Петър Диков отрече да е кандидат за кмет от ГЕРБ

Не съм кандидат за кмет на ГЕРБ, обяви главният архитект на София Петър Диков пред Нова телевизия, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Петър Диков отрече да е кандидат за кмет от ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв смях и резил - някой си ИЗДЕЙСТВУВАЛ разрешение за строеж! Докато се издействат разрешенията/знаем как/ , а не се издават, когато имаш редовни документи такава ще ни е столицата! Докато тези услуги не станат електронни корупция винаги ще има!

НЕКАДЪРНО ПАРВЕНЮ

С какво ще запомним Диков като главен архитект на София. Той не ходи ли по улиците и площадите в центъра. Незнае ли,че хиляди хора преминават по една пътечка от 80 см.на пл.Св.Неделя, защото Хепи си е издигнало там дувари и някакво мръсно павилионче с пици се е оградило с каквото намери и от площада няма и помен. Виждал ли е Диков каква сергийна търговия се вихри по цялия център. И наистина защо трябва да съществува Женския пазар.Ами разпадащите се сгради около него.

Диков е отдавна в бранша и знае нещата. За съжаление обаче не наложи нов модел на устройство на града и продължава инерцията по унищожаване на публичните площи, пространствата и зелената система на София. Тя вече прилича по-скоро на гето, отколкото на столичен град. Едва ли ще е изненада, ако след време се вземе решение столицата да се измести в Пловдив, който вече я превъзхожда в много отношения...

За одобрение за разширението на строящия се МОЛ с 50км2 на ул.Ситняково е взел 500 000лв!!!!!

Напълно съм съгласен с теб. Жалко, че този човек не заема по голяма и ключова длъжност. Мисля, че е много добър професионалист. И не само той за съжаление. Но повечето от добрите професионалисти не желаят да работят в държавни институции, защото трябва да съобразяват с глупостите на политиците ни.

samo ne razbiram za6to govorite, kato o4evadno ni6to ne znaete i ne razbirate?! 4ista zloba.. vmesto da se oplakvate samo, se vzemete v raze! a za komentara, 4e sofianzi sa inteligentni - naistina ne e taka, no tova e za6toto v sofiq ve4e ima sigurno 20% sofianzi - ostanalite sa izmetta na provinziqta..

ЕДНО ЖАЛКО И НЕКАДЪРНО ПАРВЕНЮ - ВРЪЗКАР- Жалко за ББ, че може да бъде заблуден или омагьосан от такива кариеристи-некадърни

този гамен Диков е един от наййпрестъпните елементи!Подкрепям с две ръце мнението за междублоковите пространства и тяхното унищожаване,както и създаването на нови ж.к. БЕЗ канализация-например великия ж.к. МАГНОЛИЯ по пътя за Витоша,къфето и в момента си живурка СЕР ГЕЙ. Тази София на нищо не прилича,а навремето е била един от най-зелените ЕВРОПЕЙСКИ градове. Докато си седим пред мониторите така ще е ,спасението е едно-РЕВОЛЮЦИЯ + мигновено изпълнение на присъди последващи тази така нужна РЕВОЛЮЦИЯ! СМЪРТ ЗА ДУШМАНИТЕ НА РОДИНАТА!

На Диков си му е прекрасно на това място. Случайно чух сумата, която взема за смяна на статут на имот - как от поляна става разсрешено място за строеж - целта е - купува се евтино и се продава страшно скъпо. Е, и това е само едно от перата на незаконните доходи

poredniqt mushenik ot GERB!!!!

Дирекцията за архитектура и строителство към СО е престъпна служба за изнудване на физически лица и фирми. Там се осъществява събирането и разпределянето на паричните потоци, получени чрез изнудване, към по-високи етажи. Там няма нито морал нито контрол. И резултатът от това вече е виден. Изникнаха нови квартали без макроструктура и без спазване на архитектурните норми, несъобразени блковете, сякаш са пускани с парашути. Изобщо урбанична грозотия и демонстрация на лош вкус и престъпна лакомия. Обобщено може да се каже: Дирекция Архитектура и градоустройство, за 20 години, превърна Столицата в един отвратителен, неприветлив и мръсен град. Интересно е дали ББ-то е направил опити да прекъсне традицията на Софиянски или я е продължил. Ако я е продължил, ще е най-добре да направи Диков кмет на София. Тогава ще си продам апартамента в София и ще заживея на село.

Архитектите са сред най-корумпираните хора в държавата Не прави изключение и въпросният архитект,но какво да се прави като законодателството ни е такова

Диков е един от най-наглите и безскрупулни градски архитекти. Той и преди да стане си беше такъв - парвеню и лъжец. По негово време се задълбочи слугинажа на на районните с-би към нарушителите на ЗУТ и др., позволяващо унищожаване на междублоковото пространство, застрояване на изградените детски площадки, паркове и квартални градинки. С негова помощ София става все по-грозна и по-грозна. Оставаше само този палячо да стане и кмет за да се насе.е съвсем на недотам изметеното.

Гледах сутрешното предаване. Казахте, че в София живеели само интелигентни хора????? ЗНАЧИ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВЕЯТ В ПРОВИНЦИЯТА ИЛИ КЪДЕ, АРХИТЕКТЕ....Що за констатация. Искаш ли когато дойда в София да ти заснимам и и покажа колко са интелигентни софиянци??? Много говориш, НИЩО НЕ КАЗВАШ, А ПЪК СИ НАДУТ КАТО ПЛОНДЕР! ОЧЕВИДНО СИ ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ. НО ТОВА НЕ Е ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Жалко за софиянци ако те изберат.

Не вярвам на Диков. На пет минути от министерския съвет и на пет минути от главния архитект на София се намира най - гнусния потресаващ и вонящ пазар в София - Женския. Беше се засилил преди година да го маха, но както е видно отново само голи обещания.

а корупцията?

Може ли г-на да обясни защо служителите от общинските технически и архитектурни служби си стоят там на ниски заплати,при положение,че в частни фирми ще вземат двойно повече пари?

човекът,който назначи ГЕРБ....би трябвало,драги жулналисти да се каже човекът,когото назначи ГЕРБ или човекът,кото беше назначен от ГЕРБ.Върнете се в съответния клас.Освен да пишете,нужно е отвреме на време и да четете какво сте написали.