Пиратите ранили български моряк

Българските моряци от похитения от сомалийски пирати кораб "Ейшън глори" кацнаха на летище Варна в 21.15 часа в четвъртък вечерта.

Обратно в новината

Коментари - Пиратите ранили български моряк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не се разбра, че всички тези отвличания се правят със съдействието и под ръководството на големите застрахователни компании и корабособственици и под чадъра на САЩ и НАТО. Защо не отвличат вече руски, китайски и някои други кораби? Защото знаят какво ги чака!!!

Част от парите от отвличанията отиват за финансиране на АлКайда...

Откупите се плащат от корабособственика,който в случая не е български.Дано на никой не се случват подобни неща.

Преди няколко дни прочетох информация, че моряците и семействата им ще бъдат изпратени на почивка,на държавна издръжка.Това ме възмути много, не считам,че трябва да се прави това.Те са заминали доброволно, с договор с часта фирма,не са изпратени от държавата,на която и данъци не плащат предполагам.Повтаря се историята с либийските проститутки. Моля, нека всеки сам да си плаща почивките.Аз работа,плащам данъщи,слугуван на т.н.български бизнесмени и никой не се сеща за мен.Стига съм издържала много по-богатите от мен.

Тежки моменти са изживели моряците. Все пак стои един въпрос - откупът за чия сметка е ? За сметка на българските данъкоплатци ли е ? Непрекъснато се чува че няма пари за лекарства, за това и онова и ще трябва да се даде отговор на въпроса за откупа. В крайна сметка данъкоплатците трябва ли да плащат за нещо случило се с една частна фирма ?

Откупът е платен от фирмата-собственик. С Панега е по-особено, защото собственикът е българска фирма (или поне шапката е в България), преговорите (ако има такива) се водят и от правителството, т.е. вече се строшат народни пари, надявам се държавата да помогне на гражданите си, а не да ги оставя като кучета, докато разправя, че са добре, че трябва да мълчим, за да не пречим и пр.

Интересно как могат да следят българските медии без преводач? Или може би има и българин замесен с тези пирати? Не е ли малко странно това изказване?

Ами нали имаме новини и на турски,затова няма да им е много трудно с намирането на преводач