Калфин обвини държавата, че не е активна срещу пиратите

България би могла да потърси по-активно включване в усилията за предотвратяване на пиратските набези в Аденския залив.

Обратно в новината

Коментари - Калфин обвини държавата, че не е активна срещу пиратите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е лесно да плюеш като си в опозиция :)))

Не знам дали Ева е тъпа патка, не я познавам, но е права, че комунистите у нас са русофили. Даже бих казал руски дупедавци. А ти се научи да слагаш съответните членове в речта си, за да не ти турим ние по един член. Пълен или непълен, според мястото. Имам предвид в изречението, да не си помисли другаде?

ТОЗИ Е ОТ КВОТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА. ЗА НИЩО НЕ СТАВА, НО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ВСЕ ТАКИВА СА НА ВЛАСТ. ТО И ЗА ТОВА БГ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЧИСЛИ В КВОТАТА НА АФРИКАНСКИТЕ СТРАНИ

Я виж ти ! А какво ако поръчаме на евродепутатите ни да лобират за спонсориране (не за финансиране чрез заем) на една такава операция от ЕС !? И след успешното им справяне - да организираме ротационното изпращане на личен състав, грижливо подбран измежду разните ни преквалифицирани (напоследък) екс-спецове !? (хем ще си правят типичното, хем твърдо ще са платени, хем у нас ще мирне)

Големите страни като САЩ, Великобритания, Франция и т.н не могат да се справят с пиратството на 21 век. Може би България трябва да е активна и да оправя работите в Иран, Афганистан, Пакистан и Колумбия?

Ти от рождение си проста и тъпа или придобито? Русофили какво общо има със случая. Ако имаш запек също русофили те пречка? Ей такива патки трябва да пуснем в залива - ще смайвате пирати с тъпотията си

Не знам защо всички говорят за нафта или бензинец. Я да вземе Калфин да вземе 1 калашник, да се натовари на Калиакра и хоп в Аденския залив. А за да се избиват парите за храна и вода на екипажа може на борда на кораба да се снима Сървайвър 5: Сомалия!

Наистина Калфин бе и е един калфа , това е човек блюдолизец ,завършен симулант! Как се е сетил да освободи моряците?

Kalfin e smurdel bokluk!Kolkoto do piratite tova si e organiziran grabej ot strana na razvitite strani,tova e drug nachin za grabene na budalite ,koito se opitvat da zabogateiat.Vsichko e dobre organizirano,edin poreden teaturot strana na tezi koito iskat da kontrolirat sveta.Ako im beshe tolko zor 6 amerikanski flot odavna da im e udaril piklivite piratski korabcheta s niakoia kruz raketka,no tova niama da se sluchi shtoto 6-ti amerikanski flot gi pazi ot raketi!Kalfin da go duha toia evreiski izrod!

А, има пари за харчене ли? И освен това си е поръчка, от която ще капе... Я стига простотии, Калфин! Събери си ума! Дръзки може да се упражнява за по-малко пари в собствени води. Без тез иномера!

Прав е министър Калфин. Вместо да стоят закотвени Перви втори ... шести самолетонасачи да ги изпратим там. А като купим батерии за подводната лодка също. Този въобще беше ли министър, че не съм го чувал.

Г-н Калфин, това се нарича пещерен популизъм.

ЕЙ КАЛФИН, ТИ ЗАЩО БЕШЕ ПАСИВЕН КАТО БЕ ВЪНШЕН МИНИСТЪР? ЩО НЕ ПУСНА БАРЕТИ НА МАЛАСПИНА, АМИ СЕДЯ КРОТКО И ЧАКА ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ПИРАТИТЕ И ДА СИ СЕ ВЪРНАТ НАШИТЕ? СЕГА Е ЛЕСНО ДА СЕ ПРАВИШ НА МЪЖ! И ПОДЛО! АМА ВИЕ, ЧЕРВЕНИТЕ, СТЕ СИ ВСЕ ПОДЛЕЦИ ОТКРАЙ ВРЕМЕ!

Kalfin,Kalfin,prodal da rabotish za Parvanov,a ne za koito ti plachta zaplatata.

Калфин - скрий се бе боклук. Те развитите страни не могат или не искат да се оправят, ние дето сами не можем да се опазим от корумпирани боклуци, като Калфин, ще тръгнем да се сражаваме. Айде нема нужда. Нема нема и некой реши да се направи на експерт-герой.

Смрадлив Лъжец и Демагог е този Калфа.

Г-н Калфин навярно следващата седмица ще посъветва България най-после да се заеме с приключване на световната финансова криза и да спре затоплянето на планетата. Или поне да се закани на САЩ, Русия и Великобритания, че те много се бавят!

Айде и ние сега... барабар Петко с мъжете. Какво точно може да направи България, и колко важни международни проблема бяха решени с активното ни участие, докато Калфин беше външен министър? Фрегатата Дръзки била готова да се включи и да ги помете пиратите, само някой да даде пари за бензин..... Ех... :) :)

Участието на Дръзки за около два месеца би струвало минимум 2-3 милиона лева, като сумата може да стигне и до 6 милиона в зависимост от задачите, които трябва да изпълнява фрегатата. Да бе да, след драконовските мерки на Дянков, само това остана, на гол тумбак чифте пищови. Ще им се на някои да си получават командировъчните и ще си клатят оная работа. От какъв зор с нашите данъци ще се пращат фрегати на баба си на припечина, като от морския бизнес България като държава не получава нищо ? Всички кораби са регистрирани под удобни флагове, от нас само се наемат робите. И да хванат някой в плен, ще ги върнат живи и здрави. Компаниите да си плащат, имат си застраховки, имат си приходи. Който иска да яде мед, трябва да се пази от жилото, а не да прехвърля тоя проблем на нашата финансово слаба държавица.

КАЛПИН

Активността на БСП в тази насока се прояви като изпрати Елена Йончева(приятелката на бившия премиер) в Аденския залив и Сомалия. Тази и`мисия чрез БНТ беше платена от всички български данъкоплатци. Резултата от мисията: Да ни каже колко е опасно в тези води корабоплаването сякаш цял свят не знаеше до тогава. Една екстремна разходка за хубавото Ленче на наш гръб.

Може след като вече нямаме военно-морски сили,да наемем Френския чуждестранен легион базиран в Джибути, да ги минат една ръка

Калфин, война на Сомалия ли предлагаш? Ей, тъпо животно е това комуниста.

Калъфин да не се обажда неподготвен, ако е такъв ербап да съберат пари с другарите от БСП, да си купят една гемия на старо и заминават да борят пиратите, щом е за такава благородна кауза може египтяните да ги пуснат да минат безплатно през канала хахахаха.

Армията да го мобилизира и марш на умиротворителна операция в Сомалия!

Предлагам да изпратиме подводница.

Абе тоз Калфин много разбира бе да сме се включили и ние.Там има достатъчно кораби но нямат желание и законова база да се борят с пиратите.Миналата година два пъти минах с кораб през залива и с очите си ги видях що за пирати са.Много лесно може да се справят с тях.Те са базирани на корабчета майки които може с 10 човека да ги обискират и задържат.Само ,че тук играят явно други интереси.А Калфин нека си говори неговите глупости

За непросветените тук: Калфин не е русофил ..иначе нямаше да си върти задника на 180 градуса относно руските визи..и да органзира източването с визовите центрове, нарушавайки Европейските договори ..където сега се е покрил за заслуги на тлъста заплата!!? А Калфин си е турско мекере ..топлата връзка с медидогановото ДПС ..ибрикчия от класа!!! Но цялата му сганска дипломатска мрежа ..турски мекерета за съжаление още стои на ..държавния зоб!!!

Не мога да разбера каква му е далаверата на този Калфин , който е един от групата хомосексуалисти на Станишев грабила България 4 години. Не се ли наплюскаха. Какво още искат и кой ги пита? Но щом той го казва значи не трябва да се прави.

daite mu edna pushka na Kalfin da hodi da vardi korabite :)

А Калфин е един смрадлив боклук. Нищо лично, просто констатирам.

Браво, бе Калфин! А откъде нафта за фрегатата ни? Хубаво я купихте навремето, ама да й бяхте намерили и нафтица, а?

А после, ако пратят някой наш кораб там (не че ги имаме в изобилие), или моряци, комунягите да ревнат, че пращаме войски зад граница и стрували скъпо, а някои тука във форумите да се пенявят, че обслужваме чужди интереси. Калфин, като знаеш толкова много, направи нещо по линия на твоите другарчета евродепутати от ПЕС, а не само да лаеш като българско социалистическо псе.

Това недоразумение Калфин има очи да гововри... Ам комунягите са си такива,нахални,безоч и крадливи ,мръсни русофили,Заради тях никой ни не уважава,прочетете последната статия от в,Фигаро или най-добре влезте в блога на Иво Инджев

калфин откакто си в оставка,започна много да разбираш от външна политика,явно трабва да си вечна опозиция а не на власт.

пратете го тоя смешник с прашка да плаши пиратите, много ще се зарадват на бялото му дупе и поне 3 дена няма да излизат да пленяват кораби!

бреее нова мъдрост ....... а не иска ли да пратим някой да умиротвори и индо-пакистанската граница и бразилските бродеи.... аман от празнодумци

Калфин, а ти беше активен само на ...турското направление ..забрави ли, като работеше за турските интереси!? Или да ти припомня, мекере такова?

Щот Калфин навремето веднага почна преговори, отиде и сам освободи пленените бг моряци ли? Много са смешни тия всички бивши министри кат почнат сега да дават акъл как трябва да се върши нещо при положение, че самите те навремето действаха кат идиоти.

Като сме се докарали в 21 век да има пирати - какво да му кментирам.

И с какво да се включим по-активно? С лодки с гребци ли или сега ще си купуваме много хубав боен кораб с отрязаните от образование и здравеопазване пари?

Само като чуя за тоя лайнар и ме втриса!

Калфов кво лаеш бе гнусна пачавро

Само ще допълня един от предните постове: Предла да изпратиме подводница-ТА!.

Идиот!