Коментари - Мръсният въздух в София е геноцид за хората | Днес.dir.bg

Мръсният въздух в София е геноцид за хората

Върху нас всяка вечер се извършва геноцид и химическа атака срещу нас. Горят се гуми, дрехи, боклуци и всичко това ние го дишаме.

Обратно в новината

Коментари - Мръсният въздух в София е геноцид за хората | Днес.dir.bg

Коментари

готвенето по терасите е вредно за потърпевшите от изпаренията им съседи и започваме да си търсим правата включително и от държавата и до страсбург ако трябва

Все ми е на акъла, че някой от общината ще отиде в гетото да види какво става... хахахахаххахах Тия мишоци не си мърдат от зад бюрата ако не им се плати, камо ли да идат на инспекция и то в гетата в полза на народа... Нека бъдем реалисти - общинарите лъжат, че са проверявали. Въпроса е кой и кога ще им поиска сметка за лъжите :)

предлагам софиянци,да си дойдат по родните места и проблемът,бързо ще се реши.

Веднага, създай производство и поминък и няма да ти стои никой в София. Тролчо. Ама тогава и такива като тебе мишоци гладни ще изпукат. Благодари се, че има все още "селяни" от провинцията да правят кръвопреливане на софето. Иначе като ви спрат и еврогей фондовете, откъдето цицате, сте живи умрели.

За последните 20 години в България я раковите заболявания са се увеличили със 100% (двойно). Причините са мръсен въздух, лоша храна и отровена вода 90%, 10% стрес и други фактори.

Порочният кръг е: Мръсен въздух-ракови заболявания-повече пари за здраве-печалби за фарма индустрията-повече ДДС от лекарства -повече пари за "усвояване".

Истината е простичка! Никой не се е загрижил за здравето на хората! Тази дъвка със замърсения въздух се извади за да принудят хората да си газифицират жилищата и да купуват нови коли, вероятно да се качат данъци - все неща, които ще напълнят нечии джобове! А само ако софийските общинари решат по-малко да крадат от нашите пари и да се мият често улиците (както през гадния социализъм), ефектът ще бъде огромен!

Улиците се мият постоянно и денонощно, НО само по документи..

Всеки иска газификация,нова кола, но българо мутренските работодатели дори за храна и сметки нестигат.Затова ще продължат да ни тровят и мечтата им се сбъдва,да умираме от рак,но преди това да източат касата.Държава и мутри са вечни.

Господа, малко вероятно е някой да отоплява дома си с автомобилни гуми. И да има такива оживели безумци, те едва ли са толкова много, че да замърсят съществено всичкия софийски въздух. Доказателства за изкуствен или естествен произход на замърсяването засега няма. Засега не е съобщавано какъв е съставът на замърсителите. Следователно, твърдението за геноцида с горени дрехи и гуми е най-вероятно измислица. Възможен е и естествен произход на замърсяването. В съседна Гърция всяка година нахлуват потоци с прах от Сахара. Явлението наподобява мъгла покриваща хиляди квадратни километри. Там се знае произходът на замърсяването. У нас - не! Затова питам - къде са "феодалните старци" и младежи от БАН, къде са изследванията им на замърсяването на въздуха в София? На митинг - протест за още пари? Цитирам от плакатите им: "Без наука няма България!" Друго е вярно - без изследвания няма наука! Де са им изследванията, де им е науката и има ли я изобщо? Де го шефът им с позлатени копчета по сакото си на дърт плейбой - яхтсмен? Пише непотребни доклади - стратегии? Които никой не му е искал?

Ако бяха само малцинствата щеше да е добре. Българите горят също. Отработеното автомобилно масло се връща на 30% - останалото се гори, печки, локално парно и тн. Ами в селата по Витоша как е? Знаем се.

В Смолян колко пъти годишно мият улиците? Неасфалтирани улици имате ли си? По зелените площи зеленина има ли или си е просто пръст? Кюмюра - друг път!

Байчо от 20г имам парно и ще ти кажа , че това което излиза от комина няма нищо общо с това което излиза от твоя 20-30г таралясник ! Въобще не се заблуждавайте , че кюмюра ви е проблем ! Проблем са такива като теб които карят коли които стават само за скраб и горят всичко което остава от тях в печката си - гуми , масла и т.н. !

И ти, и тези с таралясниците замърсявате еднакво. С нищо не си по-добър от тях, та да си толкова надменен. А щом парното ти е от 20 години, значи че също е таралясник. Ако си такъв туз мини на термопомпа.

Намери термопомпа която да може да работи с локално парно за 2 етажа :) Хубаво , че си чул за тях , но те са ефективни когато говорим за площ мин. на един вход 8 етажен блок с 3 ап. на етаж по 80кв.м. мин. !

Вие се радвайте , че само данъците ще им вдигнат , а няма да ви забранят да ги карате в Сф. В Европа (в цивилизацията) ако автомобила ти е произведен преди 2008 не го допускат да домува в града. Г-да гответе да живеете на село ако искате да имате YoungТimer(кола която е на повече от 20г) :) Тогава ще трябва да ставате в 5 часа за работа и да се прибирате в 22 :)

Купи си каручка брато, и си се уредил.

Имам си велосипед :) Вече съм се уредил :) Сега остана общината да разкара таралясницте от Сф и да оправи велоалеите :)

Вий, господа, новини не четете ли? Че те автомобилните производители с малко бой си признаха, че всичките им статистики за малко емисии в новите коли са си чиста опашата лъжа!!!

Само любимите на перничани голфове са в тази категория :) Тесла и другите електро и хибриди нямат този проблем :) Всичко което не е WAG :)

Старите кенефи викаш са по-екологични от новите. Не ставай смешен!

Намалете тока на половина и се отказвам от огнището. Инак- ДА ГО ДИШАТЕ !

бе, пълна свобода и инициатива е те ги те. Който иска ще внася стари трошки пушещи като парни локомотиви, който иска ще се грее на каквото си намери, парното ще става все по-скъпо и по скъпо, а Шопландия ще се задръства все повече и повече от вътрешната миграция и нови провинциални трошки. Що сте против свободата и искате да се въвеждат ограничения а? Кауни, скакайте сега пак с двата пръста.

Преди скачах с два пръста. Сега скачам върху среден пръст.

Не ща капитализъм. Затова си карам Трабантчето.

По социализЪма пред всяка къща в София се изсипваше по камион въглища. Смърдеше яко. А като имаше режим на тока всички дори в блоковете минаваха на твърдо гориво. Не ми се мисли с какво сме се надишали. А гадни платени манипулаторчета, като теб сега ми хвалят тази свинщина.

Е това е! Поздравявам Ви за точната мисъл и интелекта!

Мръсния въздуха ГЕРБ са геноцид за София.

Така е- БСП ще забранят камините и старите коли и ще си заживеем.

Каня Ви "столичаните" да си дойдете по радните места. Май сте забравили колко чист е въздуха на село и напрежение няма, то и работа няма....... а така и от храна спестявате и като спрем да се храним не товарим държавата пенсии да ни плаща. Абе, изцяло сме "От полза роду"

СУТРИНТА КАТО ТРЪГВАХ ЗА РАБОТА ГИ ДАДОХА ПО ТВ ТИЯ ПРОТЕСТЪРИ -ТОЧНО 5 (ПЕТ!) ДУШИ! ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКА ДА НИ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ. ЬС ТВА Е ШУМА. КАКТО И КОНВЕНЦИЯТА. КАКТО И РЕВ : НЕМА КАДРИ! ВСИЧКО ЕС ЦЕЛ ОБРАБОТКА ДА ВИ ЦАКАТ, СЪГРАЖДАНИ!

Чиче като ти вдигнат данъка идеята е да се откажеш да ползваш и да не плащаш, а не пак да ползваш и да плащаш, но по-скъпо. За съжаление схемата не работи както беше видно и от пушачите. Да не говорим, че държавата не прави нищо да стимулира купуването на по-нови автомобили.

Охрана съм на паркинг и съм принуден да дишам газовите изпарения от автомобилите на колегите ми които се чудят, къде да си паркират джиповете и лимузините?Толкова много джипове от работещи честно и изкарващи по честен път бели екички не е имало в последните десет години в София. Индустрия няма заводите фалираха отдавна. Замърсяват само КЛОШАРИТЕ ЦИГАНИТЕ И ДЖИПОВЕТЕ И ЛИМУЗИНИТЕ НА МУТРИТЕ-трабантчетата им били виновни?

КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА МРЪСЕН ВЪЗДУХ , никога не се взема предвид хилядите тонове КЕРОСИН НА ПРЕВРЪЩАЩИТЕ В ПАЯЖИНА НЕБЕТО САМОЛЕТИ. ТА ТЕ СА ОСНОВНИЯ ЗАМЪРСИТЕЛ И ТО НЕ САМО В СОФИЯ, НО И НАД ЦЯЛАТА СТРАНА! ТРАФИКА НА САМОЛЕТИТЕ СТАНА ОГРОМЕН след пренасочване към БЪЛГАРИЯ на трасетата минаващи през УКРАЙНА. ЩЕ ИМА ЛИ НЯКОЙ СМЕЛОСТ ДА ПОСТАВИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ВОДЕЩ ДО ГЕНОЦИД НЕ САМО СОФИЯ , НО И БЪЛГАРИЯ?!

А какво ще кажете за автомобилите които карате супер лимузините дето не е ясно с какви пари сте ги спечелили?Толкова много коли и задръствания не е имало в София и искате да ви е чист въздуха. Да не говорим за строителните фирми, които замърсяват непрекъснато въздуха с тежкотварните строителни машини багери кранове и тем подобни.Свиквайте живеете в европейски бойков капитализъм нали искате гербова демокрация и цар Боко да е вечно на власт имате я тази опция!

До нас пък е една ка, щото няма къде да се паркира и колите влизат по градинките.. Абре живеем в лайна, но нали сме си дошли от село си ни е добре.

Кой ви прати да живеете в скапаната столица? Оставихте си къщи, градини, лозя и чистата природа за да тупате гърдите "софиянец"... А истината е, че София няма шанс да стане по-чиста и по-подреден град. Там дори в т.н. луксозни райони, като Драгалевци, Симеоново, Княжево и т.н. няма канализация, лайната се изливат по разбитите улици след всеки проливен дъжд. Презастрояването, липсата на нормална инфраструктура, огромните панелни гета, страхотните задръствания на трафика... - как ще се преодолеят тези нерешими проблеми? София стана град на нищоправци, които не произвеждат нищо, освен боклуци. Точно това е самоунищожението на придошлите там хора, които загърбиха родните си места и сега плащат за тъпоумието си...

ТЕЦОВЕТЕ трябва да се дотират от Общината и народа масово ще търси парно отопление.Няма да има мръсен въздух.Друг начин за оправяне няма.

Има, има! Като почнат да се мият улиците често, а не веднъж в годината!

Така ще бъде докато ГЕРБ са на власт Идете в района,където живее Фандъ- кова,за да видите и се уверите по колко пъти на ден се почиства и се събира боклука от кофите.Защото е от миропомазаните личности.

Софиянец=селянин тарикат.Едно време като комунистите решиха да индустриализират събраха цървулите от селата и ги закараха в София в новопостроени с парите на всички нас панелки.След промяната синовете и дъщерите на тези селяци си купиха панелките които са построени с нашите пари за смешни пари т.е ограбиха ни а сега са най-големите шовинисти не искащи пришълци.Селски тарикати отвсякъде.

Сега на същите пак с наши пари им слагаме стиропор по панелките да не им е студено зимата и да не се топлят на въглища.А те врякат по тв как не искали селяни.Пълни тарикати селски при това.

спрете готвенето по терасите

Така е

Като се обнови автопарка и всичко ще се оправи. И къщата ми, и вилата ми на Халкидики, и нова лимузина с млада любовница, и всичко, всичко....

"Мръсният въздух в София е геноцид за хората" Но демократичен геноцид!

Много е късно вече да се предприемат мерки каквито и да било. - Липсва всякаква предварителна инфраструктура било то газ или топлофикация (няма никакъв стимул -Народа обедня и за почна да гори и от пердета до използвана дървена дограма (в което не ги обвинявам) - Колите станаха прекалено много - Улиците не се мият - Заводите нямат никакъв контрол над това какво бълват всеки ден - Пепаратите които се ползват в бита (бани, тоалетни, съдомиялни) -Градския транспорт да не говорим Не се взеха предварителни мерки преди 15 -20 години сега тръгнали да се вайкат !

Лъжци недостойни ни управляват!!! В София съвсем не е забравено времето, когато всяка къща и блок са се отоплявали с твърдо гориво! Я да вземете да измиете улиците и да го правите всеки ден, да сложите филтри на комините на фабриките си, да поправите улиците и тротоарите и да имат настилки, да засеете трева и да засадите дървета, вместо да ги сечете безогледно, да контролирате строежите на любимците си...и да видим вярно ли колите и твърдото гориво са проблема!!!

Купете си нови кои, прошляци!

Аз си купих. Евро 6, и като гледам прошляците със скрапа на улицата...

И сега сигур' зад вашето ду*е на гюл ухае?!

София е европейска столица и нямате право да се оплаквате.

Връщате се по родните си места,в селата въздухът е ЧИСТ !!!

Не заблуждавай хората! Защо не минеш през Бистрица, Симеоново, Драгалевци, Банкя и т. н., които поне са близо до София, за да установиш какъв "въздух" се диша там благодарение на твърдото гориво - въглища, дърва, пелети?! И в ЦЯЛАТА останала България е същото!

В квартал Павлово на столичата има цели региони без улици, без тротоари и без канализация. Там улиците никога не са били проектирани, не са били покрити с каквато и да е улична настилка. Живеем в прахоляк, кал и мръсотия. Хората имат септични ями, но не ги чистят, и ФЕКАЛИТЕ СЕ ИЗЛИВАТ НАПРАВО НА УЛИЦАТА. ПАВЛОВО Е НАЙ-МРЪСНИЯ КВАРТАЛ НА СОФИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪЗДУХА. ТАМ ПРОХОЛЯКА ( ФИНИТЕ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ) СА СМЕСЕНИ С ФЕКАЛИИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СТОЛИЧАНИ ДИЩАМЕ ПРАХ С ФЕКАЛИ.

А у наше село и въздуха чист и фекалиите са си в септичната яма и улиците чисти и асфалтирани.За теб проблема е решен като се върнеш в селото откъдето си дошла в София.

Не само те, всички трябва да протестираме и да искаме много по-сериозни мерки за справянето с мръсния въздух.

Само в София е мръсен въздуха ,нали. Има един град "Най добрия за живеене"Като го наближиш на 10км.трябва да си с противогаз. За него никой не говори.А лятото?Самолетите ръсят керосин над два комплекса но... София,та София...

Теб никой не те иска в София, стой си на село!

На вас кой ви пречи да протестирате? А КОЙ ви избира кмета?

С улицитес машини (има специални за това, а не да купувате паяци) и да ги миете! Веднага ще се разбере кой е основният замърсител и кой второстепенният и какво трябва да се прави по-нататък. Не са колите виновни. Колко от тях са на газ?! Колите просто вдигат във въздуха мръсотията по улиците и тротоарите.

Бил съм в Берлин когато целият град бе една огромна строителна площадка. Гумите на камионите преди да излязат от даден строеж на рампа се миеха със сапун. По улиците нямаше и прашинка. Можеш да ходиш по чорапи и няма да се изцапаш. Как е по нашите строежи няма смисъл да обяснявам. Всеки го е видял с очите си.

Аз съм виждал да мият гумите на камионите с течен препарат за пране и омекотител, а улиците ги миеха с шампоан и ги ароматизираха с афтършейв балсам.

Абе то и едно време, по време на гадния социлизъм, улиците се миеха почти всяка сутрин! И то не с машини, а с цистерни и едни дълти маркучи навити на макара! Все още помним някои неща!

Едни горят гуми,други протестират,накрая ще го отнесат шофьорите с по-старите коли.

Срещу нас близо до Женския пазар една женица, която едва свързва двата края и живее в нещо като барака, си е извела някаква тръба вместо комин и оттам излиза черен пушек, понеже се топли на дърва, въглища и кой знае кво още. Понеже къщата е ниска, а ние сме на втория етаж димът идва буквално в нашата тераса. И аз кво да направя? как да се обадя някъде и да я докладвам? Не че някой ще вземе кой знае кви мерки, но все пак е тъпо и ми се струва недостойно да звъня и да викам да дойдат да я санкционират. Тя не може да се отоплява по друг начин.

Тя се отоплява с каквото й падне пък трови теб. Тя е на топло пък ти натровен.

Направи ѝ дълъг комин за твоя сметка, който да излиза над нивото на твоята къща.

КОЙТО НЕ Е РОДЕН В СОФИЯ ДА ИМ СЕ ЗАБРАНЯТ ДА КАРАТ КОЛИ В СОФИЯ И ВЪЗДУХА ЩЕ СЕ ОПРАВИ.

Че ние за какво сме тука.... Хаххах.

В това число влизат и родителите ти дошли от село с еди чифт цървули и настанени в платена от всички нас панелка построена от държавта която си придобил за жълти стотинки.

Не мога да разбера едно нещо! От десетилетия в БГ населението в малките градове, села и паланки се отоплява на дърва, въглища.брикети.....Даже беше модерно и на нафта по едно време. Как сега изведнъж стана мръсен въздуха след като се използват отново тези суровини за отопление? Все си мисля, че някой се ебава с нас, иска да мислим в друга посока! Да се настървим един срещу друг, защото народа виждаш ли го е просотатичък и лесно се манипулира слабия ум! Така е, може и да са пари, ама аз все си мисля, че замърсяването и по-точно финните прахови частици, не са от комините на хората! Всичко това мили хорица идва от пътищата, улиците, тънещи в кал и мърсотия. Това е... нито колите са ви виновни, нито ромите в гетата. Помислете си колко пъти ви миха през последните месеци улицата пред вас? Нула, нали? В големите градове кипи стройтелство, реконструкции и прочие - кой следи за измиването на тежкотоварната техника дали замърсява с кал пътната мрежа? Нормално е да има мърсотия по улиците - еми миите ги редовно и ще видите как и колите ще изглеждат чисти на външен вид, как и обувките ви ще са чисти! Не може да си измия колата и от автомивката до паркинага тя да е станала на гъз! Айде моляви се, кой я изцапа, хората от гетото ли? Лесно е да се вдига врява, ама резултат да има, а то няма! Приятна и доходна седмица на всички вас!

Въздухът винаги е бил мръсен през зимата в София, особено в кварталите с къщи, отопляващи се с твърфо гориво. Сега обаче стана много по-мръсен заради влошения градски транспорт и огромния брой замърсяващи автомобили. Просто хората слязоха от градския транспорт и се кчиха на коли. Отделно от това бяха застроени зелените части на София, през които трябваше вятърът да влиза в града. Това беше най-голямото престъпление срещу софиянци. Цялата южна дъга на София се застрои плътно с високи сгради, като образува стена срещу идващите от Витоша и Люлин въздушни течения.

При 1,60 лв. билет за ГТ, ми е по-евтино, удобно, бързо и приятно да карам кола. Тъпите тикви в Общината вдигнаха цената с цели 60%, за което трябваше да си тръгнат всичките. Съдът обяви цената за незаконна, обаче нищо не последва?!?

"Мръсния въздух в София е геноцид....."????? а в другите градове на страната да не е звезден прах.

Кметът е община Красна поляна е тотално некадърен герберски кадър, даскал по професия, абсолютно несведущ и некомпетентен по проблематиката и управлението на един някога хубав квартал. По време на неговия мандат целият квартал вече прилича на гето. Данъците са високи, защото се води широк център, но наоколо тъне в мръсотия, не може да се диша, но този екземпляр ухилено ни обяснява, че всичко е наред. Такива като него ще са динената кора на партийката му.

Този квартал не беше гето когато все още имаше къщи там. След като разрушиха къщите и застроиха всичко с едни огромни грозни блокове, кварталът се превърна в гето. И гето ще си остане.

Софиянецът много се дърви на селяните (всички знаем че в София всички са докарани от селата) сега и мръсният въздух се преписва на тях но не му идва на ума да се изсели някъде където въздухът е чист защото родителите му за тая панелка са били чело пред директора че и други неща а сега да я оставят заради един мръсен въздух.Софиянци са като еничарите нали те били християни но стават най-ревностните противници на християните така и те всички са от село а сега най-големите столичани искащи връщане на жителството.

Не е лошо Онбутсманката да си помисли: Като пледира за премахване на "такса мощност" за отказалите се от парно, дали няма да принуди хиляди софиянци, които досега се отопляват на парно, да минат на твърдо гориво. Защото две неща са ясни: 1. Че натоварването на тези пари върху сметките на ИЗРЯДНИТЕ платци ще откаже голяма част от тях. Илюзия е да се мисли, че тези пари Топлофикация ще ги "преглътне" за своя сметка. И без това е много вероятно да фалира. Колкото повече хора се откажат, толкова по-неефективна ще става. 2. Ако хората масово преминат на ток инсталациите в блоковете няма да издържат и ще изпушат, и то в пиковите моменти (Великден, Коледа, Нова Година) и тогава .... наше чудо ничие. 3. Там където може (защото в много блокове не може) хората ще минат на твърдо гориво. И тогава хем ще стоим на тъмно, хем на студено, хем ще си дишаме сажди, хем ще си плащаме на ЕС за гяволука.

От тези шумотевици печелят зелените НПО и София Газ. Цената на газа е непосилна у нас а налагат газификация. Ако не се горят гуми и боклуци въздуха ще е по чист.

Коментари - Мръсният въздух в София е геноцид за хората | Днес.dir.bg

Мръсният въздух в София е геноцид за хората

Върху нас всяка вечер се извършва геноцид и химическа атака срещу нас. Горят се гуми, дрехи, боклуци и всичко това ние го дишаме.

Обратно в новината

Коментари - Мръсният въздух в София е геноцид за хората | Днес.dir.bg

Коментари

готвенето по терасите е вредно за потърпевшите от изпаренията им съседи и започваме да си търсим правата включително и от държавата и до страсбург ако трябва

Все ми е на акъла, че някой от общината ще отиде в гетото да види какво става... хахахахаххахах Тия мишоци не си мърдат от зад бюрата ако не им се плати, камо ли да идат на инспекция и то в гетата в полза на народа... Нека бъдем реалисти - общинарите лъжат, че са проверявали. Въпроса е кой и кога ще им поиска сметка за лъжите :)

предлагам софиянци,да си дойдат по родните места и проблемът,бързо ще се реши.

Веднага, създай производство и поминък и няма да ти стои никой в София. Тролчо. Ама тогава и такива като тебе мишоци гладни ще изпукат. Благодари се, че има все още "селяни" от провинцията да правят кръвопреливане на софето. Иначе като ви спрат и еврогей фондовете, откъдето цицате, сте живи умрели.

За последните 20 години в България я раковите заболявания са се увеличили със 100% (двойно). Причините са мръсен въздух, лоша храна и отровена вода 90%, 10% стрес и други фактори.

Порочният кръг е: Мръсен въздух-ракови заболявания-повече пари за здраве-печалби за фарма индустрията-повече ДДС от лекарства -повече пари за "усвояване".

Истината е простичка! Никой не се е загрижил за здравето на хората! Тази дъвка със замърсения въздух се извади за да принудят хората да си газифицират жилищата и да купуват нови коли, вероятно да се качат данъци - все неща, които ще напълнят нечии джобове! А само ако софийските общинари решат по-малко да крадат от нашите пари и да се мият често улиците (както през гадния социализъм), ефектът ще бъде огромен!

Улиците се мият постоянно и денонощно, НО само по документи..

Всеки иска газификация,нова кола, но българо мутренските работодатели дори за храна и сметки нестигат.Затова ще продължат да ни тровят и мечтата им се сбъдва,да умираме от рак,но преди това да източат касата.Държава и мутри са вечни.

Господа, малко вероятно е някой да отоплява дома си с автомобилни гуми. И да има такива оживели безумци, те едва ли са толкова много, че да замърсят съществено всичкия софийски въздух. Доказателства за изкуствен или естествен произход на замърсяването засега няма. Засега не е съобщавано какъв е съставът на замърсителите. Следователно, твърдението за геноцида с горени дрехи и гуми е най-вероятно измислица. Възможен е и естествен произход на замърсяването. В съседна Гърция всяка година нахлуват потоци с прах от Сахара. Явлението наподобява мъгла покриваща хиляди квадратни километри. Там се знае произходът на замърсяването. У нас - не! Затова питам - къде са "феодалните старци" и младежи от БАН, къде са изследванията им на замърсяването на въздуха в София? На митинг - протест за още пари? Цитирам от плакатите им: "Без наука няма България!" Друго е вярно - без изследвания няма наука! Де са им изследванията, де им е науката и има ли я изобщо? Де го шефът им с позлатени копчета по сакото си на дърт плейбой - яхтсмен? Пише непотребни доклади - стратегии? Които никой не му е искал?

Ако бяха само малцинствата щеше да е добре. Българите горят също. Отработеното автомобилно масло се връща на 30% - останалото се гори, печки, локално парно и тн. Ами в селата по Витоша как е? Знаем се.

В Смолян колко пъти годишно мият улиците? Неасфалтирани улици имате ли си? По зелените площи зеленина има ли или си е просто пръст? Кюмюра - друг път!

Байчо от 20г имам парно и ще ти кажа , че това което излиза от комина няма нищо общо с това което излиза от твоя 20-30г таралясник ! Въобще не се заблуждавайте , че кюмюра ви е проблем ! Проблем са такива като теб които карят коли които стават само за скраб и горят всичко което остава от тях в печката си - гуми , масла и т.н. !

И ти, и тези с таралясниците замърсявате еднакво. С нищо не си по-добър от тях, та да си толкова надменен. А щом парното ти е от 20 години, значи че също е таралясник. Ако си такъв туз мини на термопомпа.

Намери термопомпа която да може да работи с локално парно за 2 етажа :) Хубаво , че си чул за тях , но те са ефективни когато говорим за площ мин. на един вход 8 етажен блок с 3 ап. на етаж по 80кв.м. мин. !

Вие се радвайте , че само данъците ще им вдигнат , а няма да ви забранят да ги карате в Сф. В Европа (в цивилизацията) ако автомобила ти е произведен преди 2008 не го допускат да домува в града. Г-да гответе да живеете на село ако искате да имате YoungТimer(кола която е на повече от 20г) :) Тогава ще трябва да ставате в 5 часа за работа и да се прибирате в 22 :)

Купи си каручка брато, и си се уредил.

Имам си велосипед :) Вече съм се уредил :) Сега остана общината да разкара таралясницте от Сф и да оправи велоалеите :)

Вий, господа, новини не четете ли? Че те автомобилните производители с малко бой си признаха, че всичките им статистики за малко емисии в новите коли са си чиста опашата лъжа!!!

Само любимите на перничани голфове са в тази категория :) Тесла и другите електро и хибриди нямат този проблем :) Всичко което не е WAG :)

Старите кенефи викаш са по-екологични от новите. Не ставай смешен!

Намалете тока на половина и се отказвам от огнището. Инак- ДА ГО ДИШАТЕ !

бе, пълна свобода и инициатива е те ги те. Който иска ще внася стари трошки пушещи като парни локомотиви, който иска ще се грее на каквото си намери, парното ще става все по-скъпо и по скъпо, а Шопландия ще се задръства все повече и повече от вътрешната миграция и нови провинциални трошки. Що сте против свободата и искате да се въвеждат ограничения а? Кауни, скакайте сега пак с двата пръста.

Преди скачах с два пръста. Сега скачам върху среден пръст.

Не ща капитализъм. Затова си карам Трабантчето.

По социализЪма пред всяка къща в София се изсипваше по камион въглища. Смърдеше яко. А като имаше режим на тока всички дори в блоковете минаваха на твърдо гориво. Не ми се мисли с какво сме се надишали. А гадни платени манипулаторчета, като теб сега ми хвалят тази свинщина.

Е това е! Поздравявам Ви за точната мисъл и интелекта!

Мръсния въздуха ГЕРБ са геноцид за София.

Така е- БСП ще забранят камините и старите коли и ще си заживеем.

Каня Ви "столичаните" да си дойдете по радните места. Май сте забравили колко чист е въздуха на село и напрежение няма, то и работа няма....... а така и от храна спестявате и като спрем да се храним не товарим държавата пенсии да ни плаща. Абе, изцяло сме "От полза роду"

СУТРИНТА КАТО ТРЪГВАХ ЗА РАБОТА ГИ ДАДОХА ПО ТВ ТИЯ ПРОТЕСТЪРИ -ТОЧНО 5 (ПЕТ!) ДУШИ! ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКА ДА НИ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ. ЬС ТВА Е ШУМА. КАКТО И КОНВЕНЦИЯТА. КАКТО И РЕВ : НЕМА КАДРИ! ВСИЧКО ЕС ЦЕЛ ОБРАБОТКА ДА ВИ ЦАКАТ, СЪГРАЖДАНИ!

Чиче като ти вдигнат данъка идеята е да се откажеш да ползваш и да не плащаш, а не пак да ползваш и да плащаш, но по-скъпо. За съжаление схемата не работи както беше видно и от пушачите. Да не говорим, че държавата не прави нищо да стимулира купуването на по-нови автомобили.

Охрана съм на паркинг и съм принуден да дишам газовите изпарения от автомобилите на колегите ми които се чудят, къде да си паркират джиповете и лимузините?Толкова много джипове от работещи честно и изкарващи по честен път бели екички не е имало в последните десет години в София. Индустрия няма заводите фалираха отдавна. Замърсяват само КЛОШАРИТЕ ЦИГАНИТЕ И ДЖИПОВЕТЕ И ЛИМУЗИНИТЕ НА МУТРИТЕ-трабантчетата им били виновни?

КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА МРЪСЕН ВЪЗДУХ , никога не се взема предвид хилядите тонове КЕРОСИН НА ПРЕВРЪЩАЩИТЕ В ПАЯЖИНА НЕБЕТО САМОЛЕТИ. ТА ТЕ СА ОСНОВНИЯ ЗАМЪРСИТЕЛ И ТО НЕ САМО В СОФИЯ, НО И НАД ЦЯЛАТА СТРАНА! ТРАФИКА НА САМОЛЕТИТЕ СТАНА ОГРОМЕН след пренасочване към БЪЛГАРИЯ на трасетата минаващи през УКРАЙНА. ЩЕ ИМА ЛИ НЯКОЙ СМЕЛОСТ ДА ПОСТАВИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ВОДЕЩ ДО ГЕНОЦИД НЕ САМО СОФИЯ , НО И БЪЛГАРИЯ?!

А какво ще кажете за автомобилите които карате супер лимузините дето не е ясно с какви пари сте ги спечелили?Толкова много коли и задръствания не е имало в София и искате да ви е чист въздуха. Да не говорим за строителните фирми, които замърсяват непрекъснато въздуха с тежкотварните строителни машини багери кранове и тем подобни.Свиквайте живеете в европейски бойков капитализъм нали искате гербова демокрация и цар Боко да е вечно на власт имате я тази опция!

До нас пък е една ка, щото няма къде да се паркира и колите влизат по градинките.. Абре живеем в лайна, но нали сме си дошли от село си ни е добре.

Кой ви прати да живеете в скапаната столица? Оставихте си къщи, градини, лозя и чистата природа за да тупате гърдите "софиянец"... А истината е, че София няма шанс да стане по-чиста и по-подреден град. Там дори в т.н. луксозни райони, като Драгалевци, Симеоново, Княжево и т.н. няма канализация, лайната се изливат по разбитите улици след всеки проливен дъжд. Презастрояването, липсата на нормална инфраструктура, огромните панелни гета, страхотните задръствания на трафика... - как ще се преодолеят тези нерешими проблеми? София стана град на нищоправци, които не произвеждат нищо, освен боклуци. Точно това е самоунищожението на придошлите там хора, които загърбиха родните си места и сега плащат за тъпоумието си...

ТЕЦОВЕТЕ трябва да се дотират от Общината и народа масово ще търси парно отопление.Няма да има мръсен въздух.Друг начин за оправяне няма.

Има, има! Като почнат да се мият улиците често, а не веднъж в годината!

Така ще бъде докато ГЕРБ са на власт Идете в района,където живее Фандъ- кова,за да видите и се уверите по колко пъти на ден се почиства и се събира боклука от кофите.Защото е от миропомазаните личности.

Софиянец=селянин тарикат.Едно време като комунистите решиха да индустриализират събраха цървулите от селата и ги закараха в София в новопостроени с парите на всички нас панелки.След промяната синовете и дъщерите на тези селяци си купиха панелките които са построени с нашите пари за смешни пари т.е ограбиха ни а сега са най-големите шовинисти не искащи пришълци.Селски тарикати отвсякъде.

Сега на същите пак с наши пари им слагаме стиропор по панелките да не им е студено зимата и да не се топлят на въглища.А те врякат по тв как не искали селяни.Пълни тарикати селски при това.

спрете готвенето по терасите

Така е

Като се обнови автопарка и всичко ще се оправи. И къщата ми, и вилата ми на Халкидики, и нова лимузина с млада любовница, и всичко, всичко....

"Мръсният въздух в София е геноцид за хората" Но демократичен геноцид!

Много е късно вече да се предприемат мерки каквито и да било. - Липсва всякаква предварителна инфраструктура било то газ или топлофикация (няма никакъв стимул -Народа обедня и за почна да гори и от пердета до използвана дървена дограма (в което не ги обвинявам) - Колите станаха прекалено много - Улиците не се мият - Заводите нямат никакъв контрол над това какво бълват всеки ден - Пепаратите които се ползват в бита (бани, тоалетни, съдомиялни) -Градския транспорт да не говорим Не се взеха предварителни мерки преди 15 -20 години сега тръгнали да се вайкат !

Лъжци недостойни ни управляват!!! В София съвсем не е забравено времето, когато всяка къща и блок са се отоплявали с твърдо гориво! Я да вземете да измиете улиците и да го правите всеки ден, да сложите филтри на комините на фабриките си, да поправите улиците и тротоарите и да имат настилки, да засеете трева и да засадите дървета, вместо да ги сечете безогледно, да контролирате строежите на любимците си...и да видим вярно ли колите и твърдото гориво са проблема!!!

Купете си нови кои, прошляци!

Аз си купих. Евро 6, и като гледам прошляците със скрапа на улицата...

И сега сигур' зад вашето ду*е на гюл ухае?!

София е европейска столица и нямате право да се оплаквате.

Връщате се по родните си места,в селата въздухът е ЧИСТ !!!

Не заблуждавай хората! Защо не минеш през Бистрица, Симеоново, Драгалевци, Банкя и т. н., които поне са близо до София, за да установиш какъв "въздух" се диша там благодарение на твърдото гориво - въглища, дърва, пелети?! И в ЦЯЛАТА останала България е същото!

В квартал Павлово на столичата има цели региони без улици, без тротоари и без канализация. Там улиците никога не са били проектирани, не са били покрити с каквато и да е улична настилка. Живеем в прахоляк, кал и мръсотия. Хората имат септични ями, но не ги чистят, и ФЕКАЛИТЕ СЕ ИЗЛИВАТ НАПРАВО НА УЛИЦАТА. ПАВЛОВО Е НАЙ-МРЪСНИЯ КВАРТАЛ НА СОФИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪЗДУХА. ТАМ ПРОХОЛЯКА ( ФИНИТЕ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ) СА СМЕСЕНИ С ФЕКАЛИИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СТОЛИЧАНИ ДИЩАМЕ ПРАХ С ФЕКАЛИ.

А у наше село и въздуха чист и фекалиите са си в септичната яма и улиците чисти и асфалтирани.За теб проблема е решен като се върнеш в селото откъдето си дошла в София.

Не само те, всички трябва да протестираме и да искаме много по-сериозни мерки за справянето с мръсния въздух.

Само в София е мръсен въздуха ,нали. Има един град "Най добрия за живеене"Като го наближиш на 10км.трябва да си с противогаз. За него никой не говори.А лятото?Самолетите ръсят керосин над два комплекса но... София,та София...

Теб никой не те иска в София, стой си на село!

На вас кой ви пречи да протестирате? А КОЙ ви избира кмета?

С улицитес машини (има специални за това, а не да купувате паяци) и да ги миете! Веднага ще се разбере кой е основният замърсител и кой второстепенният и какво трябва да се прави по-нататък. Не са колите виновни. Колко от тях са на газ?! Колите просто вдигат във въздуха мръсотията по улиците и тротоарите.

Бил съм в Берлин когато целият град бе една огромна строителна площадка. Гумите на камионите преди да излязат от даден строеж на рампа се миеха със сапун. По улиците нямаше и прашинка. Можеш да ходиш по чорапи и няма да се изцапаш. Как е по нашите строежи няма смисъл да обяснявам. Всеки го е видял с очите си.

Аз съм виждал да мият гумите на камионите с течен препарат за пране и омекотител, а улиците ги миеха с шампоан и ги ароматизираха с афтършейв балсам.

Абе то и едно време, по време на гадния социлизъм, улиците се миеха почти всяка сутрин! И то не с машини, а с цистерни и едни дълти маркучи навити на макара! Все още помним някои неща!

Едни горят гуми,други протестират,накрая ще го отнесат шофьорите с по-старите коли.

Срещу нас близо до Женския пазар една женица, която едва свързва двата края и живее в нещо като барака, си е извела някаква тръба вместо комин и оттам излиза черен пушек, понеже се топли на дърва, въглища и кой знае кво още. Понеже къщата е ниска, а ние сме на втория етаж димът идва буквално в нашата тераса. И аз кво да направя? как да се обадя някъде и да я докладвам? Не че някой ще вземе кой знае кви мерки, но все пак е тъпо и ми се струва недостойно да звъня и да викам да дойдат да я санкционират. Тя не може да се отоплява по друг начин.

Тя се отоплява с каквото й падне пък трови теб. Тя е на топло пък ти натровен.

Направи ѝ дълъг комин за твоя сметка, който да излиза над нивото на твоята къща.

КОЙТО НЕ Е РОДЕН В СОФИЯ ДА ИМ СЕ ЗАБРАНЯТ ДА КАРАТ КОЛИ В СОФИЯ И ВЪЗДУХА ЩЕ СЕ ОПРАВИ.

Че ние за какво сме тука.... Хаххах.

В това число влизат и родителите ти дошли от село с еди чифт цървули и настанени в платена от всички нас панелка построена от държавта която си придобил за жълти стотинки.

Не мога да разбера едно нещо! От десетилетия в БГ населението в малките градове, села и паланки се отоплява на дърва, въглища.брикети.....Даже беше модерно и на нафта по едно време. Как сега изведнъж стана мръсен въздуха след като се използват отново тези суровини за отопление? Все си мисля, че някой се ебава с нас, иска да мислим в друга посока! Да се настървим един срещу друг, защото народа виждаш ли го е просотатичък и лесно се манипулира слабия ум! Така е, може и да са пари, ама аз все си мисля, че замърсяването и по-точно финните прахови частици, не са от комините на хората! Всичко това мили хорица идва от пътищата, улиците, тънещи в кал и мърсотия. Това е... нито колите са ви виновни, нито ромите в гетата. Помислете си колко пъти ви миха през последните месеци улицата пред вас? Нула, нали? В големите градове кипи стройтелство, реконструкции и прочие - кой следи за измиването на тежкотоварната техника дали замърсява с кал пътната мрежа? Нормално е да има мърсотия по улиците - еми миите ги редовно и ще видите как и колите ще изглеждат чисти на външен вид, как и обувките ви ще са чисти! Не може да си измия колата и от автомивката до паркинага тя да е станала на гъз! Айде моляви се, кой я изцапа, хората от гетото ли? Лесно е да се вдига врява, ама резултат да има, а то няма! Приятна и доходна седмица на всички вас!

Въздухът винаги е бил мръсен през зимата в София, особено в кварталите с къщи, отопляващи се с твърфо гориво. Сега обаче стана много по-мръсен заради влошения градски транспорт и огромния брой замърсяващи автомобили. Просто хората слязоха от градския транспорт и се кчиха на коли. Отделно от това бяха застроени зелените части на София, през които трябваше вятърът да влиза в града. Това беше най-голямото престъпление срещу софиянци. Цялата южна дъга на София се застрои плътно с високи сгради, като образува стена срещу идващите от Витоша и Люлин въздушни течения.

При 1,60 лв. билет за ГТ, ми е по-евтино, удобно, бързо и приятно да карам кола. Тъпите тикви в Общината вдигнаха цената с цели 60%, за което трябваше да си тръгнат всичките. Съдът обяви цената за незаконна, обаче нищо не последва?!?

"Мръсния въздух в София е геноцид....."????? а в другите градове на страната да не е звезден прах.

Кметът е община Красна поляна е тотално некадърен герберски кадър, даскал по професия, абсолютно несведущ и некомпетентен по проблематиката и управлението на един някога хубав квартал. По време на неговия мандат целият квартал вече прилича на гето. Данъците са високи, защото се води широк център, но наоколо тъне в мръсотия, не може да се диша, но този екземпляр ухилено ни обяснява, че всичко е наред. Такива като него ще са динената кора на партийката му.

Този квартал не беше гето когато все още имаше къщи там. След като разрушиха къщите и застроиха всичко с едни огромни грозни блокове, кварталът се превърна в гето. И гето ще си остане.

Софиянецът много се дърви на селяните (всички знаем че в София всички са докарани от селата) сега и мръсният въздух се преписва на тях но не му идва на ума да се изсели някъде където въздухът е чист защото родителите му за тая панелка са били чело пред директора че и други неща а сега да я оставят заради един мръсен въздух.Софиянци са като еничарите нали те били християни но стават най-ревностните противници на християните така и те всички са от село а сега най-големите столичани искащи връщане на жителството.

Не е лошо Онбутсманката да си помисли: Като пледира за премахване на "такса мощност" за отказалите се от парно, дали няма да принуди хиляди софиянци, които досега се отопляват на парно, да минат на твърдо гориво. Защото две неща са ясни: 1. Че натоварването на тези пари върху сметките на ИЗРЯДНИТЕ платци ще откаже голяма част от тях. Илюзия е да се мисли, че тези пари Топлофикация ще ги "преглътне" за своя сметка. И без това е много вероятно да фалира. Колкото повече хора се откажат, толкова по-неефективна ще става. 2. Ако хората масово преминат на ток инсталациите в блоковете няма да издържат и ще изпушат, и то в пиковите моменти (Великден, Коледа, Нова Година) и тогава .... наше чудо ничие. 3. Там където може (защото в много блокове не може) хората ще минат на твърдо гориво. И тогава хем ще стоим на тъмно, хем на студено, хем ще си дишаме сажди, хем ще си плащаме на ЕС за гяволука.

От тези шумотевици печелят зелените НПО и София Газ. Цената на газа е непосилна у нас а налагат газификация. Ако не се горят гуми и боклуци въздуха ще е по чист.