Социалистическият символ на връх Бузлуджа се руши

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова отвори паметника на връх Бузлуджа за журналисти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи тези недоразумения и хипократи от БСП вдигат шум до бога всеки път когато паметникът на съветската ИМ армия се събуди боядисан, но ТОЗИ НА БУЗЛУДЖА БУКВАЛНО СЕ РАЗПАДА И РУШИ, И ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ НИЩО НЕ ПРАВЯТ ДА СПРАТ ТОВА!!! И плачат пак държавата и народът, СЪЩИТЕ, КОИТО ПАК ТЕ ТАКА БЕЗЖАЛОСТНО И КАТО БАШИБОЗУЦИ ОГРАБИХА, да им го спасяват и ремонтират!!!

Срамота, милиардерите от БСП да го реставрират ,пари ще изкарат, вече се заражда тъга по отминалия комунизъм може би ще се върне.Знае ли човек,?

Смърт на фашизма и комунизма - двете страни на една монета!

а бе да питам, сега нали полицай пазят този грандиозен кенеф?! та интересно ми е къде ходят по нужда, голяма, и къде се облекчават по малка?

в остата ти например!

Всяка следа от най-престъпния в историята на човечеството режим - социализма, трябва да бъде заличена! Да се започне с тези, които изпитват носталгия по него!

Аидеееееееееее още един поклонник на убиеца кочо стоянов и кръволока цанков!!!!!!!!!!!!!!

Такъв сдсгерберски вой на умряло нямаше бая време!музика за ушите ми!нещо бая се бяхте засили ли да събаряте "АЛЬОША"и "паметника на съветската армия" кога ги почвате да дойда да погледам сеир??? що дадохте задна бе нали ЕС и НАТО са ни най-големи защитници!!! аааааа там баба меца яко клеца!то със виене ако се събаряше нещо до сега от бившия партиен дом и помен нямаше да има!тъй,че вий те си, вий те си лошо няма!!!

А, изненадаа, нали Корнелия щеше да го стопаносва? Поредната лъжа. Добре овладяни заповедните форми ДАЙ и ИСКАМ

За сведение на американо и туркофилите чиито мантра е смърт на комунистите и да разрушим всичко построено от тях!!! На Бузлуджа през 1868г.месец юли се разгаря последната битка на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа с редовна турска войска, в неравната битка са убити почти всички четници спасяват се единици.Така,че антибългарски безродници и ТЕ ли бяха комунисти??? За да заслужите кървавите центове сте готови отново да убивате,да режете глави,да убивате ДЕЦА да палите села!!! но ТОЙ гледа !!!!!!!!!!!!!

За битката на Хаджи Димитър и Стефан Караджа с турците трябва да има паметник там, а не на престъпната, безродна и родоотстъпническа комунистическа партия, на която ти си очевидно привърженик и следователно си престъпник и родоотстъпник!

Що бе вий дето ближите гъзовете на американците какви сте? За 30 години поставихте 1/ЕДНА/ паметна плоча на американски УБИЙЦИ бомбардирали София!!! Хайде бе направете го вий тоз паметник!!! Или забрави,че искахте да правите паметник на загиналите ТУРСКИ войници барабар със Сюлейман паша на връх ШИПКА??? Нали времето е ваше!!!само че турците са казали "замана парасъз-дър"анадън му мекере!!!

Гледам ти поназнайваш турски, сигурно ти си искал да слагаш паметник на Сюлейман паша:))) КОмунистите са световноизвестни с това, че рушаха паметници и църкви! Сега е редно както нацистките паметници, така и комунистическите да бъдат премахнати - за да не се събират там неонацисти и неокомунисти.

без;умецо, тав, в ония кенеф грандиозно глупав, нямяши ликът ни на караджата, ни на хаджи димитър! там бяха двамата амбриажи маркс и енгелс, сега май на амбриажите викате джендъри , сиф.илистика ленин, благоев и каруцаря димитров! и скромно между тях брОгаря живков, най известният табладжия в историята на бкп!

не е ли късно да си мериш пиш.ката, смотльо? или и ти като дрОгарите ти маркс и енгелс си играеш на чичо доктор с някое партийно дрОгарче!

яяя, ония тъ.пак го изтрили?! що те изтриха, смо.тльо русолюбски??

Само социализмът може да роди подобна уродщина - бетонен грозен колос на върха на красивата планина! Динамит и да се почисти след това от червените кхмери, гласуващи за комунягите! Колко е красива сега градината пред НДК без онзи шестокрилия!

България би била по-добра бе вас! Долни предатели, продажници, лъжци, крадци, джендъри, и тем подобна американска измет.

УРОДЕ, ТЕБ КОЙ ТЕ РОДИ? СОЦИАЛИЗМЪТ? ИЛИ КАПИТАЛИЗМЪТ? КАЖИ БЕ, УРОДЕ, ОТИ СЕ СРАМИШ?

Мен майка ми ме роди! А теб? Комунизма ли? Ами, личи ти...пак урод е изцвъкал:)

ПАМЕТници, построени от държавата, принадлежат на държавата. Държавата е длъжна да ги опазва. За да опреснява ПАМЕТТА на БЕЗРОДниците, писали за кенефи и джамии. Преди около 3 години германски професор, президент на Международната организация за опазване на паметниците на културата, пристигна на крака в България, за да лобира за запазването на Паметника. Даде идея да се превърне в музей. Та, ГЕРМАНЕЦЪТ нарече "Бузлуджа" "спящ ВЕЛИКАН", а уродливите БЪЛГАРИ с мислене на клозетно ниво си показаха за сетен път простотията... Българинът е най-големият враг на себе си. Простотията му е безгранична...

Или си мнопго малък или трябва да си опресниш паметта малко - това бетонно недоразумение беше построено със средства събирани от хората - насилствено! В училище ни караха през месец-двеа да си "купуваме" някакви измислени пощенски марки, средствата от които отиваха за строежа на чинията. Родителите ни ги караха да плащат от заплатите си за Бузлуджа! И през ум не можеше да ти мине да откажеш - заминаваш в лагер! Постоянно измисляха някакви поводи да се плаща или работи безплатно в името на "Фонд Бузлуджа"! Този паметник е построен чрез насилствено събиране на пари от народа!

Родителите ни ги караха да плащат от заплатите си за Бузлуджа! И през ум не можеше да ти мине да откажеш - заминаваш в лагер!????????? МАНГО, ПОСПРИ СЕ!

пресилено, но в общи линии вярно. А посмей по него време да откажеш.

Това са фактите, Айше, фактите! Ти или още не си била родена и замислена дори, или пък етническият ти произход не ти е позволявал да прочетеш за какво става дума на български език.

Въх,въх и пак въх! лагери през 1980г!!! имаше да-само че пионерски!!! ма тя простотията и злобата не ходи по гората а по такива като теб! баре се допитай до някой стар седесар!!!

Циганино, от вас и тогава не взимаха, затова не помниш и ти и краливите ти родители.

И през 1980 имаше лагери, тутманико прост. Ти се допитвай до когото си искаш, аз съм свидетел на всичко това. Ти си някакъв сополив келеш изсран от някаква комунделска пачавра. Ако имаше и 2 грама мозък или образованост щеше да знаеш, че дори и без да те пратеха в лагер имаше 100 начина да ти почернят живота ако се противопостваиш на някаква партийна инициатива или повеля! Марш сега при кирливата си комунистическа майка да ти разкаже още някоя приказка за добрия социализъм!

До "да ама не"-МАЙКА ми никога не е била "комунистическа пачавра" и почина преди десет години изроде , отивай при нея да се оплакваш некрофил нещастен!!!

От това става хубава джамия с минаре...

да го "ремонтира" този кичозен монумент. Той бая се озори за мавзолея ,ама тази чиния ще литне от първия път.На връх Бузлуджа трябва да има монумент,монументална сграда в която да се споменават всички велики събития и българи от 681 год. до наши дни.

Бакърджиев ли! И къде е сега Бакърджиев, след мавзолея? На бунището на историята, заедно със своя атаман, Костов и цялото СДС. Това с главните рушители на България, и ако бяхме нормална държава, отдавна трябваше да гният в затвора при бай Ставри, за забавление на останалите затворници. Но никога не е късно. Няма да е все така!

това уродливото нещо там горе, от вътре е още по уродливо, не е социалистически символ! комунистически си е! когато го строяха, в България нямаше социалистическа партия, а комунистическа, и в чл.1 на конституцията пишеше: ръководна сила в обществото и държавата е българската комунистическа партия! тъй че, не изопачавайте историята, и веднага сринете този символ на комунизма, както повелява закона!

Всички червени смешници чакате само на евро финансиране!

появи ли се най-после! Гъбо отровна, квакаща жабо, сащисан трол, гнусен дебил, бит педе.... Цял ден те чакам да се появиш за да ти дам глухарче, ей така да го ду....

малеййй ми ти си титан на възвишената комунделска мисъл бе! всяка първична партийна организация на бсп ще е горда с интелекта и красноречието ти!

Появих се! Сега може да ми лапнеш хуя! Както обикновенно!

до МАЙОРА. Ми той умрял ма!

Не се тревожи! Лапай и ще го съживиш! ;-)

до МАЙОРА И ти си умрял ма! Ама още не го знаеш.

Ти си умрял и още не го знаеш, бедно педалче! Не си мисли, че си анонимен! ;-)

как! Не съм бе? Ако бех умрел, нямаше да съм в там! "Не си мисли, че си анонимен!" А макак, аз и не мисля. в Русия съм, в Русия съм!

Ще те проверя къде си!

в Русия съм, в Русия съм, аз!

Дай боже още една тежка зима и природата ще срине социалистическото “творчество”

Тодорке, много си зле, жено.

А, дано!

Когато днешните любители на вчерашния социализъм, живееха в концлагера България и рупаха чернобилските марули между два вица за Тодор Живков, комунистите си строяха ето това., а за любия си народ панелните комплекси. Колко болен мозък трябва да си, че да тръснеш този бетон на връх планината. Тогава никой не смееше да шукне, камо ли природозатичници да протестираттттт......., така че плюещите ББ, не Ви е той проблема, ами Вие сте си проблема, по точно мозъка Ви.....

червени олигарси защо спите това ви крепи на власт, тъпите и дебилни наследници на комунисти , къде без грандоманските символи

Да,ама ако прочете-"На крак, о парии презрени..."Този девиз вече не се харесва но оправляващите!

Боко, цветя можеш са поднасяш на Бай Тошо, за Бузлуджа нищо няма да направиш?

И защо трябва да прави, прави ме!!!!

а изринаха ли лай..ната преди да вкарат журналята??

Като не беше ти там---как да те изринат?;)))))

пройчо, аз лично съм бил там поне десет пъти! голям кенеф си беше, шъ знайш! сега не знам от къде влизат, но ние навремето влизахме от дясно на портала, като заобиколиш на около два метра височина имаше висок тесен прозорец затворен със стъклети тухлички! та да знаеш, аз съм тоя, дето първи е минал през този отвор! тухлите бяха доста здрави!

Ми най-добре пловдивският свинар да си направи кочина там и да си гледа прасетата. И ще плаща наем на Посрано 20.

Ужасно грозно нещо.

Е па то цялата страна е рухнала, това ли няма да рухне. За 30 години са направени 2 тунела и 50 ина километра асфалт, и опищяха света със успехите им. А във социалистическия Китай бюджета на едно село е колкото на Европа.

това което си написал не е вярно. Цялата страна се покри с магистрали. Китай е на нивото на България - Виж икономическите показатели - доходите са съпоставими. Проблемът в България е че едва сега нещата почнаха да си идват на мястото - а младите избягаха и няма деца, а децата са бъдещето. Проблемът е в пропуснатите години от 1989 до 1997 когато се вървеше надолу, както и в бавния преход след 1997. Ако нещата в България бяха така както са сега през деведесетте години младите нямаше да избягат.

Засега китайците са с доходи колкото нашите, но държавата им върви напред и доходите им ще се увеличат. 1989- та доходите на масовия китаец бяха до 5 пъти по-ниски от нашите , а сега нифстигнаха, че и ни задминават вече. Що се отнася до магистралите, Б.Б. просто завършва това което построи бай Тошо.

Таман тъй! магистрала до магистрала и между тях пак магистрали!!! ти кьорав ли си та слушаш на боко лъжите,че и им вярваш???

plv, първо се сравнявай със страните в региона - Македония, Сърбия, Босна, Албания, и Румъния. Китай и България са доста различни като управление, политически строй, и социялна динамика, за да ги сравняваш. А и в края на комунизма нещата бяха доста по-зле от сега. Само че за да разбереш че си зле трябва да имаш база за сравнение - например най бедната страна в Еросъюза, или по-богати от Македония, и Сърбия. По време на комунизма знаеш само какво има в България - по-богатите по една жигула, по-бедните по един москвич. 111, пич през последните 10 години се построиха повече пътища отколкото Тошо за 45 години.

За кой ли път се убеждавам,че да се репликира надъхан и безмозъчен гербераст е кауза пердута!!!

не съм гебераст. Имам доста забележки по отношение на управлението и какво може да бъде направено, за да почне страната да се развива по-добре икономически - трябва съдебна реформа и функционираща съдебна система. Живял съм и по комунизма, и общества които са доста по развити от българското икономически и политически - няма в предвид нито Китай, нито Русия.Разликата между България и Унгария, и Полша или Чехия - са годините между 1989 и 1997, когато България вървеше назада а те напред. А относно твоите виждания - те са ограничени от липсата на адекватвно образование - икономическо, както и на липса на визия за общественото устройсто на по-развитите общества.

Пич , незнам ти и Бойко за кои по-точно магистрали говорите ... Мен лично ме е срам всеки път като си дойда в Бг .. как един смотан път не можем да направим , толкоз ли е трудно ?!? Всички го правят само ние не можем ..

Курнела, зарков и останалите партизани да оглавят бригада и да отиват да ремонтират. Гергов и останалите олигарси да им купят инструменти и материали.

Комунизма построи 8 царски Българии. На 9 Септември нямаше българин, който да е виждал вода лайно да бута. Цяла България миришеше на кенеф, всички бе на ями и без канализации.Бай Тошо даде кредити за 30 години при 2 % лихва. И най-бедният българин построи дом та по два и три. Кръстиха капитализма демокрация и смачкаха българите и България. за 30 г. сме най-бедната, най-корумпираната и с най-висока смъртност държава. Хайде постройте една Бузлуджа сега бе селтаци тъпи .Вие не можете боядиса това което комунизма построи, та ще строите. 70% гепят шефовете и 30% за изпълнителя.

синема гугу,на гага

Чудя се и се мая, защо точно бившите комунистически страни сме най- зле финансово в Европа. От много хубаво ще да е било

защото ни продадоха за 30 сребърни долара! Другите надградиха това което имаха а тук го съсипаха, защото така беше заповядано. От износители, производители станахме вносители и консуматори! Някога имахме фабрики и заводи, сега само офиси и складове под наем. А парите изтичат като река извън територията наричана някога държава България.

Цървул, там където не е победил комунизма още ли серат в ями? Измет демагогска

Аферим кардаши,тука си много прав за имотната мафия,,със средна заплата 800лв един двустаен панелен апартамент 60-70хил. евро,,кво да говориме повече......

Tyзлиja

България не е София.Някъде има жилища и за 10 хил.евро.

Постоянно повтаряне на нагли лъжи няма да ги направи истини:) Построил е на дедо ти оная работа социализма:)) Нацвъка из страната безсмислени и работещи изцяло на загуба малоумни заводи, които произваждаха боклуци и отпадъци, но "даваха хляб" на обезземлените селяни, чиято земя беше отнета и вкарана в ткзс-та, за да не бъдат независими, да могат да ги местят като пионки където им хрумне, да нямат връзка със земята. Съсипаха селското стопанство - през 80-те вече нямаше дори какво да се яде в тази страна - няма производство, няма и внос , защото няма валута, а без валута нищо не можеш да внесеш. Хората се прехранваха от някакви малки градинки из селата, от които насила ги бяха докарали в градовете за да работят в безумните заводи. Магазините бяха празни - нищо не можеше да се купи без връзки и рушвети. Хладилник, телевизор, печка, диван, маса, легло - забрави ! Чакаш с месеци и години! Кола? Апартамент? За кола 10 години, за апратамент - 20! Тотална и повсеместна мизерия! Където е минал социализма е оставил само пустош!

ето поле за изява на другарката Нинова,нека се изяви и със собствени средства да възтанови реликвата на залязващата и партия,поне поколенията да я помнят като реставраторка а не като приватизаторка

Тя България се руши, те за някакво комунистическо капище се загрижили.

Тази сграда чия собственост е- държавна или партийна?.Ако е партийна и неподдържана да им я вземат.Ако е държавна да я ремонторат и да стане туристическа дестинация

Ами партията столетница е пълна с червени милионери.Като всеки даде скромно по едно милионче, и готово!

Те в другите партии, всички са едни бедняци...

Това нещо е идеално за туризъм.Супер гюедка има.И чужденците се впечатляват.Нали имаше наш студент в чужбина, който направил курсова работа- нещо като 3Д проект и бяха спечелили награда.Трябва да се направи нещо, ако трябва да се махнат партийните неща и интетеси.

Ако оставим настрана символиката какво друго в България не се руши. след 70 години социалистическа (комунистическа) диктура и нейния вариант на демокрация, тоест постсоциализъм, ненаказан за безбройните си ЧУДОВИЩНИ престъпления и АНТИБЪЛГАРЩИНА! "В КОЯ СТРАНА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ", И ЧОВЕКОМРАЗЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ЛИЦЕМЕРИ И ЛЪЖЦИ! Иначе - лошо че се рушат паметници на историята ни - добра, лоша, трагична, това е историята ни! В Москва я крият, България се руши, унищожават я, с все природата... ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА (ПОСТ)КОМУНИСТИТЕ ПРИЛЯГА КАТО НА СВИНЧЕ - ЗВЪНЧЕ! Такова е разбирането им! Свинята неизбежно винаги намира ИЛИ СИ ПРАВИ КОЧИНАТА!

"В КОЯ СТРАНА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ", И ЧОВЕКОМРАЗЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ЛИЦЕМЕРИ И ЛЪЖЦИ! Варварино, на колко години си? Колко години си живял в социализма???

идиот

най-богатите у нас са лидери на БСП, но те са свикнали народът да плаща. Да развържат малко кесиите, а и получават добра субсидия - какво правят с нея - делят си я сигурно. Резил да гледат как се руши техния символ и нищо не правят - правят искат да съберат пари от бедните пенсионери - техния електорат. И защо не - хвърлящите десетки хиляди от тераси и прозорци са техни хора. Прави са - ако дадат пари за Бузлоджа - все едно че са ги хвърлили през прозореца - ще ги откраднат баш комунягите. Знам, че ще ме изтрият но поне няколко ще мепррлочетат.

Kur za komunistite !

и двойно на капиталистите!

Ама верно ли се руши, не знаехме досега....

да стяга редиците и с мистрии в ръка да го възстановят и после да отлетят в Космоса и никога да не се върнат!

мида си го оправят биесепето и Краднелия Нинова,нали това е от техните бащи....

реално погледнато в това капище има вкарани милиони долари, десетки хиляди тонове цимент и арматура. Комунистите вместо да ги ползват за нещо полезно- примерно за мостове на автомагистрала ТРАКИЯ те са ги инвестирали на майка си в г/за на тоя връх. А автомагистрала Тракия я оставиха да се прави за след кат победи комунизъма и почнем да правим от целите полупроводници

с тоя бетон и арматура можеха да направят и тунела под Шипка, ама явно им е било по-важно да направят преживе един паметник на бай Тошо

Има и други големи паметници на грандоманщината и простотията им в България, като Кремиковци, Радомир - завода и т.н... В модерния им вариант може да се види бетонирането на Черноморието, и където им падне, безобразията им с язовирите, громната корупция, вкл. във всички общини и държавни органи и институции... Да не говориме за човеколюбивите им и българолюбиви паметници - ЛАГЕРИТЕ ИМ, това, което виждаме с Македония, а и останалите балкански и други страни! Изобщо голямо наследство реално ни оставиха тези, заедно с външния дълг, всестранната МОРАЛНА и демографска катастрофа, резултат от ГЕНОЦИДА на престъпното им управление!

и социалистите и тях ги питам, и те ли не видяха колко поскъпна ХЛЯБА. Хайде, "телевизиите" са ясни - имат много по-важни събития, ами свободния, все още интернет, защо се прави, че не вижда. Хора, ХЛЯБ не ядете ли?

Това комунистите сте големи щтрауси, а добър ден. Това да не е от месец? -След прехода колко одини управляваха ваши правителства......