Драстично поскъпване на водата в София със 70%

Януарските сметки за потребителите на вода в София са по-високи от тези преди година. Това показват няколко фактури на частни лица, предоставени на Дир.бг.

Обратно в новината

Коментари - Драстично поскъпване на водата в София със 70% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КЕВР е НЕЗАКОНЕН от 3.3.2011 година по 3ти енергиен пакет, който е задължителен за България. Следователно всички цени определени от него след тази дата са НЕЛЕГИТИМНИ! Затова НЕ ПЛАЩАЙТЕ НИКАКВИ СМЕТКИ! Цените са определени от незаконния ДКЕВР по престъпна методика за максимален грабеж на монополите съгласно "статистика" за максимална ПОНОСИМОСТ! Покажете НЕПОНОСИМОСТ и не плащайте нищо следващите 5 години! Хайде пък да видим! Бъдете МЪЖЕ и съответно ЖЕНИ, а не третополови мекушави роби! Да стъпим на вратовете на енергийно-водната мафия и на джендърите в ДКЕВР!!! Разстрелът е най-полезен!

Още с налагането на оня капут Иванов стана ясно колко отвратителна мутра и какъв лъстив чорбаджийски гъзолизец е. Но така е. Всъщност повече за бой /ако не за нещо друго, по-болезнено/ е оня престъпник Костов, коого баш най-обиграният престъпник Андрюшата Карлович доведе за ръчичка в СДС и каза: "Ето тоя ще изберете за ваш шеф". Е, избраха го, и все още никой не му е отрязал главата.

Софиянци са богати!Стрижете ги!

я се гръмни някъде

Спокойно бе,не е съм 70%. Само с 30% е, да не се вълнуваме, да не вземем да се събудим.

Моята фактура вчера дойде и е даже по-ниска. Верно,че по-малко вода ползваме от летния сезон, но в общи линии е добре.

Сега чакаш да ти кажем браво, че не се къпете ли?

можете доброволно да си платите водата в евро във ВИК.

Търпи народе робски, търпи и трай....

Това е поредната фалшива новина!!! 70 % ръст на водата в София и всички глупаци чели недочели, разбрали недоразбрали, започват да плюят. Че увеличение от 01.01.2018 има, има и то беше обявено. Тук новина пише цена на кубик 7 лв тея чуват ли се какво говорят. От фактурите ясно се вижда, че втората фактура е на две различни цени 6 кубика на старата цена и 2 кубика на новата. Общо събрани трите суми по новата цена на кубик илзиза 1,962 лв при стара цена от 1,80 - което е 9 % увеличение, а цена от миналата година е била 1,52 което спрямо миналата година е 29 % увеличение. Което не ме разбирайте погрешно, не е никак малко, но това беше обяснено от общината че са се съгласили на новото увеличение от 9 % след подписано задължение на концесионера да си плати някакъв дълг, който в противен случай е щял да остане за общината и да се напрявят инвестиции в размер на няколко милиона. Просто тази концесия както всяка друга е кофти и ощетява държавата и гражданите, но като никой не се наема да прави държавни и общински фирми, защото виждате какво става, за пример БДЖ, компания монополист, която трябва да печели е на загуба, защото се краде и държавата вместо да налива пари за оздравяване, предпочита да ги даде на концесия или да ги продаде.

Ние като ходим на избори гласуваме за крадливо и некомпетентно правителство. Затова предлагам да ходим на избори и да си изберем хора от ВИК от ЧЕС и т.н. от Банките ,защото тези не могат и не искат да се справят с проблемите на хората.Едни дигат цените, а нашите избраници са посредници.Това не е ДЪРЖАВА.

Изчисленията на 168 часа показват, че от дружеството са платили под 3 млн. лв. за купуването на вода, която после са е продали за около 150 млн. лв. Разбира се Софийска вода има редица разходи, но според официалните отчети нейната печалба е 266 млн. лв.Концесията в България се е превърнала в златна мина, където разходите си ги възвръщаш многократно. Това разбира се не се водило за престъпление, понеже зад него стои държавата.-статията е от 2017 год. Доц.М.Христов-Законът за концесиите е може би най-криминалният закон,трябва да спре невероятния грабеж, който се задава с този закон.Не стига, че те ще грабят националното богатство, ще експлоатират общественото богатство, но ще намерят начин държавата и общините да им плащат пари за това.М.Христов и А.Трифонов пратили са писмо до президента. В писмото е записано, че сега президентът може да покаже на чия страна е - на българския народ или на българската мафия налагайки или неналагайки вето.В Закона е залегнала възможността, ако концесионерът докаже, че е на загуба, вместо да плаща на държавата и общините, те да му плащат на него това само по себе си ще доведе до десетки милиарди левове загуби в близките години, защото има сто начина да докажеш, че си на загуба, посочи доц. Христов.Друг скандален момент според Христов е възможността парламентът да приема концесии за период, по-дълъг от 35 години.Между другото във Франция водата са я направили държавна.Изгонили са концесионера.

Да ви пикая на мръснишката демокрация-експлоатация и на простият и тъп народ.Плащай и си кюти, след като си ги докарал на власт

Изчисленията нещо не се връзват. Няма как да продадеш стока за 150 милиона и да направиш 266 милиона печалба. А и 42 % са на общината

Какво чакаме,земетресение да извади картофите?Слепи,неми и глухи ли сме,че не виждаме: 80мил. на София област за ремонт на Бели Искър да затворят устата на Сидеров вместо на ..Язовири и каскади"-предприятие,което има капацитети хидроинженери,водата от язовира се изкупува за стотинки, София има квартали без канализация да не говорим как се пречистват отпадъчните види.Ток вода с нова цена дали ще поскъпнат хранителните продукти?

Какво се сърдите нали си ги избирате да Ви Управляват. " После ебанье нема каянье"- една стара реклама гласеше така!

Важното е да сме живи и здрави, за да могат да ни стрижат още дълги години! Пазете си здравето хора, че трябва да се плаща.. като сме овце..

Красимир Тодоров и дир.бг много се излагат с тази статия. Имам предвид следното: Поскъпването е не само в цената на кубичен метър - от 6.24 на 7.01 лева ... Видях снимката към статията. И от нея се вижда, че цените на кубик вода/вероятно без ДДС/. Са съответно 1,040 лв. или 1,168 лв. или 1,263 лв. Тази цени от 6.24 и 7.01 лева не е за кубик вода, а е за 6 бубически метра вода. Това вашето не е журналистика.

С две думи "дирнишка новина", важното е да се размирише!

Това са 2(ДВЕ) различни фактури. На различни хора!

Ставаше дума за концесията на мин. вода- Г.Баня! Концесионера учтиво попитал колко дължат за услугата и столичният кмет казал-Стига с тези подкупи,пари не вземаме дължите ,само дялово участие,това беше апортна вноска!

всеки ден ни лъжат и това е върха на наглостта да ни рекетират гадовете за водата-няма държава,правителство,депутати-продажници-безобразие,да не се къпем и мием ли?Да смърдим?

Тук става въпрос за монопол, защото не можеш да си избираш от кого да си купуваш водата. Така че няма как да не даваш.

Da ti eba putkata majchina i na teb ,i na tupaka borisOffina fundukova i na vsichkite bokluci! Malko mu e na stadoto! Sus 170% da mu uvelichat ne samo vodata!

Добри са всички коментари, но липсват мерки. Помислете кое е по прагматично - да раздвижваш въздуха с участие в платени "организирани" протести, в.т.чисо и от т.н. концесионер ( или негови официални и неофициални блюдолизци) или да го накарате да "духа" във вече изпразнените от него банкови сметки на заемите взети за осигуряване на "концесионния, т.е. облагодетелстваща договор" ,като го вкарате във вече играеща се от ромите сценка за неплащане и принудително изземване по "СЪДЕБЕН" път надписани и начислени суми.

Поне сега има баница, щото при Жан-БСП ни примамваха само с миризмата! А искаха и да си плащаме за нея, като Настрадин ходжа!

потребление 6 кубика !??? това трябва да е някоя електорална единица на бсп! не се къпе, не си мие съдовете, и не си пере дрехите! и вода в тоалетната не пуска, щото се..ре в нужника на двора!

така ли правиш?

Бунт, Бунт, Бунт братя! нищо друго няма да оправи гия крадци!!!! Да излезм на бунт! Още утре, да видят,че сме живи!

Бунт, бунт, ама кой държи кранчето, ако ти го врътнат, не бунт ще викаш ами осанна!

Бойко Борисов да обясни. Преди да стане кмет водата си бе половин лев за кубик. Но той настоя да се вдигне защото сме щели да изгубим някакви си 40млн. Колко млн обаче платихме за тези 40?

Преди това Жан или БСП да обяснят, как със заплати от 1.50 могат да се купят 3 кубика вода! За манжата остава една чаша водичка!

Тролчетата компетентно обясняват за цената на водата,но пропускат,че същата тази вода се "заплаща" от концесионера по 10 ст. на кубик,не се произвежда, а иде от природата,съхранява се в язовира от времето на тошо,стига до софиянци по водопроводи от времето на тошо, не е пречистена, а наситена с хлор и един господ знае как се делкат между заинтересованите огромните суми натрупани на наш гръб.Годишно чистата печалба на концесионера е около 200 млн лева.След,като ви е гот -плащайте и не скимтете!

Много ясно, Няма да ти качват пенсията и заплатата само. Трябва по някакъв начин да си ги вземат обратно, затова качват цените, но винаги с повече от колкото са ти дали.

Хора...гледайте хубаво преди да пишете глупости. Втората фактура е за 8 куб.м. вода и е много ясно, че ще е на по-висока стойност.

През 2010 г. Френската компания "Веолия вода" (Veolia Water) е подписала споразумение с "Юнайтед ютилитис" (United Utilities) за придобиване на дела й от 58% в "Софийска вода", която е оператор на ВиК мрежата в столицата, съобщиха от компанията. Та СОфийска вода не е само на Веолия, а явно и на общината питежаваща 42%. Незнам печалба върху тези 42% в общината дали постъпва, може и да има такъв приход, но същественото е че през 2010 г. цената с ДДС е била 1,68 лева Т.е. за 8 години се е вдигнала 32 %. За периода средната пенсия се е увеличила от 263 лева през 2010 на 344 лева, т.е .средното увеличение е 31%. Като цяло пенсионерите губят 1% за периода. За сметка на това при работещите нещата са - средна заплата: 2010 г - 560 лева 2018 г. - 1080 лева или увеличение от близо 93%

Корекция: Увеличението на водата е 39%. Пенсионерите губят нещо като 8% по отношение цената на водата

Средната пенсия при Жан беше днешните 3.50! Нещо да кажеш?

С тези 3,50 можеше да купиш повече неща от сега! А защо Костов после обра влоговете?

Крайно време е за бунт срещу монополите!

Най-добре е кубика да стане по 100 лв. Искам да се уверя, че Супер Бойко, който бди за нашите интереси денонощно, ще отиде да им разкатае фамилията и да го направи 98 лв. Заедно с Марешки това. Гарантирано от ГЕРБ!

на софиянци защо толкова и вярват на яловата българска десница - от нов и стар тип СДС, ДСБ, ГЕРБ и т.н. Ами те са едни крадливи ялови копелета, които развяват знамето на антикомунизма за да може под него да лапат. Не, че либералите и левицата са много поразлични де. Ама дано дойде видовден и софиянци да прогледнат. Мизерията обхванала страната няма как да не застигне и София. Просто няма кака. От 10 години предупреждавам, че при този монопол с водата, тези задължителни водни цикли правени от наши хора все за едното крадене няма да ни простят и ще се молим даже за 5 лева вода. Е то 5 лева като го говорих преди 10 години, когато пилотно трябваше да започнат Варна и Шумен все ми се смееха. Сега аз ще се смея ама няма кой да ми плаща сметките, та и смеха мако през сълзи ще е. Плащайте си корипцията. Това е. Краденото - крадено, сметката дойде.

Ми на кого да вярват бе смешник! Ти явно нямаш 18 години! Ама ние помним Жан-Виденовото време, когато Жан и БСП ни обраха до шушка! Опитай се да изкараш 1 месец с 5$, това беше максималната заплата и тогава ще разбереш за какво става дума! Ела да ми копаш картофите на двора, 5$ месечно ти ги гаратирам!

Извинявайте ама Вие сте просТ човек...то няма как щом все още вярвата в сценария по времето на Жан Виденов. Дали той го направи това или тези които не искаха/т промяна и решиха да го махнат. Единствения политик който се опълчи на крадците от 89 до 2018 г и го събориха. Единстен които е имал доблест и достойноство на не в политиката повече. За всички онези които съсипаха народа и държавата и продължават да грабят няма доблест. Докато вярвате на всички онези които властваха през прехода няма да се оправи България. Доказателството за това е два пъти сваляне на най-големия мафиот и престъпник и три пъти избиране ... е това го няма никъде, всеки народ си заслужава управниците. Успех с подобно мислене !!!

Не съм защитник на Софийска Вода, защото и аз съм потърпевш, но сметките тук са предоставени умишлено тенденциозно. Забележете, че на практика има 3 цени за едно нещо: вода - 1.040, 1.168. 1.263 отвеждане - 0.23, 0,342, 0,386 пречистване - 0.25, 0.289, 0.313 Цените са без ДДС. Сега забележете, че първите цени са били от миналата година. Вторите цени пак вероятно са от миналата година, когато веднъж са поскъпнали. А сега е следващото увеличение, което са третите цени. Не ми се смятат процентите, можете да си ги сметнете сами. Само че тук има и увеличена консумация - от 6 на 8 кубика, а това НЕ Е увеличение на цената, а на потреблението. Само че като погледнете фактурите, там е крайната цена и наистина разликата е 70%, обаче това НЕ Е 70% увеличение на цената, а 70% увеличение на СМЕТКАТА. Все едно да няма никакво увеличение, да ползвам два пъти повече вода и да кажа, че са вдигнали водата 100%. Айде, моля ви се, поправете си сметките и после пак ще плюем дружно по Софийска Вода, защото те си го заслужават, но сметките тук са неверни.

Сметките са верни! И аз мислех да дигам скандал на "Софийска гола вода", ама като разгледах втората страница се разкандардисах!

Не знам каква математика си учил, за да кажеш, че сметките са верни. Верни са до толкова, че ги пише във фактурата, но поскъпването не е толкова, колкото са го писали. Освен ако не са "бъзикнали" и водомера на абоната...

И на същият принцип на изчисляване на сметката са и топлото и енергото.Само че там са на продукта,отвеждането и загубите,сметка три в едно.

Не е така, за топлото не можеш да си провериш водомерите, там въобще не е ясно как се изчисляват сметките! Пише, че са прогнозни, тоест измислени или изсмукани от пръстите или от едно мръсно място! Друго е като си имаш водомер, не си кьорав и си завършил поне 3-ти клас!

На кой не му харисват цените в София, да си ходи на село! Там няма водоотвеждане, няма пречистване, няма водоподаване! Вадиш водата направо от кладенеца! Копането на кладенец е на смешни цени, 10-20 000 лева само за дупката! Ама после цялживот си на аванта! Селата са се затъжили за вас, софиянци!

Очевидно прекрасно познаваш живота на село. Що не вземеш да си се прибереш?!

Закъснял си с съвета брато, от 25 години съм там! Отскоро имаме Интернет и тук, в Долно уйно! Наоколо има много празни къщи, заповядай, имам готина рикийца и мезета каквито не си сънувал!

Кой кретен е писал тази тъпотия и е лъгал на килограм, или просто е тъп и не е разбрал какво вижда. В първия случай имаме 6 кубика за 10,95 лева, а във втория има 6+2 кубика=8 кубика с крайна цена 17,66. В първия случай имаме цена на кубик обща цена от 1,825 лева на кубик, във втория имаме 2,207 лева на кубик, което е близо 21% увеличение за периода. Във втората фактура се вижда, че 6 кубика са на предишна цена и 2 на нова увеличена, което показва че за периода това е второ увеличение, което е от 8%, които с предишно увеичение са дали общо увеличение от близо 21 %

И аз очаквах да ми вдигнат заплатата с 21% от миналата година до сега ама надали. Не е мръднала и на йота.

първата фактура е от началото на 2017 - цена на кубик 1,824 лева Втората е от края на 2017 - 2,159 лева. Началото на 2018 цената за кубик е 2,354 лева.

Прав си. Гледах средната цена в сметката, а не крайната за последните 2 кубика.

Водата е без пари от чешмите на Витоша и до Банята. Като искате да ви я закарат в Люлин и да ви я качат на 8-мия етаж ще си плащате:))

Само дето в София основното количество вода идва от язовир, който е на високо място и не се налага изпомпване и качване, както например в Добрич или други сходни региони. Като единица разход за доставка, отвеждане и пречистване водата в София е най-ниска за цялата страна. Това обаче не пречи на някои да натрупат огромни печалби на гърба на софиянци.

Само 'дето София има 17 резервоара, в които преди да ти доведат водата я пречистват

не било ясно кво налага ---много ясно кво налага - веолия прави каквото си иска и в замяна пуска в Гушката МУ....айде със здраве и успешно предЦедателство

Емигрирах- не съжалявам! Едното дете го придърпах, другото все още се пише българин и родолюбец- гордо. Защото тате плаща квартирата, а мама- школото и манджата, ама скоро ще чукне 18 и ще секне. Тогава моето момченце ще юрне да учи и да бачка, горе- долу за една заплата, където ще я изхарчват за едно влизане в долнопробен гипермаркет и после ще смуче лапа. Хубавото е, че вече започва да го осъзнава и да поглежда и той навън. За тези, които ще юрнат да ме плюят, ще река- когато аз бях по площадите, за да ви докарам по- добър живот и ме блъскаха полицаите по " Орлов мост", вие ме освирквахте с колите си, бързайки за салатка и ракийка, защото ви спирах безпроблемното движение. Хайде, със здраве и кой от къде!

Ами ако беше спирал когото трябва - нямаше да те освиркват. Иначе - прав ти път и успех, но само се замисли защо тези срещу които си протестирал са още тук, а напускащите се увеличават...

Ще кажа- защото мантрата за 500 години робство е като приспивна песен за робския народ; защото се живее на принципа днес оцелях, идва нов ден; защото мисълтта за това, че има и по- зле от мен, все още топли; защото тези горе нямат съвест и свян, но пък компенсират с наглост и арогантност. Но, докато не видя в народа желанието за промяна и то не е само в нета, нямам работа в тази робска държава, за да правя нахалните мутри още по- богати, децата не си ги намерих на сметището и нямам 500 години живот, че да чакам този народ да се събуди най- накрая.

платен протестър и сега си харчиш парите по чужбината .....Ами няма лошо . Ма що се хвалиш ?

Оправи си руския акцент "емигрантино". Само руснаците заменят Х с Г -гипермаркет :))

В емиграцията, викаш, водата е на корем и без пари! И рикийцата също? И къцаш банана направо от дървото? Казвай къде си се установил, сите да бегаме натам!

Не, не викам туй! В емиграция водата е толкова, колкото си изхарчил, а не е твоя плюс на бай манго, който си пере прането денонощно направо на асфалта на вашата улица и не я вдигат под мнимите благовидни причини, че има загуби и скъпи ремонти на всеки 6 месеца. Ракийката е за пари, ама цената е съобразена със заплата на хората. А най- хубавото е, че за закона е за всички, че няма как да си батко и братко на тоз и онзи и да минаваш метъра- тук си като всички. Къде е това ли? Ами- разтърси се, че още малко ще пожелаеш да дойда и за бели ръчички да те хвана, че да те заведа и да те настаня. И още едно въпросче: теб лично какво толкова те кефи в България, освен, че ти плащат стотинки, за да загряваш форума? А, ако случайно греша, значи просто яд те яде, че куража си нямаш- ни за протести, ни да станеш и да се махнеш, за да осмислиш поне малко жалкия си животец.

В разбитите ви 40-50 годишни панелки има масови течове на десетки кубици вода месечно, които ''услужливите'' ви домоправители използват да ви натресат да плащате, вместо да съберете пари и да си ремонтирате централните тръби. Така, че мислете по въпроса;)

Само че основните течове са по улиците а не в жилищата на хората

Има и течове в определени квартали, ама там нищо не се прави, защото са "наши" гласоподаватели.

Фирма Веолия (която е до голяма степен държавното френско ВиК) и която е концесионера на София бе съдена и осъдена на две мега дела в Америка през 2011. Едното беше за фалшициране на докладите къл SEC (Комисията по стоковите борси) и завличане на около 7 милиарда долара от инвеститорите. Там ги осъдиха и ги накараха да платят. Така че, имат опит в тези шмекерии, франсетата. А у нас е още по-лесно - подкупваш 1-2 гладни държавни чиновника на възлови места (за жълти стотинки, щото са гладни и алчни) и си правиш пачката. А софиянци да го духат.

Нека не правим генерални заключения. Направих си труда да проверя моите сметки от януари 2017 и януари 2018. Увеличението на кубик вода е 29%. Стига партенки от неграмотни хора....

тридесет процента...??? ...нормално...??? предполагам че я и ...,,пиеш,,...???

Май другаря ви Христов беше много прав за 80%-те процента дебили в България.....аз правя сравнение на две реални фактури с точни данни за потребената от мен вода на кубик за едни и същи периоди миналата и тази година, но това едва ли има някакво значение за олигофренията, заливаща нета......Много е трудно да накараш да смята някой подивял от простотия платен трол в нета.....важното е да пише това, за което му се плаща

Едно време цената на водата беше 4 ст. на кубик, ама разликата до реалната цена от 1.50 лв, я плащаше цялото население на България, пък и нямаше никакви пречиствателни станции, Искър-Дунав-Черно море, там се пречистваше от паламуда, попчетата и рапаните!

"...пък и нямаше никакви пречиствателни станции..." Седмо- лъжи по малко :))) Важи и за урковци. Пък и цената на кубик не знаеш- беше 2ст. А "реалната" ти от 1,50 е била във Ленгли. Всички окръжни градове имаха пречиствателни, че и комплексите (Албена)

Повече бяха, в мокрите сънища! А при социализма нямаше въобще никакви мръсни отпадни води! Всички отпадни води бяха кристално чисти, така беше заповядала ПАРТИЯТА! Това, че, при соца отпадните води били мръсни е гнусна соросоидна инсинуация! Истинкият комунист, с кристалната си душа, няма как да отделя мръсни отходни води, за това няма нужда от никакви пречистватерни станции! Те са нужни само на мръсните империалисти!

Дира /не/умишлено ви заблуждава с цели два кубика и вие нали сте дебили кълвете. ВСЕКИ В СОФИЯ СИ ПОЛУЧИ СМЕТКИТЕ И НИКОЙ НЕ Е ВИДЯЛ РАЗЛИКА НА ПРАКТИКА. ПРОТЕСИТЕ НА БСП СЕ ОТЛАГАТ,ДО ДРУГАТА ГОДИНА :)))

Освен различни цени ( до и над 6 кубика) , различни цени и за отвеждане и пречистване - друго да не си видял ? На козяк явно вече и слепи взимат.

Огромно поскъпване на водата защото ... защото така и толкоз.А институциите седят и нищо не предприемат по въпроса защото националните предатели и кретени от КЕВР са съгласни с увеличението. Цяло чудо че всичките регулатори не искат поскъпване от над 200% на цените като КЕВР позволяват всичко да минава.

,,Януарските сметки за потребителите на вода в София са по-високи от тези преди година....,, да се чете...:,,Японските сметки за потребителите на вода в София са по-високи от тези преди година...,, кои каза че столицата ни не е ,,токио,,...???

Гнусни инсинуации, не че защитавам "Софийската гола вода" ама поскъпването е с 7%, а цената на кубик от 2.198 става на 2.345 лева!

Много интересно би било,да чуем "опълченците на София",които навремето бяха "твърдо ЗА" концесията!!!Какво получиха софиянци/Софиянски от т.н. "европейски инвеститор(ха-ха-ха)"-т.е. какво/колко инвестира ??респ.колко намаляха загубите и т.н. Защо концесионера има в момента непогасени дългове?Кой/как ще ги плаща? Явно това са въпроси с повишена трудност-т.е. не са ДКВЕР,кмет и общински съвет на Растяща,Незастарячаща,но май и Непоумняваща Столица!

за Софиянски, който е казал с лъчезарна усмивка през 2008 г.: Аз съм единственият доказано некорумпиран политик." леко офф от същата година Софийски градски съд оправда бившия кмет на столицата Стефан Софиянски и бившия заместник столичен кмет Венцислав Николов по делото за бизнес-центъра на "Гурко" 1. Това е третото дело, по което Софиянски е оправдан, след тези за Централни хали и "Милениум център".

Убийциии! Но, овцете си го заслужават. Останаха ли още кожи за съдиране??? Божееее! Що за екземпляри сме българите...Нещастници. Жалко..

Ха честито на матряла! Хак да му е! Когато някои хора алармираха, матрялът ги наричаше хулигани! И понеже тогава матрялът не внимаваше, сега да му припомним, че бащиците отдавна са определили крайната цена-5/пет/ лева!..... ...и то щото са преценили тази цена за възможна за плащане!.... и щото по-висока цена от тая и да я искат, овцете няма да могат да я платят!

Единственото хубаво нещо е че поради високата цена хората ще се опитат да не хабят скъпоценната течност.

шъ ни докарат айсберг за лятото.

В циганските квартали водата се лее на воля! Та те нямат кранчета на чешмите! И НИЕ я плащаме!

Абсолютно! Някак така по европейски ще си смърдим в метрото и останалия златен градски транспорт с рециклирани трамваи. Но пък ще сме спестили, а за благодарност франсетата пак (по европейски някак) и със съдействието на КЕВР ( напълно по европейски) ще вдигнат цената.

"Вероятно това е мотив на концесионера да увеличи, колкото може, приходите си до изтичане на концесията. Това обаче става на гърба на потребителите от столицата и със съдействието на КЕВР, Столична община и правителството." "И народът спеше. Небесата сини блещяха със трепет над робския край и питаха бога: "Докога ще трай таз земя в теглото и рабските звънци позорно ще дрънкат и нашето слънце да свети над нея, а да гледа мрак? Докога ще дремят, о, господи благ?" Така те мълвяха в пространството чудно. А народът спеше, спеше непробудно."

Ма*ицата ви! с 80% ли скочи инфлацията?!

Пълни лъжи и измишльотини! Цифри изсмукани да не казвам откъде! Сметката ми за януари за 10 куб. вода по фактура е 21.98, тоест по 2.20 лева за кубик за доставка, отвеждане и пречистване! Кви са тия 7 лева + 2.53?

Е и кефи ли те това бе Пурко, да плащаш 2,35 лева за кубик (чети писмото на Веола), когато НИЕ българите с наши пари построихме язовира и водоподаването +пречиствателните станции през социализма , за да ни изнудват сега!!

Пречиствателни станции при соца? Ти майтапиш ли се! Днес се строят и всичките с европейски пари! Да си чул СССР да е дал 1 лев за пречиствателни станции! Тогава това се считаше за Космически технологии, каквито имаше в Муждународната космическа станция! Апо селата течаха по улиците селски геризи! Кока си роден бе, пишлигар?