Гардове откриха тротилови шашки в завод в София

Гардове откриха тротилови пресовки в завод в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Гардове откриха тротилови шашки в завод в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

шашките веднага да се командироват на острова в белене да чукат камъни

Браво бе! Охраната намерила шашки с взривове.... А къде са ровили и какво са търсили за да се натъкнат на това? Имало е час-пром май.... хихихи...

кви са тия хартиени фишеци май е увит салам. После ще кажат не били компютри а компоти.

"плашат кучето със салам!"

дОБРО ИЗКАЗВАНЕ 612

Снимката е супер-неадекватна, в това спор няма. Тротиловите шашки са жълто-оранжеви, цилиндрични са, но диаметърът им е съизмерим с дължината. Има и паралелепипедни, които приличат на калъп сапун от старите. Има от 72, 200 и 400 грама.

Личи си кой е бил в БНА. Като деца, някакв махленски хашлак беше намерил тротилови шашки (цилиндричните, 200гр., с дупка в средата за детонатор), наричахме ги "сярни свещи", палехме ги с кибрит в двора, горяха с един гъст черен пушек, не се взривяваха. После, като студент във ВХТИ, научих какво е Тринитротолуол (TNT). След това в БНА (Химически Войски) видях как действа 400гр. TNT, едно ГОЛЯМО дърво се нацепи на клечки за зъби, отдолу, ОГРОМЕН кратер!!! P.S. Деца, НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА ВКЪЩИ ;-)))

Евала, колега, усвоил си занаята! :) Любител-пироманиак съм... БНА ме хвана за 1 година и само веднъж хвърляхме граната там. Тротилът запален не детонира (трябва да подпалиш към 200 кила за да стане работата спонтанно...). Дядо ми ми е разправял, как по царско време, като са били войници и са спяли зимата по 40 души в една дълга надупчена дървена барака, където ветровете си давали среща и имали само една малка печка на дърва в помещението. Та когато студът ставал нетърпим разглобявали по една противотанкова мина и слагали тротиловия й заряд в печката и за няколко минути кюнците не да се зачервят, ами направо жълто-бели ставали от жега. Иначе си има КД 8 с моментна мощност 4 конски сили ;)

"Операцията" по обезопасяването им ми прилича на приказката за успешното преместване от левия крачол в десния.

Не ходенето в казарма се отразява -това на снимката няма нищо общо с тротилова шашка,по скоро е ,,фишек' с амонал или нещо подобно.

Вярно, че се отразява - това не е амонал, той е в хартиени фишеци.

Да се разберем първо за амонал, амонит или аматол става дума.Възможно да е аматол.Той доста прилича на ТНТ но съдържа 50-80%амониев нитрат и 20-50% ТНТ.Тъй,че е напълно възможно да са намерили нещо такова и понеже е "жълто" е нохрмално нестроеваците да го нарекат тротил.

по-точно хартиени фишеци с червен цвят-човек помни ли с кво е гърмял преди 30 години...

...ми приличат на "щафетки" с топено сирене или извара от някой "супермаркет"...

Това повече ми прилича на салам "кучешка радост"!

То и той гърми.С толкова химия вътре...

Това да не е салама, с който плашат Станишката от предишната новина?!

За да запазят властта си, комунистическите терористи са готови да вдигнат България във въздуха! Господ да ни пази от комунисти и русофили!

Безкрайно и необятно... си тъп! От тъкива тъпчовци, като твоя милост трябва да ни пази Господ!

Изключително много т..п!!!

Тъпи са единствено заслепените нещастници, които подкрепят комунизма! Комунистическите чудовища избиха десетки хиляди българи и обрекоха милиони на мизерия и терор!