Кораб с осем наши моряци отвлечен от пирати

Отново е отвлечен кораб с български моряци на борда. Това заяви капитан Продан Раданов от варненската фирма "Зодиак", предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Кораб с осем наши моряци отвлечен от пирати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОЛЕГНЕТЕ!!! ПОЧИНЕТЕ СИ!!! НЕ СЕ АБЕТЕ БЕ АРКАДАШИ!!!

е и кво да напрайме сега ? да ги плащаме от бюджета че на тия им било скучно да стоят по-наблизо до българия и тръгнали на своя глава по света ! всеки сам да се оправя - кой каквото си е дробил - такива времена настанаха .

Че кои те спира??!! Едно време при другарчета имаше изходни визи ......

И аджеба, къде ги държат тия кораби след като ги отвлекат??? Няма ли разузнаване, сателити и пр., та не могат да намерят кораба. С тъпите сателитки уж виждали на баба си в задния двор, пък един баз-бая кораб не могат да открият. И моля предплатените комунистчета да млъкват и да спрат да пишат за ББ. Все той ви е виновен...

НА КОИ МУ ПУКА ЗА ТИА БЕ

Следващия кой кораб ще отвлекат идвам с тях не ми се седи при ДЯНКОВ.

Браточки да вземем да се организираме да пратим наште момчета в Сомалия. Пирати ли са кви са , правят пачки и не се отчитат мамицата им . Та вземайте бухалките и да вървим да ги ''застраховаме''

Само 1 военен снайперист и 1 Драгунов на кораба и няма никой да може да го доближи. Видяхте тюлените от какво разстояние им видяха сметката!

Се си мисля че пет моряка с калашници могат да уплашат всеки сомалийски пират на гумено корабче . Само дано спрат да отвличат наши момчета че като знам каква държава сме требе се разчита на собствениците на кораби .

до Видо -глупак, как можеш да пишеш това двама сина имам в морето

Що не пробват да отвлекат някой руски кораб да видим какво ще стане?

Търговски кораб не може да качи 4 или 5 въоръжени лица с гранатомет и автоматично оръжие, за отбрана от /сомалийски и други/ ПИРАТИ?!?

виж ,какво ,жалко човекоподобно,Тези мъже не могат да ,,си стоят на задника ,,именно защото са истински мъже,а не амеби като теб.Не стоят да чакат държавата да им нахрани семействата .Решили са сами да се справят.Много е лесно да си стоиш до топлото дупе на жената и да псуваш всеки който се справя.Защо не опиташ поне веднъж да бъдеш Човек.предполагам,че ще ти бъде трудно .

Пиратите с лодките взели, че отишли на разтояние, колкото София-Виена и малко отгоре/1000 км./ и там чакали конвоите. Ха Ха Ха

Искам гранатомет и калашник и съм готов да пътувам с подобни кораби, искам да неутрализирам 2-3000 сомалийци.

всеки отвлечен кораб им се брояло за трудов СТАЖ

Vsi4ko 6te si doyde na myastoto. Sled operatsiya NAGLITE 3. Tsvetanov 6te im vidi smetkata.

чудя се откъде толкова злоба и простотия в българина, къде били тръгнали, аман от нещастници с плитки мозъци, другия да вървяло далаверката. дано ви се връща и на вашите семейства, глупави нещастници.

i chlenskij vnos za NATO???da mobelizirame voennij flot i da im spretnim edin desant-mnogo polzi nekoi generali da pomiri6at BARUT i da se po4ustvat BG...

Интересно защо САЩ трябва да пазят корабите на целия свят та все ги спрягате?

Хе хе хе ...те май нащте българчита сами почнаха да се предават в плен :))) Направо позната картинка :))

В миналото всички заловени пирати веднага без съд и присъда са бесени по мачтите. Те така . А сега им се зачитат ПРАВАТА и се плаща откуп.

да са си стояли на задника - никой не ги е карал да обикаялят моретата- знаят какви са рисковете на живото предаване !

Защо не се качват на борда на всеки кораб в района по няколко леко военизирани човека, ей така, да пазят страх на екипажа. Ако имат автомати, снайпери, управляеми ракетки няколко, няма да е лошо. Е, ако случайно се завъртят наоколо пиратчета и ги позастрелят леко, какво толкова.

Скоро ще ни дават пари, за да си ги вземеме обратно

БИХ ЖЕЛАЛ ДА ЧУЯ ИЗРАЕЛСКИ КОРАБ ОТВЛЕЧЕН С ИЗРАЕЛСКИ ГРАЖДАНИ!!! НЯКОИ СИ ПРАВАТ КУПОН И ОСТАНАЛИТЕ ДА ИМ ЧЕТАТ ГЛУПОСТИТЕ, ЯВНО НЯМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ

аз нали съм си смотан...и си мисля...жсичко е пари приятелю...май се пееше в една песен

Започва се някъде от 2002 година: Европейската комисия /ЕК/ и сомалийското правителство подписаха в Брюксел меморандум за разбирателство, който ще допринесе за тясното сътрудничество между ЕС и Сомалия. От тогава досега - няколко милиарда са отпуснати на Сомалия - като хуманитарни помощи, за инфраструктура и върхът на сладоледа - няколко милиона е дало ЕС за МИРООПАЗВАЩИЯ контингент на сомалииците в Афганистан! 6,000 човека! За справка - за 2009 г. ЕС е отпуснало ей тъй - да си имат, на Сомалия 213 млн. евро. Е - другият свят - също отпуска помощи. Значи - ето ти един начин да се направи далаверка - събират се парички от данъкоплатците, дават се на НАШИ фирми, които - произвели стоки, оръжие и т.н. Етооо - начин да си пласират стоките, някой да изкара паричкиии. А сомалииците - ще папкат боклуци с изтекъл срок и ще си е пуцат с хубаво оръжие! И какво се оказва? Аз - последният киртак, през 2009 година съм заделил някой лев в данъците си за просперитета на Сомалия! И ЕС и САЩ са тооолкова смешни в техните хуманни напъни, ама пък и България - барабар Петко - с мъже ходи! КАК, МАМИЦАТА МУ СЕ ПОЛУЧАВА СОМАЛИЙСКО ГРАЖДАНСТВО??? То се видя - македонец не мога да стана...

СОМАЛИИСКИ ПИРАТИ, МОЛЯ ОТВЛЕЧЕТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ГЛУПАВИЯТ ГЕРБ В КОМПЛЕКТ!

плаща откупа в такива случаи? Държавата (ни) или компанията - собственик? - А сумите за откуп, доколкото знам, хич не са малки - 7-цифрени са.

Територията дето охраняват военните кораби е колкото България! Да! Ама пристанищата са само две! На глупаци ни правят! Що не отвличат руски кораби?

Отвличат няколко кораба на няколко месеца. Охраната на целия Еденски залив ще излезе може би около 100 пъти по скъпо от всичките събрани откупи взети заедно. И откупите са нищожни сравнение това което печелят собствениците. Проблема е единствено за екипажа и най-вече кораба ако остане в плен твърде дълго време. Едва ли ще се намери скоро решение на този проблем. Твърде много интереси и пари се въртят. Може би единствено САЩ може да оправи положението, но те ще тръгнат да си гонят интересите най-вече политическите ... все пак Иран е толкова близо идеална причина да разположат флотилията си там :) Хмм и новата огромна заплаха Йемен е от другата страна :)

Международна мисиа ж косово , ирак, афганистан и т.н. може а в сомалиа не. ЗАЩО?

Задава се изход от кризата. Ако наистина нашите отвлечени моряци са в добро състояние, имат храна и вода, то много моля добрите сомалийци да отвлекат и половин България. И после пак, ако може!

ВТОРИ КОРАБ С НАШЕ УЧАСТИЕ,ВЕЧЕ СТАВАМЕ ДОБРИ-МАЛЪК ПРОЦЕНТ НА СОМАЛИИЧЕТАТА И НИЕ СМЕ В ДАЛАВЕРАТА....БАТ ВИ БОЙКО ТУК НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ,ДО РИ ДЯЛ ДА ВЗЕМЕ.......СМЯХ ......:)

Онзи беше напуснал конвоя!? А този!!! Палячовци. Но хората по форумите са прави - американците (демек евреите) продължават с чифутската си политика в Сомалия! ЖАлко за добрите хора там!

Крайно време е да се окупира целият сомалийски бряг и да се спрат каквито и да е помощи за гладни сомалийчета, докато или не изпукат от глад, или не престанат да бъдат укриватели на бандитите! ДДГ-то да престане да харчи чужди мангизи за мързеливи негри а да инициира подобна операция!

Елементарно е и че ако влезеш в дома на американец ще те гръмне като пич и никой няма да го барне, имаме много хляб докато ги стигнем тях, а никой пират не може да те осъди когато въоръжен е тръгнал да те отвлича, превзема, взломява , нахлува и т.н.

Май НАГЛИТЕ са се изнесли към Сомалия.Все на българи налитат.Там пиратите се чустват като в рая.На товарните съдове е забранено да се носи оръжие.Военните кораби не могат да се намесят докато не видят оръжие.Ако изпратим там някоя банда мутри и току-виж за месец оправили бюджета на България.

Поредната пералня за парички на богатите.

СлузестиятИдиот - че си идиот - идиот си - ама защо слузест. и да не е офф топик - ще ти подскожа - ГЛАД МОРИ ДОБИТЪКА - не само наште апаши огладняха и не само комунизъмът е виновен - по-добре се моли да няма военни конфликти че тогаз пииииииииииииип

Първо в Сомалия няма никакви ресурси, така че американската армия няма да влезе там. Второ, по времето на Бил Клинтън бяха пратили тюлени на някаква мироопазваща мисия. Изтеглиха се доста бързо, след като сомалийците изкормиха няколко от техните и ги влачиха вързани за джипове по улиците. Така че Сомалия няма кой да я окупира. Трето, военните кораби няма как да обстрелват похитения кораб по обясними причини. Превантивната мярка е да се спре атаката, докато пиратите още не са се качили на кораба. Само че и това е практически невъзможно, поради огромният периметър който трябва да се покрива. А на самият екипаж никога няма да дадат оръжия и ще ви кажа защо. Моряците работят при нечовешки условия, може да се каже че живеят в робовладелческата ера. На много от тях им избиват чивиите и само оръжие им трябва. Спомняте ли си преди няколко години имаше един полудял на български кораб дето намушка няколко от колегите си. Така че компаниите ще си плащат, не че им пука за моряците, ами корабите и товарите им са стотици пъти по-скъпи от размера на откупа. Освен това имат и застраховки към Лойдс. Честито на печелившите ! За тия дето подмятат, че екипажите може да исценират това, само ще кажа че си фантазират. Опитайте са да направите нещо такова при положение,че на корабите има хора от 10 различни държави. В това задължително трябва да има пръст капитанът и да дели по-равно с другите. Просто няма как да стане, капитан се става бавно, трудно и след големи проверки. Той е един вид и мениджър на кораба и е яко обвързан с компанията, а екипажът се мразят помежду си и не можеш да угодиш на всички. Единственият вариант е самата компания да иска да се отърве от някой кораб заради застраховката. Има такива случаи на умишлени потапяния на кораби, но не знам дали някой ще се пробва с исценирано отвличане. Трябва всичко да изглежда правдоподобно, а обезщетението което ще получат е само за размера на откупа, което е символично. Просто не си струва схемата.

''Asian Glory'' - kakvo e tova eishyn gloti

Как американците си решават проблемите: Днес стана ясно още, че Маерск Алабама, който през април т.г. стана първият отвлечен край Сомалия американски кораб, е бил нападнат край Африканския рог. Намиращата се на борда му въоръжена охрана обаче отвърнала на огъня на пиратите и отблъснала атаката, пише Ню Йорк таймс. Значи: по абсолютно ВСЯКАКВИ закони е забранено да има оръжие, въоръжени лица и т.н. на търговски кораб. НО - американците са най-велики. Сомалия - няма какво да гепят от там, ама техни войници се разхождат на техни кораби за да не стане проблем. Представи си - нападнат български кораб, нашите отговорили на огъня! Че нали цяла БГ ще се види в чудо от обяснения как така се е стреляло от нашия кораб, а пиратите - ще ни осъдят в Страстбург за нарушаване на пиратските им права...

Там е нещо като морска джунгла, явно... А в джунглата кои закони важат? Затова - спомнете си американците, като им отвлякоха някакъв си кораб, как си решиха проблема - дум, дум, дум и трима от тия модерни похитители се реселиха в по-добрия свят... Та, като си в Рим - бъди римлянин, като си край Сомалия - бъди и ти сомалийски пират /АК-47 поне си носи.../

Ами да пратим доблестния военноморски флот с новите тридесет годишни белгийски фрегати, ракетните кораби с петте ракети, една подводница и някоя и друга баржа от времето на адмирал Ушаков натоварени със спецназа от Тихина. Жалко, че не ще да можем да изпратим и френските курветини, дето Бат Бойко ги отказа. Жалко за отвлечените хорица, Господ да ги пази и да им дава сили.

Стотици кораби плават там всеки ден - 3 са отвлечени , на единич помощник-капитана е българин, на другия капитана е българин. Странно съвпадение...... Нямаме адекватна информация за да оценим какво става. Работата мирише зверски............

До Кога Това? Не е ли срамота! 21 -ви век ли е или да! ............... :(