Първо поскъпва водата, после токът

Най-вероятно цените на водата в София и Пловдив ще бъдат увеличени с около 3% повече от първоначално предложените от ДКЕВР стойности - съответно 6,25% и 3,39%.

Обратно в новината

Коментари - Първо поскъпва водата, после токът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инвестиция означава, че инвеститорът влага собствени средства и от ефекта на инвестицията си връща вложените средства, евентуално с печалба. Т.е. концесионерът трябва да вложи собствени средства, примерно за намаляване на течовете, и от спестената вода да си върне инвестираните средства, а не да качва цената! Ако качваш цената, за да инвестираш", това не се нарича инвестиция, а грабеж!... Аман от концесионери и тия, които им дават! Откъде накъде аз ще им плащам инвестициите?! При това положение защо не останаха общински?!

Инвестиция означава, че инвеститорът влага собствени средства и от ефекта на инвестицията си връща вложените средства, евентуално с печалба. Т.е. концесионерът трябва да вложи собствени средства, примерно за намаляване на течовете, и от спестената вода да си върне инвестираните средства, а не да качва цената! Ако качваш цената, за да инвестираш", това не се нарича инвестиция, а грабеж!... Коментар на 3333, публикуван на 05.01.2011 12:52 pеплика ! към дискусията 3333 3333 ( нерегистриран ) 05.01.2011 12:52 аман от концесионери и тия, които им ги дават. Откъде накъде аз ще им плащам инвестициите. При това положение защо не останаха общински?

май като ти опърлим брадата тогава ще си седнеш на нещо твърдо и от там да те няма.Какво може да е основанието за увеличаване стойността на ВОДАТА и ТОКА -при положение всичко е замръзнало а?

ЗАЩО ДА ПЛАЩАМЕ ЗА БЕЗУМИЯТА НА СОФИЙСКА ВОДА.НАЛЕЙТЕ ВОДА В ПЛАСТМАСОВА БУТИЛКА И ВИЖТЕ СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СТАНЕ ОЦВЕТЕНА - КАКВО ПРИЧИСТВАНЕ ПРАВЯТ ГОСПОДАТА , ТА ТОЗИ ОТ ДКВЕР РАЗРЕШАВА ПОСКЪПВАНЕ НА ВОДАТА. НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКА КАК НЕГРАМОТНИ ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ ОТ СОФИЙСКА ВОДА ВЗЕМАТ ПАРИ НА ХАЛОС. ПОЗНАТ ЗА ДВЕ ГОДИНИ РАБОТА ТАМ СЕ СДОБИ С ТОВАРЕН КАМИОН, БУС И ЛЕКА КОЛА - С КАКВА ЗАПЛАТА И РАБОТА . ТЕ КРАДАТ НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ УЗАКОНЕНИТЕ КРАЖБИ.

Я бързо ДАНС и данъчни при Семерджиев и компания!

Що не идем да я изринем тая некъдърна зган, дето ни ограбва постоянно.

я да ИМ кажем: ЗА НАС КАТО НЯМА, ЗА ВАС ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕМ!, да спрем да ИМ плащаме каквото и да било и да го ударим на живот! Аре стига тормоз, стига изденци! Кой им е казал, че ние сме длъжни да ги понасяме, да плащаме измислените им цени, данъци, такси и да им пълним търбусите от нашата мизерия! Някой да се съгласявал, да е приел или сключил договор с ТЯХ, за да живеем в тези адски условия? Няма такъв. Е що тогава да сме им длъжни, що да спазваме техния измислен бандитски и антихуманен ред. Аре стига вече, събудете се!!!

Нали трябва да се пълнят джобовете на българските управници . Не се учудвайте ако има още подобни изненади . Наистина в Блъгария става все по - зле и по - зле за живот . Язък за хубавата ни държавица .

пълним джбовете? Ами ако кажем НЯМА ДА СТАНЕ, спрем да плащаме и излезем на улиците, да изритаме чуждите монполисти и нашите кожодери, къде ли ще се завират от страх! Аре стига хленчене и овчедушие! Стани, стани юнак балкански!

Да бе, от къде на къде ще ми повишават все цената?! Водата, дето тече от чешмата и не само моята е ЖЪЛТА, РЪЖДИВА(после от къде била жълтеницата и в София преди 6-8г имаше епидемия от жълтеница заради водата но се потули), тя ВОНИ И НЕ СТАВА ЗА ПИЕНЕ! От къде на къде френските сульо и пульо ще ми повишават цената на тоя пикоч?! Той не се пие, не го пием вкъщи, пием вода от минерална от извор!!!

Докога така наречените чуждестранни "инвеститори" в сектора на ВИК и Енергетиката ще ни рекетират с високи цени и ниско качество на предлаганите от тях услуги??? Има нов френски концесионер на Софийска вода и първата му мярка от инвестиционната му програма е да повиши цената на водата? Това ли е понятието за инвестиция? Докога ше ни манипулират и пладнешки ограбват тези концесионери? Докога цените на всичко ще вървят само нагоре, а заплатите и пенсиите ще са замразени? Как ше бъде компенсирана тази инфлация?

ДКВЕР винаги отчита инфлацията, като позволява на гадните чуждоземни експлоататори да си повишават цените, но никой не отчита, че на хората заплатите не са мръднали, а инфлацията се дуе от месеци наред. Нали сме в криза бе, от къде тая изкуствена инфлация?! Май номерът е някои винаги да са на печалба и да е*ат народа!

На ОРУЖИЕ!!!

"Първо поскъпва водата, после токът", а после всички се изнасят за чужбина..........

Комисиято по енергийно и водно ценовдигане пак си знае своето. Въпроса е защо няма комисия по въпроса с доходите, защото г-н Семерджиев въобще не го интересува дали българите са в състояние да плащат все по-високи цени.

"Първо поскъпва водата, после токът", а след това може би е редно някои да си отиват - поиграха си и на управленци, май време е да им кажем - СТИГА! ДО ТУК!

Е и после какво.Или може би имаш предвид някой по-можещ?

някой знаещ и можещ извън проектите и партийците. България има изключителни професионалсти, които могат да изправят страната от колене.

А на някой прави ли му впечатление, че във фактурите за вода за месеците октомври и ноември 2010 г. фактурираните количества са силно занижени? И, предполагам, че така ще бъде и за декември? А защо ли? Ами, защото: - ще се отчетат по-малко приходи за 2010 г., от което ще падне отчетната норма на печалба, която пък им е гарантирана с концесионния договор. Това (ще) е основание за исканото повишение на цените; - по-малкото приходи "ще блокират" инвестиционната програма (какво ли е пък това "инвестиция" според "Софийска вода" и къде може да се види на живо нещо ново направено от тях?), - нефакутрираните, но реално потребени количества вода ще бъдат изравнени с показанията на водомерите, но след приемането на новата цена и, съответно, ще бъдат фактурирани по новата цена - ето още един източник на незаконна печалба. - през 2009 г. разходите за заплати в "Софийска вода" са се увеличили с 20 % (източник - доклад до ДКЕВР - http://www.dker.bg/reports/rep_874.pdf), за 2010г. още не са излезли данни, но сигурно пак ще има увеличение. - пак по данни от същия доклад през 2009 г. на входа на водоснабдителната система на София са влезли над 260 млн. куб.м вода, а са фактурирани само 140 от тях. А другите 120 - кой трябва да ги плати? - не на последно място по значимост - вижте за какво става дума - цитат от доклада - "Социалната поносимост на цената на В и К услуги е 5,90 лв./куб.м, определена съгласно 1, ал. 1, т. 4 от ЗРВКУ с данни на НСИ за средномесечен доход на едно лице за област София град за 2009 г. Предложените за утвърждаване цени на В и К услуги са значително под нивото на социалната поносимост на цената на В и К услуги" Е, къде са 5,90 лева на кубик, още колко повишения ни предстоят за да се достигне бързо тази цена?

На какво основание ще се вдигат цените на тока и водата.Водата която тече от чешмите ни става все по-мръсна, а тока все по-непостоянен.Никойй не ни компенсира за щетите нанесени ни от тези монополисти. Какво повече влагат в производството,че да увеличават цената?

И трето г-н Семерджиев да си ходи/т.е. да бъде отстранен от тази длъжност/.

Да не би Семерджиев да определя цените според собствената си заплата и заплатите на членовете на комисията. Определяйте ги спрямо заплатите на експертите. Знае ли някой колко са големи заплатите на комисарите и на председателя в ДКЕВР.

Тези вече се чудят на какво да вдигат цените а не питат хората имат ли пари,за да си плашат сметките на всичко вдигат цените а само заплатите си стоят та даже ги и намалят

Дали сте си водата на концесия, защото не можете да се справите сами. Защо не е общинска? Защото общинарите крадат, като за световно. Изберете си честни общинари и си свиркайте. Да, ама на куково лято ще намерите честни.

Странна държава и България,защото се управлява от палячовци! Б.Борисов преди още да стане премиер,беше направил изявление,че ще прекъсне несправедливата концесия за водата със Софийска Вода,да,ама не,после сеотметна и се обясни,че го направил заради средства,които щели да дойдат от Европейския Съюз-къде са тези средства,та тези изнудвачи непрекъснато смучат от масата народна.Как може Семерджиев,за мен напълно некомпетентен за този пост,да приема,че все още иматечове повече от 60%? Кой заплаща тези безстопанствени течове? Защо досега не се размърда концесионера да ги спре-ами защото са включени в цената на водата-едо това е безотговорността на ГЕРБ-оставиха най-необходимите , жизненонеобходими ресутси в ръцете на чужди компаниии и не се грижат за народния хал! И още нещо-преди около половин година може би Б.Борисов отново гръмна,че ЕРП-тата са в нарушение на договорите си-какво стана-един замазан протокол от проверки,прочетен отново от този Семерджиев-това е подигравка-големите усилия на Цветанов да мачка престъпността няма да стигнат на ГЕРБ да получи ново одобрение,особено при тези кардинални грешки с горните приватизационни комопании.Къде е тук социалния ни президент,къде е Комисията за следприватизационен контрол.Българската вода е от Бога дадена,като са толкова добри англичаните да отидат да управляват водите на арабските страни,а не да консумират толкова сладка печалба. Вузмутително е поведението и на Семерджиев и на цялото ни правителство! За модератора: защо не публикувате всички мнения или поне ги препращайте на правителството и на изброените фирми,да разберат какво мислят хората за тях! Благпдаря ви!

Машата на БКП /българската криминална партия/ Ангел Семерджиев най-добре да отговаря и за цялата търговска дейност в България. Така пред всеки магазин ще се появи обръщение на търговците към клиентите им да намалят своите покупки за да им излезе по-евтино. Ето това се казва търговия по български. Това се казва стимул за развитие.

Млъкнете бе тъпаци ВИЕ си ги избрахте

Тези от ДКЕВР да разяснят "що е инвестиция" на господата от Софийска вода и общините,защото вечния отговор е "няма пари за инвестиции за водопроводи и канализация" и ни карат със собствени средства да си изграждаме такива,естествено като преди това си платим солено за проекти,а после и за приемането на обекта.А тези от Енергоразпределителните дружества да смъкнат % на заплатите в сектора си поне с 20% .не сме длъжни да плащаме тока на крадците,и къде например "се губи водата по мрежата".Който няма водомер да плаща скъпа вода,който краде вода-да плаща глоби,но НЕ И НИЕ,КОИТО ВСЕКИ БОЖИ МЕСЕЦ СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ.Изобщо защо са тези институции след като вечно има нередности и неясноти при тях.

Няма никъде такова нещо да се вдигат само цени, а доходи, заплати, пенсии - да стоят така от няколко години. Винаги има компенсации за кризата в нормалните страни, а в тази има само овци и кожодери.

Какво основание имате да вдигате цените и да дерете кожата и без това изтормозения народ?!?! А няма ли основание да вдигнете и заплатите най-после, т.е. доходите на обикновените хора?! Или мнението на народа не е важно за вас. Не стига, че имаме най-скъпия ток, ами и всички ваши пропуски и липси ще ви плащаме. Но време е да престанем да драшим тук и да вземем и ние решение, защото това тяхното решение, не е на решение на обществото.

В основата на вдигането стои държавата ! Причината за съгласието й се нарича ДДС !

Как не ги е срам.

преди години се разкри заплата на директора от 68000 лв изглежда са я индексирали и затова поскъпва водата. М/у другото дядо ми е бил личен шофьор на строителят на софийския водопровод инж.Иван Иванов който сигурно се върти в гроба с хиляди обороти ако знае за Софийска вода какви ги върши

Според мен след като има инфлация, да е поемат рисковете от фирмитие, а не от обикновения човек.Че що за фирма са, като не поемат риск?!

Хей, не разбирате ли, че насочвате гнева си в неправилна посока. Причинатга не е в това, че дадена компания иска да получава по-големи приходи, а в липсата на конкуренция. Такъв диалог, като нашия се води само в страните с централно планиране. навсякъде в Европа има пазар, има борса , има снабдители, които се конкуринат помежду си и с ЕРП-тата. а регулаторът не регулира цени а правилата на пазара.

Ей, кажи в коя страна в източна Европа или в другата Европа ЕРП са в ръцете на чужденци ? Що говориш небивалици, идващи от супер неосведоменост или недоученост? Няма страна в Европа която да остави енергопроизвоството и енергоразпределението в ръцете на чужденци!

значи концесионер? Престъпник, който идва от чужбина само да граби или инвеститор, който е длъжен да вложи свои пари и да свърши дадена работа и след това да реализира печалба. Ако е първото не е необходим чужденец и у Б-ия си ги имаме такива, а ако е второто то означава, че това не е концесионер, а си е чист престъпник.

Ха да ви е честита демокраДцията, балъци! При Тато плащахме ток на месец толкова, колкото сега на кубик!

Искам да ми се обясни детайлно, защо само в България всичко поскъпва всеки месец, докато заплатите се държат умишлено замразени. Как всички правителства досега следват тази стриктна политика на геноцид срещу българите?

Защото правителствоот няма нищо общо с демократичното мислене. За това му помага и част от народа, който също си няма такова понятие от демокрация и си избира едни и същи политици да го управляват вече 20 години -НЕГОВИТЕ ГРОБОКОПАЧИ.За да позволи това свое ограбване българския народ няма демократично съзнание и чувство за демокрация. Демократичното общество и държава не позволяват грабеж на национални богатства, нито несправедливо разпределение на собствеността , нито корупция, нито отказва на хора бедни и безработни стари и млади бедни и безработни правото да се лекуват, нито правото да се образоват, нито правото да работят и имат достоен стандарт Тези три неща- работа, здравеопазване образование в демократичната държава са свързани като скачените съдове и главния принцип е здрава и образована нация с достоен жизнен стандарт и достойни старини.

Утре очакваме всички ЕРПта да ревнат - искаме да се вдига токът с 20%. Тоя нещастник ще каже "Аааа, не може, максимум 10", ще излезе ББ и ще рече "Не може, крадат!", после тая шушумига ще рече "Максимум 5%, няма да е непосилно за хората". Тоя цирк го гледаме всяка година!!!

Водата да, в Пловдив е 1.10 кубика. Изпомпва се, хлорира се има и канализация и пречиствателни станции. За тока не съм съгласен. Цените на парното пък са абсурдни. Как може топлата вода да е по скъпа от тази на бойлера. Изумително но факт.

"Първо поскъпва водата, после тока" - токЪТ се пише ве, иййй. Пълен член, така де. Аман от дЖурналисти неграмотници. Дай му само жълтото да търси

Този безгръбначен плужек изцяло играе по свирката на монополите. Комисията за защита на портебителите е в перманентна ваканция. А ние просто сме оставени на кучетата. Така ще е като няма кой да каже ставайте братя и хващайте тоягите.

За водата не знам, но токът го ядат, а хората са гладни. Така поне твърди Иванчо в домашното си. И когато учителката попитала защо мисли така, той обяснил: -вечер тати вика на мама- угасяй тока и го лапай!

Защо не минат господата от Софийска вода през Факултета и другите цигански гета да и видят как във всяка къща денонощно текат чешмите вързани директно без водомер и от тях да си вземат парите за инвстиционната програма

Абе Геле то един от тази комисия да обесят добре ще направят . За какви инведтиции говориш когато ВИК-то са на автоматичен смукач . Манфустите из маалата са като свещенни крави Пазят ги за да можат таланти като Фандъкова да ни управляват такива като мен и теб дето ни съдират от данъци за какволи не . Така ще е а и Цветелина Бориславова се овлича по зелена енергия та и нея трябва да я плащаме ние с тебе и такива бели като нас .

А знаете ли,че има градове където плащаме 2,65 лв вода на кубик?Така,че няма какво да мрънкате.Като ще грабят от всичките да бъде еднакво!

ни грабят?

А на нас кой ще ни отчете инфлацията?Нашите заплати не мърдат - криза било, пари нямало, а за монополистите - има и пари и тях кризата те ги лови!

Къде ми е ДДС за 16 години,не само на мен, но на милион абонати? Стига вечеееееееееее!

Вдигай се народе, да изгоним със сопи тези ненаситни кръвопийци.Те нямат нито срам нито ситост.Докато ги търпим-така ще е....

ВИК Пловдив е една от хранилките на ГЕРБ, затова трявбват приходи. Помните ли "изборното" филмче на ФЕРБ Пловдив?

Най-вероятно, Геле -- първо се налага да се избабани един пълен независим/неутрален външен одит на ДКЕВР-ийщинските наглости; -- второ, задължително е или да бъдете закрити, или напълно сменени като състав, брой, заплати ; -- трето .. направо сте за в катран и перушина !(и това, дето следва)

Защо кварталите от Витошката яка трябва да плащат по-скъпа вода,когато тя не се пречиства ,а хлорира?За липсата на канализация да не говорим.Течовете тук са с месеци,някои с години.Но иначе мустакатия идиот от общината ни прехвърли в по-висока зона.

Е, и кво от туй?! Аз плащам вода по 1лв и 80 ст вече втора година. И никой не го е грижа за това. Защо пък сега трябва да ни занимават със софийската вода???

Защото твоята ще стане 3,60 Смехурко

Първо поскъпна храната, после водата, после тока, после горивата, после данъците, после застраховките, а пък нямало инфлация и хората само дето се оплаквали и били най-недоволните от живота си заедно с Хаити!