Протест в София срещу цената на билета за градския транспорт

Въпреки че решението за по- високите цени на билетите за градския транспорт в София е окончателно, граждани се събраха на протест пред Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Протест в София срещу цената на билета за градския транспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е тестът показващ каква е търпимостта на народа и колко дълбоко могат да му го вкарат. Е, ОЩЕ МОГАТ! И ще го вкарват още по-надълбоко, още по грубо, по-нагло и по-безкруполно и още по-систематично. Първо на малки тласъци. После на по-големи, на една ограничена група от населението, после на друга, на трета и тъй нататък. Останалите наоколо се леко размърдат, поразблеят, разбягат и продължават кротко да си пасат. Няколко овчици изчезнат, е и какво от това, беееее . . .

Всеки народ заслужава господаря си.

Като гледам тук пише близо 900 коментара, но на протест излезли само около 400 човека?! При тая робска психика и 5 лв. за билет ви е малко! А се задават и нови увеличения. Но вие си гласувайте пак за тях и после точете сополи по форумите, нещастници!!!

Видове съвременно изкуство: Изсираш се пред вратата, звъниш и бягаш - това е инсталация. Звъниш и сереш - това е пърформанс. Та се чудим дали да е инсталация или да е пърформанс :)

Фъндъчето е виновно...Много се взе на сериозно като я избраха за най-добър кмет. Щеше да изчислява по-справедливо такса смет и да се ремонтират кварталните улици, обаче ... Сега е време да гризне дръвцето!!!

И кой протестира, червените баби дето пътуват безплатно и чегеварчетата.

Какви червени баби сънуваш? Дреме им на тях... Билетът на пенсионерите е 8 лв за цяла градска мрежа. Протестират млади хора с ниски заплати...

Брей...къде са нашите народни трибуни, онези, които скачаха по жълтите павета, които със сълзи в очите искаха всичко да се приватизира и то веднага, които пееха "цвете едно но сега"... и от по-ново време, къде са "ранобудните" студенти да се разпротестериат, а от западните посолства да им ръкопляскат...всички ли "борци" заминаха за чужбина, измряха ли..или може би гореспоменатите не използуват градския транспорт....него го изпозуват глупаците, които стояха и гледаха как им отнеха всичко в обещания за светло европейско бъдеще.

Билетчето от 1.6 лв показва колко е разликата между София и България (Варна, Пловдив, Русе, Бургас, С. Загора и Плевен). Ако в БГ. получаваш 1000 лв. в София същият човек получава 1 600. Тези 600 лв след това се харчат в Гърция. На Б-я и трябва магистрала "Ч. море" до Румъния защото изтичането на национален капитал се компенсира от румънските туристи. Павлова направете общ проект с Румъния за магистрала "Черно море" тамо са парите от туризъм.

кога ще го разберете бе, хора! Трябва бунт и смяна на колониалната система с народна.

В Румъния билетите за градски транспорт за деца и пенсионери са безплатни

Хора, недейте протестира. Дайте шанс на Орешарски! Той знае, какво прави, не е време за протести.

Всичко е много просто, трябва само твърда позиция. Какво е градския транспорт с фиксирано разписание - компания с фискирани разходи. Достатъчно е да я оставиш без приходи - не ползваш услугите, колкото дълго време е необходимо - толкова! Сега е лято, разходките са приятни и увеличение с 60% на цената на услугата ще доведе до намляване на маржа с най-малко 20%. По-малко ли ще работят -СГС не! По малки приходи ли ще имат - да!

Като слизате от автобуса си предавайте билетчета и казвайте от кой перфоратор са дупчени.

Скубане на народа до кокал - ЗАПАЗЕНО ОТ ГЕРБ !

Аз билет нЕма да си купа на таа цена ! Точка по въпроса !

решението за по- високите цени на билетите за градския транспорт в София е окончателно - ЗАКРИВАНЕТО НА ГЕРБ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Виден пладнешки обир с изсмукани от прустите основания. Обират ви хора и ако гледате на това безропотно това е защото всеки ден ви облъчват с пропаганда, НЛП и психотронна апаратура за да си останете безмозъчно желе което накъдето го бутнеш натам се накланя! И психотрониката и оръжията не са всесилни ако схванете че съвкупната ви мисъл и намерение могат да променят в миг играта в наша полза. Това е самата истина. Схванете го.

Водят двама българи към бесилото. Единият прошепва: -Пешо, ще ни бесят. Да направим нещо. Да избягаме! Другият: -Ш-шт, трай! Да не стане по-лошо, че...

Дреме им на оная работа на герберастките крадци за цената.Никой от тях не се вози на автобус,а хвъркат с луксозни коли и хеликоптери,а ние им плащаме да разходите.Договорили са с господарите си геноцид и си изпълняват сделката.

ЧОко и Боко ще влезе в историята на България за сваляне на правителството с 1,60, ако не с друго той ще бъде свален с билетче за 1,60. Щом контролата сваля, народа също ще свали за нередовно правителство

Боко така няма да го бутнеш. Освен това Боко е бушон, поредния в ръцете на дърпащите конците от посолствата на ФАЩ, Израел, Германия, Русия, Турция, и и. Но всички може да ги обединим под шапката на МАСОНИТЕ-ИЛЮМИНАТИТЕ-ИЕЗУИТИ-ВАТИКАНА и другите им сродни задкулисни организации с пипала буквално навсякъде. Зад Боко има други които го клатят по масонска линия за да изглежда такъв шебек и допускат да си крадне за да има кои да псуваме, а те да останат скрити. Те имат подготвени заместители на всичко и всички. Еи сега чалгарчето Слави Шоу го бутат, а златния палец го залязват планомерно. Имат те много нови лица за да сменят изтърканите и да ни баламосват до 101. Та тях=масоните и срдните им трябва да ги схванете като основата на проблемите ни и тях трябва да разпердушините. Но това не е въобще лесна задача. Те са оргазнизирани, финансово неограничени, технологично и военно подплътени, те държат всичко и знаят в 1000-пъти повече от нормалните хора как се манипулира, източва, лъже и трепа обикновен народ. Има едно оръжие и за нас. Но сте зелени за да го схванете. Нарича се споделена колективна мисъл и намерение. Насочени правилно мисъл и намерение на много хора може да промени реалността в каквато посока ни е кеф. Най добре без тях!!!

Иска война с народа - получава я. Този кретен трябва да разбере, че големите му началници сме ние, народът, а не колониалните палачи на България. Властта произтича от народа и принадлежи на народа. Това Тиквата ще разбере по жестокия начин.

Цинично е хора, които получават големи заплати се возят в служебни коли (които ние им плащаме под формата на местни данъци и такса смет) да смятат, че ще им плащаме за удобните местенца цял живот. Ние не сме роби, а човешки същества! Цинично е и това, че постоянно ни лъжат, че няма пари, а пари за ремонти и повторни ремонти (правени от едни определени фирми) КАК ИМА?... Отказвам да плащам 1.60!...

да го нажуля на фандъка

София означава "Божия Премъдрост", а не ГЛУПОСТТА на шайка крадци в Общинския й съвет!!! Ако всички се вдигнем като един и откажем да им плащаме "билетчето" от 1.60 - ще трябва да се съобразят с желанието и възможностите на хората от народа, които ТЕ докараха до просешка тояга. Аз лично ще се возя ГРАТИС!!! Надпариен съм. Въпросът е в принципа! Ако двадесет човека в едно превозно средство откажат да си представят личните карти, защото са нередовни пътници, ще могат ли двамата полицаи и контрольорите да им съставят акт? НЕ! Полицаите трябва да ги арестуват за установяване на самоличността, за да могат контрольорите да им съставят акт. Да предположим, че извикат "подкрепления". Добре, но ако това се случва във повечето или ВСИЧКИ средства на градския транспорт, какво точно ще могат да направят?... ;) А в момента какво представлява България? Олигархична мутро-полицейска АНАРХИЯ... Две български царства и няколко български държави са попадали в робство или са били разрушени точно поради тези причини - корупция и липса на справедливост. Казано по-простичко: Управляващте се уяждат и преяждат с власт, бяз да ги е грижа какво става с народа. P.S. Не съм трол или орк, просто ЖИВЕЯ в България в настоящия момент и това е моето мнение.

И ОСОБЕНО Е ОПАСНА КОГАТО ИДВА ОТ "НЕНУЖНИ ХОРА" ЗА СЕБЕ СИ И СЪЩО ЗА ОБЩЕСТВОТО, ПО ВСИЧКИ МЕДИИ ОБЯСНИХА ЗА ЦЕНА И ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИЛЕТ ЗА ЕДНОКРАТНО ПЪТУВАНЕ, БЕЗ ДА ДОПЪЛНЯТ ДОХОДИ В ДЪРЖ. ОТ ЕВРОПА

и за винетките ревахте , ма ги купихте , нали нещас...тници?!

Нищо хубаво от ГЕРБ. Само после ще отчитат ръст на икономиката,а истината е,че са теглили огромни заеми,чиито пътища са неизвестни,вдигат цените на ток,горива,вода и няма синдикати,няма протестни мрежи,просто вече народа се обезвери и чакат да дойде смъртта или да се махнат от тази шибана страна,а ни карат задължително да гласуваме.Пак ли за вас бе мръсници???

Е..ти държавата е,,,ти управията,един хванат с три контеинера фалшива стока ощетяващ държавата с милиони си пие кафето под тепетата,друг не продупчил билет от 1,60 пребит и арестуван.Много ми прилича на бърз кредит.

И да ви харесва, и да не ви харесва, така нареди Генерала от Банкя и матр'яла ще изпълнява! Бегом към перфораторите!

Граждани за европейско развитие на България? Глупости! ИЗРОДИ!!! КРАДЦИ НЕНАКРАЛИ СЕ!!!

И новата глоба е нереално ниска.Трябва да е минимум 200 лева за да си набиете в тъповиците че няма безплатен обяд!!!

Да ти се развали служебната кола на Цариградското в час пик!

А как ще вземеш глоба от 200 лв. от ром??? Масово пътуват гратис. Опитай да му обясниш, че безплатен обяд няма...

Въпрос на време е и цените на картите да се вдигнат.

да живееш в центъра на града/селото е привилегия. да живееш у Софето - също. всичко в централната част е по-скъпо. нормално е и билетчето да е по-скъпо.

Ако 400 души са излезли на улицата значи останалите 1.2-1.3млн. които живеят в София са доволни от цената. Айде.. като са доволни да спрат да драскат в интернет. Следващият път ще се научите да си отстоявате позициите.

Винетки, билетчета, горива, ток, вода, данъци, акцизи, такса за паркиране в синя и зелена зона, такса смет, незаконни емигранти и джихадисти и т.н. Какво от това, че има протести? Дебелокожите говеда на управляващите не щат и да чуят, а ние си протестираме! За какво - за да дигаме рейтинга на Краля! Къде се скриха всички "много красиви" и брадати протестърчета! Много ли сте доволни от изцепките на русофобската олигархия и икономическото бреме, което ни наложи ЕС? И от изцепките на олигофреничното комсомолско-офшорно Президентче? Много ли сте доволни?

Това е - сит на гладния не вярва. На гласувалите за това увеличение общинари пожелавам Бог да им даде да споделят и те съдбата на тоя, който си брои стотинките. А дано!!!

.... ама надали :-)

Пореден случай на агресия в градския транспорт в София! Facebook потребителят Teodora Bateva публикува скандално видео в профила си, в което се вижда как служител на реда издърпва и избутва жена от автобус. Униформените скочиха на бой на редовна пътничка, въпреки че всички пътници потвърдиха, че тя има билет, споделя Теодора. Ето и целия разказ, публикуван във Facebook, придружен от шокиращото ВИДЕО!

Във всяка нормална държава на запад при 60% увеличение на цената на билета нямаше да остане нито кмет, нито общински съветник на работа повече от ден-два. Мандатите им щяха да са приключили веднага. А у нас както с всяко нещо си правят каквто си искат, защото добре знаят, че няма последствия и народа е добре приспан и ще търпи.

Предлагам от 1юни всеки заловен без редовен документ за пътуване в градският транспорт да се екстрадира ;върне на село откъдето е;.Мисля ,че няма лошо

много хора идват по принуда у ваше село - до държавни учреждения или болници. те също ще плащат тази цена за билета. и след това доброволно ще се върнат по родните си места. ти като баш софиянец (ако си такъв) те хванат без билет къде да те екстрадират ? в Патагония ли ?

В ерата на електрониката със сигурност има начин да не се допуска пътуване гратис в превозно средство. Още преди 15-ина години мой познат, специалист по кибернетика, беше измислил оригинален начин, но ми казваше, че в Столична община не проявявали интерес. Явно целта на Столична община е да се награби колкото се може повече от повишаване на цените - до края на мандата, че после не се знае кой ще е на власт.

А когато човек наистина няма пари за карта, нито за билети, защото е трайно безработен - тогава какво да прави - да не се качва на никакъв транспорт ли?! Как да си търси работа, къде, по какъв начин?! Или всички да скачат от високите етажи и да не се пречкат пред широкия друм на Фъндъковата кариерна амбиция?!

когато човек няма пари за ток , за горива за през зимата какво прави ? кандидатства , описва моментното си положение и му се дават/отпускат средства или безплатни дърва или кВ/ч . респективно в случая може да му се отпусне безплатна или карта с намаление. но не трябва да се изключва и възможността ,че човек без градски транспорт може, но без електричество или отопление през зимата - НЕ.

наи-забавното е, че матрялът не се досеща, че скоро ще вдигнат и картите.

БРЦК

В ЦГМ се краде като за световно. Не може с кола да излиза по-евтино единичното пътуване отколкото е билетчето. НЯМА НИКАКВА икономическа логика. Къде е анализа за цената ад го видим как сметнаха 1.60лв? Как може да вдигат цената , при положение ,че сами си признават за 20% гратисчии? Крадци и наглеци. А тия с мантрите как увеличението отива за нови рейсове и тн. са пълни идиоти. Тия с картите също , защото догодина на база новите цени на билетите ще вдигнат и цените на картите.

Как е възможно статия в която не е споменато нищичко за Русия, да докара 800 коментара? Има нещо сбъркано тук.

И да си пишем. Никой мяма да ни чуе а да ни е честита ноеата цена повече пеша ще ходим и фиданки ще станем

А стига бе тополке ти се оля,може се изпотрошиш

И да си пишем. Никой няма да ни чуе а да ни е честита новата цена повече пеша ще ходим и фиданки ще станем

И да си пишем. Никой няма да ни чуе а да ни е честита новата цена повече пеша ще ходим и фиданки ще станем

Айде тия кухи кратуни отдолу, дето наивно блеят, че увеличението било нужно за подобряване на качеството на транспорта, да се сетя за какво полицията одруса преди дни ЦГМ и какви злоупотреби излязоха наяве, после да опитат да изчислят колко прави 2+2, и пак да помислят върху аргумента си за какво ще отиде увеличението.

Днес когато билетчето е 1лв. на какво бях свидетел.На една спирка чакат 4ма контрольори и 2ма полицай.Пристига рейса на спира и шофьора отваря вратите.Лелее през вратите като че ли ЯТО гълъби така изхвърчаха хората.Цирк майка и то голям да се смееш ли или ревеш мани мани. Ами утре какво ще правим-не знам

така ще е и за напред

Пътници от всички трамваи,съединявайте се .Много сме,по-силни сме от ненаялата се пасмина

да бяха протестирали в началото на май, но всинца бяха по плажовете и ресторантите в Гърция !

Протест на гратискчиите! Щото за редовните пътници, пътуващи ежедневно и ползващи карти, разходите за транспорт си остават същите! Пенсионерите също пътуват с карти.Има и ученически карти.Тогава кой остана? Мушениците, пътуващи за сметка на другите! Гледах интервю с младеж, който каза че пътува ежедневно и никога не си купува билет.Направил си сметка, че дори плащайки глобите (4 пъти за годината са го хващали), пак му излиза по на сметка, отколкото да си купи билет! Ето , заради такива като него, (каквито са основно, протестиращите) билетите стават 1.6 лв и глобите се увеличават двойно! Така че, спрете да ревете , спрете да крадете (не заплащането на услугата, която ползваш, е кражба) и станете нормални, редовни граждани. Пък, къде е записано, че държавата е длъжна да осигурява обществен транспорт? Има алтернативи - пеша, личен транспорт, такси .. Нооо, всяка услуга, която се ползва, се заплаща.Мина времето на соца, когато казвахме: "партията рани, ний борим", и всяко късче сиренце струва пари

Абсолютно си прав. Лошото е, че 95% от хората не мислят като теб и мен. Много лошо.

И така, младежа може да си сметне ... то и девойка да е, пак смята, и мангалите - и те смятат. Щото и на ЦГМ му ги бяха сметнали от една гражданска организация, как ще назначи във всяка превозка контрольор (като във всеки нормален град) и въпреки 'разходите' за заплати пак печалбата ще се вдигне 2ойно, при същата цена на билет, щото събираемостта ще се вдигне тройно. Не, гратисчиите не са 20%, около 40% са. А събираемостта ще се вдигне толкова, защото това са постоянните гратисчии, а много повече са инциндентните такива. Ама с контрола навсякъде ще са около 5%. И черните ако ги разстрелват съвсем ще спадне процента. Тя и престъпността ще поизчезне, но това изобщо не се иска да се случва, нали.

"...общинарите обещават 60-те стотинки в повече от всяко билетче да отидат за по-модерен градски транспорт..." Това значи ли, че ще крадат само по един лев от всеки билет?

МУ ХА ХА ХА !!!

ОБЩИНАТА КРАДЕ ПО "ОЛИМПИЙСКИ", ДОКАЗАНО С МНОГОБРОЙНИТЕ "ПОРЪЧКИ", НО В ЕВРОПА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПОНЕ ЕДИН СЪДИЯ, КОЙТО ЩЕ РАЗСЛЕДВА СЛУЧАИТЕ

и 5 лв. да стане пак ще се возим гратис па вие си вийте

Единственото, което ще помогне е наистина ПЪЛЕН БОЙКОТ - което означава всички без изключение да тръгнат да пътуват гратис или с по едно левче в джоба и това да им е "билетчето"! Ще го направят ли всички? ВСИЧКИ?! Младите хора са по-активни, но лелките с торбите, отиващи и връщащи се от работа? Хората в предпенсионна възраст са със старо мислене, смазано от години комунистическо промиване на мозъците, страхуват се, предпочитат да са безгласни овце в голямото стадо. Затова се оправяме бавно като държава, тоест това е една от многото причини. Идват вече нови поколения, които за щастие не са минали през комунистическата мелачка и мисленето им е друго. А наследниците на комунягите, които в момента ни управляват, са свикнали със старото мислене на овцете...

Неведоми са пътищата Господни...Някои се сдухват на млади години: Келеш потроши три момичета в катастрофа, Келеш краде кола, катастрофира заради майка си, Келеш съсипа Porshe 911, 21-годишен келеш без книжка яхна мотор и катастрофира, 17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, Келеш размаза четири коли, Келеш потроши баща си и 6-годишно хлапе, Спипаха двама фиркани зад волана и келеш без книжка, Келеш на 13 разиграва 112 - твърди, че го отвличат, Келеш с джип наби с палка работник от МОЛ Бургас Плаза, Келеш с БМВ връхлетя върху детска количка на тротоара, 16-годишен келеш заменил кон и каруца за кола и катастрофира, Ужасът продължава - петима келеши загинаха при катастрофа, Зверска катастрофа между келеш на пистов мотор и лек автомобил, Пиян тийнейджър катастрофира в Габрово, Пак пиян келеш - шофьор, блъснал се в дърво, жив е, Моят приятел вече 50 дни лежи, след като от средна лента до семинарията един млад келеш мина на ляв завой през него, Мотоциклетист келеш е с разкъсано ходило след катастрофа, 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Неправоспобният 17-годишен шофьор е управлявал мотор без регистрационна табела, изгубил контрол върху управлението му, изхвърчал от него и получил тежка мозъчно-черепна травма...

Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, е излязъл от лентата за движение и се е ударил в крайпътно дърво, за съжаление водачът на автомобила е издъхнал на място, Млад келеш е нахлул в бившия партиен дом в Пловдив на 12-ия етаж, потрошил е принтери, ксерокси, компютри, счупил е огромното стъкло на единия прозорец и е застанал на него с развято знаме, Тийнейджър без книжка обърна кола, Келеш без книжка бута 11 лева подкуп на ченгета, Келеши изправиха косите на полицаите, патрулиращи по прясно откритата автомагистрала Тракия" - разстоянието между София и Бургас младежи на 22-23 години вече го минаха за по-малко от 2 часа със средна скорост 180 километра в час, 18-годишен келеш - съдийски син се движи дрогиран с нерегистриран мотоциклет, Тийнейджър с лада отнесе полицай на мотор, Келеши строшиха ръката на приятел, Задържаха 15-годишен за побой над старица, 21-годишен без книжка се обърна с бъги, пострадаха шестима, Ново попълнение! В България вече си имаме и Червена Златка!