Фандъкова призова за търпение заради ремонтите в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова всички да прояват търпение към ремонтите на улици и булеварди в София.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова призова за търпение заради ремонтите в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търпи народе, търпи. Свикнал си да търпиш 500 години, какво са няколко години гербаджийско управление. Ама така както тия ни крадат, и турчин не ни е крал...

Давай, разкопавай смело, че ваште фирми трябва да асфалтират, но преди това ще краднат малко, ще спестят материали, после пак ще се обяви ремонт и пак ще грабите, схемата е добре разработена. Давай, разкопавай, хич да не ти пука!

Откакто тая фаворитка е кметица, бул. "Монтевидео" се "ремонтира" всяко лято! Обикновено чоплят, преасфалтират, сменят бордюрите или заливат нещо по тротоарите на отсечкта между блоковете, а тясната между къщите си стоеше все в ужасно състояние, а сега вече и по нея чоплят, но не по цялата, и не с пълно преустройство - каквото е необходимо, защото тя е тройни по-тясна от другата част на същата улица, - а пак само сменят асфалт, укрепват уж нещо тротоарите и къртят/заменят спирки ... Тоест - нищо и половина, но улицата е затворена и транспортът - пренасочен, при което в стария квартал Овча купел просто липсва! В неделя чаках автобус 45 цели 35 мин., защото идва веднъж на час и моите спомени за времето, когато трябваше да бъде на тази спирка, се оказаха неточни! Пълно безобразие е затварянето на всички пътни артерии към града едновременно, включително и трамвайната линия е вдигната и един малък участък се ремонтира на бул. "Овча купел" - достатъчен да се промени линията 11 и да не ходи сега до Княжево - ако искаш! Там вече и пътечка не е останала за преминаване все пак на пешеходците, които унило крачат към петицата, гълтайки прахоляк и спъвайки се по разкопаните улица и тротоар ... И докога така?! Работници досега не съм видяла в този участък - през уикенда го разкопаха, след това вече го зарязаха ...

Търпението свърши. До кога? Всяко лЕто Господне,все търпение за преливане от пусто в празно и издухване на милиони. Фандъковаа! Вие гербаджии злоупотребихте с търпението ни. Крайно време е да се махате!

търпение му е майката. Търпим ви вече нанайсе години, крадлива и безмозъчна паплач!

Как пък така чака 11 години, за да изтече гаранцията, а качеството беше ясно още веднага след като се направиха Цариградските вълни. Преди седмица бяха около 200 000 лв., после се прокрадна цифрата 250 000 лв., днес са вече 300 000 лв. До 22.8 ще станат половин милион - гаранция. Със всичките тия милиарди дето се изливат в столицата, не само течащо метро с мотриси, купувани преди 20 години, безумни пътни възли и синьо-зелени мъгливи зони можеше да се направят, а да се построи целия град наново. Как пък нямаше един кмет да не е тъп и прост, но за сметка на това крадлив и нагъл. 90% от милиардите се крадат, с 10% се прави нещо от няколко цигани с лопати и метли, е това е инфраструктурата на европейската столица.

Аре стига, търпението ми излиза златно за джоба

Какво търпение като ремонтите на ГЕРБ са непрекъснати и постоянни!И затворените участъци се работят от 5 човека с работно време на чиновници?

А, моля, не са пет човека. Минавам ежедневно по Цариградско и гледам как тече там ремонтът: двама правят нещо, един кара валяк, двайсет се щуркат из ремонтната площадка и правят неясно какво. Затова една спирка разстояние ще я правят 10 дни. А може и повече да излезе.

Месец и половина правиха ремонт ул. "Кракра" по абсолютно същата система. Удължаваха крайния срок 2 пъти, предполагам защото работеха само 4 часа на ден, но не е нужно да се натоварват хората.

Нямам нищо против търпението, особено, когато резултатът от него ще е добър. Но имам много против всяка година да се налага да проявявам търпение, защото ПАК ремонтират същите участъци, дето уж минават за нови. Искам години наред да пътувам по даден участък и той да не се преремонтира непрекъснато. Много ли искам?

Таз Дъки не призоваваше ли за търпение и като спря топлата вода през зимата в кварталите, дето предната година два месеца бяха в "профилактика"? И после като спря топлата вода и през лятото пак в същите квартали, дето беше спряла през зимата? И после като каза, че ще ремонтира моста на 4-ти километър и тази година на същото място, като предната? И после като поскъпна водата?