Коментари - Първи ”зелени” релси в София (снимки) | Днес.dir.bg

Първи ”зелени” релси в София (снимки)

За пръв път в София има зелена настилка около трамвайни релси. По тях се движат трамваите от ремонтирания участък от Руски паметник.

Обратно в новината

Коментари - Първи ”зелени” релси в София (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Трамваите трябва да бъдат забранени за движение от 23 часа до 6 часа сутринта. Наскоро се преместих близо до булевард с трамвай. Друго подобно китайско мъчение няма. На хората им забраняват с полиция да вдигат шум преди 10 и след 22 часа, но танк на влакче може да те буди от 4 сутринта.

С паветата какво ще стане?

Да сеят троскот и проблем няма да имат - само ще трябва да го поливат от време на време и да го косят, на вид ще е като райграс, те столичани и без това не различават пшеница от райграс, а троскотът поне е издръжлив.

А стига бе, до тях ли опряхме???!!! Ба си простотията! Хората няма какво да ядат! Да беше поне салата!!!

Колкото по-зелено, толкова по-примамливо за стопаните с кучета. Скоро площите ще покафенеят, както зелени площи по бул. Маедония.

Наша Мара втасала, само се невчесала. Абе неразбрахте ли, че въпросът е чрез едни програми да се вземат едни пари, да се вложат много шум и малко пари а с разликата познайте какво ще стане. А това, дали зелената тревичка ще издържи до напролет не е важно, до тогава ще излязат други програми и други парички за усвояване. Важно е да си инициативен и находчив!-бизнес!

Възхитен съм ! ...а Сега-Вече - да Започваме Комплексната Развойна ПланПрограма ЗА транспорта като Цяло !!!

някой търсеше вчера положителните новини - ето ви ги. на мен ми харесва. естетично е, добро е за всички и трябва да се доразвива. това е.

а, да, да не забравя - малко е, но е едно добро начало. колкото до това, че тревата щяла да загине от разните тям подобни течности изпускани от трамваите - да, Природата е Прекрасна и с това, че ни предупреждава за опасности. рибки следят за чистотата на питейната вода. и това го има. стига да го вижда човек, а не само да гледа.

Олигофрения са тези релси, вместо да садим трева по релсите защо не насадят гора на мястото на София Ленд - ама не там ще има жилищен комплекс за какво са ни дървета , като можем да продаваме апартаменти.

А ще има ли сигрност на пътниците на петицата около автогаора юг където преди време цигани вандали ме обраха и полицията родната нищо не направи за мен или просто ще ни грабят и в трамвая и ще ни крадат и ще им ръколляскаме и ще викаме крадете ни крадете ни ОСИГУРЯВА НИ ХВАНДЪЧКОВИЦА БАБАТА и ГРОБ сигурност по трамвайните спирки и околностите БРАВО БАБИНКО ХВАНДЪЧКОВИЦА ЩЕ СТАНЕШ отново кметица И ЩЕ КРАДЕМ И УСВОЯВАМЕ ЕВРО ФОНДОВЕ с пълни шепи ненаказано.

г-жо Фандъкова ,погледнете тревните площи около статуята на Света София пред Булбанк. Всичко е пъжълтяло, а чужденците снимат ли снимат. Дано не стане така и на Руски паметник !!!!! И това ми било център !!

А диков ще ги бетонира

Пак предизборна изцепка. Зелени са задниците на общинарите и сателитните им НПО-та. Не тревясъл чакъл, а безшумни релси са нужни. Само не ми говорете за подлеза под НДК, от Скобелев железният кон се спуска с такъв трясък, че всякакви норми на шума са 3 пъти над допустимото. Но това не се вписва в селските тикви на разбойниците в СО. А на шизофрениците от прованса, свикнали да гледат прасе и кокошки в двора, да не се кефят на софийските урбанистични безобразия. Скоро ще им стане ясно за какво иде реч.

Какви безшумни релси? За какво са ни изобщо да има релси? Някой да прочете какво съм написал по-надолу и да се светне малко...Народът ни явно още живее в миналия век.

Как ще спираме колите които ще минават напряко по тревата посока надясно за Македония и посока надясно за Княжево за да не чакат, като балъци тези, които са с предимството?

Комунист доволен ще видиш само ако му тъпчеш джобовете с пари. И пак не е сигурно, че може да му се видят недостатъчно дълбоки.

Сидерастите искат да сменим фъндито с гаджева ,а капутите -с календерска? Кво ще кажете,софиянци???

Насадете и малко гербери в чест на вожда!

и колко милионки ни струва тази тревица,да каже даскалицата от герб-гепи еоод:)

Наполовината на колкото опука сидераста за шафрантии в джордж 5 и на варадеро!

са предоставили на СО зелената настилка като мостра???? Ами хубава е настилката , но нещата не са така благородни както се представят, всичко опира до интереси в търговията и доста пари......

Супер е зелената тревица. След няколко дни минаване на Бг трамвай от който изтичат всякави флуиди, масла, хидравлична, спирачна течност тревичката ще изчезне безследно. Справка - кръговото на Лъвов мост.

Нищо, догодина - царевица.

Задавали ли сте ви въпроса защо БСП никога не е печелила и няма да спечели в София и Пловдив? Където хората са по-богати там са по-свободни и естествено никога няма да изберат комунисти да ги управляват.

а има ли значение (разлика)?

За последните години не печелят, защото изборите се фалшифицират, а и УСА фондациите не могат да ис представят да загубят столицата, защото мастите корумпирани десни послушковци се финансират от грабежи от големите градове. Това е своеобразен театър защото и БСП е точно толкова лява, колкото и ГЕРП. Виж ако дойде истинска лява или националистическа партия цветната революция ще ни е в кърпа вързана. Лично Ифо Проккопиефф ще вие по площадите, а УСА посланничката ще плаща хонорари на протестърите по безистените ....

Ама ти си много заблуден бе, човече! БКП под различни имена ни управлява и до днес! Ако не вярваш, гласувай за Пръмова! Най-новата "алтернатива"! За всеки случай......

Ще бъде ли разрешено преминаването през зелената площ,стъпвайки само на релсите?

Ще бъде разрешено само за тези които не прескачат трамвайните релси!

Да, разрешено е, но само когато минава трамвай.

Добре ще ми дойда в двора на село. Ще отида да взема малко довечера. Ми тъй де, да не съм само аз дет краде. Те милиони крадат, ние сега за малко зеленина ше се праим... (Си мислят поне 50 % от хората)

Зелените релси изглеждат чудесно. Осветлението в тунела под НДК, за което се споменава в края на дописката, обаче буди доста въпроси. За съжаление, както повечето появили се напоследък LED ълични осветления, изглежда зле проектирано - не е с достатъчно дълбоки и добре разсейващи тела, което води до заслепяващ ефект, не е равномерно разсеяно и платното е осветено на ивици. Дано поне са взети мерки да няма вредните за зрението сини компоненти в спектъра.

Колко метра са релсите?

жилязУто се мери на килооо ..... не на метри брато!

А кози и коне ще пасат ли на релсите?

Фантастиш!

Що, там ли искаш да пасеш?

Като идея много добре. Да видим обаче колко дълго ще е зелена тревата. Едно е да го направиш, друго е да го поддържаш. Ние второто не го умеем.

Много добре . Да мислим за следващата фаза на мечтите - трамвайни релси върху гумени тампони !! . Това съм видял в Германия през 1975 година. Не се чува трамвая,само съска. По нашата улица Козлодуй се стряскаме от първите трамваи - цялата кооперация се тресе от потеглящите и галопиращите трамваи.

Сто квадрата треволяк, и вече гръмко се наричаме "зелен трамвай". Хахахаха!

А сидераста и мая сърбежната поне едни трап за варница оставили ли са след себе си на България?

Гепили са едно поредно ЕС финансиране, всеки с малко акъл знае, че зелена площ райграс трябва да се полива всекидневно лятото, че и да се коси постоянно. Пак хранилка някаква?

Кво се косиш, сега щели да монтират на половината трамваи резрвоари с разпръсквачи на вода, така че като се движат да поливат едновременно тревата, а на другата половина ще пригодят специални косачки, движейки се да подстригват моравата.

дано се запази тревата!

едно добро дело! Не ми харесва обаче тонът на инициаторите.

харесва, защото инициаторите всъщност са си търговци и очакват нови поръчки от общината......

не визирах това, нямам идея кои са, от коя партия, на кой Бог с молят, не съм в БГ отдавна, не съм в течение Но така НЕ се говори дори и в изостаналите държави този тон никой не би си помислил да го възпроизведе в публичното пространство. Липсва ни елементарна култура на говорене на всички нива.

Кмете, кога ще стане ефективна борбата срещу графитите и разлепените рекламки по цяла София???

Графитите ми харесват! Защо да ги трият?

Защото това са само мацаници а не графити.

Какво? Да не би циганката, която хвалеше Фандъкова да е умряла? Фандъкова, ти може би ни се най-лошия кмет, но си силно политически обвързана с ГЕРБ и соросоидната протестна мрежа. По-вече кметство няма да видиш.

Добрееее...щом Ти казваш, така да бъде :)

Така е червена маймунке, путинка мила, бриксчето ми дърто, следващия кмет ще е Улян Ленинов

Ники, ти за кой ще гласуваш, като не искаш "Фънди" ? Хайде, кажи :) Анонимен си и няма нарушаване на тайната на вота :)

Някой да даде разчет, колко струва това нещо! Тревните чимове хич не са евтини...с тези пари можеше малко по-надолу да оправят ПИРОГОВ ....

целият булевард до Княжево плаче за ремонт! Някога и това ще стане, в другия ни живот :) Хайде, и това е добре. Нека видим как ще се подържа. Приветствам експеримента, какъвто и да е резултатът! И да не залитаме със сравненията с други европейски градове. В София улиците и булевардите (старите) не са с голяма ширина и това изисква по-рационален подход към транспортните възли. Нека не оплюваме всичко направено!

А така!Правете на селяндурите удобства....ние се чудим как да ги изгоним от столицата,те им правят удобства,метро,зелени релси.....

Що бре? Вие, като градско говедо, искате сам да си пасете тревата ли?...

А съм ти видял помияра да тропа в тревата а съм го подгонил с тоягата...

Уважаеми г-н Пенчо Пенев, освен, че сте изключително елементарен май само вие си вярвате, нали!? Като Ви е слагала баба Ви сланинката и лучеца в торбичката на изпроводяк към големия град, е забравила да добави дори и щипка маниери.

Те хората по света ги заменят тревните площи с друг материал, тук обратното. Тревната площ е супер разход и не е решение особено за България където общинските работници не знаят как да се грижат за тревната площ. Тревната площ изисква огромно количество вода, а от 2 месеца не е валяло дъжд, а ви гарантирам, че не са избрали сухо устойчив сорт семе, а ако са сложили поливна система, то това е пълен абсурд, че трамвайната релса се полива, а в парка е сухо като в пустинния. Отделно, се изисква постоянно косене, торене и няма нищо "ЗЕЛЕНО" в тази дейност а само разход, шум и изгубени пари на данъкоплатеца. Един ЗЕЛЕН град не се прави с зелен цвят, а с акъл.

Да сеят троскот и проблем няма да имат - само ще трябва да го поливат от време на време и да го косят, на вид ще е като райграс, те столичани и без това не различават пшеница от райграс, а троскотът поне е издръжлив.

Тревната площ произвежда кислород. Бетона и асфалта не.

Не е вярно, през деня произвежда може би почти толкова колкото потребява, а през нощта унищожава кислорода (няма слънце, създава въглероден диоксид). Бих казал, че в най-добрия случай е неутрално положението. Около 2/3 (ако не и повече) от кислорода на планетата не идва от горите, тревите и т.н., а от моретата и океаните.

Интересно ми е като мине снегорин през зимата, какво ще остане от тия чимове?

До тогава изборите ще са свършили, а след тях и тревните площи.

Да не говорим за солта която ръсят през земата, и която нямя как да не достигне косвено и до тези площи.

Кощунство.За какво харчат пари!? Трамваите, тролеите са отживелица. А те вместо да освободят улиците от глупавото им присъствие харчат още пари. Преди платени еколози да ме контрорат...Вече има автобуси с нано кондензатори, които се движат на ток, не тежат излишни тонове, нямат нужда от глупави релси/жици зареждат се за 5 минути и даже могат да завиват и ако се наложи да си сменят маршрута. Абе вместо в бъдещето пак инвестираме в морално остарели неща!

искаш от маймуната да разбира от атомна електроцентрала....

Радвам се, че поне над 30% от народа има малко ум. На останалите - слагайте минуси, но няма да сте прави :) Аз говоря с факти, докато не почнем да ги ползваме няма смисъл нито от форуми, нито от избори.

В германски градове като Кьолн, Хайделберг и др. на подобни обособени трасета за трамваи в средата на улицета се движат и автобусите от градския транспорт, и то по най-малко 7-8 линии, т.е. почти винаги на спирката е спряло някакво превозно средство било то трам или рейс, т.е. градският транспорт е в средата, а коло него в по 2 платна за всяка посока вървят останалите автомобили. Движението е много разтоварено, спокойно, няма и неправилно паркирали автомобили....Кога ще ги стигнем германците!

Никога.И не само ние.Много народи няма да ги настигнат...Затова,да гледаме малко поне да му прилича...Сега,това изглежда добре,но пак се оплюва

На трама изостаналите българи все още му викаме трамвай.

Много хубаво е. Не бъдете черногледи. Браво за идеята и браво на кметицата. За тези, които я плюят ще кажа, че изборите ще покажат каква е. Сложи мъжете кметове в малкия си джоб.

Точно така! Най-вече предишния кмет на София, мъжкаря ББ!

Кметицата е на повърхността. Тя работи с много хора. Разбира се е важно как ръководи и тя.

Мисля, че и Полша много са доволни от нашата кметица. Колко много тролеи и трамваи купхме от тях и помагаме на тяхната икономика да се развива...А ни ще се возим в морално умряла технология облечена в красиви пластмаси. Кой вижда малко по-далече в бъдещето от 3 месеца? Трамваите и тролеите са мъртва технология, също както са пишещите машини. Ние вместо да купуваме компютри, харчим луди пари за пишещи машини и нужните им консумативи (мастила, метални частици, барабани). Колкото и хубава да е една пишеща машина, тя не може да се сравнява с компютъра нали? Ами новите електробуси (използващи нанокондензатори) са точно такива сравнени със отмиращата стара технология на трамваите и тролеите. И аз не пиша за някаква фантастика, а за нещо, което се ползва от години вече и е напълно готово за употреба. Вместо България да произвежда нещо модерно, внасяме отмиращи технологии от чужбина, че и чак БРАВО казваме...

Виждал съм такива на други места. Изглеждаха си много добре - без следи от масла и други подобни, за каквито се говори. Не зная как ще е през зимата (виждал съм ги в градове с малко по-мек климат), но очаквам пак да е по-добре от преди. Всичко е въпрос на поддръжка.

Конете на европейците с каруците,ония с естествения тен,ви благодарят! Ииииииитрпуууууууу!

Идиоти. Или ще изсъхне, или ще стане на паркинг, София е все пак.

Страхотна идея и вече реално изпълнена... Само да се грижат и поливат редовно тревата, да не стане като тази на Лъвов мост - изсъхна за нула време.

Па едно време казваха, че под атинският трам райграс расте, а под Софийския и лайно не ще да вирее.

Тези какво се хвалят....Чудя се къде да им пусна снимка на асфалтирана улица на която са махнали тротоара!По проект следва да има тротоар, но незнам защо някой не е видял че трябва да го направи!Скандалното е че сази улица е приета от комисия от столична община...Изводите са....

Нека следващата инициатива да е "сини трамваи". Да съчетаят релсите с водно огледало и златни рибки. Нека на следващото заседание на общинския съвет да го има като точка от дневния ред.

Ееех, размечтах се след написаното от теб. Представяш ли си, релсите се движат на сантиметри над водата, а под тях в кристално чист и син басейн плуват шаранчета кои... и ми стана едно японско...

Исках да кажа, че трамваите се движат по релси сантиметри над водата, ама наистина се замечтах...

По- добре да спасим кестените, че са голяма трагедия.... боледуват от години и никаква реакция да се напръскат с нещо... По Евлоги Георгиев от НДК до стадиона всички ново засадени овошки са грозно изсъхнали- общината ги е платила, а изпълнението е безобразно...

Всичко това е много добре, но днеска след порой трамваи в подлеза Надежда спряли- не можаха да се движат. И това се случва не е за пръв път. И хора в дъжд вървяха пеша. Та Фъндъкова да коментира това нещо, а не зелена лужайка.

сигурно и ти си била там! сигурно си била влажна ...

То идиотизъм е перманентно състояние. Аз бях в другия трамвай, но чългарите от закъсалие доста пиперливи думи казваха за градско ръководство.

Дасвиданя, мамаша. Беги на поезд за Масква.

Лизач,жената за интересите на такива като вас говори.

Фъндъкова не може да го коментира, защото не е специалист транспортно строителство! Това е много стар анти подлез за трамвая и надлез с отвратителна организация на движението /ОД/, без дренажна система ... Най-добре е да се взриви и да се направи ново съоръжение! Не става с поправки :) Можеше да "копнат" :) от парите за метрото и да направят нов транспортен възел !

Именно,че преди половин година се свърши капитален ремонт на подлеза за милиони - и никакви проблеми не са решени. А това са пари на български данъкоплатци. не зле да се поиска сметка за това кое точно свършили като работа, че днеска наистина отровеха деня на хора,които бързаха за работа. Но милиони усвоили

Коментари - Първи ”зелени” релси в София (снимки) | Днес.dir.bg

Първи ”зелени” релси в София (снимки)

За пръв път в София има зелена настилка около трамвайни релси. По тях се движат трамваите от ремонтирания участък от Руски паметник.

Обратно в новината

Коментари - Първи ”зелени” релси в София (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Трамваите трябва да бъдат забранени за движение от 23 часа до 6 часа сутринта. Наскоро се преместих близо до булевард с трамвай. Друго подобно китайско мъчение няма. На хората им забраняват с полиция да вдигат шум преди 10 и след 22 часа, но танк на влакче може да те буди от 4 сутринта.

С паветата какво ще стане?

Да сеят троскот и проблем няма да имат - само ще трябва да го поливат от време на време и да го косят, на вид ще е като райграс, те столичани и без това не различават пшеница от райграс, а троскотът поне е издръжлив.

А стига бе, до тях ли опряхме???!!! Ба си простотията! Хората няма какво да ядат! Да беше поне салата!!!

Колкото по-зелено, толкова по-примамливо за стопаните с кучета. Скоро площите ще покафенеят, както зелени площи по бул. Маедония.

Наша Мара втасала, само се невчесала. Абе неразбрахте ли, че въпросът е чрез едни програми да се вземат едни пари, да се вложат много шум и малко пари а с разликата познайте какво ще стане. А това, дали зелената тревичка ще издържи до напролет не е важно, до тогава ще излязат други програми и други парички за усвояване. Важно е да си инициативен и находчив!-бизнес!

Възхитен съм ! ...а Сега-Вече - да Започваме Комплексната Развойна ПланПрограма ЗА транспорта като Цяло !!!

някой търсеше вчера положителните новини - ето ви ги. на мен ми харесва. естетично е, добро е за всички и трябва да се доразвива. това е.

а, да, да не забравя - малко е, но е едно добро начало. колкото до това, че тревата щяла да загине от разните тям подобни течности изпускани от трамваите - да, Природата е Прекрасна и с това, че ни предупреждава за опасности. рибки следят за чистотата на питейната вода. и това го има. стига да го вижда човек, а не само да гледа.

Олигофрения са тези релси, вместо да садим трева по релсите защо не насадят гора на мястото на София Ленд - ама не там ще има жилищен комплекс за какво са ни дървета , като можем да продаваме апартаменти.

А ще има ли сигрност на пътниците на петицата около автогаора юг където преди време цигани вандали ме обраха и полицията родната нищо не направи за мен или просто ще ни грабят и в трамвая и ще ни крадат и ще им ръколляскаме и ще викаме крадете ни крадете ни ОСИГУРЯВА НИ ХВАНДЪЧКОВИЦА БАБАТА и ГРОБ сигурност по трамвайните спирки и околностите БРАВО БАБИНКО ХВАНДЪЧКОВИЦА ЩЕ СТАНЕШ отново кметица И ЩЕ КРАДЕМ И УСВОЯВАМЕ ЕВРО ФОНДОВЕ с пълни шепи ненаказано.

г-жо Фандъкова ,погледнете тревните площи около статуята на Света София пред Булбанк. Всичко е пъжълтяло, а чужденците снимат ли снимат. Дано не стане така и на Руски паметник !!!!! И това ми било център !!

А диков ще ги бетонира

Пак предизборна изцепка. Зелени са задниците на общинарите и сателитните им НПО-та. Не тревясъл чакъл, а безшумни релси са нужни. Само не ми говорете за подлеза под НДК, от Скобелев железният кон се спуска с такъв трясък, че всякакви норми на шума са 3 пъти над допустимото. Но това не се вписва в селските тикви на разбойниците в СО. А на шизофрениците от прованса, свикнали да гледат прасе и кокошки в двора, да не се кефят на софийските урбанистични безобразия. Скоро ще им стане ясно за какво иде реч.

Какви безшумни релси? За какво са ни изобщо да има релси? Някой да прочете какво съм написал по-надолу и да се светне малко...Народът ни явно още живее в миналия век.

Как ще спираме колите които ще минават напряко по тревата посока надясно за Македония и посока надясно за Княжево за да не чакат, като балъци тези, които са с предимството?

Комунист доволен ще видиш само ако му тъпчеш джобовете с пари. И пак не е сигурно, че може да му се видят недостатъчно дълбоки.

Сидерастите искат да сменим фъндито с гаджева ,а капутите -с календерска? Кво ще кажете,софиянци???

Насадете и малко гербери в чест на вожда!

и колко милионки ни струва тази тревица,да каже даскалицата от герб-гепи еоод:)

Наполовината на колкото опука сидераста за шафрантии в джордж 5 и на варадеро!

са предоставили на СО зелената настилка като мостра???? Ами хубава е настилката , но нещата не са така благородни както се представят, всичко опира до интереси в търговията и доста пари......

Супер е зелената тревица. След няколко дни минаване на Бг трамвай от който изтичат всякави флуиди, масла, хидравлична, спирачна течност тревичката ще изчезне безследно. Справка - кръговото на Лъвов мост.

Нищо, догодина - царевица.

Задавали ли сте ви въпроса защо БСП никога не е печелила и няма да спечели в София и Пловдив? Където хората са по-богати там са по-свободни и естествено никога няма да изберат комунисти да ги управляват.

а има ли значение (разлика)?

За последните години не печелят, защото изборите се фалшифицират, а и УСА фондациите не могат да ис представят да загубят столицата, защото мастите корумпирани десни послушковци се финансират от грабежи от големите градове. Това е своеобразен театър защото и БСП е точно толкова лява, колкото и ГЕРП. Виж ако дойде истинска лява или националистическа партия цветната революция ще ни е в кърпа вързана. Лично Ифо Проккопиефф ще вие по площадите, а УСА посланничката ще плаща хонорари на протестърите по безистените ....

Ама ти си много заблуден бе, човече! БКП под различни имена ни управлява и до днес! Ако не вярваш, гласувай за Пръмова! Най-новата "алтернатива"! За всеки случай......

Ще бъде ли разрешено преминаването през зелената площ,стъпвайки само на релсите?

Ще бъде разрешено само за тези които не прескачат трамвайните релси!

Да, разрешено е, но само когато минава трамвай.

Добре ще ми дойда в двора на село. Ще отида да взема малко довечера. Ми тъй де, да не съм само аз дет краде. Те милиони крадат, ние сега за малко зеленина ше се праим... (Си мислят поне 50 % от хората)

Зелените релси изглеждат чудесно. Осветлението в тунела под НДК, за което се споменава в края на дописката, обаче буди доста въпроси. За съжаление, както повечето появили се напоследък LED ълични осветления, изглежда зле проектирано - не е с достатъчно дълбоки и добре разсейващи тела, което води до заслепяващ ефект, не е равномерно разсеяно и платното е осветено на ивици. Дано поне са взети мерки да няма вредните за зрението сини компоненти в спектъра.

Колко метра са релсите?

жилязУто се мери на килооо ..... не на метри брато!

А кози и коне ще пасат ли на релсите?

Фантастиш!

Що, там ли искаш да пасеш?

Като идея много добре. Да видим обаче колко дълго ще е зелена тревата. Едно е да го направиш, друго е да го поддържаш. Ние второто не го умеем.

Много добре . Да мислим за следващата фаза на мечтите - трамвайни релси върху гумени тампони !! . Това съм видял в Германия през 1975 година. Не се чува трамвая,само съска. По нашата улица Козлодуй се стряскаме от първите трамваи - цялата кооперация се тресе от потеглящите и галопиращите трамваи.

Сто квадрата треволяк, и вече гръмко се наричаме "зелен трамвай". Хахахаха!

А сидераста и мая сърбежната поне едни трап за варница оставили ли са след себе си на България?

Гепили са едно поредно ЕС финансиране, всеки с малко акъл знае, че зелена площ райграс трябва да се полива всекидневно лятото, че и да се коси постоянно. Пак хранилка някаква?

Кво се косиш, сега щели да монтират на половината трамваи резрвоари с разпръсквачи на вода, така че като се движат да поливат едновременно тревата, а на другата половина ще пригодят специални косачки, движейки се да подстригват моравата.

дано се запази тревата!

едно добро дело! Не ми харесва обаче тонът на инициаторите.

харесва, защото инициаторите всъщност са си търговци и очакват нови поръчки от общината......

не визирах това, нямам идея кои са, от коя партия, на кой Бог с молят, не съм в БГ отдавна, не съм в течение Но така НЕ се говори дори и в изостаналите държави този тон никой не би си помислил да го възпроизведе в публичното пространство. Липсва ни елементарна култура на говорене на всички нива.

Кмете, кога ще стане ефективна борбата срещу графитите и разлепените рекламки по цяла София???

Графитите ми харесват! Защо да ги трият?

Защото това са само мацаници а не графити.

Какво? Да не би циганката, която хвалеше Фандъкова да е умряла? Фандъкова, ти може би ни се най-лошия кмет, но си силно политически обвързана с ГЕРБ и соросоидната протестна мрежа. По-вече кметство няма да видиш.

Добрееее...щом Ти казваш, така да бъде :)

Така е червена маймунке, путинка мила, бриксчето ми дърто, следващия кмет ще е Улян Ленинов

Ники, ти за кой ще гласуваш, като не искаш "Фънди" ? Хайде, кажи :) Анонимен си и няма нарушаване на тайната на вота :)

Някой да даде разчет, колко струва това нещо! Тревните чимове хич не са евтини...с тези пари можеше малко по-надолу да оправят ПИРОГОВ ....

целият булевард до Княжево плаче за ремонт! Някога и това ще стане, в другия ни живот :) Хайде, и това е добре. Нека видим как ще се подържа. Приветствам експеримента, какъвто и да е резултатът! И да не залитаме със сравненията с други европейски градове. В София улиците и булевардите (старите) не са с голяма ширина и това изисква по-рационален подход към транспортните възли. Нека не оплюваме всичко направено!

А така!Правете на селяндурите удобства....ние се чудим как да ги изгоним от столицата,те им правят удобства,метро,зелени релси.....

Що бре? Вие, като градско говедо, искате сам да си пасете тревата ли?...

А съм ти видял помияра да тропа в тревата а съм го подгонил с тоягата...

Уважаеми г-н Пенчо Пенев, освен, че сте изключително елементарен май само вие си вярвате, нали!? Като Ви е слагала баба Ви сланинката и лучеца в торбичката на изпроводяк към големия град, е забравила да добави дори и щипка маниери.

Те хората по света ги заменят тревните площи с друг материал, тук обратното. Тревната площ е супер разход и не е решение особено за България където общинските работници не знаят как да се грижат за тревната площ. Тревната площ изисква огромно количество вода, а от 2 месеца не е валяло дъжд, а ви гарантирам, че не са избрали сухо устойчив сорт семе, а ако са сложили поливна система, то това е пълен абсурд, че трамвайната релса се полива, а в парка е сухо като в пустинния. Отделно, се изисква постоянно косене, торене и няма нищо "ЗЕЛЕНО" в тази дейност а само разход, шум и изгубени пари на данъкоплатеца. Един ЗЕЛЕН град не се прави с зелен цвят, а с акъл.

Да сеят троскот и проблем няма да имат - само ще трябва да го поливат от време на време и да го косят, на вид ще е като райграс, те столичани и без това не различават пшеница от райграс, а троскотът поне е издръжлив.

Тревната площ произвежда кислород. Бетона и асфалта не.

Не е вярно, през деня произвежда може би почти толкова колкото потребява, а през нощта унищожава кислорода (няма слънце, създава въглероден диоксид). Бих казал, че в най-добрия случай е неутрално положението. Около 2/3 (ако не и повече) от кислорода на планетата не идва от горите, тревите и т.н., а от моретата и океаните.

Интересно ми е като мине снегорин през зимата, какво ще остане от тия чимове?

До тогава изборите ще са свършили, а след тях и тревните площи.

Да не говорим за солта която ръсят през земата, и която нямя как да не достигне косвено и до тези площи.

Кощунство.За какво харчат пари!? Трамваите, тролеите са отживелица. А те вместо да освободят улиците от глупавото им присъствие харчат още пари. Преди платени еколози да ме контрорат...Вече има автобуси с нано кондензатори, които се движат на ток, не тежат излишни тонове, нямат нужда от глупави релси/жици зареждат се за 5 минути и даже могат да завиват и ако се наложи да си сменят маршрута. Абе вместо в бъдещето пак инвестираме в морално остарели неща!

искаш от маймуната да разбира от атомна електроцентрала....

Радвам се, че поне над 30% от народа има малко ум. На останалите - слагайте минуси, но няма да сте прави :) Аз говоря с факти, докато не почнем да ги ползваме няма смисъл нито от форуми, нито от избори.

В германски градове като Кьолн, Хайделберг и др. на подобни обособени трасета за трамваи в средата на улицета се движат и автобусите от градския транспорт, и то по най-малко 7-8 линии, т.е. почти винаги на спирката е спряло някакво превозно средство било то трам или рейс, т.е. градският транспорт е в средата, а коло него в по 2 платна за всяка посока вървят останалите автомобили. Движението е много разтоварено, спокойно, няма и неправилно паркирали автомобили....Кога ще ги стигнем германците!

Никога.И не само ние.Много народи няма да ги настигнат...Затова,да гледаме малко поне да му прилича...Сега,това изглежда добре,но пак се оплюва

На трама изостаналите българи все още му викаме трамвай.

Много хубаво е. Не бъдете черногледи. Браво за идеята и браво на кметицата. За тези, които я плюят ще кажа, че изборите ще покажат каква е. Сложи мъжете кметове в малкия си джоб.

Точно така! Най-вече предишния кмет на София, мъжкаря ББ!

Кметицата е на повърхността. Тя работи с много хора. Разбира се е важно как ръководи и тя.

Мисля, че и Полша много са доволни от нашата кметица. Колко много тролеи и трамваи купхме от тях и помагаме на тяхната икономика да се развива...А ни ще се возим в морално умряла технология облечена в красиви пластмаси. Кой вижда малко по-далече в бъдещето от 3 месеца? Трамваите и тролеите са мъртва технология, също както са пишещите машини. Ние вместо да купуваме компютри, харчим луди пари за пишещи машини и нужните им консумативи (мастила, метални частици, барабани). Колкото и хубава да е една пишеща машина, тя не може да се сравнява с компютъра нали? Ами новите електробуси (използващи нанокондензатори) са точно такива сравнени със отмиращата стара технология на трамваите и тролеите. И аз не пиша за някаква фантастика, а за нещо, което се ползва от години вече и е напълно готово за употреба. Вместо България да произвежда нещо модерно, внасяме отмиращи технологии от чужбина, че и чак БРАВО казваме...

Виждал съм такива на други места. Изглеждаха си много добре - без следи от масла и други подобни, за каквито се говори. Не зная как ще е през зимата (виждал съм ги в градове с малко по-мек климат), но очаквам пак да е по-добре от преди. Всичко е въпрос на поддръжка.

Конете на европейците с каруците,ония с естествения тен,ви благодарят! Ииииииитрпуууууууу!

Идиоти. Или ще изсъхне, или ще стане на паркинг, София е все пак.

Страхотна идея и вече реално изпълнена... Само да се грижат и поливат редовно тревата, да не стане като тази на Лъвов мост - изсъхна за нула време.

Па едно време казваха, че под атинският трам райграс расте, а под Софийския и лайно не ще да вирее.

Тези какво се хвалят....Чудя се къде да им пусна снимка на асфалтирана улица на която са махнали тротоара!По проект следва да има тротоар, но незнам защо някой не е видял че трябва да го направи!Скандалното е че сази улица е приета от комисия от столична община...Изводите са....

Нека следващата инициатива да е "сини трамваи". Да съчетаят релсите с водно огледало и златни рибки. Нека на следващото заседание на общинския съвет да го има като точка от дневния ред.

Ееех, размечтах се след написаното от теб. Представяш ли си, релсите се движат на сантиметри над водата, а под тях в кристално чист и син басейн плуват шаранчета кои... и ми стана едно японско...

Исках да кажа, че трамваите се движат по релси сантиметри над водата, ама наистина се замечтах...

По- добре да спасим кестените, че са голяма трагедия.... боледуват от години и никаква реакция да се напръскат с нещо... По Евлоги Георгиев от НДК до стадиона всички ново засадени овошки са грозно изсъхнали- общината ги е платила, а изпълнението е безобразно...

Всичко това е много добре, но днеска след порой трамваи в подлеза Надежда спряли- не можаха да се движат. И това се случва не е за пръв път. И хора в дъжд вървяха пеша. Та Фъндъкова да коментира това нещо, а не зелена лужайка.

сигурно и ти си била там! сигурно си била влажна ...

То идиотизъм е перманентно състояние. Аз бях в другия трамвай, но чългарите от закъсалие доста пиперливи думи казваха за градско ръководство.

Дасвиданя, мамаша. Беги на поезд за Масква.

Лизач,жената за интересите на такива като вас говори.

Фъндъкова не може да го коментира, защото не е специалист транспортно строителство! Това е много стар анти подлез за трамвая и надлез с отвратителна организация на движението /ОД/, без дренажна система ... Най-добре е да се взриви и да се направи ново съоръжение! Не става с поправки :) Можеше да "копнат" :) от парите за метрото и да направят нов транспортен възел !

Именно,че преди половин година се свърши капитален ремонт на подлеза за милиони - и никакви проблеми не са решени. А това са пари на български данъкоплатци. не зле да се поиска сметка за това кое точно свършили като работа, че днеска наистина отровеха деня на хора,които бързаха за работа. Но милиони усвоили