Република България, в така наречения "Демократичен Западен свят"...!!! Другите да го духат...!!! Казах...!!!

В България трябва да се приемат само бежанци -ХРИСТИЯНИ(всякакви), или мюсюлмани -но, само АЛЕВИТИ.... Само и единствено тогава няма да има риск от Гражданска( и селска) война!

Алевитите са шиити...Хизбула..

Абе не му обяснявай, ВОЛЕН, АТАКА, ПОБЕДА. Мисленето после, не че има с какво.

Орлин Данев

АЛЕВИТИТЕ са ШИИТСКА СЕКТА. ТЕ в джамия не стъпват! НИКОГА! Много е дълго да ти го обяснявам, но ако държиш нямам нищо против. АЛЕВИТИ(наричани още алевии,алиани и алауити) са хората на Башар ал Асад в Сирия. АЛЕВИТИТЕ са по близки до нас -ХРИСТИЯНИТЕ , отколкото до мюсюлманите! В България АЛЕВИТИ са КАЗЪЛБАШИТЕ !

Като белогвардейците на времето, и несъгласните сега от една федерация ?

Едно се Чудяпостоянно по ТВ казват да сме толерантни .....а къде е толерантността на тея бежанци-Камбаната на църквата да не биела-пречела им,иконите ги смущавали и за капак днес някакъв по тв-то пак плещи да сме били толерантни,защото те били много измъчени и уморени и можели да станат и агресивни и ........Боже мили, идват в къщи и те ще ми кажат аз какво да правя.Цяла Европа управниците някой им пълни касичката и говорят и вършат неща с които народа им не е съгласен

ЩЕЛИ ДА ДОЙДАТ 2000000 ТАЛАНТИ, РАБОТЛИВИ, ДРУЖЕЛЮБНИ ! ЩЕЛИ ДА НИ ИЗХРАНВАТ, А НИЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА, А ?!?

Вместо коментар едно красноречиво заглавие: Предполагаем сирийски военнопрестъпник, ръководил местна въоръжена милиция под шапката на Сирийската свободна армия, бе арестуван вчера в Германия...

Сигурно е прекалил. Освен,че е разпрал дебелия гъз на някоя германка, сигурно е изял и черния и дроб! :)

Ще го пуснат веднага след селфито с ЩАЗИ-меркел, за да продължи благородната си дейност - трансфер на мирни германци към Рая...!!! :::))) Да...!!!

47% не се страхуват от бежанците 34,1 % смятат, че бежанците са заплаха, защото се страхуват от хората с различна религия, а други 23,6 % също смятат, че са заплаха, защото се страхуват от хората от друг етнос. събираме: 47 + 34 + 23 = 104,7% !!! .... ЕВАЛА!!!!

За какви млади мъже говорите тук, аз не виждам ли снимките по вестниците и по сайтовете? 90% са измъчени жени и деца...

не 90%, а 104% са измъчени жени и деца...

тука разни соросоиди и соросоидоподобни се опитват да ни изкарат изостанали Българи, нека не се даваме да ни промият мозъците и да ни убеждават колко сме изостанали и нетолерантни. Помнете, че по варварство не можем и да се мерим с великите бели европейски и западни нации! българите концлагери не сме правили като германците и австрийците, българите геноцид спрямо други народи не сме вършили, българите с кръстоносни походи не сме грабили и насилвали, българите с роби не сме търгували, българите атомни бомби не сме хвърляли върху мирни граждани като краварите, българите 100 милиона коренно индианско население не сме ликвидирали като краварите, българите детски ръчички не сме рязали като белгийците в Конго, българите опиум не сме продавали да зарибяваме местното население като великите бели изтънчени британци в Китай вместо това обаче сме си спасили евреите за разлика от великите страхливи европейски нации с превеликите им измислени ценности дето се снишиха пред Хитлер и сме дали славянската писменост на Русия!

Не, само сме помагали на Хитлер и сме пили вино от череп.

пич, благодаря че ми напомни за зверствата на Леополд Втори - един от най-жестоките "европейци", причинил смъртта на 10 милиона души в Конго. Белгийският крал Леополд е човекът ограбил Конго, тероризирал потопил в кръв цяла държава с частна армия наемници в края на 19 век. Затова е богата Европа, а не щото е много хуманна и демократична. Същото са направили преди това Испания и Англия на други места. Който се интересува как и защо са рязали ръцете на децата и жените - да прочете в нета. Да живее Брюксел!

В Гулаг направо хора са се изяждали, да не говориме милионите избити от МАО и то само преди 50 години, та има още да ви гонят белгийците...

МАЛЕЙ, ТВАЕ ЕВРОНЕЩОСИТАМ НЕКОРЕКТНО! Веднъгъ да се напише, че 60% не ги възприемат кат заплахес! че ше фърчат глави на редактори, журналя и т.н.

ДА ГИ СПРЕ. ИСКАТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ ! А НЯМА ОТ КЪДЕ ! СЛЕДВА ПОГРОМ НАД ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !! ПРОСТО ТОВА Е !!!

ей, чуждопоклонни гниди! стига сте хулили българския народ! това смята народът ни, има право на това свое мнение и никоя продажна западнофилска свиня няма право да го критикува! нали това е Европа - всеки да има своето мнение и да си го изказва, защо тогава се почва с това хулене??? ако еврогейските нации си бяха запазили и стотна от здравия разсъдък на българина нямаше да се докарат до това дередже колкото по-рано и бързо се откачим от тази гнила загиваща и високомерна Европа - толкова по-добре - това е истината!

Вярното заглавие, според цитираните данни е : само 15 % от българите , смятат, че мигрантите могат да бъдат интегрирани !

А супер вярното и точно заглавие би било: В България има: 1) 60% НОРМАЛНИ хора. 2)15% СОРОСОИДИ- те се надяват "мигрантите" да ги онождат, щото са мекокиткени 3)25% ДЕБИЛНИ...На тях им е все тая,кой ще ги оножда,стига да лапат кинти. Те пищят само когато вече много ги боли и когато видят,че заплащането е "жълти стотинки" !

"Нека разселим бежанците из изоставените български села, да им дадем земя да я обработват и да се изхранват". Това е цитат.На политик.Ще се задавя от смях...

Прост анализ на качеството и мотивите на бежанците, тоест на това, което вече знаят всички: само около 30 % от тях са сирийци. Какви са те? Хора необразовани и с низки морални качества. Мъжете под 50 годишна възраст въобще няма какво да се шляят по чуждите държави, а тяхното задължение да защищават Родината си и я възстановяват, а не да посягат на чуждия хляб и жени. А точно това те правят. На кого му нужна тази необразована и дива хорска маса, ако те не са полезни за собствената си държава, то как могат да бъдат полезни за чужда. Ето - един от тях иска да удави бебето си в знак на протест. Такива диваци претендират да живеят на чужда издръжка и пособия. Да не говорим за пакистанци, афганци, африканци, които не бежанци, а хрантутници. Но Запад получил това, който сам надробил.

основна стратегия в Корана е "нападане и заграбване на богатствата и жените на чуждите племена". Това е осигурило началната експанзия на исляма през 7, 8 и 9 век. Така че сега няма нищо ново в тази "миграция" на младото население от Азия и Африка към Европа!

В едно си права. Анализът ти наистина е прост.

"Има страхове... Настроенията са разнопосочни, общественото съзнание е достатъчно объркано и доминирано от страховете" 1. На кое викате РАЗНОПОСОЧНИ и ОБЪРКАНИ? За мен 60% са си доста неразнопосочно и консолидирано мнение. 2. Защо това се определя като СТРАХ. За мен е рационални и разумно мнение на хората. Откога а имаш мнение е проява на страх? Или така наричаме вече неудобните за еврочиновниците и Меркел мнения на хората?

историческите факти показват, че не става интеграция на чужденците от ислямски държави в Европа. Пример - турците в Германия, арабите във Франция и т.н. Излиза, че 60% от българите (скептични към възможността за интеграцията на бежанците) мислят напълно разумно и правилно. Това, че подобно мнение е в разрез с директивите на Брюксел , е друг въпрос!

тази статия ,да си скъса дипломата,ако има такава.Тюрлюгювеч,манджа с грозде,тъпотия.Никой не ги иска тези агресори.

Тези изследвания и изводи и без пари щях да ги направя...

Ivo

Айде бе! "Не могат да преценят"....няма такова нещо! ;))))) Българинът всичко знае и от всичко разбира! Някои не са отговорили защото не са искали да ги занимават с глупости! Буахахахахахахахахахаха

Просто в България има 24,8 % ДЕБИЛИ ! ...от типа "Не знам,не чух,не видях,не ме интересува" и др.Щем,не щем трябва да си го признаем,че съществуват тези дебили !

Напротив, дебилите са визираните 60%, които според мен са повече. Няма случайни неща и няма как критичната маса от хора да е нормална и прогресивна а нещата да не се получават.

Българите се мислим за бели хора, за викинги и арийски свръхчовеци едва ли не, но истината е, че сме едни мелези, ориенталци и циг*ни, осеменени от половин Азия.

Защото сме фашисти. Българите сме ФАШИСТИ. И затова ще си платим. Срам ме е, че съм българин.

Ти и в момента си плащаш- храниш 1 милион мангусти. Викаш, това не е позор,а?

Орлин Данев

Споко,ти не си фашист, ти си СОРОСОИД....Не се притеснявай. Грабвай вибратора и се почвай сам. Като дойдат твоите любими резняци те ще вземат нещата в свои ръце!

Признаваме ти , че си мелез и изтърсак от храстите. Заминавай при тях. СКОРО ЩЕ ИГРАЕ ПУШКАТА ми се струва

може и да си прав, българофобе! къде ни е да се мерим с великите бели европейски и западни нации? но българите концлагери не сме правили като германците и австрийците, българите геноцид спрямо други народи не сме вършили, българите с кръстоносни походи не сме грабили и насилвали, българите с роби не сме търгували, българите атомни бомби не сме хвърляли върху мирни граждани като краварите, българите 100 милиона коренно индианско население не сме ликвидирали като краварите, българите детски ръчички не сме рязали като белгийците в Конго, българите опиум не сме продавали да зарибяваме местното население като великите бели изтънчени британци в Китай вместо това обаче сме си спасили евреите за разлика от великите страхливи европейски нации с превеликите им измислени ценности дето се снишиха пред Хитлер и сме дали славянската писменост на Русия!

Не, само сме помагали на Хитлер и сме пили вино от череп.

Алооо проучвателите излезте в седем часа и се разходете около лъвов мост . Знаете ли колко пари ще спестите от проучвателската си дейност ??.

чудя се , масовите убийства дали може да се разглеждат като интеграция на трупове !!!???

Който иска да го осеменяват Мангали да върви при тях. Никой няма да го спре. Добре им е дошъл на тях

Да идват, добре са дошли!!!

Иване, ти ли ще ги храниш ? На какъв се правиш?

Тези които нахлуват в Европа по покана на лудата Меркел не са никакви бежанци от война.Това са много добре осведомени и направлявани икономически мигранти които идват в ЕС заради социалната система. Ако няма жилища и парични помощи никой няма да идва. Идват за да живеят наготово, върху това което всеки гражданин на европейска държава е изработил и плаща като данъци. Идват и носят със себе си своя начин на живот-мързел, размножаване и радикализъм. Идват за да унищожават. Идват с омраза. Мястото им не е в Европа защото европейските народи не ги искат и те го знаят. Искат ги политиците за да ги противопоставят на местните народи и те го знаят и нямат нищо против да бъдат употребени в бъдещи междуетносни конфликти защото конфликта и натрапването им е заложено от религията им.

А метрото в София с чии пари се прави ? Ейй, някои българи се мислят за скандинавци, хехехех

Орлин Данев

Метрото се прави с БЪЛГАРСКИ пари,откраднати от нас от еврогейовете,....и сега те дават една малка част от тях....уж,че са техни западняшки пари!

Друг начин няма, емигрантите няма да се върнат. Нито ще има бейбибум, който да компенсира демо-сривът. И имайте предвид, че големият демогравски срив тепърва предстои. Само репопулация с близки на българите, ориенталски етноси ще ни спаси.

Абе мангалите не можаха да интегрират 30 години, та тези ли... Или и на тях да плащаме тока и водата както на нашите гаджали? Да ги вземат от заплатите на Боко, Цеко, Куна и т.н.

Прекалено сме толерантни кьм всички малцинства /включително русофилите / в България, което не винаги ни е от полза .

Няма какво да се жалваш. Вие соросоидите сте си такива- меки китки и толерасти. А специално ние русофилите в България сме 95 %. Така,че вие мекокиткените сте малцинство и ще си траете!

Надай се коньо за зелена трева.

В природата има равновесие - нашите цигани на запад, на тяхно място друти от изток.

Аз едно се чудя - защо нашите цигани ги товарят на рейса и ни ги връщат анблок, когато решат да забегнат из Европа, а сега пълчищата бежанци са се засилили да ги приемат с отворени обятия и да ги интегрират? Двоен стандарт ли надушвам?

Не е нужно да го надушваш - той отдавна СМЪРДИ.