Най-добър град за живеене е Виена, София - 116-та

За осма поредна година Виена е определена за град, предлагащ най-високо качество на живот, а София заема 116 място от общо 231 града.

Обратно в новината

Коментари - Най-добър град за живеене е Виена, София - 116-та | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Беше хубаво 80-те години.Сега е нетърпимо-мръсотия и цигания.

В Истанбул се води война, страната на практика е във военно положение. Според Мерцер, Москва е столица на империята на злото. Резонно е да се попита тогава София на колко места пред тия два града е.

По памет доста. Вчера гледах цялата класация и не ми се рови отново.

Умишлено или не (по-скоро от невежество) един много важен, дори фундаментален показател, когато се правят такива оценки. И той се нарича живецът на нещата. Както веднъж сподели един френски бизнесмен: Какво се оплаквате, София е толкова вълнуващ град. Всъщност , като оставим настрана проблемите на града, местоположението и релефът на София прави града уникален и отличен естествен житейски университет за младите хора. А това стои над всичко. Остава някоя ПР/рекламна агенция да се замисли над този факт и да докаже себе си пред тези творци на подобни класации.

Търся тук коментарите на коврата Фандъкова, а не намерих дори тези на Боко-Харам-Бехар, нито на Мафиянски....

Глупаво същество си ти. Вместо да търсиш доброто и полезното - търсиш мръсотата и гадостта. Явно си фен на Нинова - тя ли ти плаща да ръсиш простотии в нет-а?

София...в златната среда...нито хубаво ,нито лошо...идеално.

мани тоа ветрилник,има си хубави квартали,ама в повечето само мангали.

А защо няма градове от Евразийския союз в топа на класацията! Ето соросидна пропаганда! Где са Маскве, Питер, Дюшамбе, Ашхабат и Алма Ати!

Бай Ганьо е казал че у Бечу всичко е по-така! Тъй че най- доволни от Виена са бай Ганьовците.

За ВИЕНА и ЦЮРИХ редовно летят военно транспортни самолети Спартани от колониални БАНАНОВИ страни като БЪЛГАРИЯ ПЪЛНИ с кюлчета ЗЛАТО и чували пачки х 500Е 100$банкноти

За да бъде класацията полезна, от нея трябва да се изключат градове, къде се воюва и където природните условия са неподходящи за живот /в Сирия, Чад и др./. Тогава на кое място би била София?

Аз не съм забаелязъл в София да не са пркратени бойните действия.

Защо не виждам в класацията град Омск(град едномилионник) ,както и Астрахан(над половин милион )?? А Махачкала,републиканска столица??

И аз живея във Виена от известно време и въобще не съм съгласна с asd. Климатът е далеч по-хубав от този в София. Аз толкова слънце зимно време не бях виждала, няма миризливи мъгли, въздухът е по-чист, водата може да се пие директно от чешмата. Откакто жиея тук, не съм страдала от респираторни заболявания, нито вируси. Дори стари болежки минаха - явно са били латентни алергии. Хората винаги са любезни и въпреки че не говоря немски и е ясно, че съм чужденка, винаги се опитват да помогнат. Тук човек не може да скучае дори да не познава никой! Отслабнах без да забележа - храната е по-добра, възможностите за спорт - неограничени. Заместих автомобила, с който се бях срастнала в София (защото иначе е невъзможно) с велосипед, дори и зимата това не е проблем. Кой както си го направи е!

Айде ама много ти се моля да караш велосипед на -5 с вятър 10м/с всеки ден зима/пролет/късна есен!

Живея във Виена и не мисля, че зимата е проблем да се кара колело. Карам и при минус 5 и при минус 20. С яке разбира се. Не разбрах какъв е проблема. Нещо се опитваш да кажеш, но май и ти не знаеш какво.

Да, карам си колелото и не е никакъв проблем, нито за мен нито за много местни и неместни. Не разбирам какво точно опитваш да формулираш? Или просто гроздето е кисело?

Явно си красива :) А asd като гледам как реагира-нищо чудно, че всички са й намусени.

Виена Беше...сега не се сещам град в Европа, който да става за спокоен и адекватен живот.

Люцерн, Базел - страхотни европейски градове без бежанци и мангали, чисти, сигурни, с работни места и страхотна природа. Вярно скъпичко е да се живее там, но пък и заплатите са високи.

Абе точно онзи ден в Базел не се ли тепаха некви мамуни?

3та година живея във Виена и смея да твърдя, че климата е абсолютно и тотално отвратителен. Хората са намусени, няма слънце близо 150 дни в годината. За сигурност и други фактори съм сългасен, но никога не мислете, че Австрииците посрещат с отворени обятия новодошлите.

Май почти всички градове на север от България са с доста неприятно време, а в по-големите хората са напрегнати. Всъщност, 150 дни слънце са даже добре за мръчкавата част от Европа.