Нов удар на сомалийските пирати

Норвежки танкер химикаловоз с 21-членен екипаж бе отвлечен от сомалийски пирати край остров Мадагаскар, съобщи Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Нов удар на сомалийските пирати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японски РИБОЛОВЕН кораб навлязил в руски териториални води. Граничния катер отправил съответното устно предупреждение, след това предупредителни изстрели, и накрая, след като рибарите не мръднали, граничарите изрешетили корабчето им. Става дума за риба!!! Но това е в рамките на международни закони и затова японците си затраяха. Та като сравнявам с мърлявите сомалийски разбойници, не мога да разбера защо им се лигавим, когато нападат ХОРА. Има нещо много гнило в целия този театър със сомалийските пирати !!!

АМИ ВЛЗТЕ В СОМАЛИЯ ВМЕСТО В ИРАН ИЛИ ИРАК

Защо не пратим Ц Цветанов да им спретне една операциика и да разреши проблема?

Те отвлякоха преди време един американски и американците веднага си пратиха пратиха военните на помощ. Резултатът беше, че всички замесени пирати в отвличането на американския кораб, бяха убити от американските снайперисти и дори един пират си заведоха в америка жив за да го тормозят и разпитват. От тогава сомалийските пирати не пипат американски кораби, защото явно са разбрали, че ако пак се пробват ще им се случи същото (т.е. американците ще пак дойдат и пак ще ги изтрепят)

няма какво да ги залявят, направо трябва да ги гърмят с голямата картечница само при поява в тези води-щом са там, трябва да са мъртви.

Това със сигурност е ясно: - Пиратите имат предварителна информация кой кораб да нападнат и че кораба не плава празен. - Знаят също, че не трябва да да посягат на нито един член от арестувания екипаж. - Не трябва да нападат еврейски, американски или руски кораби. Знаят със сигурност,че ще получат милиони под формата на откуп. Въпроси: Кеде и кога е споменато през кои банки става плащането на откупите или то е на ръка дадено от кого? С милионите пиратите могат да живеят на всяка точка на планетата. Да сте чули пирати да са емигрирали в друга нормална държава. Не е ли това машина за пране на пари? Дават се милиони за откуп, след което се връща голяма част от парите на далите откупа, а скромни проценти остават в така наречените сомалийски пирати. Вълкът сит и агнето цяло. Крайната цел е постигната. Няколко милиона са изпрани и 20тина арестувани моряци са освободени за радост на близките им.

ако бяха израелци, щяха да бъдат освободени още на първата седмица и пиратите щяха да бъдат на дъното на океана.Защото техните командоси са мъже,а не баби като нашите.То май и политиците ни са такива.

Толкова ли е трудно да се монтира по едно 20-30 милиметрово оръдие и 20-инчов мощен прожектор на всеки един кораб? Просто пиратите нямат никакъв шанс! На военни учения са поразявани малки движещи се цели от 1 500 - 2 000 метра... Може би пък просто не искат да ги хванат въобще!... А навремето добрият крал Джордж бесеше пиратите по мачтите и те изчезнаха от Карибите... Но сега сме хуманисти!... А защо няма израелски, руски и американски отвлечени кораби?! Защото тези нации не преговарят, а действуват! Питам се, с кого играят заедно тези момчета - сомалийските пирати, та цял свят ги оставя да си разиграват коня както искат?!?!? Хванете октопода сомалийски! Това да се противопоставят на целия свят без някаква помощ отвън е невъзможно! Къде са всемогъщите тайни световни служби?

Толкова ли е трудно да се монтира по едно 20-30 милиметрово оръдие и 20 инчов мощен прожектор на всеки един кораб? Просто пиратите нямат никакъв шанс. На военни учения сме поразявали малки движещи се цели от 1 500 - 2 000 метра . ... Може би пък не искат да ги хванат въобще.

А навремето добрия крал Джордж бесеше пиратите по мачтите и те изчезнаха от Карибите.... Но сега сме хуманисти ...

Не мога да разбера защо няма израелски, руски и американски отвлечени кораби?! Едно нещо което ми идва на ум е: Застрахователите наемат сомалийските пирати да нападат кораби, за да покачат застрахователният риск и вноски?!

Какви добри хора има по тази земя, товариш тонове опасни токсични отпадъци на евтино корито, застраховаш го естественно, и после хоп-пиратите те освобождават от отровата за некви жълти стотинки.

Питам се, с кого играят заедно тези момчета - сомалийските пирати, та цял свят ги оставя да си разиграват коня?

Хванете октопода сомалийски! Това да се противопоставят на целия свят без някаква помощ отвън е невъзможно май. Къде са всемогъщите тайни, световни служби?

ДО /До наивник в напреднала възраст/ (07.03.2010 г. 08:45ч.) Нима не се подразбира защо съм изброил кораби на Израел, Русия и САЩ?! Този факт именно изкарва на преден план ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ с техните застрахователни по-високи рискове и получаване на по-високи печалби.

ТОВА Е ЧАСТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОГРАМА ЗА ИЗТОЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ПО ТОЧНО ПАРИТЕ НА МИЗЕРНИТЕ БЪЛГАРИ НА КОИТО НЯМА КОЙ ДА ИМ ПОМОГНЕ ЗАЩОТО ЕВРОПА И ЩАТИТЕ СА ЗАМЕСЕНИ В ТОВА

da mnogo e samnitelno vsi4ko tam, no vremeto hte po kaje pajiviom pa vidim )))

na besiloto i da visat tam ...da vidim sledvashtie dali shte sa smeli prosto triabva da razreshat na korabite da im apo 1-2 avomata ne pove4e ili karte4nici ...

policiite i slujbite sa za da potiskat sobstvenite narodi, ama kato triabwa da svurshat nesto navun - krugla nula.

TEE NEMA LI DA GI IZTREPAT VE4E BE?!

и не е Мианма, а е Мианмар-бившата Бирма.

не се притесняваите бат БОИКО ще ги прибере всичките на топло

Че къде чак там надолу са го нападнали, тия скоро ще се появят и в Малака.

Aman ot tezi marzelivi i lazlivi somaliici!

Пратете Емил Боев и да затрие тия нагли копелета!